Washington – Carolina 2:1 (kon.) | Chicago – San Jose 4:3 (kon.) | NY Islanders – Nashville 1:3 (kon.)
Arizona – Colorado 6:1 (kon.)
koniec
Chicago Blackhawks
4:3 (2:0, 1:2, 1:1)
San Jose Sharks
cz Pondelok 16.01.2012, 01:05 • United Center • NHL
Partner:
     
    58:53
    Domácí si to právě neulehčují. Nechali se zatlačit před vlastní brankou a výsledkem je, že se dopouští faulu - konkrétně Hjalmarsson - a budou hrát v oslabení. San Jose navíc logicky odvolává gólmana.
     
    55:45
    Na druhé straně sice Stalberg dosáhl branky, ale podle rozhodčích puk do sítě kopl nohou a tak není gól uznán. Z opakovaných záběrů bylo velmi složité rozluštit, jestli tomu tak opravdu bylo.
     
    55:03
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Nedáš, dostaneš. Po několika možnostech domácích se na druhé straně odrazil puk k dojíždějícímu TOMMYMU WINGELSOVI, a ten dělovkou snižuje. Asistence: Torrey Mitchell a Dan Boyle.
     
    52:30
    Hossa převzal puk u mantinelu, rozjel se proti bekovi, ošálil ho kličkou do bekhendu, ale jeho zakončení už chyběl důraz a Niemi si s ním poradil.
     
    49:43
    Frolík nabil na modré O'Donnellovi a jeho střela minula branku Sharks jen o kousek! Niemi toho moc neviděl.
     
    46:26
    Je po přesilovce hostů. Handzuš odsedí dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    45:04
    Bude se vylučovat. Na trestnou lavici putuje domácí Bolland za držení.
     
    42:37
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Chicago jde do dvoubrankového vedení. Po pěkné kombinaci na jeden dotek střílel na Niemiho Kruger. Ten jeho pokus ještě vyrazil, ale dojíždějící ANDREW SHAW už dopravil puk do branky. Asistence: Marcus Kruger a Marián Hossa.
     
    38:56
    Vylučuje se. Za hákování jde na dvě minuty Toews. Pomineme-li bitku z první třetiny, jedná se o první trest v zápase. Hraje se velmi čistě.
     
    37:11
    Clowe a Ferriero teď před brankou Crawforda pěkně zatopili domácí obraně, ale nahozený puk od modré se jim do klece došťouchat nepodařilo.
     
    36:29
    Thronton vystihl zaváhání domácí obrany za brankou, rychle se zmocnil puku, jenže domácí gólman mezeru u tyče utěsnil, a vyrovnání se tak prozatím nekoná.
     
    28:50
    Hossův bekhend skvěle vytěsňuje betonem Niemi. Slovenský sniper se dnes zatím jen zastřeluje.
     
    27:06
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jenže hosté Chicagu doslova věnovali třetí branku. Niemi si vyjel na výlet za branku v nejméně vhodný okamžik a po přesné přihrávce od mantinelu už JONATHAN TOEWS doklepával do opuštěné svatyně. Asistence: Patrick Kane a Viktor Stalberg.
     
    22:08
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Strašidelná půlminuta pro Blackhawks. Z nulového úhlu překvapuje Crawforda JAMIE MCGINN a vše začíná od začátku. Asistence: Torrey Mitchell.
     
    21:42
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Z ojedinělé příležitosti se ale prosazují Sharks. Na modré vystřelil JOE PAVELSKI a propálil všechny včetně Crawforda. Asistence: Marc-Edouard Vlasic a Joe Thornton.
     
    19:39
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Když už se zdálo, že to hosté dohrají, udeřili Blackhawks podruhé. Toews si pohrál s beky Sharks a dlouhou přihrávkou našel najíždějícího VIKTORA STALBERGA, a ten zvyšuje na 2:0. Asistence: Jonathan Toews a Nick Leddy.
     
    18:01
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Přihrávka zpoza branky sice nebyla příliš přesná, jenže Niemi jí vůbec nečekal, a tak měl DAVE BOLLAND čas jí zpracovat a zavěsit za jeho záda. Asistence: Jimmy Hayes a Andrew Brunette.
     
    10:28
    Kane dostal ideální přihrávku napříč pásmem, stačilo jen zakončit do odkryté klece. Jenže Niemi se skvěle přesunul a lapačkou zabránil jisté brance!
     
    06:05
    Kane trefuje tyč!
     
    05:05
    K vidění teď byl pěstní souboj O'Donnella s Winchesterem. Vítězně z něj vyšel hostující útočník. Na trestnou lavici ale míří oba.
     
    01:52
    Neuvěřitelný závar na brankovišti Sharks, Niemi už byl překonán, ale žádný z hráčů Blackhawks nedokázal zasunout puk do prázdné klece.

    Robin Mana

    Góly a asistencie: 19. Bolland (Hayes, Brunette), 20. Stalberg (Toews, Leddy), 28. Toews (Kane, Stalberg), 43. Shaw (Kruger, Hossa) - 22. Pavelski (Vlasic, Thornton), 23. McGinn (Mitchell), 56. Wingels (Mitchell, Boyle)


    Chicago Blackhawks: Crawford (Emery) - Leddy, Seabrook, O'Donnell, Montador, Hjalmarsson, Keith - Kane, Hossa, Frolík, Shaw, Hayes, Bolland, Bickell, Stalberg, Mayers, Toews, Kruger, Brunette. Trenér Quenneville.
    San Jose Sharks: Niemi (Greiss) - Burns, Braun, Demers, Vlasic, Boyle, D. Murray - Ferriero, McGinn, Wingels, Couture, Clowe, A. Murray, Handzuš, Thornton, Mitchell, Marleau, Winchester, Pavelski. Trenér McLellan.

    Rozhodca: Hebert, LaRue - Handerson, Galloway

    Diváci: 21 645