Francúzsko – Kazachstan 6:3 (kon.) | Dánsko – Taliansko 3:4 (po pr.) | Fínsko – Slovensko 1:0 (kon.)
Rusko – Nórsko 4:2 (kon.) | Švajčiarsko – Bielorusko 3:2 (kon.) | Nemecko – Lotyšsko 2:3 (kon.)
koniec
Rusko
4:2 (0:0, 3:2, 1:0)
Nórsko
Nedeľa 06.05.2012, 16:15 • Ericsson Globe • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Máme za sebou dominantnú hru Ruska, súpera prestrieľali pomerom 46-21, no veľa nechýbalo a mohli sa o výsledok strachovať. Hovoriť sa bude najmä o neuznanom góle Skrodera, po ktorom mohlo byť istý čas vyrovnané. Ruskí reprezentanti si ale víťazstvo jednoznačne zaslúžili, najlepšími hráčmi boli vyhlásení Alexander Popov a Jonas Holos. (18:27:13)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:38
    Nóri sa ešte snažia zanechať aspoň dobrý dojem, cez Rusov sa ale nedostali ani k strele.
     
    58:40
    Stretnutie sa už len dohráva, Rusi sa nikam neponáhľajú a netlačia, na druhej strane vytláčajú súpera z potenciálnych pozícií.
     
    57:43
    Širokov mohol pridať definitívny klinec do nórskej rakvy, sám pred Voldenom však zaváhal, hľadal akési krasokorčuliarske riešenie zakončenia, do jeho kreácií sa pridal Volden a v synchronizácii splynuli aj s pukom.
     
    56:29
    Kuznecov si po zisku puku v útočnom pásme urobil kuželky zo súperových hráčov, no i zo spoluhráčov a tak bolo celkom logické, že sa mu podarilo v tréningovom krúžení prerysovať iba von z pásma.
     
    54:44
    Bastiansen si perfektne pokryl puk za bránkou, zmiatol obranu súpera ťahom poza ňu a následnú prihrávku využil na strelu z prvej Holos - za Varlamovom to len zarinčalo, keď puk obišiel Varlamovovu lapačku a našiel si cestu len na žŕdku.
     
    53:50
    Rusi sa opäť okamžite po zisku puku vyrojili do útoku, Nórom sa podarilo ich snahu odkloniť do rohu klziska.
     
    53:15
    Po Jemelinovej chybe v obrannom pásme sa v útoku usadila Martinsenova formácia, Varlamov nemusel zasahovať i keď niektoré pozície zaváňali poriadnym problémom.
     
    52:30
    Zakázané uvoľnenie tentoraz u Rusov, určite ale nie ako vyslobodenie od tlaku; Jemelin nespracoval prihrávku v strednom pásme a tak sa budú musieť hráči v červených dresoch posnažiť znovu.
     
    52:12
    Zakázené uvoľnenie Nórov, hráči zo Severu Európy budú radi, že si môžu oddýchnuť od ruských výpadov aj počas reklamnej prestávky.
     
    50:50
    Ďalšia rýchla jazda ruského útočníka, tentoraz vybrzdil obrancu medzi kruhmi Dacjuk a Volden v poslednej chvíli vytlačil jeho švih pravým ramenom nad bránku.
     
    50:31
    Perežogin dostal puk do jazdy a keďže sa nikomu z jeho spoluhráčov nechcelo pridať do kombinácie, dostal sa až pred Voldena sám, prešiel cez dvoch Nórov, no na brankára nevyzrel.
     
    50:00
    Bonsaksenovi prešiel puk pomedzi nohy a Svitov mohol vo vyplývajúcom protiútoku dvoch proti jednému prečítať aj komix, kým by ho niekto atakoval, rozhodol sa ale Voldenovi venovať puk na pamiatku do náručia.
     
    49:08
    Rýchly protiútok a Žerdevova nebezpečná strela, Volden bol rád, že nemusel zasahovať.
     
    48:30
    Celú polminútku držia Nóri puk v útočnom pásme, jedna strela od modrej mala aspoň snahu dôjsť až na Varlamova, inak boli ale hráči v bielom vytláčaní k mantinelom.
     
    48:00
    Zasahuje znovu aj Varlamov a lapačkou hru radšej prerušil.
     
    47:05
    Kuljomin sa hral s pukom medzi kruhmi, uvidíme či bude dvojgólový náskok Rusov stačiť na takéto ťahy. Kuljomin zapojil do hry aj spoluhráčov, tým sa zdal ťah na bránku druhoradý.
     
    45:47
    Jemelin sa pri rozohrávke za svojou bránkou pošmykol a je rád, že puk dostal z obranného pásma, bezpredmetný je nepodarený prechod do útočného.

    Marián Handzuš

    Góly a asistencie: 22. Dacjuk (Kalinin, Jemelin), 28. Denisov (Medvedev, Kuznecov), 28. Kuljomin (Malkin), 41. Perežogin (Malkin) - 31. Ask (Holos, Thoresen), 36. Holtet (Skroder, Holos)


    Rusko: Varlamov (Barulin) - Nikulin (C), Nikitin, Kalinin (A), Jemelin, Denisov, Medvedev - Malkin, Popov, Perežogin - Dacjuk, Kuljomin, Kuznecov - Terešenko (A), Širokov, Žerdev - Svitov, Kokarev, Ketov. Tréner - Zinetula Biljaletdinov.
    Nórsko: Volden (Haugen) - Trygg, Tollefsen (C), Holos, Bonsaksen, Kaunismaki, Solberg, Lokken Ostli, Kristiansen - Hansen, Skroder, Thoresen (A) - Spets, Bastiansen (A), M. Olimb - Holtet, Roymark, Forsberg - Ask, Martinsen, K. A. Olimb. Tréner - Roy Johansen.

    Rozhodca: Danny Kurmann (SUI), Steve Patafie (USA) - Roger Arm (SUI), Johnathan Morrison (USA)