Lev – Nižnekamsk 3:1 (kon.)
koniec
Lev Praha
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Neftechimik Nižnekamsk
Štvrtok 19.01.2012, 19:00 • Zimný štadión mesta Poprad • KHL
Partner:
     
    Rozhodnutie prišlo v samotnom závere, množstvo chýb oboch tímov využili domáci vďaka Bartečkovi a víťazstvo poistil gólom do prázdnej bránky Kristek. (21:02:21)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:47
    Polygalova strela z pravej strany končí toto stretnutie, Laco si pri tyčke bez problémov na puk počkal.
     
    59:20
    Prvá formácia v útočnom pásme nedovoľuje hosťom rýchlejšie rozohrať.
     
    58:56
    Lev Poprad dal gól!
    Chybu obrancu na ľavej strane hneď po buly využíva bekhendovým zakončením do opustenej bránky JAROSLAV KRISTEK. Bez asistencie.
     
    Tarkki zostáva na striedačke!
     
    58:49
    Time-out hostí. Nižnekamsk potrebuje upokojiť hru, aj vďaka zobudeným fanúšikom je teraz Lev pri chuti a nevyzerá to, že by sa dostal pod tlak.
     
    57:58
    Lev Poprad dal gól!
    Tomáš Netík vymyslel prekrásnu prihrávku cez nohy pasívneho obrancu priamo na modrej čiare, kapitán domácich ĽUBOŠ BARTEČKO si puk posunul a parádnym príklepom konečne rozvlnil sieť za Tuomasom Tarkkim. Asistencia: Tomáš Netík.
     
    57:10
    Huna sa dostal do streleckej pozície, jeho zakončenie nemalo dostatočný šmrnc a za predpokladu, že by nebol bránený sa mohla dostať aj na bránku. Fanúšikovia začínajú Levov povzbudzovať.
     
    56:28
    Absolútne otvorená hra hostí ponúka pohľad na šance jednej i duhej strany, Chabada medzi kruhmi poslal puk nad bránku, venoval ho vzdychajúcim fanúšikom.
     
    54:00
    Tarkkiho sa z metra snažil prelobovať Huna, lapačka hosťujúceho brankára nemala čo riešiť.
     
    53:29
    Mäntyläho strieľaná prihrávka z pravej strany, ak by sa rozhodol pre jednu z variánt, ktoré skĺbil, zrejme by urobil lepšie, jeho puk totiž preletel bránkoviskom pomedzi Lacov betón a hokejku útočníka Nižnekamsku.
     
    52:27
    Lacov vynikajúci zákrok! Puk sa v jeho bránkovisku zjavil sčista-jasna a domáci gólman môže vďačiť svojim reflexom.
     
    51:40
    Rozohrávka hostí šla na Fabriciusa tentoraz vďaka rozhodcovmu prikopnutiu, Huna medzi kruhmi prekvapivo netrafil bránku, jeho puk totiž skončil len pol metra pred ním, na nohe stojaceho obrancu.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 4123 divákov.
     
    51:20
    Ďalší pokus z kategórie skusmo, Kvaša zakončoval spomedzi kruhov.
     
    50:47
    Polygalov skúsil strhnúť vedenie na stranu Nižnekamsku strhujúcou strelou, ktorou strháva otvorené dlane divákov pod bradu.
     
    49:47
    Sigalet s pukom za Lacom, všetci spoluhráči sa radšej zhromaždili pred neho,a by mal za každých okolností komu prihrať.
     
    49:10
    Zakázané uvoľnenie domácich. Javí sa, že brankári dominujú.
     
    Ani jedno z mužstiev nevie nájsť účinnú protitaktiku na obranno apatickú hru súpera, zároveň visí vo vzduchu hrozba vyrovnávajúceho gólu, ktorý hráčom zväzuje ruky - inými slovami hokej nič moc.
     
    48:52
    Puk preskákal od ľavej strany až pred Kristeka, ktorý ho síce s problémami trafil, ale Tarkkimu stačilo nastaviť lapačku.
     
