Zvolen – Nitra 4:0 (kon.)
koniec
HKM Zvolen
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
HK Nitra
Štvrtok 08.03.2012, 14:00 • Zimný štadión Zvolen • Extraliga juniorov
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 14:00.
     
    Zvolenčania zvládli včerajší úvodný zápas semifinále play-off s Nitrou, keď vyhrali po nájazdoch 4:3, dnes môžeme očakávať takisto vyrovnaný duel, domácim totiž chýbajú opory ako je Patrik Fekiač, Lukáš Kurek, Martin Ihnaťo a Martin Ďaloga. Väčšina z nich totiž dnes nastúpi za mužov, ktorí hrajú druhý zápas play-off v Skalici. Lukáš Kurek má problémy z chrbtom, svojich spoluhráčov bude sledovať z tribúny.

     
    Úvodné zostavy:

    HKm Zvolen: Tomljenovič (Petrík) - Pokovič (A), Pač - Pospíšil, Kramárik - Matúška, Tóth - Sep - Urgas, Fekiač, Buda (C) - Török, Kubica, Slivka - Záhorský, Mendel, Mančák - Iványi, Hrčka

    HK Nitra: Ďuriš (Luley) - Trávniček, Sucharda - Kuzma, Pavlíček - Hrudík (C), Kováčik, - Piačka, Kukla (A), Horňák - Šiška, Klobučník, Rzavský - Jasinský, Kluka, Púchovský

    Rozhodca: Goga - Husár, Mĺkvy.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:18
    Zvolenčania vyhrali úvodné vhadzovanie a posielajú puk do pásma súpera.
     
    01:08
    Tam sa Viktor Fekiač snaží o prihrávku na voľného spoluhráča, puk ale stráca a hosťujúci hráč posiela puk presne na hokejku obrancu, ktorý stál na modrej čiare. Obranca HKm vystrelil, Luley puk neustrážil a vypadol mu z výstroje, k dorážke však nedošlo.
     
    01:18
    Zvolen dal gól!
    JAN SLIVKA napriahol od z pravého kruhu a Luley na prekvapenie púšťa puk za svoj chrbát. Ihneď dochádza k striedaniu brankárov, do brány sa chystá Ďuriš. Asistencia: Luboš Kubica.
     
    02:08
    Mančák je vylúčený za trest nedovolená výstroj, hostia si zahrajú presilovú hru.
     
    03:08
    Hostia kombinujú pred Tomljenovičom, k strele sa však dlhšie nedostali a tak ich Zvolenčania oberajú o puk a oslobodzujú sa.
     
    03:49
    Druhá minúta presilovej hry prebieha pred Ďurišom, domáci kombinujú vo vlastnom obrannom pásme.
     
    04:08
    Domáci v plnom počte.
     
    04:52
    Róbert Mendel získal puk po nepresnej prihrávke obrancu hostí, strieľa bez prípravy zápästím, jeho pokus nebol zlý, Ďuriš si však s pukom poradil a má ho v moci.
     
    05:55
    Na strane hostí sa kopia chyby, momentálne majú Nitrania problém dostať sa z vlastného pásma, prvá prihrávka spoza bránky bola zatiaľ zväčša chybná.
     
    06:53
    Súboj pri mantinely v obrannom pásme Zvolena vyhrávajú domáci, puk nahadzujú na Ďuriša, ten ho kryje. Vhadzuje sa v útočnom pásme domácich.
     
    07:57
    Kluka a Piačka sa rútili na bránku Zvolena, pričom pred sebou mali už iba jedného obrancu HKm, Kluka sa rozhodol vystreliť, jeho pokus Tomljenovič vyrazil.
     
    09:27
    Tomljenovič zle rozohráva, nevedel čo s pukom, z bránkoviska ho teda posiela do medzikružia rovno na hokejku hráča hostí. Ten ale nebol schopný prekonať domáceho brankára a Tomljenovič si teda pripisuje ďalší úspešný zákrok.
     
    09:50
    Michal Kluka už korčuloval k bránke domácich zo zámerom dobiedzať pri Tomljenovičovi, ten si však puk ustrážil a prikryl ho.
     
    10:43
    Peter klobučník sa dostal s pukom až za bránku Tomljenoviča, pričom si dokázal obísť 2 obrancov HKm, za bránkou ho však už čakali ďalší vracajúci sa hráči Zvolena a po súboji pri mantinely končí puk mimo ľadovej plochy.
     
    11:36
    Zvolenčania na striedačke stoja a pýtajú sa do hry, doteraz si vypracovali viac šancí ako hostia, tento zápas je však zatiaľ o bojovnosti, oba tímy hrajú po rohoch klziska.
     
    11:36
    Matuška je vylúčený za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou, nasleduje ďalšia presilová hra hostí.
     
