Lev – CSKA Moskva 3:2 (kon.)
koniec
Lev Praha
3:2 (0:1, 2:0, 1:1)
CSKA Moskva
Štvrtok 26.01.2012, 19:00 • Zimný štadión mesta Poprad • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 19:00.
     
    Úvodné zostavy:

    HC LEV Poprad: Laco (Duba) - Pilař, Mezei, Sigalet, Mihálik, Lewis, Štrbák, Hunkes - Netík, Lundberg, Bartečko - Novotný, Kristek, Špirko - Huna, Chabada, Fabricius - Hellström, Matai, Sekáč. Tréner: Rulík Radim, asistent - Pukalovič Róbert.

    CSKA Moskva: Staňa (Gajdučenko) - Guskov, Sergejev, Rjasenskij, Čáslava, Buravčikov, Pašnin, Ozhiganov, Gusev - Surový, Persson, Širokov - Filatov, Badjukov, Jašin - Kucherov, Zubov, Paršin - Pronin, Butsajev, Barbašev. Tréner - Július Šupler, asistenti - Vjačeslav Butsajev, Jevgenij Namestnikov.

    Rozhodca: Feofanov Sergej, Bondar Denis - Raming Stanislav, Misjur Sergej.
     
    HC LEV potvrdil v zápase proti Nižnekamsku výborný výkon ziskom troch bodov a dnes budú môcť znovu pokoriť súpera, s ktorým ešte nedávno bojovali o miestenku do play-off. Napriek viacerým chýbajúcim hráčom je v tíme dostatok kvality a zdolať „červenú armádu“ bude pred vynikajúcimi divákmi pre Popradčanov otázka cti.
     
    V drese súpera dostane od trénera Šuplera príležitosť predviesť sa brankár Rastislav Staňa, na druhej strane sa bude snažiť gólmana Levov prekonať kanonier Tomáš Surový. Najväčšie nebezpečenstvo však hrozí z hokejky Sergeja Širokova, ktorý si drží nadštandardnú bilanciu bodu na zápas a obrovské skúsenosti CSKA ležia na ramenách Alexeja Jašina.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:22
    Úvodné buly pre hostí, Lundberg však v útočnom pásme zabojoval o puk a rezultovala z toho Pilařova zblokovaná strela.
     
    00:40
    Ani na druhej strane si brankár nemusel pripísať zákrok, puk končí na ochrannej sieti.
     
    01:00
    Buly sa po piatich sekundách opakovalo kvôli zakázanému uvoľneniu, hostia svoj pobyt v útoku opäť nezúžitkovali.
     
    01:26
    Chabada hľadal pred bránkou nabiehajúceho Hunu, Čáslava jeho úmysel vystihol a puk zblokoval do nebeských výšin.
     
    01:56
    Lewis sa spoliehal na potenciálny teč spoluhráčov, keďže neprišiel, Staňa mal ľahkú pozíciu.
     
    02:30
    Na ľade prvý krát aj domáci kombinovaný štvrtý útok, dostal sa dokonca k zakončeniu, Hellströmov puk švihom ale letel vysoko. Hostia sa zatiaľ na ľade len rozkukávajú.
     
    03:20
    Surový sa dostal cez stredné pásmo až na druhý pokus, prvý krát sa to jeho spoluhráčom kvôli podceneniu rozostavenia domácich nepodarilo.
     
    03:35
    Perssonova prvá strela na Laca! V súboji za bránkou Levov získali puk hostia a z ľavého kruhu zahrieva výstroj domáceho gólmana center prvého útoku CSKA.
     
    04:00
    Ďalší pokus na domácu bránku pod kontrolou Laca, tentoraz kryl Filatovov puk.
     
    05:40
    Matai získal puk za bránkou, z ľavej strany hľadal voľného Sekáča, ktorý bol ale pri zakončení tiesnený a pred Staňom nedokázal puk usmerniť.
     
    06:02
    Pekná spolupráca Netíka s Bartečkom končí na žŕdke bránky hostí! Laxný prístup hosťujúcej obrany umožňuje Levom vypracovávať si dobré pozície bez väčšej snahy.
     
    06:17
    Ozhiganovov pokus Laco jemne tečoval a v protiútoku sa musel obracať Staňa pri delostreleckých pokusoch prvej formácie.
     
    07:38
    Dubov pekný zákrok lapačkou. Nepomýlil som sa, puk naozaj končí v rukavici náhradného brankára, pred ktorým sa rozostúpili obrancovia a gólman Levov stihol vytasiť semafór - na striedačke.
     
