Montreal – Ottawa 2:3 (po s.n.) | Tampa Bay – Pittsburgh 3:6 (kon.) | Washington – Carolina 2:1 (kon.)
po s.n.
Montreal Canadiens
2:3 (0:0, 0:0, 2:2 - 0:1)
Ottawa Senators
cz Nedeľa 15.01.2012, 01:00NHL
Partner:
     
    65:00
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Rozhodující nájezd proměnil DANIEL ALFERDSSON. Bez asistence.
     
    Daniel Alfredsson mohl rozhodnout a to také jako správný kapitán učinil! Už od začátku věděl, co udělá a jeho střela mezi betony Price byla na milimetr přesná! - 0:1.
     
    64:10
    Karlsson na druhé straně v samostatném úniku! Střílel však z ostrého úhlu a celé situaci scházel větší přesnost!
     
    63:24
    Plekanec v obrovské šanci! Česká rodák mohl rozhodnout utkání, když si přebral Subbanovu přihrávku a zamířil pouze do betonu Andersona!
     
    59:54
    Jason Spezza vyprodukoval jedovku, která se zastavila o hrudník Price.
     
    59:32
    Montreal však půjde opět do čtyř. Závěr bude ještě hodně zajímavý. Josh Gorges vyhodil kotouč z vlastního obranného pásma a je potrestán menším trestem za zdržování hry.
     
    59:21
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Už už to vypadlo, že se Canadiens nedostanou do pásma, ale nakonec se jim podařilo vyrovnat! Od modré čáry vypálil jeden z obránců domácího celku a před brankou se na správném místě vyskytoval MAX PACIORETTY, jenž doklepl volně povalující se kotouč do branky Ottawy! Bez asistence.
     
    58:55
    Montreal to zkouší v šesti! Domácí branka je prázdná!
     
    53:42
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A Senátoři ihned trestají! Karlsson poslal puk na JASONA SPEZZU, jenž zpoza modré čáry napřáhl a propálil úplně vše, co mu stálo v cestě. Puk se zastavil až o síť Pricovy branky. Asistence: Erik Karlsson, Daniel Alfredsson.
     
    53:22
    Pro Montreal bude tohle velmi nepříjemné. Autor první branky Tomáš Plekanec nechtěně udeřil špičkou hole Zacka Smitha do obličeje, což ho samozřejmě neomlouvá, ke všemu se v obličeji ottawského hráče objevila krev, takže to budou 2+2 minuty pro českého útočníka.
     
    51:20
    Třetí perioda nám konečně nabízí pořádný hokej! Cole nasadil rychlé mety podél mantinelu, poslal puk na Paciorettyho, jenž se snažil zakončit bekhendem, ale Anderson se vytáhl dalším výtečným zákrokem!
     
    50:31
    Spezza našel křižnou přihrávkou Alfredssona, který pálil z první bez přípravy. Price stihl zareagovat a rychle se přemístil, čímž zabránil takřka jistému gólu!
     
    48:04
    Foligno ujížděl po levé straně sám na domácího brankáře! Price vytasil jasnou stopku v podobě zákroku betonem!
     
    45:57
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Je přece jenom vyrovnáno! Že bychom byli konečně svědky gólové přestřelky? Uvidíme. SERGEJ GONČAR se díky odrazu dostal na modré čáře ke kotouči. Nad ničím se nerozmýšlel a poslal takové lehké nahození na branku Price, které doputovalo až za jeho záda. Bez asistence.
     
    43:29
    Chris Neil se ocitl v obrovské šanci, když střílel z velkého úhlu! Trefil však jenom boční konstrukci branky.
     
    42:40
    Canadiens ujížděli dva na jednoho! Eller měl po celou dobu akce kotouč na hokejce, místo přihrávky volil střelbu, která znamenala pro Andersona stav nejvyšší pozornosti, nakonec si zkušený gólman poradil na jedničku!
     
    40:42
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak jsme se přece jenom dočkali branky! TOMÁŠ PLEKANEC vypíchl na obranné modré kotouč soupeři, poté se řítil sám na Andersona, přičmež byl zezadu atakován obráncem hostů. Plekanec vystřelil vpádu, na poslední chvíli a kotouč se silou vůle dostal za brankovou čáru mezi nohami zatím bezchybného Craiga Andersona. Bez asistence.
     
    40:22
    Senátoři dohrávají svou početní výhodu, kterou mají k dispozici z minulé třetiny. Alfredsson pořádně zaměstnal Price, jenž jeho pumelici zlikvidoval lapačkou.
     
    39:15
    Přerušuje se až teď, Senátoři drželi svého soka pod velkým zámkem. Max Pacioretty je potrestán menším trestem za sekání
     
    37:40
    Erik Condra se rozjel do pásma, popostrčil si kotouč a tvrdou ranou zazvonil na tyčku Pricovy klece!
     
    36:45
    Subban je dnes při chuti! Nyní se ocitl v další dobré příležitosti, ani tentokrát nedokázal najít lék na výborně chytajícího Craiga Andersona.
     
    32:52
    Domácí půjdou do čtyř. Pacioretty – sekání – 2 min.
     
    32:38
    A znovu. Tutovka v podání Canadiens! Cole nastartoval své nohy po levé straně, přesprintoval rovnou dva beky Ottawy a stála proti němu poslední překážka – Anderson. Dopadlo to jako vždy, hostující strážce klece byl opět úspěšnější, když předvedl ekvilibristickou rošádu!
     
