Francúzsko – Kanada 2:7 (kon.) | Česko – Nórsko 4:3 (po s.n.) | USA – Slovensko 2:4 (kon.)
Dánsko – Švédsko 4:6 (kon.)
po s.n.
Česko
4:3 (1:1, 1:1, 1:1)
Nórsko
Pondelok 07.05.2012, 16:15Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:15.
     
    Dnes sú v pozícii favorita jednoznačne hokejisti z Čiech. Našim bratom spoza rieky Moravy sa podarilo bodovať hneď v prvom zápase, konkrétnejšie proti Dánsku, kde dokonca Jakub Kovář nepustil za seba ani jeden puk z 26 striel, Česi tak vyhrali 2:0. Tento zápas bol však dlho nerozhodný, Česi sa trápili v koncovke, prvý krát sa im podarilo dostať puk do súperovej bránky až na konci druhej časti hry. Ich nasledujúci zápas ale nebol úspešný, na silných Švédov nestačili . Už v tretej minúte inkasovali a prakticky počas celého zápasu hrali za nepriaznivého stavu, za Čechov sa presadil iba Jakub Petružálek, Švédi získali tri body po výsledku 4:1.

    Nórom sa včera nepodarilo bodovať proti Rusom, prehrali 2:4, no po druhej tretine to pre nich vyzeralo sľubnejšie. Vyrovnávajúci gól na 2:2 im hlavný rozhodca za stavu 2:1 pre Rusov neuznal, nasledovalo zvýšenie náskoku Rusov, do konca druhej tretiny však ešte Nóri znížili zásluhou Holteta. V poslednej časti hry sa však presadili Rusi už v 1. minúte a zvrhli zo stola plány Nórska na dokonalý obrat. Vyrovnaný zápas odohrali Nóri takisto so Švédskom, zápas síce prehrali, so svojimi výkonmi môžu však byť hráči Nórska spokojní.

    Nedá sa povedať, že zápas bude od začiatku v réžii Čechov, Nóri budú určite hrýzť, pre našich susedov to bude podobný zápas ako s nepríjemnými Dánmi.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:22
    Česi ihneď v útoku, cez rohy sa však pred bránku nedostali, následne sa ale vylučuje, Trygg fauluje Frolíka, Česi si zahrajú presilovú hru.
     
    00:56
    Nemec nebol schopný zakončiť z bezprostrednej blízkosti po úspešnej prihrávke Krejčího.
     
    01:55
    Nóri sa oslobodzujú, spoza vlastnej bránky začínajú akciu naši susedia, nahodením puku do pásma sa rýchlo dostávajú k bránke súpera.
     
    02:22
    Nóri v plnom počte.
     
    03:04
    Nóri už v plnom počte, prvá strela na Kovářa, strieľal Mathis Olimb, avšak mieril iba do výstroje brankára Čechov.
     
    04:01
    Martinsen sa síce dostal k ohrozeniu bránky súpera, bol však dobre krytý obranou Čechov, Kovář po nepresnej strele zasahovať nemusel.
     
    04:44
    Nóri prekvapivo častejšie v tretine súpera, Haugen síce teraz musel zasahovať, šanca to však veľká nebola a Česi iba propagačne strieľajú na brankára Nórska, čím získavajú pásmo.
     
    05:15
    Po vhadzovaní musel Haugen zasahovať, strela od modrej čiary však tečovaná nebola, skóre sa nemení.
     
    06:17
    Česi však už vo svojom živle, útočníci Čechov si obkorčulujú bránku súpera, následne hľadajú svojich spoluhráčov pred bránkoviskom, zatiaľ si však obrana Nórska kryje hráčov súpera dobre.
     
    06:19
    Hemský odchádza na trestnú lavicu, je vylúčený za hru so zdvihnutou hokejkou, Nóri budú hrať presilovú hru.
     
    06:58
    Nahodený puk od modrej čiary po úspešnom vhadzovaní v podaní Nórov nepadol pred bránkovisko a nenaskytla sa tak šanca na dorážku pre jedného z útočníkov Nórska.
     
    07:33
    Česi sa oslobodzujú, puk prechádza cez všetky čiary, Nórsko sa však rýchlo dostalo späť do pásma.
     
    08:15
    Zhluk pred bránkou Kovařa, sám brankár Čechov nevedel kde je puk, na jeho šťastie sa k dorážke nedostal ani jeden z hráčov súpera.
     