    08:35
    Paršin na pravej strane, vytiahol puk do rohu klziska a švihom chcel Laca prekvapiť.
     
    08:40
    Ďalšia rana z nemilosti, Lacov dobrý postoj zaúčinkoval po príklepe Pašnina z ľavej strany.
     
    09:29
    V polovici prvej tretiny vidíme prvý udelený trest, vyslúžil si ho domáci Hellström za hrubosť. Obranca Levov na pozícii útočníka skvele plní svoje úlohy, zráža sa s hráčmi súpera, dokonca Staňu preveril príklepom z ľavej strany.
     
    10:08
    CSKA dáva gól!
    Hostia využívajú hneď prvú presilovú hru, do streleckej listiny sa zapísal TOMÁŠ SUROVÝ, umiestnením strely Alexandra Guskova z ľavého kruhu, zdalo sa nám, že Tomáš zaváhal, či to nebol nedovolený pohyb korčuľou, nikto však neprotestoval. Asistencie: Alexander Guskov, Sergej Širokov.
     
    11:45
    Domáci sa pustili do útočenia, na vyrovnanie však potrebujú presnejšie strelecké pokusy, hosťom sa darí ich elán negovať.
     
    12:37
    Bartečko sa na ľade nadrie ako správny kapitán, puk dostal do útočného pásma a z jeho prihrávky ťažil strelou spomedzi kruhov Netík. Štiplavý puk ale končí iba v náručí Rasťa Staňu.
     
    13:00
    Tímy si takmer bez záujmu vymenili puk nepresnými prihrávkami, možno polemizovať, či to bolo zapríčinené dobrou defenzívou, alebo skôr neschopnosťou a nepresnosťou aktérov.
     
    13:32
    Pokles dynamiky hokeja pokračuje zakázaným uvoľnením hostí, ak je to naozaj cieľom Šuplerovcov, tak sa im darí hru drobiť a nepúšťať domácich k súvislejšiemu tlaku.
     
    13:59
    Puk zašliapnutý v útočnom pásme CSKA, prvá formácia svoj cieľ splnila, Jašin však so spoluhráčmi buly nevyhrali.
     
    14:24
    Excelentnú prihrávku priamo pred bránkovisko dostal Badjukov a Lev môže ďakovať rýchlym nohám Laca, ktoré mu umožnili presunúť sa priamo pred zakončujúceho hráča a vykryť strelecký uhol.
     
    15:10
    Moskovčanom sa dnes akosi nechce brániť, otvorené dvere mohol najpr využiť Matai, no pri sťahovačke sa mu puk pošmykol, do vážnejšej šance sa dostal Kristek, ktorý sa v prečíslení so Sekáčom ulakomil na strelu a mieril vysoko nad Staňovu lapačku. Toto nás v konečnom účtovaní môže mrzieť.
     
    16:36
    Ozhiganov skúšal Lacovu pozornosť príklepom spoza modrej čiary, Laco mu pozdrav opätoval, od vyrážačky sa puk odkotúľal späť do stredného pásma.
     
    17:15
    Fabriciusovi sa podarilo dostať puk medzi kruhy na Sekáča, puk však skackal a dostali sa k nemu statickí hostia.
     
    17:40
    Sigalet si na ľavej strane položil obrancu, prihrávkou hľadal Netíka, ktorý však "máchol" naprázdno - o puk sa korčuľou postaral Širokov.
     
    18:02
    Novotný sa snažil odkliať zakliatu princeznú za Staňovym chrbtom štipľavým švihom z pravej strany. Hosťujúci brankár mal šťastie, keď sa ako v tŕňovej chodbe zasekol puk pod jeho vyrážačkou.
     
    18:40
    Novotný v opačnej pozícii zakliateho princa - svoje trápenie bude musieť prežiť na trestnej lavici dúfajúc, že si odsedí celý trest bez predčasného vyslobodenia.
     
    19:40
    CSKA pri prechode do útočného pásma bezradné, naopak motor aj v oslabení nakopol Bartečko a vyťažil vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 19:46.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:07
    Hneď v úvode druhej tretiny odchádza na trestnú lavicu Mezei za vyhodenie puku, hostia tak dostávajú obrovskú výhodu o dvoch hráčov aspoň na pár sekúnd.
     
