Lev – Nižnekamsk 3:1 (kon.)
koniec
Lev Praha
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Neftechimik Nižnekamsk
Štvrtok 19.01.2012, 19:00 • Zimný štadión mesta Poprad • KHL
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 19:00.
     
    Úvodné zostavy:

    HC LEV Poprad: Laco (Duba) - Pilař, Mezei, Sigalet, Mihálik, Hunkes, Štrbák, Lewis, Hellström - Netík, Lundberg, Bartečko - Kristek, Mikúš, Špirko - Huna, Chabada, Sekáč - Novotný, Matai, Fabricius. Tréner: Rulík Radim, asistent - Pukalovič Róbert.

    Neftechimik Nižnekamsk: Tarkki (Franskevič) - Mäntylä, Mamašev, Korolev, Berezin, Rybnickij, Kolesnikov, Ščitov - Pestuško, Archipov, Koroljuk - Milovzorov, Cibák, Osala - Sergejev, Kvaša, Kňazev - Lemtjugov, Polygalov, Žmakin.

    Rozhodca: Beljajev Sergej, Rogačev Andrej - Sadovnikov Alex, Michel Alex.
     
    Najzaujímavejším hráčom súpera dnes bude Slovákom dobre známy Martin Cibák, ktorý je vo svojom tíme najlepší, aj keď sa jedná len o trestné minúty. Domáca zostava sa od predchádzajúceho zápasu nezmenila, veríme teda, že podajú rovnako bojovný výkon, ako v predchádzajúcom zápase a svojich priaznivcov potešia aj ziskom bodov.
     
    Všetko je pripravené na úvodné buly, postavia sa naň Archipov s Lundbergom.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:13
    Domáci boli pri prvom boji o puk úspešnejší, Pilařovu prihrávku však spoluhráči nesledovali a tak skončila len ako odovzdaný puk.
     
    00:27
    Podobne neúspešný prechod do pásma aj na druhej strane, hostia sa však budú musieť vyrovnať s buly pred svojím brankárom po zakázanom uvoľnení.
     
    00:31
    Sigalet sa zamyslel čo s pukom a príklepom spoza húštiny hráčov nastrelil bočnú konštrukciu Tarkkiho bránky.
     
    00:50
    Úvodný strelecký pokus aj u hostí, Milovzorovova strela síce vypadla Lacovi z lapačky, no ihneď sa o zamedzenie dorážky postarala štvorica Levov.
     
    01:15
    Hunkes z pravej strany stíhol vyslať puk na bránku ešte pred pritlačením na mantinel, hosťujúci gólman puk vyrazil pred seba a čakal čo bude. Nebolo nič.
     
    02:07
    Laco radšej na nič nečakal a nahodený puk zo stredného pásma prikryl.
     
    02:20
    Strelecká kadencia pribúda po návšteve v útočnom pásme na strane hostí, Koroljuk a Pestuško z priestoru kruhov dobre natiahli Laca, no do priestoru bránky nemierili.
     
    02:55
    Útočné aktivity Nižnekamsku neustávajú, cez Štrbáka sa ľahko dostal Osala, úplne sám pred Lacom však zdvihol puk vysoko nad jeho vyrážačku i bránku.
     
    03:44
    Lacova lapačka na chvíľu upokojí hru domácich, Rybnickeho puk od modrej videl počas celej dráhy letu.
     
    04:10
    Levi môžu vyviezť puk po vyhratom buly, hosťujúcemu brankárovi ale nepodkúrili.
     
    04:36
    Mataiov stratený puk v strednom pásme mohol potrestať Lemtjugov, Laco je zatiaľ bezchybný a po strele z pravej strany si vyslúžil ďalší potlesk.
     
    06:00
    Hostia na ľade zatiaľ dominujú, Levi akoby šetrili sily a snažia sa hlavne o dôslednú defenzívu.
     
    06:30
    Cibák na pravej strane nezachytil nahodený puk a svoj tím tak trochu pripravil o útočné pásmo.
     