    08:19
    Česi v plnom počte.
     
    08:25
    Hemský nebezpečne nahadzuje puk pred bránku, Haugen zasahovať nemusel.
     
    08:55
    Hemský sa na ľade dlho neohrial, znova putuje na trestnú lavicu, je vylúčený za hákovanie.
     
    09:11
    Dobre myslená akcia Nórska končí na nohách Čáslavu, ktorý na poslednú chvíľu blokuje prihrávku pred bránku Kovářa, ktorý nemusel tým pádom zasahovať.
     
    10:03
    Ďalší faul v podaní Čechov, Kašpar odchádza na trestnú lavicu, je vylúčený za hákovanie, 53 sekúnd budú hrať Nóri presilovú hru o dvoch hráčov.
     
    10:22
    A nasleduje ďalšie vylúčenie, kapitán Čechov Plekanec podrazil jedného z hráčov pri mantinely.
     
    11:17
    Nórsko dalo gól! Nóri využili presilovú hru o dvoch hráčov, Jakub Kovář dlho odolával strelám hráčov Nórska, no po strele Jonasa Holösa sa však puk dostáva k voľnému MATHISOVI OLIMBOVI, ktorý strelou do prázdnej bránky prekonáva brankára Čechov. Asistencie: Jonas Holös, Morten Ask.
     
    11:42
    Hansen na druhej strane fauluje, Češi si tak môžu vydýchnuť.
     
    13:26
    Česi už v plnom počte,nasleduje ich presilová hra.
     
    13:42
    Aj Nóri v plnom počte, hrá sa 5 na 5.
     
    14:31
    Nóri upokojujú hru rozohrávkou za vlastnou bránkou, pripravujú sa na prechod do pásma súpera.
     
    15:22
    Hru však upokojili Nóri až príliš, Česi sa stále naháňajú iba po rohoch ľadovej plochy, ztadiaľ sa góly strieľajú veľmi tažko.
     
    16:06
    Krejčí v brejku predlžuje na Průchu, ten však už z uhla triafa iba betóny Haugena.
     
    16:41
    Česko dalo gól!
    Po zblokovaní strely Nórskeho obrancu sa Petr Nedvěd vyberá dopredu, obrancov Nórska bez problémov prekorčuloval, z ľavého kruhu prihráva ALEŠOVI HEMSKÉMU, ktorý využil to, že Haugen sa nestihol presunúť, je teda vyrovnané po strele Hemského k pravej tyči. Asistencie: Petr Nedvěd.
     
    18:02
    Nóri neprestávajú sršať aktivitou, avšak zabúdajú na obranu, čo sa hodí súperovi, keďže Česi sa do rýchlych protiútokov hrnú radi.
     
    18:45
    Po vhadzovaní sa Nóri ujali puku, k strele sa však nedostali, obrana Čechov zabrala a nedovolila Nórom zakončiť.
     
    19:39
    Thoresen sa snaží nahodiť puk z pravého kruhu na Kovářa, ten však puk nevidel, puk zblokoval jeden z obrancov Čechov.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Nóri si na Čechov veria, Česi si akoby pobabrali túto tretinu sami, veď pohľad na trestnú lavicu Čechov tesne pred prvým gólom Nórov hovoril za všetko, až traja hráči Čechov sa previnili faulami. Ďalšia tretina začne približne o 17:02.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:14
    Puk získavajú Nóri po úvodnom vhadzovaní druhej tretiny.
     
    20:50
    Zbytočné nahodenie puku do pásma a následná strata puku, respektíve lacné odovzdanie na hokejky Čechov v podaní Nórov.
     
    21:39
    Nórsko dalo gól! LARS ERIK SPETS zakončuje ponad lapačku Kovářa, keď ešte predtým spracoval krásnu Olimbovu prihrávku do medzikružia. Hokejoví srdciari teraz chvália Olimbovu šikovnosť. Asistencie: Mathis Olimb, Anders Bastiansen.
     
    22:40
    Česi sa stále nepoučili zo svojej neefektívnej hry po rohoch ľadovej plochy, na druhej strane je však dobre zorganizovaná obrana Nórov, ktorá im niekedy inak puk nedovolí dostať do pásma.
     
    23:10
    Naši susedia sa nevedia nájsť napriek tomu, že Plekanec má v predu dvoch spoluhráčov, puk sa nedostal ani jednému z nich.
     