    20:37
    Presilovka piatich proti trom naberá nový rozmer, vylúčený Sigalet totiž rozšíri grémium hráčov na trestnej lavici po sekaní a hostia si tak užijú dvojnásobnej presilovej hry do sýtosti.
     
    21:00
    CSKA sa zatiaľ zmohlo len na Gusevovu strelu do Štrbáka.
     
    21:26
    Pašnin na pravej strane príliš špekuloval, mohol sám zakončovať cez rozhodeného Laca, skúšal ešte nájsť cez bránkovisko dobre pokrytého spoluhráča.
     
    22:00
    Ani ďalší strelecký pokus od modrej čiary za Lacom nekončí, hostia sa nevedia proti bojovnému výkonu Levov presadiť.
     
    22:30
    Domáci sa ubránia! Počas obetavej hry v oslabení sa chytajú už aj domáci priaznivci, verme, že dobre nakopnutá druhá tretina bude pokračovať aj pekným hokejovým divadlom.
     
    23:45
    Chvíľu ešte trvalo, kým Popradčania prevzali puk od súpera pod trvalejšiu kontrolu, Špirko ale spätnú prihrávku za kruhy nezachytil a o útočné pásmo tak domáci prichádzajú.
     
    24:37
    Jednoducho, ale účelne to vymyslel Netík, z ľavej strany hľadal oblúčikom rozbehnutého Lundberga, ktorému chýbali centimetre, aby puk usmernil za Staňu.
     
    25:25
    Sergejevovo signalizované podrazenie mohli ešte využiť domáci pri útočnom tlaku, to by však musel Huna trafiť z pol metra prázdnu bránku po tom, čo Staňa neudržal strelu v náručí.
     
    25:33
    Špirko perfektne tečoval príklep od modrej hneď po vyhratom buly, Staňa ale nemusel reagovať na zmenu smeru.
     
    26:52
    Vyhodenie puku Pašnina a aj Levi budú mať príležitosť presilovej hry o dvoch hráčov.
     
    27:05
    Lev Poprad dal gól!
    Spolupráca ako zo zápasu hviezd, Karel Pilař nabil do pravého kruhu na perfektný príklep TOMÁŠOVI NETÍKOVI a jeho exportný puk končí priamo v pavučinke Rastislava Staňu nad vyrážačkou. Asistencie: Karel Pilař, Martin Chabada.
     
    28:22
    Mezei nechcel dopadnúť ako jeho kolega Mihálik, ktorý na modrej držal puk tak dlho, až ho posunul súperovi a tak vypálil, aj keď šiel puk vedľa.
     
    29:01
    Chabada pred Staňom! V poslednej chvíli dokázal zakončeniu zabrániť obranca hostí a útočníkovi Popradu vypichol puk.
     
    30:00
    Aj tretia formácia domácich strávila celé svoje pôsobenie v útočnom pásme, Šupler by mal rozmýšľať nad time-outom.
     
    30:08
    Lev Poprad dal gól!
    Keď už sa zdalo, že CSKA vyvezie puk aspoň do stredného pásma, využili ich hromadný odliv spred Rastislava Staňu ziskom puku Rudolf Huna, od mantinelu ho poslal medzi kruhy, kde po jemnom teči Jiřího Sekáča zakončoval skáčúci puk príklepom cez vyrážačku hosťujúceho brankára JONATHAN SIGALET. Asistencie: Jiří Sekáč, Rudolf Huna. Hostia si po góle vyžiadali oddychový čas.
     
    31:27
    Prvá formácia Moskvy sa hneď nasťahovala do útočného pásma, oddychový čas sa evidentne stretol s pochopením, puk v obrannom pásme domácich lieta z jednej strany na druhú a len odskočenia v rozhodujúcich momentoch pomáhajú Levom pred nebezpečnými zakončeniami.
     
    32:13
    Ako školákovi odobral puk Lundberg Filatovovi v obrannom pásme hostí, jeho prihrávku chcel využiť Bartečko, no príklep končí zblokovaný nad bránkou.
     
    33:00
    Hunova dobrá práca v útočnom pásme, celá forčekujúca formácia opäť narobila obrovské ťažkosti CSKA pri rozohrávke a nervozitu hostí korunoval podrazením Rjasenskij.
     
    33:45
    Oslabenie hosťom paradoxne pomáha, Lacovu rozohrávku za bránkou využívajú na držanie puku v bezpečnej vzdialenosti.
     
