NY Rangers – Boston 4:3 (kon.) | NY Islanders – NJ Devils 1:0 (kon.) | Detroit – Chicago 1:2 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Chicago Blackhawks
cz Nedeľa 04.03.2012, 22:05 • Joe Louis Arena, Detroit • NHL
Partner:
     
    Třetí hvězdou utkání je detroitský zadák Brendan Smith. Druhým nejlepším byl Paulem Harrisem z Hockey Weekly zvolen hostující střelec vítězné branky Patrick Kane a pomyslné první místo dnes patří Patricku Sharpovi, který k jedné brance přidal i asistenci u druhého gólu Chicaga. Příjemnou noc vám přeje Tomáš Martínek. (00:39:22)
     
    Utkání rozhodla branka Patricka Kane ve druhé třetině. Chicago šlo do vedení hned v úvodu zápasu z hole Sharpa, o tři minuty později vyrovnal obránce Kronwall. Poté mířil mezi tyče jen zmíněný Kane a Ray Emery díky čtyřiadvaceti zásahům vychytal Blackhawks cenné vítězství. Střely na branku byly celkově 25:18, MacDonald jich chytil čtrnáct, Howard pouhé čtyři. Ještě si počkáme na vyhlášení tří nejlepších hráčů utkání.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:59
    V posledních vteřinách se domácí snažili dotlačit puk za Emeryho, ale dvě dorážky Henrika Zetterberga končí ve výstroji brankáře Chicaga ve chvíli, kdy slyšíme závěrečný klakson.
     
    59:39
    Branka Detroitu je opět prázdná, ale Kruger neprostřelil dva obránce Red Wings.
     
    59:14
    Domácí se ke střele zatím nedostali i když Chicago je zatlačeno do vlastního pásma. Úmyslný ofsajd Detroitu a MacDonald bude muset zpět do brány.
     
    59:03
    Icing chicagského Shawa a trenér Detroitu Mike Babcock si bere oddechový čas. Navíc z branky se již odporoučel MacDonald a Red Wings budou logicky hrát power-play bez brankáře!
     
    58:41
    Hosté zavážejí puk do útočného pásma a to jim v tuto chvíli stačí. Detroit se v útoku stále nemůže dostat do stoprocentní šance, stále to jsou jen náznaky nadějných situací.
     
    57:42
    Brankář Blackhawks přidržuje kotouč na ledě pod lapačkou. Již se na něj řítil Helm, proto raději krátká pauza a buly v jeho pásmu.
     
    56:53
    Henrik Zetterberg objel branku a nadvakrát zabušil ve výtečné pozici do betonů Emeryho. Ten jeho atak ustál, když mu citelně pomohl i obránce Oduya.
     
    56:12
    Hra je opět přerušena díky technické chybě Detrotu, Darren Helm se vystavil do ofsajdu a ještě si vše vyříkává a lajnovým rozhodčím.
     
    55:59
    Poslední čtyřminutovka třetí třetiny. Puk létá z jedné strany hřiště na druhou, je zde icing Detroitu a buly před brankovištěm MacDonalda.
     
    55:09
    Navrátilec z KHL Ray Emery dnes předvádí jistý výkon. Jediný kdo jej zatím dokázal překonat byl hned v úvodu zápasu Nicklas Kronwall. Od té doby je Emery stoprocentní.
     
    54:27
    Obránce Ian White chtěl procedit střelu mezi obránci Chicaga, ale poslední instancí byl před Emerym Johnny Oduya.
     
    53:25
    Po nepřesné střele Filppuly ujížděli na jediného obránce Detroitu Kane s Hossou. Zodpovědnost vzal na svá bedra Patrick Kane, jenže Joey MacDonald předvedl jistý zákrok.
     
    53:14
    Chicagští začínají bránit a zahušťovat střední pásmo. Detroitu se vůbec nedaří přechod do útoku a těží z toho Patrick Kane.
     
    52:02
    Jednadvacátý zásah Raye Emeryho přerušuje hru a nabízí hráčům oddech díky komerční přestávce. Domácí hokejisté by již měli spřádat plány na závěrečný nápor, ze kterého by alespoň vyrovnali.
     
    51:15
    Zetterberg si najel mezi kruhy a přihrávkou vybízel ke skórování zcela volného Valtteri Filppulu. Ten ovšem dobrou šancí pohrdl a Red Wings stále tahají za kratší konec provazu.
     
    50:04
    Tentokrát obrovský závar před Emerym. Darren Helm s Drew Millerem roztáčejí útočný kolotoč a zadáci Blackawhks neví kam dříve skočit.
     
