Lev – CSKA Moskva 3:1 (kon.)
koniec
Lev Praha
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
CSKA Moskva
Pondelok 26.12.2011, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • KHL
Partner:
     
    56:59
    Tým CSKA dal gól!
    Presilovú hru o dvoch hráčov sa hosťom podarilo využiť vďaka peknej kombinácii, na ktorej konci bol po prihrávke Sergeja Širokova z ľavej strany center prvého útoku Moskvy, NIKLAS PERSSON - puk už len doklepával za rozhodeného Tomáša Dubu. Asistencie: Sergej Širokov, Denis Paršin.
     
    56:27
    Divákom na štadióne sa hákovanie prisúdene Jurajovi Mikúšovi veľmi nepozdáva, posiela totiž Levov do trojice.
     
    55:13
    Sigalet si uvedomuje čo hákovaním prenikajúceho útočníka CSKA spôsobil - hostia dostávajú poslednú šancu na návrat do zápasu.
     
    51:56
    Lev Poprad dal gól!
    Popradu stačí využívať snáď 10% svojich gólových príležitostí a aj tak vyhráva už o tri góly. Prekrásny kúsok sa teraz podraril VÁCLAVOVI NEDOROSTOVI, puk zachytil na útočnej modrej čiare Ľuboš Bartečko, v prečíslení dvoch proti jednému ho nechal Nedorostovi, ktorý sa vyhol Michailovi Pašninovi, nechal brankára vykorčuľovať a pokloniť sa jeho puku, ktorý si sám doklepol, keďže sa po prvom zakončení odrazil od tyčky. Asistencia: Ľuboš Bartečko.
     
    51:13
    4500 divákov na popradskom štadióne spolu tlieska vynikajúcemu hokeju. Gajdučenka v ďalších obrovských šanciach neprekonali Novotný ani Lundberg a ako sa tak pozerám po štadióne, kúzelník musí byť sám Gajdučenko, zrejme v lapačke tajne krúti prsteňom od Arabely, jeho kúzla potvrdzuje aj jeden z hlavných rozhodcov, ktorý sa zavesením na bránku zozadu kontroluje či puk prešiel za bránkovú čiaru.
     
    47:03
    Vylúčený hosťujúci hráč, Netíka poslal pri zakončení k zemi dosť nešetrne.
     
    48:02
    Lev Poprad dal gól!
    Obrovský tlak domáceho tímu konečne zúžitkoval v presilovej hre VÁCLAV NEDOROST, keď za chrbát Sergeja Gajdučenka usmernil šikovným priťuknutím medzi kruhmi prihrávku Ľuboša Bartečka.
     
    45:00
    Do obrovského tlaku pred Gajdučenkom sa zapájajú prvé dva útoky, pri strelách snáď všetkých šiestich útočníkov tu niekto na štadióne kúzli, čarodejníka ľahko nájdeme, všetci fanúšikovia Leva sú totiž na nohách s rozhodenými rukami.
     
    44:15
    Kristek pred Gajdučenkom! Prihrávku za obranu, akú môžme vídať na hranici šestnástky pri hre futbalovej Barcelony dostal Kristek, vybiehajúcemu Gajdučenkovi sa snažil vyhnúť, no ten ho pukom trafil a len málo chýbalo, aby odrazený puk skončil v opustenej bránke.
     
    43:05
    Žrdka bránky CSKA! Mikúš sa s pukom nehral, hneď ako mu pristál na hokejke ho nahodil smer Moskva a trafil žrdku bránky nepripraveného Gajdučenka.
     
    42:38
    Netíkovo zakončenie v útoku dvoch proti jednému! Levom sa darí využívať otvorené dvere v obrane Šuplerovych zverencov, Netík si puk stiahol medzi kruhy, no strelou medzi nohy ani následnými dorážkami Gajdučenkovi smútok neprivodil.
     
    37:03
    Hra sa stále kúskuje, hneď po buly sa hostia nevyznamenali práve najčistejšou hrou, Filatov si pôjde odpykať dve minúty za sekanie.
     
    33:16
    Rylov sa na útočnej modrej v súboji pošmykol, čo môže využiť Nedorost! Do protiútoku dvoch proti jednému sa s ním rútil Bartečko, Nedorost sa rozhodol zakončiť sám a trafil Gajdučenka len do oblasti krku.
     