    07:16
    Chabadov útok už sa o zakončenie nesnaží, svoje miesto si radšej hľadá na striedačke.
     
    08:24
    Snáď minútu po tom, čo Matai podržal puk pri vlastnej bráne a prišiel oň, sa hostia držali v útočnom pásme, napriek tomu, že sa k vážnejšiemu zakončeniu nedostali dochádza divákom na štadióne trpezlivosť.
     
    08:56
    Rybnickeho ďalšia strela z ľavej strany modrej čiary, Laco bol v protipohybe, no na teč stihol reagovať. Reklamná prestávka.
     
    09:10
    Mezei sa neohrozene vybral do útočného pásma stredom modrej čiary, čakajúci Bartečko si musel puk vybojovať za súperovou bránkou.
     
    10:24
    Nižnekamsk dal gól! Po viacerých šanciach hosťujúcich hráčov sa presadili po nevinnej strele od modrej čiary, Ján Laco si na puk zrejme siahol, príklep z hokejky Tuukku Mäntyläho však tečoval JEGOR MILOVZOROV a puk končí za jeho chrbtom. Asistencie: Tuukka Mäntylä, Martin Cibák.
     
    12:20
    Mikúš prihrával za vlastným brankárom úplne nezmyselne naslepo za seba, kde si puk vyzdvihol Lemtjugov a len Lacova lapačka ho zastavila pred skórovaním, následnú strelu skúšal po nesústredenej hre domácich Polygalov.
     
    12:46
    Vysokou hokejkou zložil v strednom pásme Mikúša Maxim Pestuško a domáci budú môcť vyrovnať v presilovke.
     
    13:50
    Lundberg sa sám dostal do dobrej pozície na pravej strane, spätnou prihrávkou našiel Bartečka, ktorý opäť so zakončením váhal a ponúkol ho Netíkovi. Domáci sa zrejme snažia o negatívny rekord v streleckých pokusoch, Tarkki však aspoň teraz musel zasahovať.
     
    15:40
    Znovu sa po dlhom čase nesúrodej hry dostali do zakončenia domáci vďaka prvému útoku, Tarkki sa spolieha na svoj bezchybný postoj a Levi ho len triafajú.
     
    16:52
    Milovzorov z ľavej strany a Kňazev spomedzi kruhov sa hlavne vďaka "easy play" domácej obrany dostali do zakončenia. Čakáme vyšší dôraz zo strany Levov.
     
    17:25
    Mikúš so Špirkom v akcii dvoch proti jednému! Možno je to taktika domácich, stiahnuť čo najviac hráčov súpera do svojho obranného pásma a vyrútiť sa do protiútoku, ak je to však tak, mal mať Mikúš natrénované iné zakončenie, ako žabka do vyrážačky po náznaku blafáku.
     
    18:05
    Štrbák sa zrazil s Kristekom a tak nemohli podporiť ďalší pokus o protiútok v podaní Mikúša so Špirkom. Tí šli radšej striedať.
     
    19:00
    Nízke nasadenie z oboch strán, hráči sa zrejme šetria na play off. V podaní domácich predsalen asi tradične na poslednú tretinu.
     
    19:55
    Hunkes si aspoň "zakopal", prihrávku na jeho stranu obrannej modrej takto zmaril.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 19:43.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:30
    Pekná hra na strane hostí, ich útok bol zakončený strelou z ľavej strany, ktorú Laco vykopol korčuľou.
     
    20:55
    Mamašev za svojím brankárom poslal k zemi Bartečka, trest mu je vymeraný za držanie.
     
    21:30
    Bol to zrejme Netík, kto švihom natiahol Tarkkiho lapačku z pravej strany.
     
    21:57
    Mikúšova strela bola ešte pred bránkoviskom tečovaná, Tarkkiho postoj ostáva neprestrelený.
     
    22:32
    Lev Poprad dal gól!
    Využitá presilovka na strane domácich, parádny príklep z pravej strany Tuomasa Tarkkiho prekvapil a po nabití Karla Pilařa si tak úspešný zásah pripisuje TOMÁŠ NETÍK. Asistencie: Karel Pilař, Branislav Mezei.
     