    13:17
    Kramárik zachytáva puk po nepresnej prihrávke hostí a z vlastného obranného pásma strieľa na Ďuriša, ktorý kryje túto strelu, no rozhodca prerušuje hru, domáci získavajú pásmo.
     
    13:37
    Domáci v plnom počte.
     
    14:07
    Hostia nestrieľali od modrej čiary, snažili sa kombinovať a dostať puk do prázdnej bránky, obrana HKm však všetky ich nebezpečnejšie prihrávky zrušila a nedovolila tak aby ohrozili ich bránku.
     
    14:44
    Buda nahráva Urgasovi z obranného pásma krásnym padáčikom priamo pred bránku Ďuriša, Urgas však pri zakončení netrafil priestor bránky.
     
    16:04
    Hra Zvolena je zatiaľ postačujúca, chyby vo vlastnej obrane sa u nich nebadať, zabezpečená obrana teda môže byť recept na úspech v tomto zápase nielen pre domácich.
     
    17:10
    Pokovič nahráva Iványimu, ten puk nespracoval a hostia sa tak dostávajú do protiútoku, Tomljenovič však kryje ich slabú strelu a hra je prerušená.
     
    17:45
    Edmund Piačka si nakorčuloval za bránku domácich a v poslednej chvíli sa snažil poslať puk pred bránku, jeho pokus mu však nevyšiel, trafil totiž iba korčulu obrancu HKm.
     
    18:10
    Kuklova strela od modrej čiary nemohla ohroziť bránku Zvolena, Tomljenovič mal totiž krásny výhľad a strela bola pomalá.
     
    19:30
    Kováčik stráca puk v strednom pásme, Török cíti šancu a korčuluje k bránke hostí, rozhodol sa strielať, v poslednej chvíli sa však jeho strela zmenila na nepresnú prihrávku a je po šanci.
     
    19:49
    Buda spolu z dvoma spoluhráčmi korčuloval znova v prečíslení k bránke hostí, znova však domácim nevyšla finálna prihrávka.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Zvolen zachytil úvod prvej tretiny lepšie ako hostia, za čo môže čiastočne aj nepozornosť brankára Luleya, ktorý pustil za svoj chrbát hneď druhý puk a to po strele Slivky v 2. minúte. Hokej bol v prvom rade o bojovnosti, v závere sa dalo hovoriť o šťastí na strane hostí po nepotrestaných chybách Zvolenčanmi.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 14:49.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:56
    Nitrania vstupujú do druhej tretiny živšie, hrá sa rýchlejšie a tvrdšie.
     
    21:32
    Na obranu ale zabúdajú a Zvolenčania sa ľahko dostávajú do brejkov, zatiaľ ich chyby domáci nepotrestali.
     
    21:56
    Buda zrýchľuje pri napádaní hráča hostí za bránkou, ten sa akoby zľakol a posiela puk rýchlo do stredného pásma, tam hostí zastavilo postavenie mimo hry.
     
    22:20
    Horňák spálil veľkú šancu ! Tomljenovič stratil puk za bránkou, puk sa dostal do bránkoviska a tam Horňák netrafil prázdnu bránku, jeho pokus bol ztečovaný a nie je z toho gól.
     
    22:32
    Šiška je vylúčený za vrazenie, nasleduje prvá presilová hra Zvolena.
     
    23:26
    Zvolenčania počas presilovej hry vyslali na Ďuriša iba jednus strelu a to zásluhou Kramárika, ktorý mieril iba do výstroje brankára hostí.
     
    24:21
    Zvolen dal gól!
    Zvolen predsalen využíva svoju prvú presilovú hru, Ján Slivka sa dostal pred bránku, keď sa mu podarilo oklamať pohybom obranu hostí, nahráva presne na úplne voľného LUBOŠA KUBICU, ktorý posiela puk do prázdnej bránky. Asistencie: Ján Slivka, MIchal Pospíšil.
     
    25:20
    Nitrania po inkasovaní gólu znova zrýchlili hru, usadili sa v pásme pred Tomljenovičom a kombinujú.
     
    25:56
    Hra je prerušená, rozhodca nemal kontakt s pukom po súboji pri mantinely.
     
    27:19
    Slivka padá po háčiku od obrancu hostí, následne sa Klobučník dostáva do brejku, strieľa z ľavého kruhu iba do vyrážačky Tomljenoviča, k dorážke nedošlo a domáci majú puk na svojich hokejkách.
     
    29:00
    Zvolen posiela puk cez všetky čiary, obranca Nitry sa však dotkol puku a hra preto musí pokračovať, Urgas dostáva prihrávku do medzikružia, blafákom obchádza jedného z obrancov hostí, k strele sa nedostal, pretože ďalší obranca mu už puk zobral.
     