    24:31
    Nóri pre zmenu dostávajú puk do pásma pred Kovářa a usadzujú sa paradoxne takisto v rohu ľadovej plochy, niekedy to proste inak nejde.
     
    24:38
    Röymarkova strela úspešná nebola, Kovář si pripisuje úspešný zákrok.
     
    25:36
    Nóri doslova čakajú na chyby súpera, Holtet teraz vybojoval puk v útočnom pásme, pričom okolo seba mal štvoricu hráčov súpera. Napriek tomu sa mu podarilo zakončiť, jeho strela však nebola presná.
     
    25:54
    Po chybe po rozohrávke v podaní Nórov sa Novotnému presadiť nepodarilo, šikovnú prihrávku spoza bránky síce spracoval, Haugen bol na svojom mieste a kryl puk.
     
    26:31
    Zakončenie Mojžiša nebolo naozaj ideálne, puk sa veľmi pomaly blížil k bránke, navyše obranca Čechov zlomil hokejku, hra bola však rýchlo prerušená, Mojžiš si môže oddýchnuť počas reklamnej prestávky.
     
    27:26
    Bastiansen nevybojoval puk pri mantinely, Česi sa tak ľahko dostávajú do šance pomocou rýchleho protiútoku. Michálek však strieľa iba z uhla, Haugen kryje jeho pokus.
     
    28:05
    Po strele od modrej čiary na bránku Kovářa puk síce zmenil trajektóriu, do bránky sa však nedostal, Kovář sa iba obzrel po pomalom puku, ktorý smeroval do rohu ľadovej plochy.
     
    28:41
    Novotný vybojoval šancu pre Kašpara, ten mal dostatok času na prípravu, no nakoniec triafa iba výstroj Haugena, ktorý puk vyráža preč z bránkoviska.
     
    29:48
    Skröder ani na 2krát neohrozil Kovářovu bránku, keď v oboch prípadoch netrafil puk ideálne.
     
    30:58
    Nóri stále držia tesné vedenie, Česi si už zvykli na stav, z čoho ale správne nenasledoval pokles ich výkonu, cez obranu Nórov im to však ide tažko.
     
    31:36
    Vhadzovanie pred Hauglenom vyhrávajú Nóri, puk sa im však nepodarilo dostať von z pásma, Češi napriek tomu neohrozili bránku Hauglena.
     
    32:47
    Dobre fungujúca obrana Nórov veľmi zriedka púšťa Čechov pred Hauglena, ten má momentálne minimum práce.
     
    32:51
    Po divokej prvej tretine čo sa týka vylúčení si asi hráči oboch tímov povedali, že už stačilo, hrá sa poctivo a bez faulov.
     
    33:19
    Frolík v brejku znova z uhla iba nastreľuje výstroj Hauglena, ten si musel veriť, keď videl, kam až s pukom Frolík zašiel.
     
    34:24
    Nepresná strela od modrej čiary v podaní hráča Čechov neznamenala pre jeho tím stratu pásma, Průcha ešte vybojoval puk, poslal ho však znovu do rohu ľadovej plochy, Nóri sa následne zmocňujú puku.
     
    35:14
    Hráči zvádzajú boje o puk za bránkou Hauglena, Nóri nepúšťajú Čechov prakticky k ničomu, Haulgen nie je vyťažený tak, ako sa očakávalo.
     
    36:21
    Česi vo štvorici pred vlastnou bránkou, následne Hansen vkorčuloval pred bránkovisko, spracoval krásnu prihrávku a zakončuje. Puk však Hansen nezdvihol, Kovářove betóny boli na svojom mieste.
     
    36:42
    Frolík nastreľuje žŕdku !
     
    37:58
    Česko dalo gól!
    Vyrovnávajúci gól Čechov prišiel v pravú chvíľu, do tretej tretiny by sa našim susedom vstupovalo tažko za nepriaznivého stavu. DAVID KREJČÍ si potiahol puk bližšie k bránke Hauglena, spoza hráča prestreľuje brankára Nórska. Asistencia: Petr Tenkrát.
     
    38:59
    Hemský udržal puk v pásme pred Hauglenom, potom ho však potiahol do rohu klziska, zkadiaľ sa mu ho po čase podarilo dostať na modrú čiaru, Hauglen znova zasahovať nemusel.
     