    23:15
    Chabada drží trend striel z pravej strany, jeho príklep letel cez voľný priestor a tak sa Tarkki nemusel báť komplikácie v podobe teču, či dorážky, puk poslal vyrážačkou do rohu.
     
    24:40
    Sigalet zbytočne bral puk do rohu obranného pásma, hostia ho dobre zatlačili, následne preskočil puk hokejku Mihálikovi a Levi môžu byť radi, že súper ich chyby netrestá.
     
    25:14
    Špirko chcel v útočnom pásme puk aspoň nahodiť, netrafil ho dobre a tak mal na druhej strane šancu na príklep od modrej Korolev.
     
    26:04
    Hákovanie Sergejeva, Netíka zatiahol pri spracovávaní puku v ľavom kruhu, domáci útočník sa dostával do dobrej pozície.
     
    26:48
    Bartečko sa do útoku cez Mamaševa neprebil, nedarí sa to ani jeho spoluhráčom.
     
    27:20
    Špirko využil svoju rýchlosť, jeho formácia sa však nevie odlepiť od mantinela, na ktorý sú prilincovaní dobrou defenzívou súpera.
     
    27:55
    Huna trafil bránku! Puk z pravej strany nemohol cez Tarkkiho prejsť, ani po následnej strate puku obrany Nižnekamsku sa Levi nepresadili, tentoraz už Huna mieril hodný meter nad.
     
    29:03
    Kvaša nedáva najavo prekvapenie z vylúčenia, ktoré musím vyjadriť ja, jeden z hlavných rozhodcov si však všimol jeho hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    29:40
    Pilařove chvíľky, prvá strela hneď po buly si našla cestu len na nášivku Tarkkiho lapačky, ktorá vyletela čisto reflexívne, následný pokus príklepom už neletel na bránku a po verejných pochvalách od fanúšikov si nechal puk vypichnúť Cibákom, ktorý ale nezakončil svoj nájazd nijako nečakane - zaviezol puk na Lacov ľavý betón.
     
    31:05
    Hostia sa zvyšku oslabenia bez problémov ubránili, Levi boli pri prechode do útoku bezzubí, dokumentoval to ofsajdom Huna.
     
    31:15
    Matai má zjavné problémy v defenzívnej činnosti, jeho nedôslednosť pred bránkoviskom chcel oblúkovým zakončením potrestať Sergejev, odrazený puk ešte poslal nad bránku Mäntylä.
     
    31:50
    Pilař prosíka, žobroní, nedovolené bránenie však hlavný rozhodca neodvolá.
     
    32:20
    Presilovka hostí má zjavne vyššie tempo, napriek zblokovanej prihrávke, ktorá sa dostala do stredného pásma sa Nižnekamsk nezdržal prechodom do útoku ani päť sekúnd.
     
    33:10
    Berezinov puk od modrej míňal ľavú žŕdku, hosťom sa daria presné prihrávky do dobrých pozícií.
     
    33:43
    Nahodený puk hostí spracovala obrana Levov príliš vysoko a tak sa bude pred Lacom vhadzovať po hre vysokou hokejkou.
     
    34:14
    Pilařa trieliaceho z trestnej lavice nahradil na ľade Huna, ktorý hneď skúšal prekvapiť Tarkkiho strelou do bočnej konštrukcie bránky na ľade.
     
    35:00
    Netík pred útočnou modrou zasekol puk a príliš optimisticky hľadal Špirka, ktorý sa ešte neotočil z predchádzajúceho pohybu puku.
     
    35:15
    Hostia sa však nepredviedli nijakým ukážkovým prechodom do útoku a tak dostal príležitosť na zakončenie Mikúš, tiesnený dvojicou hráčov posunul Tarkkimu puk do betónov.
     
    35:43
    Závar pred bránkou hostí! Druhá formácia Levov si pripísala dobrých päť streleckých pokusov, ktoré im umožnila nedôrazná obrana Nižnekamsku. Za zmienku stojí hlavne Špirko medzi kruhmi a Hunkesova delovka od modrej s Mikúšovymi dorážkami.
     