    31:28
    Šuplerova "komanda" nenecháva nič na náhodu, jej hráči jednoznačne pridávajú na dôraze v útočnej fáze, prenikajúceho Paršina zastavil Mihálik, keď mu puk spoza chrbta odpálil. Hlavný rozhodca videl podrazenie, teda dve trestné minúty.
     
    28:18
    Lev Poprad dal gól!
    Druhá formácia domácich neupúšťa od kombinačných akcií, túto úspešne zakončenú začal obranca Branislav Mezei, keď v prečíslení poslal puk na pravú stranu Jurajovi Mikúšovi, ten bekhendom, akoby nakladal do pekárenskej pece chlieb, prešťuchol puk na úplne voľného RASTISLAVA ŠPIRKA, ktorý konečne rozvlnil odkrytú sieť za bezmocným Sergejom Gajdušenkom. Asistencie: Juraj Mikúš, Branislav Mezei.
     
    25:10
    Kombinácia druhého útoku by si zaslúžila aspoň pol gólu, Kristek poslal puk na Mikúša, ktorý našiel voľného Špirka, ten na seba stiahol brankára i obrancu, no "návratku" na Mikúša zneškodnil skvelým obranným zákrokom Čáslava.
     
    21:57
    S veľkými šancami sa nám roztrhlo vrece, Mikúš spracoval prekrásnu prihrávku na pravú stranu, úplne osamotený sa pokúšal o zakončenie po stiahnutí puku na ľavú stranu, neposedná guma mu však vo výbornej pozícii skĺzla z hokejky.
     
    21:30
    Surový neuspel v dorážke! Jašinovo zakončenie sa odrazilo na hokejku slovenského útočníka v službách CSKA a perfektným postavením ich šancu ničí Tomáš Duba.
     
    20:56
    Hunkes chýbal vzadu, kde sa do útoku dostal Persson, Duba mal trochu šťastia, keď sa popod neho puk zošmykol povedľa tyčky.
     
    20:40
    Netík prešprintoval Pašnina, puk naservíroval medzi kruhy úplne voľnému Hunkesovi, no Gajdučenko zrejme použil čarovné slúchadlo Macha a Šebestovej, keďže sa mu podarilo Hunkesovu strelu bez prípravy zneškodniť.
     
    19:42
    Nie len hráči si poriadne vydýchli pri šikovnej Jašinovej strele z ľavej strany. Dubovi puk pomedzi betóny prekĺzol a zastavil ešte pred bránkovou čiarou, istiť ho prišiel pred dorážajúcim Badjukovom Mikúš a dobre urobil, pretože tak zabránil najväčšej príležitosti hostí na skórovanie.
     
    08:12
    Mihálikov puk letí von z obrannej tretiny až do hľadiska a domáci obranca bude musieť stráviť dve minúty hracieho času na trestnej lavici.
     
    01:03
    Ani CSKA sa v útoku nepresadili, na druhej strane sa cez obranu predral druhý útok a štadión burácal hlavne pri Mikúšovej dorážke z tesnej blízkosti, keďže Kristekovu strelu Gajdučenko vyrazil ľavým betónom len priamo medzi kruhy.

    Marián Handzuš

    Góly a asistencie: 29. Špirko (Mikúš, Mezei), 49. Nedorost (Bartečko), 52. Nedorost (Bartečko) - 57. Persson (Širokov, Paršin)


    Lev Praha: Duba (Marek) - Hunkes, Mezei, Sigalet, Mihálik, Klouček, Štrbák - Netík, Nedorost, Bartečko - Kristek, Mikúš, Špirko - Lewis, Matai, Hellström - Fabricius, Lundberg, Novotný. Tréner - Radim Rulík, asistent - Róbert Pukalovič.
    CSKA Moskva: Gajdučenko (Kirill) - Rylov, Pašnin, Rjasenski, Čáslava, Buravčikov, Sergejev, Kurbatov, Prochorkin - Paršin, Persson, Širokov - Kugryšev, Zubov, Filatov - Surový, Badjukov, Jašin - Pronin, Butsajev, Andronov. Tréner - Július Šupler, asistenti - Vjačeslav Butsajev, Jevgenij Namestnikov.

    Rozhodca: Rafael Kadyrov, Jevgenij Romaško - Tomilov Viktor, Gordenko Konstantin

    Diváci: 4500