    34:13
    Kolmicu cez obranu hostí spracoval Bartečko efektne, efektívnosť bude môcť dokázať v trestnom strieľaní, keďže bol zozadu hákoavný oboma brániacimi hráčmi.
     
    Bartečko najprv naznačil strelu, potom blafák do forhendu - na ľavú stranu a prekvapiť chcel kamaráta z reprezentácie rýchlym zakončením pomedzi betóny. Neprekvapil.
     
    34:49
    Ani Hunov pokus, ktorý letel do priestoru troch žrdí cez Staňove betóny neprepadol.
     
    36:00
    Levi dominanciou v druhej tretine dokazujú, že aj bez chýbajúcich hráčov majú dobre vykladaný tím a dokážu zabojovať s každým súperom, škoda, že nemajú o pár bodov v tabuľke viac, CSKA totiž na ich hru nevie nájsť účinnú protizbraň.
     
    37:35
    Pekná spolupráca dvoch generácií, striedajúci Bartečko mohol ťažiť zo samostatného prieniku Novotného.
     
    38:06
    Bartečkov motýlik od modrej čiary nenašiel partnera na spoluprácu a tak končí v pavučine na ľavej ruke Rastislava Staňu.
     
    38:41
    Tretia formácia Levov okupuje útočné pásmo, ťažko sa však dostáva od mantinelov pred bránkovisko a tak sa Staňa len presúva zo strany na stranu.
     
    39:26
    Špirko nevidel nabiehajúceho Sekáča, ktorému mohol poslať medzi kruhy puk spoza Staňovej bránky.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 20:34. V druhej časti hry sme videli oveľa lepší hokej, než v úvode, nakopla ho nepremenená hosťujúca presilovka o dvoch hráčov, kým domácich pokropil živou v rovnakej situácii úspešný Netík.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    41:08
    Minúta nepresností, hostia i Popradčania mali snáď pri prechode do útoku zatvorené oči.
     
    41:54
    Štrbák úplne zbytočne zrušil neškodného Paršina medzi kruhmi, kroščekom ho poslal k zemi, pričom hosťujúci hráč ani nevidel kde je puk.
     
    42:57
    Guskov si dvakrát vypýtal puk na modrú čiaru, ale len raz vystrelil, Lundbergov nechcený teč našťastie neposlal puk do priestoru Lacovej bránky.
     
    43:15
    Závar pred bránkoviskom, na domáce šťastie bol Laco na svojom mieste a skáčúci puk tak mohol odpáliť jeden z obrancov.
     
    44:22
    Huna síce potvrdil svoju povesť presného strelca strelou presne do Staňovej vyrážačky, následne bol tímu prospešný aspoň pri nedovolenom bránení Rjasenskeho, ktorý oslabil Moskovčanov.
     
    44:40
    Mezei sa po pravej strane predral až do kruhu, odkiaľ chcel bekhendom poslať puk do ohňa, zrejme ani sám nečakal, že trafí presne plameň nepríjemným pukom na ľavý betón Staňu.
     
    45:52
    Do druhej vlny si od prenikajúceho útočníka vypýtal puk Buravčikov, jeho pripravený švih stihol zlikvidovať obetavo Sigalet.
     
    46:16
    Nepríjemné nahodenie pred Laca, bo náhodnom teči chýbali decimetre od odkrytej Lacovej bránky.
     
    47:12
    Pilař vylúčený za hákovanie, Zubov sa na neho od zlosti zavesil odzadu, dosť evidentne sa snažil oplácať, na čo domáci obranca zareagoval chladným postojom očakávajúc vylúčenie hosťujúceho hráča. Márne.
     
    47:37
    Gusev sa znova postavil do streleckej pozície, jeho delovú ranu ale bravúrnym zákrokom lapačkou zneškodnil Laco, puk letel nebezpečne vedľa jeho hlavy.
     
    49:00
    Chabada zachytil prechod hostí na vlastnej modrej a zbiera cenné sekundy.
     
    49:18
    Aj Širokovovu strelu kryje dnes vynikajúci Ján Laco, šťuchance po odpískaní riešil dohovorom Lewis.
     
    Lev si štandardne vysokú návštevnosť drží, dnešné stretnutie sleduje 4348 divákov.
     
    49:55
    Zápas má stále potrebný náboj, Levi akoby si povedali, že vedeniu i celej KHL dokážu, že do play off patria. Chybičku pri prechode do útoku urobil Mezei, jeho puk bol ťažko spracovateľný a preletel cez všetky čiary.
     