    36:50
    Žmakin prevzal puk do jazdy a šikovným bekhendovým zakončením po ľade posiela puk do pravej žŕdky! Oba tímy púšťajú súpera do dobrých pozícií prekvapivo ohľaduplne.
     
    37:06
    Štrbákova strela od modrej nebola veľmi pripravená, prekvapený Bartečko sa pokúšal aspoň o teč, puk napriek tomu letí mimo bránky.
     
    39:23
    Cibákovi sa nedarí presadiť, Sigaletov pokus o futbalový výkop s prehľadom prevzal a z ľavej strany sa pokúsil Lacovi prestreliť hruď, Lipták v službách Leva nie je z papiera, žinčice si v mladosti iste užil.
     
    39:50
    Laco musí znovu zasahovať, tentoraz ho vystrašil pokus od modrej čiary, kvôli postaveniu obrany mohol na puk zareagovať až v bezprostrednej blízkosti a vyrazil ho ramenom.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 20:30. Prostredná časť hry priniesla opäť len jeden gól, v presilovke ho dosiahol Netík a priebežný stav tak zhruba zodpovedá hre oboch celkov.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:45
    Rozháraná hra z konca druhej tretiny pokračuje, tentoraz sa ani jeden z tímov po nepresnosti súpera nedostal do príležitosti, hostia naopak poslali puk na zakázané uvoľnenie.
     
    41:14
    Milovzorov skúša nepodarené prihrávky preklenúť silou, jeho príklep od modrej Laco udržal v náručí a nepustil tak hostí k dorážke.
     
    42:05
    Ďalší Lacov dobrý zákrok, bekhendové zakončenie Kvašu naznačuje, že hostia sa snažia zefektívniť pobyt v útočnom pásme rýchejším zakončením.
     
    42:20
    Lundberg sa z ľavej strany pretiahol až pred Tarkkiho, ten opäť využil pevnosť a neoblomnosť svojich betónov.
     
    44:12
    Kolesnikov znovu urýchlil akciu hostí strelou od modrej čiary, spôsobil tým však nie najlepšiu pripravenosť spoluhráčov, ktorí sa nestihli presunúť pred bránku na teč, ani dorážku.
     
    45:01
    Cibák s Milovzorovom si vymenili puk cez cezé útočné pásmo a následné zakončenie od modrej vyrazil spred Laca Osala.
     
    45:27
    Sigalet si vo svojom pásme verí, hostia sa to snažia využívať, no viazne im následný prechod od mantinela pred bránku.
     
    46:22
    Zakázané uvoľnenie hostí. Ani jeden z tímov síce nechce urobiť chybu, no skôr by bolo vhodné povedať, že oba celky nevedia využiť to množstvo chýb, ktoré na ľade vidíme.
     
    47:08
    Mezei v spolupráci s vracajúcim sa útočníkom zlikvidoval sendvičovým bodyčekom Žmakina, ktorý odchádza na striedačku so zvrašteným obočím.
     
    47:46
    Opäť nepotrestaná chyba v rozohrávke, tentoraz bol v zakončení Bartečko, ale iba bol, medzi kruhmi nezakončoval.
     
    48:52
    Puk preskákal od ľavej strany až pred Kristeka, ktorý ho síce s problémami trafil, ale Tarkkimu stačilo nastaviť lapačku.
     
    Ani jedno z mužstiev nevie nájsť účinnú protitaktiku na obranno apatickú hru súpera, zároveň visí vo vzduchu hrozba vyrovnávajúceho gólu, ktorý hráčom zväzuje ruky - inými slovami hokej nič moc.
     
    49:10
    Zakázané uvoľnenie domácich. Javí sa, že brankári dominujú.
     
    49:47
    Sigalet s pukom za Lacom, všetci spoluhráči sa radšej zhromaždili pred neho,a by mal za každých okolností komu prihrať.
     
    50:47
    Polygalov skúsil strhnúť vedenie na stranu Nižnekamsku strhujúcou strelou, ktorou strháva otvorené dlane divákov pod bradu.
     