    49:20
    Několik tvrdých ran vyslali na MacDonalda Brent Seabrook a Patrick Kane, všechny ovšem pokryl brankář Detroitu nebo mantinel s plexisklem za jeho zády.
     
    47:38
    Leddy a Kane poklidně rozehrávají přesilovkovou akci. Chicago nikam nemusí spěchat, vede a navíc Detroti má o jednoho hráče v poli méně.
     
    46:57
    Obrovská šance Dana Clearyho, jenže bekhendovám blafákem nedokázal zvednout kotouč nad beton Emeryho! Nyní se Detroit provinil příliš mnoho hráči na ledě a vyzkouší si hru v oslabení.
     
    46:03
    Opět Darren Helm v šanci, jenže Emery chytá. Rudá křídla i nyní útočík díky Drew Millera na pravé straně kluziště, ovšem daleko domácí hokejista nedojel.
     
    45:44
    Co proto nyní dostal domácí Tomas Holmström. Hned tři hráči Chicaga jen po odpískání masírovali v brankovišti a švédský rodák z Piteå vypadá lehce potlučeně.
     
    44:52
    Chicago hraje výborně, když jsou na ledě jejich elitní útočníci. Kane se Sharpem opět ukázali, že na detroitské "veterány" platí rychlé nohy. Red Wings již zakládají nový útočný pokus.
     
    43:41
    Domácí se snaží útočit jenže zapomínají na zadní vrátka. Patrick Sharp ukázal hezký únik po levé straně kluziště, MacDonaldovi vypadl kotouč z rukavic a Stålberg málem dorazil puk přes sedícího brankáře Detroitu.
     
    42:44
    Forvard Darren Helm se hnal do útočného pásma, jenže o jeden krok byl rychlejší jeho spoluhráč Todd Bertuzzi. Ofsajd a buly ve středním pásmu.
     
    41:47
    Početní převaha Red Wings končí a Bickell se vrací na led.
     
    41:18
    Ránu Kyle Quinceyho sice nikdo netečoval, ovšem odražený piuk od mantinelu málem dorazil za záda Emeryho Filppula s Franzénem. Hostující gólman zatím podává výborný výkon.
     
    40:15
    Pokračuje i nadále přesilová hra Detroitu. Zleva napřáhl Valtteri Filppula, jenže Emeryho nepřekonal. Chicago vyhazuje až k MacDonaldovi.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Zatímco hvězdy v dresu Blackhawks Patrick Sharp s Patrickem Kanem se dnes již gólově prosadily, domácí tahoun Henrik Zetterberg na ledě prakticky nejde vidět. Za dvě třetiny zaznamenal jen jednu nepřesnou a zblokovanou střelu. Navíc byl na ledě při vedoucím gólu Kanea. To je možná jeden z důvodů, proč útočníci Red Wings zatím mlčí.
     
    I podle střel je zatím aktivnější Detroit, přesto prohrává 1:2 a v poslední třetině bude muset zabrat. Chvíli před koncem prostřední části hry prostřelil MacDonalda Patrick Kane a vsítil zatím rozdílovou branku. Poslední třetina bude zahájena zhruba ve 23:55.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Bryan Bickell zbytečně udeřil Niklase Kronwalla a odchází na trestnou lavici za vražení na hrazení. Kronwall před chvílí dostal tvrdý úder od Bickella na mantinel a něco se mu po odpískání ještě nelíbilo.
     
    39:21
    Marián Hossa je opravdu rychlík a jeho střelu musel krotit Joey MacDonald a přerušit hru.
     
    39:08
    Ihned se chystal srovnat Jan Mursak, jenže Ray Emery mu příliš prostoru na střelu neponechal.
     
    38:41
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Po pěkné šanci Hudlera se hra přesunula na druhou stranu před MacDonalda. Patrick Sharp poslal zadovku na PATRICKA KANE před brankoviště a ten už věděl co s kotoučem. Blackhawks se krátce před koncem druhé části dostávají do vedení. Asistence: Patrick Sharp.
     
    36:42
    Brendan Smith se pustil do rvačky s hostujícím Andrew Shawem. Vítězem bitky je možná detroitský rváč, přesto oba hokejisté pěstní souboj ustáli. Jsou z toho samozřejmě automatické pětiminutové tresty.
     
    36:09
    Johnny Oduya prověřil pozornost MacDonalda. Chvíli poté neuspěl ani Patrick Kane a stav i nadále zůstává nerozhodný.
     