    51:10
    Huna splnil cieľ, zatiahol do útoku, tam mu ho radšej odobral Fabricius, pekne vybrzdil Sergejeva a pri zakončení bol sekaný Paršinom.
     
    51:33
    Buravčikov využil vyhodený puk do stredného pásma aj na ohrozenie Laca, jeho vyrážačku otestoval strelou zo stredného pásma.
     
    52:00
    CSKA sa stále dobre bráni, aktívnou hrou vytláča domácich z pozícií a predchádza tak zakončeniu.
     
    52:26
    Hunkes posiela puk na Staňu, ktorý musí pred Kristekom puk držať, domáci sa skúšajú usadiť v útočnom pásme takýmto spôsobom.
     
    53:00
    Surový vyviezol puk do útočného pásma, v jeho dobrej práci pokračoval Persson, puk držal na svojej hokejke a nazbieral dostatok cenného času.
     
    53:37
    CSKA dáva gól!
    DENIS PARŠIN bol sám prekvapený, že mu Martin Štrbák prenechal prihrávku od Sergeja Širokova, pre tohto rýchleho útočníka už nebolo problémom Štrbáka obkorčuľovať, vytiahnuť Jána Laca a zakončiť cez jeho nastavený pravý betón. Asistencie: Sergej Širokov, Alexander Guskov.
     
    54:05
    Hostia pokračujú v zlepšenej útočnej hre, pred Lacom robia poriadne vetry.
     
    56:11
    Lev Poprad dal gól!
    Pokoj na domáce hokejky prináša ďalšou exkluzívnou ranou priamo do výkladnej skrine TOMÁŠ NETÍK, puk si pristavil po prihrávke Ľuboša Bartečka z vyhratého súboja v rohu klziska a poslal ho priamo nad lapačku Rastislava Staňu. Asistencie: Ľuboš Bartečko, Jiří Hunkes.
     
    57:00
    Júlis Šupler narýchlo rozdáva pokyny svojim hráčom, Tomáš Netík sa dvojgólovo pripomína svojmu niekdajšiemu zamestnávateľovi a Levi držia puk v útočnom pásme.
     
    59:04
    Staňa sa vracia do svojej bránky, hosťom sa podarilo na pár desiatok sekúnd podržať útočné pásmo, očakávané power-play neprichádza.
     
    59:21
    Stańa už bol po buly vykorčuľovaný z bránky, Bartečko však vybojoval puk a hosťujúci brankár musel šprintovať späť medzi tri žrde. Netík si cez jediného brániaceho hráča vypýtal prihrávku, cez ležiaceho Staňu sa snažil zakončiť bekhendom, no prehodil aj bránku.
     
    59:53
    Staňa už nadobro von z bránky, hosťujúci tréner si po puku končiacom mimo hracej plochy vyžiadal time-out, vhadzovať sa totiž bude kvôli teču domácich hráčov pred Lacom.
     
    59:57
    Ožiganovovu poslednú ranu v zápase obetavo zblokoval Chabada.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Hostia sa po záverečnom klaksóne vrhli na radujúcich sa domácich, v rohu klziska sa tak strhla poriadna mela.
     
    Najlepší hráči tímov: Netík - Paršin. (21:07:38)
    Góly a asistencie: 28. Netík (Pilař, Chabada), 31. Sigalet (Sekáč, Huna), 57. Netík (Bartečko, Hunkes) - 11. Surový (Guskov, Širokov), 54. Paršin (Širokov, Guskov)


    Lev Praha: Laco (Duba) - Pilař, Mezei, Sigalet, Mihálik, Lewis, Štrbák, Hunkes - Netík, Lundberg, Bartečko - Novotný, Kristek, Špirko - Huna, Chabada, Fabricius - Hellström, Matai, Sekáč. Tréner: Rulík Radim, asistent - Pukalovič Róbert.
    CSKA Moskva: Staňa (Gajdučenko) - Guskov, Sergejev, Rjasenskij, Čáslava, Buravčikov, Pašnin, Ožiganov, Gusev - Surový, Persson, Širokov - Filatov, Badjukov, Jašin - Kučerov, Zubov, Paršin - Pronin, Butsajev, Barbašev. Tréner - Július Šupler, asistenti - Vjačeslav Butsajev, Jevgenij Namestnikov.

    Rozhodca: Feofanov Sergej, Bondar Denis - Raming Stanislav, Misjur Sergej

    Diváci: 4348