    39:52
    Pozorná obrana Nórov stále robí Čechom problémy, tí si však po vyrovnávajúcom góle viac dovoľujú a takisto viac veria na svojho súpera.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Spets v úvode druhej tretiny prekonal Kovářa, nasledoval útlm zo strany Čechov, ktorý skončil samozrejme až po krásnej strele Krejčího v 38. minúte. Do tretej tretiny tak oba tímy vstupujú z rovnakej pozície. Ďalšia tretina začne približne o 17:51.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:29
    Tretia tretina v úvode úspešnejšia pre Čechov, tí začínajú svoj útok od vlastnej bránky.
     
    41:33
    K ohrozeniu bránky Čechov či Nórov ešte nedošlo, hrá sa opatrne.
     
    42:27
    Kovářovi vypadol puk z lapačky, keď mal zakrytý výhľad, gól však Nóri nedosiahli.
     
    43:29
    Opatrnú hru badať z oboch strán, momentálne sa do šance dostali Nóri, zhluk hráčov pred bránkou Kovářa však zabránil Nórom zakončiť.
     
    44:09
    Hemský sa predal cez dvojicu obrancov Nórska, jeho strela bola však nepresná, Haugen zasahovať nemusel.
     
    45:06
    Oba tímy si uvedomujú, že ten tím, ktorý prvý skóruje, bude v obrovskej psychickej výhode a o osude tohto zápasu môže v pohode rozhodnúť jeden gól.
     
    45:53
    Olimb strieľal z prava, jeho strela bola zblokovaná, puk sa dostáva do rohu ľadovej plochy, kde sa ho zmocňuje jeden z obrancov Česka.
     
    46:46
    Nóri sa zle zorientovali pred Kovářom, po chybe v obrane Česka sa tak Nóri nedostali do šance, Kovář si mohol vydýchnuť.
     
    47:39
    Michálek dorážal z bezprostrednej blízkosti, Haugen skvele chytá puk a má ho vo svojej moci, veľká šanca Česka ostáva nevyužitá.
     
    46:56
    Česko dalo gól!
    Česi po prvý krát v zápase vedú, MICHAEL FROLÍK zakončuje presne po vybojovaní puku Tomášom Plekancom, ktorý krásne naservíroval puk Frolíkovi. Asistencie: Tomáš Plekanec, Michal Michálek.
     
    50:17
    Nóri majú už iba dve možnosti, otvoriť hru a útočiť za každú cenu alebo pokračovať v obrannej taktike a prechádzať do protiútokov, pravdepodobne však Nóri štýl hry meniť nebudú.
     
    50:43
    10 minút ostáva Nórom na vyrovnanie, Thoresen teraz spoza bránky prekvapil Kovářa, ktorý ale ramenom pokryl jeho strelu.
     
    51:09
    Nórsko dalo gól! Česi sa z vedenia dlho netešili, spoza bránky prihrával Patrick Thoresen, ten krásne naservíroval puk JONASOVI HOLÖSIMU, ktorý bez prípravy strieľa k ľavej tyčke. Asistencie: Patrick Thoresen, Alexander Bonsaksen.
     
    53:04
    Frolík sa snažil o individuálnu akciu, cez dvojicu obrancov Nórska sa mu však nepodarilo vystreliť efektívne.
     
    54:06
    Krejčí prihrával späť Průchovi, jeho strela bola zblokovaná a neohrozila tak bránku Nórska.
     
    54:57
    Thoresen v protiútoku obišiel obrancu a snaží sa umiestniť puk k pravej tyčke, Kovář však zastavil puk ľavým betónom a je po šanci.
     
    55:50
    Frolík posúva puk za bránku Michálekovi, ten sa následne ocitá v bránkovisku, hra je prerušená pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    56:17
    Česi sa ľahko dostávajú do pásma po nepodarenej akcii Nórska, nahodenie z ľava im však ovocie neprináša, k ohrozeniu bránky nedošlo.
     
    57:08
    Kovář fantasticky zasahuje proti Holösovi, ten bol v brejku, nemohol však zakončiť ideálne, zo zadu ho totiž bránil jeden z hráčov Česka.
     
    57:54
    Hemského pokus prihrať pred bránku nebol úspešný, jeho snahu zmarila zadná spodná tyč bránky Haugena, ktorá zmenila smer jeho prihrávky.
     