    30:50
    Tak to byla šance! Subban vyslal přesný pas na Kostisyna, který jel zcela sám, nikým neatakovaný na Andersona. Mířil na lapačku a hostující brankář puk opět vytěsnil, vypadalo to však, že se černá pryž dostane do branky, ale Anderson skočil obětavě rybičku a zmocnil se kotouče.
     
    28:24
    Canadiens si opět zahrají přesilovou hru. K trestoměřičům si půjde popřemýšlet Zack Smith, který dostává dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    27:32
    Fanoušky málem vyslyšel Tomáš Plekanec, který dnes hýří aktivitou. Vydatným sprintem se dostal až na dostřel Andersonovi, ten byl ale připraven.
     
    26:22
    A málem se dostala do vedení! Alferdsson našel volného Karlssona, který se zrovna vracel z trestné lavice. Jeho fikaný pokus Price zlikvidoval s přehledem, ani teď se skóre měnit nebude.
     
    25:00
    No ale teď už se jim to málem nepodařilo a opět musel zachraňovat famózní Craig Anderson. Nejprve střílel Kaberle, poté dorážel Plekanec a aby toho nebylo málo, se střeleckým pokusem přispěchal také Subban! Brankář hostů však zatím odolává všemu!
     
    24:09
    Canadiens čeká další početní výhoda. Erik Karlsson chytl protihráče pod krkem, což bylo moc okaté a tento hráč dostane dvě minuty.
     
    20:10
    Domácí mají k dispozici ještě zkrácenou přesilovou hru. Chtěli ji ihned využít. Tomáš Plekanec přejel přes modrou čáru, prudce zabrzdil a poslal kotouč zpět na Nokaleinina, jenž minul jen o pár centimetrů!
     
    18:45
    Je tu další početní výhoda, tentokrát pro domácí mančaft. Turris seknul v plné jízdě protihráče, což arbitři zaregistrovali a posílají avizovaného hokejistů na dvě minuty za katr.
     
    18:30
    Hraje se nahoru a dolů! Jedna šance střídá druhou. Na jedné straně neuspěl Spezza, na opačné zase Desharnais!
     
    13:22
    Hra ve čtyřech zatím více vyhovuje Montrealu, který je dnes lepším celkem. Desharnais brilantně našel najíždějícího Paciorettyho, jemuž stačilo jediné, překonat Craiga Andersona. To se mu nepodařilo, jelikož gólman hostů měl beton pevně přikovaný k ledu. Především Anderson drží svůj tým nad vodou.
     
    12:18
    Poměr sil na ledě se však vyrovná! Yannick Weber složil nevybíravým způsobem Daugavinse. Weber dostává 2+2, jelikož se celá situace neobešla bez krve.
     
    11:40
    Ale záhy přichází další možnost pro Canadiens. Condra přidržel spoluhráče víc než bylo zdrávo a půjde si zchladit hlavu na trestnou lavici.
     
    10:58
    Subban napřáhl od modré čáry a jeho pumelice nadělala Craigu Andersenovi pořádně problémy, nakonec ránu vytěsnil mimo tři tyče!
     
    09:38
    Domácí si teď dokonce sami zahrají v početní výhodě. Zenon Konopka si totiž počínal nedovoleně a je poslán za katr na dvě minuty, když se podle sudího dopustil nedovoleného bránění.
     
    09:01
    Domácí se mohli dostat do vedení i nyní! Jsou zatím jasně lepší, ve vlastním oslabení se do samostatného úniku dostal český legionář Tomáš Plekanec. Stál tváří v tvář Andersenovi, ale ottawský brankář se vytáhl famózním zákrokem jako z učebnice a jen díky němu je stav stále bezbrankový!
     
    07:12
    A k tomu všemu si Kostisyn ještě pomohl nedovoleným zákrokem, a tak si Ottawa místo inkasované branky zahraje početní výhodu. Zmiňovaný hráč je potrestán za nedovolené bránění.
     
    07:12
    Tak to je pro domácí kruté! Subban dopravil kotouč do branky, tu však sudí neuznal! Domníval se, že jeden Kostisyn stál v brankovišti, a proto je tedy stav stále bezbrankový!
     
    03:33
    Senátoři se opět vydali na útočnou štaci, přičemž se dostali do přečíslení dva na jednoho. Kyle Turris to chtěl vyřešit individuálně, ale jeho střela zápěstím těsně minula branku domácích!
     
    01:20
    Montreal se mohl dostat do vedení! David Desharnais si vybruslil zpoza branky, doslova vybojoval kotouč a ocitl se v bezprostřední blízkosti Andersona. Hokejista Canadiens však na hostujícího muže v masce nevyzrál, ten se totiž zaskvěl parádním zákrokem!

    Sanny Muharem

    Góly a asistencie: 41. Plekanec, 60. Pacioretty - 46. Gončar, 54. Spezza (Karlsson, Alfredsson), 65. ALFERDSSON


    Montreal Canadiens: Price (Budaj) – Subban, Gorges, Diaz, Gill, Emelin, Kaberle, Campoli – Blunden, Plekanec, Gomez – Cole, Desharnais, Pacioretty – Moen, Eller, Kostisyn – Darche, Nokelainen, Weber.
    Ottawa Senators: Anderson (Auld) – Karlsson, Kuba, Gončar, Cowen, Carkner, Phillips – Michálek, Spezza, Greening – Alfredsson, Turris, Foligno – Neil, Smith, Condra – Butler, Konopka, Daugavins.

    Rozhodca: Devorski, Auger – Murray, Nansen