    47:46
    Opäť nepotrestaná chyba v rozohrávke, tentoraz bol v zakončení Bartečko, ale iba bol, medzi kruhmi nezakončoval.
     
    47:08
    Mezei v spolupráci s vracajúcim sa útočníkom zlikvidoval sendvičovým bodyčekom Žmakina, ktorý odchádza na striedačku so zvrašteným obočím.
     
    46:22
    Zakázané uvoľnenie hostí. Ani jeden z tímov síce nechce urobiť chybu, no skôr by bolo vhodné povedať, že oba celky nevedia využiť to množstvo chýb, ktoré na ľade vidíme.
     
    45:27
    Sigalet si vo svojom pásme verí, hostia sa to snažia využívať, no viazne im následný prechod od mantinela pred bránku.
     
    45:01
    Cibák s Milovzorovom si vymenili puk cez cezé útočné pásmo a následné zakončenie od modrej vyrazil spred Laca Osala.
     
    44:12
    Kolesnikov znovu urýchlil akciu hostí strelou od modrej čiary, spôsobil tým však nie najlepšiu pripravenosť spoluhráčov, ktorí sa nestihli presunúť pred bránku na teč, ani dorážku.
     
    42:20
    Lundberg sa z ľavej strany pretiahol až pred Tarkkiho, ten opäť využil pevnosť a neoblomnosť svojich betónov.
     
    42:05
    Ďalší Lacov dobrý zákrok, bekhendové zakončenie Kvašu naznačuje, že hostia sa snažia zefektívniť pobyt v útočnom pásme rýchejším zakončením.
     
    41:14
    Milovzorov skúša nepodarené prihrávky preklenúť silou, jeho príklep od modrej Laco udržal v náručí a nepustil tak hostí k dorážke.
     
    40:45
    Rozháraná hra z konca druhej tretiny pokračuje, tentoraz sa ani jeden z tímov po nepresnosti súpera nedostal do príležitosti, hostia naopak poslali puk na zakázané uvoľnenie.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 20:30. Prostredná časť hry priniesla opäť len jeden gól, v presilovke ho dosiahol Netík a priebežný stav tak zhruba zodpovedá hre oboch celkov.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:50
    Laco musí znovu zasahovať, tentoraz ho vystrašil pokus od modrej čiary, kvôli postaveniu obrany mohol na puk zareagovať až v bezprostrednej blízkosti a vyrazil ho ramenom.
     
    39:23
    Cibákovi sa nedarí presadiť, Sigaletov pokus o futbalový výkop s prehľadom prevzal a z ľavej strany sa pokúsil Lacovi prestreliť hruď, Lipták v službách Leva nie je z papiera, žinčice si v mladosti iste užil.
     
    37:06
    Štrbákova strela od modrej nebola veľmi pripravená, prekvapený Bartečko sa pokúšal aspoň o teč, puk napriek tomu letí mimo bránky.
     
    36:50
    Žmakin prevzal puk do jazdy a šikovným bekhendovým zakončením po ľade posiela puk do pravej žŕdky! Oba tímy púšťajú súpera do dobrých pozícií prekvapivo ohľaduplne.
     
    35:43
    Závar pred bránkou hostí! Druhá formácia Levov si pripísala dobrých päť streleckých pokusov, ktoré im umožnila nedôrazná obrana Nižnekamsku. Za zmienku stojí hlavne Špirko medzi kruhmi a Hunkesova delovka od modrej s Mikúšovymi dorážkami.
     
    35:15
    Hostia sa však nepredviedli nijakým ukážkovým prechodom do útoku a tak dostal príležitosť na zakončenie Mikúš, tiesnený dvojicou hráčov posunul Tarkkimu puk do betónov.
     
    35:00
    Netík pred útočnou modrou zasekol puk a príliš optimisticky hľadal Špirka, ktorý sa ešte neotočil z predchádzajúceho pohybu puku.
     
    34:14
    Pilařa trieliaceho z trestnej lavice nahradil na ľade Huna, ktorý hneď skúšal prekvapiť Tarkkiho strelou do bočnej konštrukcie bránky na ľade.
     