    58:58
    Nóri v pásme, spoza bránky posielajú puk na modrú čiaru, nasledujúca strela bola však zblokovaná.
     
    59:47
    Thoresen sa ešte snaží ohroziť Kovářa v bránke Česka, obranca si však svoju prácu odviedol vynikajúco a Thoresenovi vystreliť nedovolil.
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    Vyrovnaný zápas sa posúva do predĺženia, Česi v tretej časi hry prvý krát viedli, inkasovali však do dvoch minút a znova bolo vyrovnané. Predĺženie teda začne približne o 18:22.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    60:58
    Česi znova pokojne začínajú úvod ďalšej časti hry, Nóri boli pri puku, no k strele sa nedostali.
     
    61:46
    Frolík sa natlačil pred bránku Nórska, no nepodarilo sa mu dostať puk za bránku Haugena, Nórsko sa následne ihneď tlačí dopredu, no pokus o protiútok im nevyšiel a musia začať spoza vlastnej bránky.
     
    62:33
    Puk sa odrazil od mantinelu po strele od modrej čiary k Kovářovi, ten však iba vypichuje puk, ktorý smeruje preč od jeho bránky.
     
    63:12
    Nakládalova strela úspešná nebola, Haugen je na svojom mieste, momentálne Česi kombinujú pred Haugenom.
     
    63:28
    Následne ale Nóri získavajú puk po nepodarenej prihrávke jedného z hráčov Čiech, zakladajú útok od vlastnej bránky.
     
    63:49
    Puk však dostali ledva do stredu ľadovej plochy, pri puku znova Česi.
     
    64:14
    Vhadzovanie pred Haugenom vyhrávajú Česi, strela od modrej však presná nebola.
     
    64:48
    Nóri sa tlačia dopredu, Čáslava však všetko rieši a puk je znova na hokejkách Čechov.
     
    65:00
    Predĺženie skončilo.
     
    Ani jednému z tímov sa nepodarilo v predĺžení skórovať, nasledujú teda samostatné nájazdy.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Aleš Hemský začína.
     
    Aleš Hemský prekonáva Haugena, keď ho krásne oklamal blafákom. 1:0.
     
    Skröder na druhej strane Kovářa prekonať nedokázal. 1:0.
     
    Petr Nedvěd sa dostal až príliš do uhla, jeho nájazd nebol úspešný. 1:0.
     
    Patrick Thoresen znovu pomocou blafáku položil Kovářa na ľad, zdvihnúť puk sa mu však nepodarilo. 1:0.
     
    David Krejčí strieľa presne do lapačky Haugena.1:0.
     
    Ask v poslednom nájazde svojho tímu úspešný nebol, Kovář úspešnejší.
     
    65:00
    Česko dalo gól!
    ALEŠ HEMSKÝ je teda autorom rozhodujúceho nájazdu. Česi získavajú dva body.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas je teda na konci, Česi vydreli dva body, zápas to bol ale naozaj vyrovnaný. Nóri dva krát viedli, získavajú však iba jeden bod. Po troch tretinách (1:1,1:1,1:1) teda museli rozhodnúť nájazdy, v ktorých boli úspešnejší Česi. (18:37:43)

    Marian Fiam

    Góly a asistencie: 17. Hemský (Nedvěd), 38. Krejčí (Tenkrat), 47. Frolík (Plekanec, Michálek), 65. Hemský - 12. Olimb (Holös, Ask), 22. Spets (Olimb, Bastiansen), 52. Holös (Thoresen, Bonsaksen)


    Česko: Kovář (Štěpánek) - Mojžíš, Nakládal, Němec, Krajíček, Čáslava, Blaťák - Frolík, Plekanec ("C"), Tenkrát - Michálek, Krejčí, Průcha - Hemský, Nedvěd ("A"), Vondrka - Kašpar, Novotný ("A"), Petružálek.
    Nórsko: Haugen (Volden) - Trygg, Tollefsen ("C"), Holös, Bonsaksen, Kaunismäki, Solberg, Lökken Östli - Hansen, Skröder, Thoresen ("A") - Spets, Bastiansen ("A"), Olimb M. - Holtet, Röymark, Forsberg - Ask, Martinsen, Olimb K. A. - Kristiansen.

    Rozhodca: Lewis (CAN), Reiber (SUI) - Dehaen (FRA), Dussureault (CAN)