    29:27
    Tentoraz sa však už zakázané uvoľnenie musí pískať, vhadzovať sa bude pred Tomljenovičom.
     
    30:17
    Strela z hokejky Rzvavského končí na vyrážačke Tomljenoviča, následe sa puku zmocňuje Kramárik a zakladá domáci útok.
     
    30:53
    Viktor Fekiač sa dostal z rohu ľadovej plochy až do medzikružia, tam bol však odstavený obrancom Nitry a tak k ohrozeniu Ďurišovej bránky nedošlo.
     
    31:49
    Nitrania sú bezmocní, nevedia sa dostať zo stredného pásma bližšie k Tomljenovičovi, obrana Zvolena funguje teraz vynikajúco.
     
    33:00
    Iványi skoro stratil puk vo vlastnom obrannom pásme, na druhý pokus ho však dostáva dopredu a nahráva Mendelovi, ktorý dostáva puk do rohu ľadovej plochy.
     
    33:26
    Zvolen dal gól!
    Mendelova akcia ešte gól nepriniesla, následne sa však SLAVOMIR BUDA dostáva sám pred Ďuriša, ešte zpred kruhou strieľa a Ďuriš púšťa puk za svoj chrbát, keď ho ešte tečoval vyrážačkou do vlastnej bránky. Asistencia: Andrej Urgas.
     
    35:10
    Zvolenčania zatiaľ prekvapujú svojho súpera rýchlymi protiútokmi a presnými strelami, Nitrania majú stále problém dostať sa cez dobre brániacich Zvolenčanov.
     
    35:27
    Hostia budú hrať tretiu presilovú hru v tomto zápase, za podrazenie odchádza na trestnú lavicu Kramárik.
     
    36:44
    Kluka sa ocitol sám pred Tomljenovičom, neuspel však, brankár HKm kryl jeho bekhendový pokus.
     
    37:50
    Viktor Fekiač vypichol puk v strednom pásme hosťujúcemu hráčovi a rúti sa sám na Ďuriša ! Fekiač naznačil strelu, miesto blafáku však vystrelil, nemieril však do priestoru bránky. Zvolen hrá už v plnom počte.
     
    38:17
    Zvolenčania pristupujú k bojom o puk pri mantinely oveľa zodpovednejšie ako hostia, aj preto domáci vedú o tri góly.
     
    39:14
    Urgas mal možnosť dorážať puk do bránky po vyrazení Ďurišom, ušiel mu však puk, ten sa dostáva k Budovi, tomu paradoxne takisto puk ušiel, Ďuriš si môže vydýchnuť.
     
    39:18
    Z ľavého kruhu strieľal jeden z hráov hostí, puk trafil do oblasti krku Lubora Pokoviča, ten našťastie po vlastných korčuluje na striedačku a v hre sa bude pokračovať za malú chvíľku.
     
    39:34
    Čiarový rozhodca Husár píska zakázané uvoľnenie Zvolena, vhadzuje sa pred Tomljenovičom.
     
    39:49
    2. útok domácich vhadzovanie vyhráva, ihneď korčuluje s pukom k Ďurišovi, ktorý následnú strelu Zvolenčanov kryje, vhadzuje sa v útočnom pásme Zvolena.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Zvolen bol v tejto tretine znova úspešnejší, domáci dobre bránili, v útoku dosiahli dva góly zásluhou Kubicu v 25. a Budu v 34. minúte. Nitrania nehrajú zle, prechod do pásma im však nejde a zo stredného pásma je predsa tažšie dosiahnúť gól. Aj preto je po dvoch tretinách stav 3:0 pre domácich.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 15:34.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:43
    Nitrania sa znova pokúsili vybehnúť na svojho súpera, pokus im však nevyšiel, Zvolenčania si držia obrannú líniu a nepúšťajú súpera k bránke.
     
    41:46
    Pač posiela k ľadu hráča hostí s pukom a Zvolenčania sa tlačia dopredu, k strele sa nedostali, puk je znova na hokejkách hostí.
     
    42:50
    Suchardovi sa nepodarilo vystreliť puk od modrej čiary, keď trafil iba korčulu hráča Zvolena, následne mal však Tomljenovič prácu, keď iný hráč hostí dostal predsalen puk k bránke a dobiedzal.
     
    43:41
    Horňák sa snažil prekvapiť Tomljenoviča strelou z uhla, tá bola nepresná, hostia sa sami vytlačili z pásma.
     
    44:35
    Zvolen dal gól!
    Andrej Urgas najprv nezachytil prihrávku do medzikružia, následne sa k puku za bránkou dostáva Slavomír Buda, ktorému sa podarilo prihrať do medzikružia LUBOROVI POKOVIČOVI a ten poslal puk ponad vyrážačku Luleya, do pravého rohu bránky. Asistencie: Slavomír Buda, Viktor Fekiač.
     