    34:20
    Napadání Franzéna znamená icing Chicaga. Patrick Kane na puk nedosáhl a hra tak půjde směrem od Howarda pryč. V další komerční pauze si můžeme připomenout, že od druhé třetiny vystřídal v bráně Detroitu Howarda náhradník Joey MacDonald.
     
    33:12
    Ještě na konci oslabení se dobře prokličkoval do útoku Drew Miller a ve vyložené pozici mezi kruhy napálil puk jen do Emeryho. Pro něj to byl patnáctý zákrok v zápase.
     
    32:28
    Pobídku Sharpa na modré čáře proměnil Duncan Keith k ráně do klubka hráčů před MacDonaldem. Vzápětí vyhazuje Quincey ven z pásma, ovšem po dalším průniku Andrew Brunette se málem prosadil Marcus Kruger. MacDonald dobře puk zalehl a přerušil hru.
     
    31:48
    Patrick Sharp ztratil puk a Darren Helm svou bojovnou hrou osvobodil Detroit od dalších útoků Chicaga.
     
    31:10
    Zkušený Todd Bertuzzi prověřil pozornost Emeryho, jenže jeho spoluhráč Dan Clery půjde na dvě minuty pykat za krosček na obránce Sami Lepistöho. Druhá přesilovka pro Chicago, tu první hosté využili.
     
    30:19
    Hosté jsou v plném počtu a Detroit ani třetí přesilovou hru nevyužil. Přesto jsou Red Wings v pásmu Chicaga a nahánějí si kotouč po mantinelech.
     
    29:30
    V oslabení se opět utrhl Patrick Sharp a získává další cenné vteřiny pro celek Joela Quennevillea.
     
    28:39
    Dvě rány Valtteri Filppuly, který se před malou chvíli strkal právě s Keithem, byly velice slibné. Dobrou práci ovšem před brankou Emeryho předvedl jeden z mnoha Švédů na ledě, Johnny Oduya.
     
    28:13
    Duncan Keith si nakonec sedá na trestnou lavici za hrubost a nabízí soupeři další početní převahu.
     
    27:48
    Darren Helm si natřikrát vyměnil elegantně kotouč s Jiřím Hudlerem a ráně Kronwalla od modré ke gólové radosti moc nechybělo. Nyní vidíme strkanici za bránou Emeryho, hodně aktivní tam byl Keith s Filppulou.
     
    26:49
    Domácí Jan Mursak připravil palebnou pozici pro Brendana Smithe, jehož dělovka šla asi metr vedle brány.
     
    26:14
    Doslova jako tank se hnal přes dva obránce detroitský Drew Miller. Emery jeho kotouč přikryl a bude se po krátké přestávce vhazovat právě před svatyní Chicaga.
     
    25:30
    Blackawks přežili přesilovou hru prakticky bez jediné střely Detroitu na branku. Naopak nyní zle zahrozil Marián Hossa a MacDonald byl lehce rozhozený a lehl na led.
     
    24:32
    V oslabení prokázal své rychlé nohy Patrick Sharp, jenže druhý gól zápasu nevsítil. Detroit se bude snažit o zisk útočného pásma.
     
    23:27
    V rozhodujícím okamžiku byl ovšem Hudler zahákován a na lavici hanby již sedí chicagský Dylan Olsen nakonec za podražení.
     
    22:57
    Chicago to nemá s přechodem středního pásma vůbec lehké. Red Wings dobře zahušťují střed hřiště a do dobré příležitosti se dravostí dostal Jiří Hudler. Pěkný pas mu poslal Nicklas Kronwall.
     
    22:17
    V brankovišti Emeryho se po minulé akci udělala v ledě znatelná díra. Sudí se nyní snaží prasklinu zacelit sněhem a vodou. Mimochodem statistika Raye Emeryho značí, že proti svému bývalému týmu dosud odchytal dva zápasy a oba vyhrál.
     
    22:17
    Johan Franzén obral dvakrát Krugera o puk a velmi tak ztěžuje Blackhawks rozehrávku. Po levém křídle si sjel na střed detroitský Drew Miller, jenže Emery byl pozorný. Detroit je ve druhé třetině zatím jednoznačně lepší.
     
    21:03
    Nahození Iana Whitea se málem po odrazu od zadního mantinelu dostalo za záda Emeryho. O chvíli později si objel branku Chicaga Darren Helm, jenže puk za rodáka z Hamiltonu nezasunul.
     
    20:36
    Red Wings začali opět aktivně a Chicago se musí díky Brentu Seabrookovi osvobodit jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Za malý okamžik bude zahájena druhá třetina. V ní nastane změna v bráně Red Wings. Jimmy Howarda vystřídá náhradník Joey MacDonald.
     
