NY Rangers – Boston 4:3 (kon.) | NY Islanders – NJ Devils 1:0 (kon.) | Detroit – Chicago 1:2 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Chicago Blackhawks
cz Nedeľa 04.03.2012, 22:05 • Joe Louis Arena, Detroit • NHL
Partner:
     
    Třetí hvězdou utkání je detroitský zadák Brendan Smith. Druhým nejlepším byl Paulem Harrisem z Hockey Weekly zvolen hostující střelec vítězné branky Patrick Kane a pomyslné první místo dnes patří Patricku Sharpovi, který k jedné brance přidal i asistenci u druhého gólu Chicaga. Příjemnou noc vám přeje Tomáš Martínek. (00:39:22)
     
    Utkání rozhodla branka Patricka Kane ve druhé třetině. Chicago šlo do vedení hned v úvodu zápasu z hole Sharpa, o tři minuty později vyrovnal obránce Kronwall. Poté mířil mezi tyče jen zmíněný Kane a Ray Emery díky čtyřiadvaceti zásahům vychytal Blackhawks cenné vítězství. Střely na branku byly celkově 25:18, MacDonald jich chytil čtrnáct, Howard pouhé čtyři. Ještě si počkáme na vyhlášení tří nejlepších hráčů utkání.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:59
    V posledních vteřinách se domácí snažili dotlačit puk za Emeryho, ale dvě dorážky Henrika Zetterberga končí ve výstroji brankáře Chicaga ve chvíli, kdy slyšíme závěrečný klakson.
     
    59:39
    Branka Detroitu je opět prázdná, ale Kruger neprostřelil dva obránce Red Wings.
     
    59:14
    Domácí se ke střele zatím nedostali i když Chicago je zatlačeno do vlastního pásma. Úmyslný ofsajd Detroitu a MacDonald bude muset zpět do brány.
     
    59:03
    Icing chicagského Shawa a trenér Detroitu Mike Babcock si bere oddechový čas. Navíc z branky se již odporoučel MacDonald a Red Wings budou logicky hrát power-play bez brankáře!
     
    58:41
    Hosté zavážejí puk do útočného pásma a to jim v tuto chvíli stačí. Detroit se v útoku stále nemůže dostat do stoprocentní šance, stále to jsou jen náznaky nadějných situací.
     
    57:42
    Brankář Blackhawks přidržuje kotouč na ledě pod lapačkou. Již se na něj řítil Helm, proto raději krátká pauza a buly v jeho pásmu.
     
    56:53
    Henrik Zetterberg objel branku a nadvakrát zabušil ve výtečné pozici do betonů Emeryho. Ten jeho atak ustál, když mu citelně pomohl i obránce Oduya.
     
    56:12
    Hra je opět přerušena díky technické chybě Detrotu, Darren Helm se vystavil do ofsajdu a ještě si vše vyříkává a lajnovým rozhodčím.
     
    55:59
    Poslední čtyřminutovka třetí třetiny. Puk létá z jedné strany hřiště na druhou, je zde icing Detroitu a buly před brankovištěm MacDonalda.
     
    55:09
    Navrátilec z KHL Ray Emery dnes předvádí jistý výkon. Jediný kdo jej zatím dokázal překonat byl hned v úvodu zápasu Nicklas Kronwall. Od té doby je Emery stoprocentní.
     
    54:27
    Obránce Ian White chtěl procedit střelu mezi obránci Chicaga, ale poslední instancí byl před Emerym Johnny Oduya.
     
    53:25
    Po nepřesné střele Filppuly ujížděli na jediného obránce Detroitu Kane s Hossou. Zodpovědnost vzal na svá bedra Patrick Kane, jenže Joey MacDonald předvedl jistý zákrok.
     
    53:14
    Chicagští začínají bránit a zahušťovat střední pásmo. Detroitu se vůbec nedaří přechod do útoku a těží z toho Patrick Kane.
     
    52:02
    Jednadvacátý zásah Raye Emeryho přerušuje hru a nabízí hráčům oddech díky komerční přestávce. Domácí hokejisté by již měli spřádat plány na závěrečný nápor, ze kterého by alespoň vyrovnali.
     
    51:15
    Zetterberg si najel mezi kruhy a přihrávkou vybízel ke skórování zcela volného Valtteri Filppulu. Ten ovšem dobrou šancí pohrdl a Red Wings stále tahají za kratší konec provazu.
     
    50:04
    Tentokrát obrovský závar před Emerym. Darren Helm s Drew Millerem roztáčejí útočný kolotoč a zadáci Blackawhks neví kam dříve skočit.
     
    49:20
    Několik tvrdých ran vyslali na MacDonalda Brent Seabrook a Patrick Kane, všechny ovšem pokryl brankář Detroitu nebo mantinel s plexisklem za jeho zády.

    Tomáš Martínek

    Góly a asistencie: 7. Kronwall (Helm, Stuart) - 4. Sharp (Hossa, Leddy), 39. Kane (Sharp)


    Detroit Red Wings: Howard (21. MacDonald) - Kronwall, Stuart - Quincey, White - Smith, Kindl - Filppula, Zetterberg, Hudler - Cleary, Abdelkader, Bertuzzi - Miller, Helm, Franzén - Holmström, Emmerton, Mursak. Trenér: Mike Babcock.
    Chicago Blackhawks: Emery (Crawford) - Keith, Leddy - Oduya, Seabrook - Olsen, Lepistö - Sharp, Kruger, Stålberg - Brunette, Kane, Hossa - Bickell, Bolland, Shaw - Bollig, Mayers, Hayes. Trenér: Joel Quenneville.

    Rozhodca: O'Halloran, Van Massenhoven - Devorski, Shewchyk