Motor ČB – Litvínov 3:2 (kon.)
koniec
Banes Motor České Budějovice
3:2 (0:0, 3:2, 0:0)
HC VERVA Litvínov
cz Štvrtok 19.01.2012, 18:10Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    Dramatickou zápletku dostala vyloučením Vydareného koncovka dnešního střetnutí. HC Mountfield vyšel lépe z přestřelky ve druhé dvacetiminutovce a ve třetí třetině i přes obrovský nápor soupeře v poslední minutě vedení 3:2 uhájil. Domácí tak slaví tříbodový zisk a posouvají se minimálně do zítra na třetí místo extraligové tabulky. Z Českých Budějovic přeje příjemně prožitý večer Michal Špírek. (20:46:06)
     
    Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni Milan Gulaš a Martin Ručinský.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Litvínov pálil ze všech pozic, ale nyní se nepřesnou přihrávkou připravil o pásmo.
     
    59:13
    Kovář ležící, ale ke štěstí domácích nespící, drží svůj tým! Hujsa ze vzduchu sklepával puk do brány, ale jednička HC Mountfield dokázala zasáhnout.
     
    58:40
    Volke na střídačce, hosté hrají v šesti!
     
    58:30
    Volke stále v bráně, domácí vyhodili puk z obranného pásma.
     
    57:52
    René Vydarený je poslán na trestnou lavici! Obrovská šance Severočechů na srovnání brankového stavu. Volke v bráně čeká na vítězné buly svých spoluhráčů.
     
    57:46
    Litvínov si bere oddechový čas.
     
    57:42
    Hanzl střílí z levého křídla, Kovář zasahuje lapačkou - tento obrázek už jsme dnes viděli v Budvar Aréně vícekrát. Tentokrát Hanzl obdržel výtečnou křižnou přihrávku od Frolíka. Pokřik "Kuba, Kuba!" zančí, že domácí gólman byl opět úspěšný.
     
    57:00
    Litvínovu se zatím nedaří dostat soupeře pod tlak...
     
    55:54
    Kovář betonem zasáhl proti nenápadné, ale o to nebezpečnější ráně od modré.
     
    55:17
    Gulaš si dokázal všimnout, že Brejčák ztratil hokejku, a tak se domácí útočník natlačil do zakončení. Z úhlu šikovně nahazoval kotouč k Volkemu a pro něj to nebyl vůbec jednoduchý zákrok. Volke si ovšem poradil, hra je přerušena.
     
    55:00
    Do poslední pětiminutovky vstupuje Verva s pukem na hokejkách.
     
    52:50
    Do přečíslení proti Kousalíkovi se hnali Gulaš s Květoněm, hostující bek ale vynikajícně vykryl prostor a přihrávka Gulaše na útočného parťáka neprošla.
     
    51:57
    Vojtěch Kubinčák odmítl vyrovnání! Před Kovářem zůstal domácí obranou trestuhodně nepokrytý, Kubinčák zkoušel zasunout puk mezi betony, ale úspěch neslavil.
     
    51:25
    Slovo si vzal Vilém Burian a jeho svižná rána prosvištěla těsně vedle pravé tyče.
     
    50:57
    Přehlídka vhazování pokračuje, hra se hodně kouskuje a pro útočné akce nezbývá místo.
     
    50:19
    Martin Hujsa už se sklání k dalšímu vhazování v útočném pásmu, Litvínov začíná přitápět pod kotlem.
     
    49:36
    V rozhodující moment zlomil litvínovský obránce hůl a tak se puk po ledě došoural ke Kovářovi jen silou vlastní vůle. Buly před Kovářem.

    Michal Špírek

    Góly a asistencie: 25. Květoň (Gulaš), 27. Gulaš, 36. Květoň (Gulaš, Langhammer) - 29. Jenáček (Ručinský, Jareš), 38. Stříteský


    Banes Motor České Budějovice: Kovář (Hrubec) - Ptáček, Kolarz, Novák, Němeček, Kranjc, Mikuš, Vydarený - Horna, Gulaš, Pšurný, Šimánek, Kuchejda, Marek, Kašpařík, Květoň, Burian, Červený, Švihálek, Langhammer, Mertl.
    HC VERVA Litvínov: Volke (Nechvátal) - Stříteský, Kousalík, Kubát, Gula, Skuhrovec, Jareš, Pojkar - Brejčák, Ručinský, Gerhát, Černý, Hübl, Jenáček, Kubinčák, Majdan, Frolík, Hanzl, Hujsa, Maxa.

    Rozhodca: Konc, Kubuš - Barvíř, Blümel.

    Diváci: 3537