Francúzsko – Kanada 2:7 (kon.) | Česko – Nórsko 4:3 (po s.n.) | USA – Slovensko 2:4 (kon.)
Dánsko – Švédsko 4:6 (kon.)
koniec
Francúzsko
2:7 (1:4, 1:1, 0:2)
Kanada
Pondelok 07.05.2012, 15:15 • Hartwall Arena • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:26
    Francúzsko si berie oddychový čas. Skutočne však slúži len na oddych.
     
    52:19
    Kanada dala gól! Kane vletel do pásma, poslaný na zadný mantinel len prenechal puk Getzlafovi, ktorý z uhla poslal puk pred bránu COREYMU PERRYMU a ten z prvej upratal za Lhenryho. Assitencie Ryan Getzlaf a Evander Kane.
     
    49:56
    Kanada dala gól! Sharp na seba naviazal pozornosť pomalým presunom, z pravého kruhu poslal puk medzi ne, RYAN NUGENT-HOPKINS nekompromisne zavesil do protipohybu. Asistencie Patrick Sharp a Marc Methot.
     
    41:08
    Kane mierne sklamaný, dostal prihrávku spoza brány a z prvej nechal vyniknúť Lhenryho, ktorý zasiahol lapačkou.
     
    39:43
    Stephane da Costa je nepríjemný v predbárnkovom priestore, spravil šikovnú kľučku a poslal puk po otočke na bránu, Dubnyk vyráža betónom.
     
    38:28
    Tavares dostal puk spoza brány, Francúzi v tom nechali Lhenryho samého a ten si napokon poradil. Tavaresovu strelu vyrazil.
     
    34:17
    Vylúčenie Kanada - Ryan O'Reilly - dve minúty za hákovanie.
     
    33:52
    Francúzsko dalo gól!
    Roussel nabil na modrú ALEXANDREOVI ROULLEAU, ktorý z prvej ešte neuspel, ale následnou dorážkou už áno! Asistencia Antoine Roussel.
     
    33:19
    Kanada dala gól! Sharpovu strelu Lhenry vyrazil betónom trošku do strany, Besch nedokázal ani nadvakrát štuchnúť do puku a tak sa k nemu dostal JORDAN EBERLE a šupol ho do siete. Asistencie Patrick Sharp a Duncan Keith.
     
    32:58
    Vylúčenie Francúzsko - Kevin Hecquefeuille - dve minúty za podrazenie.
     
    30:24
    Na tretí raz, ale Jeff Skinner predsa len dostal puk do brány. Dostal puk po prihrávke z pravej strany medzi kruhy, prvú strelu ešte Lhenry vyrazil, aj následnú bekhendovú dorážku, puk odrazený do vzduchu poslal ale Skinner bejzbalovým spôsobom do siete. Napokon gól neuznaný - bol dosiahnutý vysokou hokejkou.
     
    26:45
    Vylúčenie Kanada - Ryan O'Reilly - dve minúty za podrazenie.
     
    19:22
    Francúzsko dalo gól!
    BRIAN HENDERSON spravil na modrej zasekávačku a získal puk cez nedôrazneho súpera, zo dva ťahy bližšie k bráne a z pravého kruhu prekonáva švihom Dubnyka! Bez asistencie.
     
    17:21
    Kanada dala gól! Perry sa dostal k puku za bránou, okamžite si to namieril k žŕdke, pošmykol sa ale a prišiel o puk, ktorý sa dostal pred bránu na JAMIEHO BENNA, ktorý ho tam je... dnoducho strelil. Asistencia Corey Perry.
     
    16:46
    Methot nezachytil puk v pásme a Francúzsko ide dopredu! Navrátivší Guttig potiahol po pravom krídle, jeho strelu Dubnyk vyrazil, nevyzerala zle ani dorážka z druhej vlny z pravého kruhu.
     
    15:16
    Gól nebol potvrdený.
     
    15:16
    Pekná prihrávka popred Lhenryho, Skinner ale Perryho prácu nezúžitkoval, z prvej po ľade len pod ležiaceho brankára. Bude sa telefonovať!
     
    14:51
    Vďaka aktivite Meuniera pri mantineli dokázal Rouleau vyhodiť puk po pravej strane, naháňa ho Treille a celkom úspešne, dokázal ho napokon poslať aj na bránu, Dubnyk radšej prikrýva, pretože v útoku predsa Treillea podporuje Roulleau.
     
    14:33
    Vylúčenie Francúzsko - Anthony Guttig - dve minúty za hákovanie.
     
    13:54
    Kanada dala gól! JAMIE BENN sa ukázal skutočne tréningovou strelou, bez veľkých rečí a gest švihom puk poslal do vinkla. Asistencie Patrick Sharp a Luke Schenn.
     
    09:56
    Kanada dala gól! Nugent-Hopkins premiešal puk sem i tam, potancoval na pravom kruhu do ľavej strany, do pravej, poslal ho bližšie k bráne na Tavaresa, ktorého strela neuspela, Nugent-Hopkins však z uhla poslal puk ešte do bránkoviska a PATRICK SHARP dokázal usmerniť do brány. Asistencie John Tavares a Ryan Nugent-Hopkins.
     
    08:34
    Vylúčenie Francúzsko - Charles Bertrand - dve minúty za držanie.
     
    08:02
    Benn pekne na Nugent-Hopkinsa, tomu však puk poskočil na čepeli a z prvej ho poslal len mimo bránu.
     
    01:59
    Kanada dala gól! Sharp dostal puk na pravý kruh, zviezol sa k bráne a počkal si, kým si na druhú vlnu nakorčuľuje RYAN NUGENT-HOPKINS. Ten nemal žiaden problém puk zľahka poslať za Lhenryho. Asistencie Patrick Sharp a Jamie Benn.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 20. Henderson, 34. Roulleau (Roussel) - 2. Nugent-Hopkins (Sharp, Benn), 10. Sharp (Tavares, Nugent-Hopkins), 14. Benn (Sharp, Schenn), 18. Benn (Perry), 34. Eberle (Sharp, Keith), 50. Nugent-Hopkins (Sharp, Methot), 53. Perry (Getzlaf, Kane)


    Francúzsko: Lhenry - Bachet, Hecquefeuille, Amar, Rouleau, Manavian, Besch, Mosiand - Y. Treille, Meunier, Desrosiers - S. da Costa, Roussel, Guttig - Henderson, Bertrand, Raux - Fleury, Lamperier, T. da Costa. Tréner: David Henderson.
    Kanada: Dubnyk - Keith, Phaneuf, Bouwmeester, Schenn, Quincey, Methot, Murray - Eberle, Tavares, Skinner - Kane, Perry, Getzlaf - Benn, Sharp, Nugent-Hopkins - Ladd, Purcell, O'Reilly. Tréner: Brent Sutter.

    Rozhodca: Brueggemann, Jablukov (obaja GER) - Blumel (CZ), Dahmen (SWE)

    Diváci: 3415