    33:43
    Nahodený puk hostí spracovala obrana Levov príliš vysoko a tak sa bude pred Lacom vhadzovať po hre vysokou hokejkou.
     
    33:10
    Berezinov puk od modrej míňal ľavú žŕdku, hosťom sa daria presné prihrávky do dobrých pozícií.
     
    32:20
    Presilovka hostí má zjavne vyššie tempo, napriek zblokovanej prihrávke, ktorá sa dostala do stredného pásma sa Nižnekamsk nezdržal prechodom do útoku ani päť sekúnd.
     
    31:50
    Pilař prosíka, žobroní, nedovolené bránenie však hlavný rozhodca neodvolá.
     
    31:15
    Matai má zjavné problémy v defenzívnej činnosti, jeho nedôslednosť pred bránkoviskom chcel oblúkovým zakončením potrestať Sergejev, odrazený puk ešte poslal nad bránku Mäntylä.
     
    31:05
    Hostia sa zvyšku oslabenia bez problémov ubránili, Levi boli pri prechode do útoku bezzubí, dokumentoval to ofsajdom Huna.
     
    29:40
    Pilařove chvíľky, prvá strela hneď po buly si našla cestu len na nášivku Tarkkiho lapačky, ktorá vyletela čisto reflexívne, následný pokus príklepom už neletel na bránku a po verejných pochvalách od fanúšikov si nechal puk vypichnúť Cibákom, ktorý ale nezakončil svoj nájazd nijako nečakane - zaviezol puk na Lacov ľavý betón.
     
    29:03
    Kvaša nedáva najavo prekvapenie z vylúčenia, ktoré musím vyjadriť ja, jeden z hlavných rozhodcov si však všimol jeho hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    27:55
    Huna trafil bránku! Puk z pravej strany nemohol cez Tarkkiho prejsť, ani po následnej strate puku obrany Nižnekamsku sa Levi nepresadili, tentoraz už Huna mieril hodný meter nad.
     
    27:20
    Špirko využil svoju rýchlosť, jeho formácia sa však nevie odlepiť od mantinela, na ktorý sú prilincovaní dobrou defenzívou súpera.
     
    26:48
    Bartečko sa do útoku cez Mamaševa neprebil, nedarí sa to ani jeho spoluhráčom.
     
    26:04
    Hákovanie Sergejeva, Netíka zatiahol pri spracovávaní puku v ľavom kruhu, domáci útočník sa dostával do dobrej pozície.
     
    25:14
    Špirko chcel v útočnom pásme puk aspoň nahodiť, netrafil ho dobre a tak mal na druhej strane šancu na príklep od modrej Korolev.
     
    24:40
    Sigalet zbytočne bral puk do rohu obranného pásma, hostia ho dobre zatlačili, následne preskočil puk hokejku Mihálikovi a Levi môžu byť radi, že súper ich chyby netrestá.
     
    23:15
    Chabada drží trend striel z pravej strany, jeho príklep letel cez voľný priestor a tak sa Tarkki nemusel báť komplikácie v podobe teču, či dorážky, puk poslal vyrážačkou do rohu.
     
    22:32
    Lev Poprad dal gól!
    Využitá presilovka na strane domácich, parádny príklep z pravej strany Tuomasa Tarkkiho prekvapil a po nabití Karla Pilařa si tak úspešný zásah pripisuje TOMÁŠ NETÍK. Asistencie: Karel Pilař, Branislav Mezei.
     
    21:57
    Mikúšova strela bola ešte pred bránkoviskom tečovaná, Tarkkiho postoj ostáva neprestrelený.
     
    21:30
    Bol to zrejme Netík, kto švihom natiahol Tarkkiho lapačku z pravej strany.
     
    20:55
    Mamašev za svojím brankárom poslal k zemi Bartečka, trest mu je vymeraný za držanie.
     
    20:30
    Pekná hra na strane hostí, ich útok bol zakončený strelou z ľavej strany, ktorú Laco vykopol korčuľou.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 19:43.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:55
    Hunkes si aspoň "zakopal", prihrávku na jeho stranu obrannej modrej takto zmaril.
     