    Vcelku svižná první třetina nám přinesla dvě branky. Nejprve se v přesilové hře prosadil Patrick Sharp a poté gólem prakticky jako přes kopírák vyrovnával o tři minuty později Nicklas Kronwall. Druhá třetina začne zhruba ve 22:58.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Domácí Niklas Kronwall ještě před koncem třetiny narazil na mantinel Jimmyho Hayese a to se pravému křídlu Blackhawks moc nelíbilo. Po závěrečném hvizdu jsme byli svědky menší šťouchanice, ale nebylo to nic velkého.
     
    19:24
    Na druhé straně kombinuje Patrick Kane s Mariánem Hossou, pro kterého musí být dnešní zápas prestižní. V Detroitu před časem bojoval o Stanley Cup.
     
    18:38
    Za Emerym nyní zacinkala levá tyč! Po přihrávce Dana Clearyho byl jen pár centimetrů od branky Justin Abdelkader.
     
    18:05
    Chicago chtělo dvě minuty před první sirénou pozměnit skóre, jenže to by se Victor Stålberg nesměl vystavit do ofsajdu.
     
    17:27
    Darren Helm uspěl na buly a Detroit ihned zasypal Emeryho sprškou střel. Ani z tohoto mráčku ovšem nezapršelo a hra se rychle přesouvá na druhou stranu kluziště.
     
    17:06
    Hostujícího brankáře Emeryho ve snaze dobře bránit Filppulu srazil obránce Nick Leddy. Pro Chicago to ale žádné vážné následky nemělo, Detroit ihned ztratil puk a čeká nás další komerční přestávka.
     
    16:41
    Švéd Henrik Zetterberg vyvezl puk do pásma a od levého mantinelu z ostrého úhlu vypálil. Kotouč ale vůbec netrefil branku a Detroit se ihned vyhnal z pásma.
     
    15:38
    Holmström s Emmertonem chtěli rozehrát puk, ale souhra Detroitu teď zaskřípala. Za kotoučem se žene jako hladový pes Marián Hossa, jenže Ian White měl k puku blíže.
     
    14:50
    Nyní Jiří Hudler se svými spoluhráči dobývali předbrankový prostor ovšem Ray Emery si puk na ledě pohlídal. Hosté jsou opět v plném počtu a Duncan Keith uklidňuje hru.
     
    14:07
    Detroitským se nedaří usadit v útočném pásmu a puk je opět za bránou Jimmyho Howarda.
     
    13:13
    Bojovník Dave Bolland vyváží puk daleko od své brány a dokonce nutí Howarda k zákroku a přerušení hry. Dobrá práce hokejisty Blackhawks.
     
    12:24
    Patrick Kane se provinil proti hokejovým pravidlům a zahákoval Henrika Zetterberga. Dvě minuty pro hvězdu Chicaga a první přesilovka domácího celku.
     
    12:15
    Finský rychlík Valtteri Filpulla obral obránce Chicaga o puk a čtvrtá formace Holmströma si vybojovala faul. Navíc v šesti hráčích nyní míchají s pukem kolem Emeryho.
     
    10:58
    Detroit se dostal zpoza branky do nebezpečného zakončení a Danu Clearymu moc k brance nescházelo. Chicago se ovšem osvobozuje a jde do útoku díky Patricka Kane.
     
    10:33
    Při komerční přestávce si můžeme alespoň představit dnešní absence hráčů kvůli zranění. Domácím chybí Patrick Eaves a kapitán Nicklas Lidström. Chicago musí postrádat také kapitána Jonathana Toewse a dále Daniela Carcilla a Stevena Montadora.
     
    10:19
    Pásmo vybojoval Justin Abdelkader a Detroit se může usadit před Howardem. Na modré ovšem ztrácí kotouč White, přesto se Abdelkader dostává k zakonečení.
     
    09:14
    Sharpova skrytá střela letěla přímo do náručí Howarda, který kotouč raději přikrývá. Bude se vhazovat po jeho levici.
     
    08:19
    K puku se teď dostali hráči Red Wings a Slovinec Jan Mursak s obráncem Kyle Quincym vystrašili Emeryho v bráně hostů. Prsty v nepřehledné situaci před brankou měl i Tomas Holmström.
     
    07:37
    Po komerční pauze nám hra pokračuje. V útoku jsou stále hosté a i když se nyní dostali z třetiny, Nick Leddy zaváží opět puk do útočného pásma.
     
    07:18
    Blackawks unikali do nezbezpečného protiútoku díky dvojice Sharp Stålberg. Jimmy Howard ovšem kotouč přikryl po ráně Patricka Sharpa.
     
