Pittsburgh – Philadelphia 3:2 (kon.) | Nashville – Detroit 2:1 (kon.) | Boston – Washington 3:4 (kon.)
koniec
Pittsburgh Penguins
3:2 (1:2, 2:0, 0:0)
Philadelphia Flyers
cz Sobota 21.04.2012, 01:30 • Consol Energy Center, Pittsburgh • Play-off NHL
Partner:
     
    58:32
    Bryzgalov na střídačce!
     
    52:41
    Bryzgalov opět nevěděl kde má puk, Staal dorážel backhandem snad metr před brankou, avšak těsně minul!
     
    50:13
    Fleury teď prožívá velmi krušné chvilky ve své kleci, odražený puk se pokoušel za jeho záda sklepnout bývalý Tučňák Talbot, avšak neuspěl. Dojíždějící Hartnell ale viděl, že Fleurymu kotouč vypadl a tak se střemhlav vrhl za dorážením, které nebylo úspěšné.
     
    49:17
    V hlavní roli byl znovu Briere, k němuž se na brankovišti dvakrát odrazil puk od Fleuryho, ten si ale pokaždé dokázal s dorážkou poradit a Consol Energy Center je na nohou!
     
    48:53
    Po Brierově tvrdé práci před brankou mohl dorážet Jágr, hokejka se mu ale zapletla mezi nohy a to bylo klíčové!
     
    48:34
    Velmi slušně nabito měl po otočce Girouxe Voráček, jenomže z levého kruhu pro vhazování z pohledu Fleuryho selhal a trefil právě domácího brankáře!
     
    47:37
    Pittsburgh nabízí Philadelphii možnost vrátit se do utkání, Tyler Kennedy je vyloučen za sekání Hartnella, jenž jej předtím přišpendlil na mantinel.
     
    41:26
    Před Kennedym teď byla úplně prázdná branka, avšak domácí útočník netrefil puk a ten branku minul!
     
    37:20
    Jevgenij Malkin si dnes podruhé pohovoří s časoměřičem na trestné lavice, putuje tam za nedovolené bránění.
     
    29:53
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Staal nahodil puk za branku, kde jej dojel Cooke, jemuž se jej podařilo vrátit do kruhu pro vhazování, odkud tvrdou ránou prostřelil Bryzgalova TYLER KENNEDY. Asistence: Matt Cooke, Jordan Staal.
     
    28:20
    Ruský brankář ve službách Philadelphie se teď měl na brankovišti co ohánět, Pittsburgh ale hrál pouze s pukem za brankou a tak nedokázal doklepnout za ležícího brankáře!
     
    28:11
    Malkin si vyvezl puk od mantinelu před branku a jen s velkou smůlou nepřekonal Bryzgalova!
     
    26:15
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí předvedli učebnicovou akci. JORDAN STAAL si sjel na nahozený puk Letanga z vlastního obranného pásma, jenž mu u mantinelu sklepl Kennedy, do tandemu mu jel i Cooke, útočník Pittsburghu ale zvolil samostatné zakončení a dává již druhý takový gól v sérii. Asistence: Tyler Kennedy, Kris Letang.
     
    20:53
    Na druhé straně při rychlém protiútoku byl držen Staal Andreasem Liljou.
     
    17:35
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Jak je to pro hosty jednoduché, když jim Pittsburgh ty góly sám nabídne. Philadelphia se dostala do skvělého postavení, před brankou se z kruhu pro vhazování podařilo Brierovi přes Orpikovu položenou hokejku dostat puk ke SCOTTU HARTNELLOVI, jenž pod víko Fleuryho branky zavěsil. Navíc Flyers budou hrát ještě klasickou přesilovku. Asistence: Danny Briere, Claude Giroux.
     
    17:25
    Znovu se vylučuje a opět na domácí straně. Tentokrát odchází Craig Adams za sekání.
     
    15:55
    Tak teď při Fleurym stáli všichni svatí, neboť Timonen od modré předal k mantinelu puk Girouxovi, jehož projektil po velkém nápřahu rozezvonil pravou tyč!
     
    15:43
    Fleury si počkal na nahození ze středního pásma a jen nastavil lapačku. Za brankou si pak Jevgenij Malkin ostře počkal na Schenna a za snahu dorážet mu dal co proto. Malkin je nakonec vyloučen za hrubost.
     
    14:51
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak i Pittsburghu se podařilo využít přesilovku. Penguins se dostali do klasického přesilovkového postavení, STEVE SULLIVAN si sjel pro puk na levé křídlo, odkud zakončil za vyjetého Bryzgalova do odkryté klece. Asistence: Kris Letang, James Neal.
     
    13:13
    Znovu se dlouho po reklamní přestávce nehrálo, Braydon Coburn si sedl na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    11:45
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Dvě sekundy před návratem Engellanda z trestné lavice Flyers využívají přesilovku, Read na modré předal puk MATTU CARLEMU, jenž si jej potáhl k mantinelu a táhlou ránou na zadní tyč překvapil Fleuryho. Asistence: Matt Read, Jaromír Jágr.
     
    09:47
    Ačkoliv se Crosby hodně zlobí, na trestnou za hrubost usedl Deryk Engelland.
     
    05:49
    Dlouhá výhoda Pittsburghu končí, Wayne Simmonds dostal dvouminutový trest za podražení.
     
    00:32
    Teď se mezi kruhy k puku probojoval Hartnell, avšak po jeho střele zazvonila tyč!

    Daniel Polách

    Góly a asistencie: 15. Sullivan (Letang, Neal), 27. Staal (Kennedy, Letang), 30. Kennedy (Cooke, Staal) - 12. Carle (Read, Jágr), 18. Hartnell (Briere, Giroux)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (Johnson) - Michálek, Orpik, Letang, Niskanen, Engelland, Strait - Neal, Malkin, Kunitz - Kennedy, Staal, Cooke - Sullivan, Crosby, Dupuis - Adams, Tangradi, Despres
    Philadelphia Flyers: Bryzgalov (Bobrovskij) - Carle, Timonen, Kubina, Coburn, Gustafsson, Lilja - Jágr, Giroux, Hartnell - Simmonds, Briere, Schenn - Voráček, van Riemsdyk, Read - Wellwood, Couturier, Talbot

    Rozhodca: Devorski, O'Rourke - Morin, Nansen