    19:00
    Nízke nasadenie z oboch strán, hráči sa zrejme šetria na play off. V podaní domácich predsalen asi tradične na poslednú tretinu.
     
    18:05
    Štrbák sa zrazil s Kristekom a tak nemohli podporiť ďalší pokus o protiútok v podaní Mikúša so Špirkom. Tí šli radšej striedať.
     
    17:25
    Mikúš so Špirkom v akcii dvoch proti jednému! Možno je to taktika domácich, stiahnuť čo najviac hráčov súpera do svojho obranného pásma a vyrútiť sa do protiútoku, ak je to však tak, mal mať Mikúš natrénované iné zakončenie, ako žabka do vyrážačky po náznaku blafáku.
     
    16:52
    Milovzorov z ľavej strany a Kňazev spomedzi kruhov sa hlavne vďaka "easy play" domácej obrany dostali do zakončenia. Čakáme vyšší dôraz zo strany Levov.
     
    15:40
    Znovu sa po dlhom čase nesúrodej hry dostali do zakončenia domáci vďaka prvému útoku, Tarkki sa spolieha na svoj bezchybný postoj a Levi ho len triafajú.
     
    13:50
    Lundberg sa sám dostal do dobrej pozície na pravej strane, spätnou prihrávkou našiel Bartečka, ktorý opäť so zakončením váhal a ponúkol ho Netíkovi. Domáci sa zrejme snažia o negatívny rekord v streleckých pokusoch, Tarkki však aspoň teraz musel zasahovať.
     
    12:46
    Vysokou hokejkou zložil v strednom pásme Mikúša Maxim Pestuško a domáci budú môcť vyrovnať v presilovke.
     
    12:20
    Mikúš prihrával za vlastným brankárom úplne nezmyselne naslepo za seba, kde si puk vyzdvihol Lemtjugov a len Lacova lapačka ho zastavila pred skórovaním, následnú strelu skúšal po nesústredenej hre domácich Polygalov.
     
    10:24
    Nižnekamsk dal gól! Po viacerých šanciach hosťujúcich hráčov sa presadili po nevinnej strele od modrej čiary, Ján Laco si na puk zrejme siahol, príklep z hokejky Tuukku Mäntyläho však tečoval JEGOR MILOVZOROV a puk končí za jeho chrbtom. Asistencie: Tuukka Mäntylä, Martin Cibák.
     
    09:10
    Mezei sa neohrozene vybral do útočného pásma stredom modrej čiary, čakajúci Bartečko si musel puk vybojovať za súperovou bránkou.
     
    08:56
    Rybnickeho ďalšia strela z ľavej strany modrej čiary, Laco bol v protipohybe, no na teč stihol reagovať. Reklamná prestávka.
     
    08:24
    Snáď minútu po tom, čo Matai podržal puk pri vlastnej bráne a prišiel oň, sa hostia držali v útočnom pásme, napriek tomu, že sa k vážnejšiemu zakončeniu nedostali dochádza divákom na štadióne trpezlivosť.
     
    07:16
    Chabadov útok už sa o zakončenie nesnaží, svoje miesto si radšej hľadá na striedačke.
     
    06:30
    Cibák na pravej strane nezachytil nahodený puk a svoj tím tak trochu pripravil o útočné pásmo.
     
    06:00
    Hostia na ľade zatiaľ dominujú, Levi akoby šetrili sily a snažia sa hlavne o dôslednú defenzívu.
     
    04:36
    Mataiov stratený puk v strednom pásme mohol potrestať Lemtjugov, Laco je zatiaľ bezchybný a po strele z pravej strany si vyslúžil ďalší potlesk.
     
    04:10
    Levi môžu vyviezť puk po vyhratom buly, hosťujúcemu brankárovi ale nepodkúrili.
     
    03:44
    Lacova lapačka na chvíľu upokojí hru domácich, Rybnickeho puk od modrej videl počas celej dráhy letu.
     
