NY Rangers – Boston 4:3 (kon.) | NY Islanders – NJ Devils 1:0 (kon.) | Detroit – Chicago 1:2 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Chicago Blackhawks
cz Nedeľa 04.03.2012, 22:05 • Joe Louis Arena, Detroit • NHL
Partner:
     
    46:57
    Obrovská šance Dana Clearyho, jenže bekhendovám blafákem nedokázal zvednout kotouč nad beton Emeryho! Nyní se Detroit provinil příliš mnoho hráči na ledě a vyzkouší si hru v oslabení.
     
    39:55
    Bryan Bickell zbytečně udeřil Niklase Kronwalla a odchází na trestnou lavici za vražení na hrazení. Kronwall před chvílí dostal tvrdý úder od Bickella na mantinel a něco se mu po odpískání ještě nelíbilo.
     
    36:42
    Brendan Smith se pustil do rvačky s hostujícím Andrew Shawem. Vítězem bitky je možná detroitský rváč, přesto oba hokejisté pěstní souboj ustáli. Jsou z toho samozřejmě automatické pětiminutové tresty.
     
    31:10
    Zkušený Todd Bertuzzi prověřil pozornost Emeryho, jenže jeho spoluhráč Dan Clery půjde na dvě minuty pykat za krosček na obránce Sami Lepistöho. Druhá přesilovka pro Chicago, tu první hosté využili.
     
    28:13
    Duncan Keith si nakonec sedá na trestnou lavici za hrubost a nabízí soupeři další početní převahu.
     
    23:27
    V rozhodujícím okamžiku byl ovšem Hudler zahákován a na lavici hanby již sedí chicagský Dylan Olsen nakonec za podražení.
     
    12:24
    Patrick Kane se provinil proti hokejovým pravidlům a zahákoval Henrika Zetterberga. Dvě minuty pro hvězdu Chicaga a první přesilovka domácího celku.
     
    02:04
    První ofenzivu Blackahwks vedl u zadního mantinelu Patrick Sharp a po faulu na Victora Stålberga před brankovištěm si jde na dvě minuty odpočinout obránce Detroitu Kyle Quincey za nedovolené bránění.

    Tomáš Martínek

    Góly a asistencie: 7. Kronwall (Helm, Stuart) - 4. Sharp (Hossa, Leddy), 39. Kane (Sharp)


    Detroit Red Wings: Howard (21. MacDonald) - Kronwall, Stuart - Quincey, White - Smith, Kindl - Filppula, Zetterberg, Hudler - Cleary, Abdelkader, Bertuzzi - Miller, Helm, Franzén - Holmström, Emmerton, Mursak. Trenér: Mike Babcock.
    Chicago Blackhawks: Emery (Crawford) - Keith, Leddy - Oduya, Seabrook - Olsen, Lepistö - Sharp, Kruger, Stålberg - Brunette, Kane, Hossa - Bickell, Bolland, Shaw - Bollig, Mayers, Hayes. Trenér: Joel Quenneville.

    Rozhodca: O'Halloran, Van Massenhoven - Devorski, Shewchyk