Montreal – Ottawa 2:3 (po s.n.) | Tampa Bay – Pittsburgh 3:6 (kon.) | Washington – Carolina 2:1 (kon.)
po s.n.
Montreal Canadiens
2:3 (0:0, 0:0, 2:2 - 0:1)
Ottawa Senators
cz Nedeľa 15.01.2012, 01:00NHL
Partner:
     
    59:32
    Montreal však půjde opět do čtyř. Závěr bude ještě hodně zajímavý. Josh Gorges vyhodil kotouč z vlastního obranného pásma a je potrestán menším trestem za zdržování hry.
     
    53:22
    Pro Montreal bude tohle velmi nepříjemné. Autor první branky Tomáš Plekanec nechtěně udeřil špičkou hole Zacka Smitha do obličeje, což ho samozřejmě neomlouvá, ke všemu se v obličeji ottawského hráče objevila krev, takže to budou 2+2 minuty pro českého útočníka.
     
    39:15
    Přerušuje se až teď, Senátoři drželi svého soka pod velkým zámkem. Max Pacioretty je potrestán menším trestem za sekání
     
    32:52
    Domácí půjdou do čtyř. Pacioretty – sekání – 2 min.
     
    28:24
    Canadiens si opět zahrají přesilovou hru. K trestoměřičům si půjde popřemýšlet Zack Smith, který dostává dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    24:09
    Canadiens čeká další početní výhoda. Erik Karlsson chytl protihráče pod krkem, což bylo moc okaté a tento hráč dostane dvě minuty.
     
    18:45
    Je tu další početní výhoda, tentokrát pro domácí mančaft. Turris seknul v plné jízdě protihráče, což arbitři zaregistrovali a posílají avizovaného hokejistů na dvě minuty za katr.
     
    12:18
    Poměr sil na ledě se však vyrovná! Yannick Weber složil nevybíravým způsobem Daugavinse. Weber dostává 2+2, jelikož se celá situace neobešla bez krve.
     
    11:40
    Ale záhy přichází další možnost pro Canadiens. Condra přidržel spoluhráče víc než bylo zdrávo a půjde si zchladit hlavu na trestnou lavici.
     
    09:38
    Domácí si teď dokonce sami zahrají v početní výhodě. Zenon Konopka si totiž počínal nedovoleně a je poslán za katr na dvě minuty, když se podle sudího dopustil nedovoleného bránění.
     
    07:12
    A k tomu všemu si Kostisyn ještě pomohl nedovoleným zákrokem, a tak si Ottawa místo inkasované branky zahraje početní výhodu. Zmiňovaný hráč je potrestán za nedovolené bránění.

    Sanny Muharem

    Góly a asistencie: 41. Plekanec, 60. Pacioretty - 46. Gončar, 54. Spezza (Karlsson, Alfredsson), 65. ALFERDSSON


    Montreal Canadiens: Price (Budaj) – Subban, Gorges, Diaz, Gill, Emelin, Kaberle, Campoli – Blunden, Plekanec, Gomez – Cole, Desharnais, Pacioretty – Moen, Eller, Kostisyn – Darche, Nokelainen, Weber.
    Ottawa Senators: Anderson (Auld) – Karlsson, Kuba, Gončar, Cowen, Carkner, Phillips – Michálek, Spezza, Greening – Alfredsson, Turris, Foligno – Neil, Smith, Condra – Butler, Konopka, Daugavins.

    Rozhodca: Devorski, Auger – Murray, Nansen