    02:55
    Útočné aktivity Nižnekamsku neustávajú, cez Štrbáka sa ľahko dostal Osala, úplne sám pred Lacom však zdvihol puk vysoko nad jeho vyrážačku i bránku.
     
    02:20
    Strelecká kadencia pribúda po návšteve v útočnom pásme na strane hostí, Koroljuk a Pestuško z priestoru kruhov dobre natiahli Laca, no do priestoru bránky nemierili.
     
    02:07
    Laco radšej na nič nečakal a nahodený puk zo stredného pásma prikryl.
     
    01:15
    Hunkes z pravej strany stíhol vyslať puk na bránku ešte pred pritlačením na mantinel, hosťujúci gólman puk vyrazil pred seba a čakal čo bude. Nebolo nič.
     
    00:50
    Úvodný strelecký pokus aj u hostí, Milovzorovova strela síce vypadla Lacovi z lapačky, no ihneď sa o zamedzenie dorážky postarala štvorica Levov.
     
    00:31
    Sigalet sa zamyslel čo s pukom a príklepom spoza húštiny hráčov nastrelil bočnú konštrukciu Tarkkiho bránky.
     
    00:27
    Podobne neúspešný prechod do pásma aj na druhej strane, hostia sa však budú musieť vyrovnať s buly pred svojím brankárom po zakázanom uvoľnení.
     
    00:13
    Domáci boli pri prvom boji o puk úspešnejší, Pilařovu prihrávku však spoluhráči nesledovali a tak skončila len ako odovzdaný puk.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Všetko je pripravené na úvodné buly, postavia sa naň Archipov s Lundbergom.
     
    Najzaujímavejším hráčom súpera dnes bude Slovákom dobre známy Martin Cibák, ktorý je vo svojom tíme najlepší, aj keď sa jedná len o trestné minúty. Domáca zostava sa od predchádzajúceho zápasu nezmenila, veríme teda, že podajú rovnako bojovný výkon, ako v predchádzajúcom zápase a svojich priaznivcov potešia aj ziskom bodov.
     
    Úvodné zostavy:

    HC LEV Poprad: Laco (Duba) - Pilař, Mezei, Sigalet, Mihálik, Hunkes, Štrbák, Lewis, Hellström - Netík, Lundberg, Bartečko - Kristek, Mikúš, Špirko - Huna, Chabada, Sekáč - Novotný, Matai, Fabricius. Tréner: Rulík Radim, asistent - Pukalovič Róbert.

    Neftechimik Nižnekamsk: Tarkki (Franskevič) - Mäntylä, Mamašev, Korolev, Berezin, Rybnickij, Kolesnikov, Ščitov - Pestuško, Archipov, Koroljuk - Milovzorov, Cibák, Osala - Sergejev, Kvaša, Kňazev - Lemtjugov, Polygalov, Žmakin.

    Rozhodca: Beljajev Sergej, Rogačev Andrej - Sadovnikov Alex, Michel Alex.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 19:00.

    Marián Handzuš

    Góly a asistencie: 23. Netík (Pilař, Mezei), 58. Bartečko (Netík), 59. Kristek - 11. Milovzorov (Mäntylä, Cibák)


    Lev Praha: Laco (Duba) - Pilař, Mezei, Sigalet, Mihálik, Hunkes, Štrbák, Lewis, Hellström - Netík, Lundberg, Bartečko - Kristek, Mikúš, Špirko - Huna, Chabada, Sekáč - Novotný, Matai, Fabricius. Tréner: Rulík Radim, asistent - Pukalovič Róbert.
    Neftechimik Nižnekamsk: Tarkki (Franskevič) - Mäntylä, Mamašev, Korolev, Berezin, Rybnickij, Kolesnikov, Ščitov - Pestuško, Archipov, Koroljuk - Milovzorov, Cibák, Osala - Sergejev, Kvaša, Kňazev - Lemtjugov, Polygalov, Žmakin.

    Rozhodca: Beljajev Sergej, Rogačev Andrej - Sadovnikov Alex, Michel Alex

    Diváci: 4123