    06:03
    Detroit právě vstřelil branku!
    Dá se říci první pořádnou ránu na branku Raye Emeryho proměňuje ve vyrovnávací gól švédský zadák NICKLAS KRONWALL. Jednalo se takřka o totožnou akci jako při prvím gólu zápasu. Rána od modré do pravého růžku. Velkou práci nyní odvedl před brankou aktivní Helm. Asistence: Derren Helm, Brad Stuart.
     
    04:58
    Hosté jsou i nadále aktivnější, na ledě je útočný soubor Patricka Kane. Detroit se brání, ale nyní bude moci kotouč vyvézt Darren Helm.
     
    04:01
    Po ofsajdu Blackawks je přerušená hra. Před malou chvílí jsme mohli vidět pěkný hit Dylana Olsena na Justina Abdelkadera.
     
    03:17
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Přeci jen Chicago proměňuje svou první přesilovou hru zápasu. Z levé strany napřáhl od modré PATRICK SHARP a vymetl pravý růžek Howardovy svatyně. Asistence: Marián Hossa, Nick Leddy.
     
    03:06
    Téměř minuta přesilovky Chicaga je minulostí a stříleli prozatím jen Kane s Sharpem a to velmi nepřesně.
     
    02:04
    První ofenzivu Blackahwks vedl u zadního mantinelu Patrick Sharp a po faulu na Victora Stålberga před brankovištěm si jde na dvě minuty odpočinout obránce Detroitu Kyle Quincey za nedovolené bránění.
     
    01:03
    Premiérovou ránu na bránu zaznamenal Darren Helm, ale Emery dobře zasáhl. Dělovku Jakuba Kindla od modré Ray Emery opět jistí a ukrývá kotouč ve svých chráničích.
     
    00:30
    Red Wings se hned od začátku zakousávají do svého soupeře. První formace vedená Zetterbergem nepůjčuje hostům kotouč.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Zkušený sudí Dan O'Halloran vhodí buly mezi dva Švédy, Henrika Zetterberga a Marcuse Krugera.
     
    Hokejisté obou celků si poslechnou státní hymny USA a Kanady. Za chvíli se spolu utkají na ledě. Domácí oblékli červené dresy, Chicago přijelo do "HockeyTownu" v bílých úborech.
     
    V Joe Louis Areně v Detroitu se vše pomalu chystá k zahájení utkání. Zápas začne v 16 hodin místního času.
     
    V dnešním večerním utkání se potkají dva týmy ze Západní konference. Detroit Red Wings i Chicago Blackhawks vyhráli své poslední dvě utkání, proto dnes bude zajímavé, kdo si v tabulce polepší. Domácí Red Wings se mohou vyhoupnout do čela konference, Chicago si může pojistit šestou pozici.
     
    Úvodní sestavy:

    Detroit Red Wings: Howard (MacDonald) - Kronwall, Stuart - Quincey, White - Smith, Kindl - Filppula, Zetterberg, Hudler - Cleary, Abdelkader, Bertuzzi - Miller, Helm, Franzén - Holmström, Emmerton, Mursak. Trenér: Mike Babcock.

    Chicago Blackhawks: Emery (Crawford) - Keith, Leddy - Oduya, Seabrook - Olsen, Lepistö - Sharp, Kruger, Stålberg - Brunette, Kane, Hossa - Bickell, Bolland, Shaw - Bollig, Mayers, Hayes. Trenér: Joel Quenneville.

    Rozhodčí: Dan O'Halloran, Don Van Massenhoven - Greg Devorski, Mark Shewchyk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:05.

    Tomáš Martínek

    Góly a asistencie: 7. Kronwall (Helm, Stuart) - 4. Sharp (Hossa, Leddy), 39. Kane (Sharp)


    Detroit Red Wings: Howard (21. MacDonald) - Kronwall, Stuart - Quincey, White - Smith, Kindl - Filppula, Zetterberg, Hudler - Cleary, Abdelkader, Bertuzzi - Miller, Helm, Franzén - Holmström, Emmerton, Mursak. Trenér: Mike Babcock.
    Chicago Blackhawks: Emery (Crawford) - Keith, Leddy - Oduya, Seabrook - Olsen, Lepistö - Sharp, Kruger, Stålberg - Brunette, Kane, Hossa - Bickell, Bolland, Shaw - Bollig, Mayers, Hayes. Trenér: Joel Quenneville.

    Rozhodca: O'Halloran, Van Massenhoven - Devorski, Shewchyk