    45:59
    Hlavný rozhodca Goga prerušil hru, pretože stratil kontakt s pukom, z následného vhazovania sa dostal do šance Mendel, ktorý ale triafa iba do výstroje Ďuriša.
     
    47:08
    Mendel neprihrával, blížil sa k bránke hostí a snažil sa prekvapiť Luleya strelou k bližšej tyčke, nebol však úspešný, netrafil priestor bránky.
     
    47:58
    Zvolen si drží svoj náskok, hostí k ničomu nepúšťa, poctivo sa vracia späť po prípadnom pochybení v útočnom pásme.
     
    48:48
    Slivka spolu s Törökom odviedli za bránkou Nitry kus roboty, prihrávka na modrú čiaru bola však zblokovaná, puk majú na hokejkách hostia.
     
    49:07
    Nitrania budú hrať ďalšiu presilovú hru, v medzikruží fauluje Záhorský, je vylúčený za držanie.
     
    50:13
    Nitrania strelami od modrej čiary a následným dobiedzaním pred bránkou HKm zatiaľ nedosiahli gól, Tomljenovič má však veľa práce s týmito dorážkami hostí.
     
    50:51
    Buda blokuje strelu Suchardy, ten dlho čakal, následne sa Zvolenčania oslobodzujú.
     
    51:07
    Domáci v plnom počte.
     
    52:37
    Nitrania stále hrajú aktívne, skvelá obrana Zvolena spolu s Matem Tomljenovičom im však zabraňuje v skórovaní.
     
    53:19
    Peter Klobučník bol odstavený čisto Pačom, Klobučník ale nanápadne drží nohu Pača a ten padá, rozhodca Klobučníka vylučuje za bránenie v hre.
     
    54:20
    Török strieľa bez prípravy mimo priestoru bránky, puk je následne vyhodený von z obranného pásma hostí.
     
    54:59
    Pačova strela od modrej čiary bola neúspešná, puk sa však odrazil od betónov Luleya rovno na hokejku Töröka, ktorý strieľa iba do výstroje brankára hostí, domáci teda ani na dvakrát neprekonávajú Luleya v bránke.
     
    55:19
    Hostia v plnom počte.
     
    55:40
    Goga stál blízko pri Klobučníkovi, ktorý bol faulovaný Slavomírom Budom, ten je vylúčený za krošček.
     
    56:40
    Slivka nezachytil perfektnú prihrávku na modrú čiaru, Luley v bránke hostí si tak vydýchol.
     
    57:07
    Zvolenčania majú puk na svojich hokejkách, následne zo stredného pásma strieľajú na Luleya, ten je nútený prikryť puk, vhadzuje sa v útočnom pásme domácich.
     
    57:40
    Fekiač dokorčuloval puk po vlastnej strele na Luleya, ten musí znova puk prikryť, domáci už v plnom počte.
     
    59:15
    Zvolen kontroluje hru, hráči Nitry stále bojujú.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Druhý zápas semifinále play-off extraligy juniorov vyhrávajú znova Zvolenčania a vedú na zápasy 2:0. Tomljenovič nepustil za seba ani jednu strelu, Zvolen dnes vyhral jednoznačne 4:0. Ďalší zápas sa bude hrať v Nitre, Zvolenčania už budú chcieť ukončiť túto sériu, bojovní Nitrania však na svojom ľade nebudú chcieť prehrať. Prajeme ešte príjemný deň ! (16:06:46)
    Michigan Pre-Draft Showcase, Detroit, USA: 2. - 5. mája. Jedinečná príležitosť pre hráčov ročníkov 1994 - 1999. Viac ako 50 skautov z USHL, OHL, NAHL a ďalších súťaží. Viac informácií na michiganpredraft@seznam.cz a na webe

    Marian Fiam

    Góly a asistencie: 2. Slivka (Kubica), 25. Kubica (Slivka, Pospíšil), 34. Buda (Urgas), 45. Pokovič (Buda, Fekiač)


    HKM Zvolen: Tomljenovič (Petrík) - Pokovič (A), Pač - Pospíšil, Kramárik - Matúška, Tóth - Sep - Urgas, Fekiač, Buda (C) - Török, Kubica, Slivka - Záhorský, Mendel, Mančák - Iványi, Hrčka
    HK Nitra: Luley (Ďuriš) - Trávniček, Sucharda - Kuzma, Pavlíček - Hrudík (C), Kováčik, - Piačka, Kukla (A), Horňák - Šiška, Klobučník, Rzavský - Jasinský, Kluka, Púchovský

    Rozhodca: Goga - Husár, Mĺkvy