    51:20
    Ďalší pokus z kategórie skusmo, Kvaša zakončoval spomedzi kruhov.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 4123 divákov.
     
    51:40
    Rozohrávka hostí šla na Fabriciusa tentoraz vďaka rozhodcovmu prikopnutiu, Huna medzi kruhmi prekvapivo netrafil bránku, jeho puk totiž skončil len pol metra pred ním, na nohe stojaceho obrancu.
     
    52:27
    Lacov vynikajúci zákrok! Puk sa v jeho bránkovisku zjavil sčista-jasna a domáci gólman môže vďačiť svojim reflexom.
     
    53:29
    Mäntyläho strieľaná prihrávka z pravej strany, ak by sa rozhodol pre jednu z variánt, ktoré skĺbil, zrejme by urobil lepšie, jeho puk totiž preletel bránkoviskom pomedzi Lacov betón a hokejku útočníka Nižnekamsku.
     
    54:00
    Tarkkiho sa z metra snažil prelobovať Huna, lapačka hosťujúceho brankára nemala čo riešiť.
     
    56:28
    Absolútne otvorená hra hostí ponúka pohľad na šance jednej i duhej strany, Chabada medzi kruhmi poslal puk nad bránku, venoval ho vzdychajúcim fanúšikom.
     
    57:10
    Huna sa dostal do streleckej pozície, jeho zakončenie nemalo dostatočný šmrnc a za predpokladu, že by nebol bránený sa mohla dostať aj na bránku. Fanúšikovia začínajú Levov povzbudzovať.
     
    57:58
    Lev Poprad dal gól!
    Tomáš Netík vymyslel prekrásnu prihrávku cez nohy pasívneho obrancu priamo na modrej čiare, kapitán domácich ĽUBOŠ BARTEČKO si puk posunul a parádnym príklepom konečne rozvlnil sieť za Tuomasom Tarkkim. Asistencia: Tomáš Netík.
     
    58:49
    Time-out hostí. Nižnekamsk potrebuje upokojiť hru, aj vďaka zobudeným fanúšikom je teraz Lev pri chuti a nevyzerá to, že by sa dostal pod tlak.
     
    Tarkki zostáva na striedačke!
     
    58:56
    Lev Poprad dal gól!
    Chybu obrancu na ľavej strane hneď po buly využíva bekhendovým zakončením do opustenej bránky JAROSLAV KRISTEK. Bez asistencie.
     
    59:20
    Prvá formácia v útočnom pásme nedovoľuje hosťom rýchlejšie rozohrať.
     
    59:47
    Polygalova strela z pravej strany končí toto stretnutie, Laco si pri tyčke bez problémov na puk počkal.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Rozhodnutie prišlo v samotnom závere, množstvo chýb oboch tímov využili domáci vďaka Bartečkovi a víťazstvo poistil gólom do prázdnej bránky Kristek. (21:02:21)

    Marián Handzuš

    Góly a asistencie: 23. Netík (Pilař, Mezei), 58. Bartečko (Netík), 59. Kristek - 11. Milovzorov (Mäntylä, Cibák)


    Lev Praha: Laco (Duba) - Pilař, Mezei, Sigalet, Mihálik, Hunkes, Štrbák, Lewis, Hellström - Netík, Lundberg, Bartečko - Kristek, Mikúš, Špirko - Huna, Chabada, Sekáč - Novotný, Matai, Fabricius. Tréner: Rulík Radim, asistent - Pukalovič Róbert.
    Neftechimik Nižnekamsk: Tarkki (Franskevič) - Mäntylä, Mamašev, Korolev, Berezin, Rybnickij, Kolesnikov, Ščitov - Pestuško, Archipov, Koroljuk - Milovzorov, Cibák, Osala - Sergejev, Kvaša, Kňazev - Lemtjugov, Polygalov, Žmakin.

    Rozhodca: Beljajev Sergej, Rogačev Andrej - Sadovnikov Alex, Michel Alex

    Diváci: 4123