Lev – CSKA Moskva 3:1 (kon.)
koniec
Lev Praha
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
CSKA Moskva
Pondelok 26.12.2011, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • KHL
Partner:
     
    Máme za sebou krásne hokejové predstavenie, v ktorom diváci vyprevadili svojich hráčov potleskom postojačky. Obrovské množstvo vytvorených príležitostí určite potešili nejedného priaznivca dobrého hokeja, diváci zostávajú na štadióne a pýtajú si hráčov na záverečnú "ďakovačku". (19:10:05)
     
    Najlepší hráči oboch tímov si preberajú darčekové koše, za domácich je to strelec dvoch gólov Václav Nedorost, u hostí si zaslúžene preberá ocenenie "čarodejník" Sergej Gajdučenko, ktorý, dovolím si povedať, uchránil svoj tím od poriadneho výprasku.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:00
    Netík v útočnom pásme, prenecháva puk Bartečkovi na ľavej strane a puk je na zadnom mantineli.
     
    58:00
    Levi sú stále v oslabení o Mikúša, napriek tomu sa na rozdiel od súpera dostávajú do zakončenia - Kristek z pravej strany napriahol a ponad obetavého obrancu trafil prekvapeného Gajdučenka do vyrážačky.
     
    56:59
    Tým CSKA dal gól!
    Presilovú hru o dvoch hráčov sa hosťom podarilo využiť vďaka peknej kombinácii, na ktorej konci bol po prihrávke Sergeja Širokova z ľavej strany center prvého útoku Moskvy, NIKLAS PERSSON - puk už len doklepával za rozhodeného Tomáša Dubu. Asistencie: Sergej Širokov, Denis Paršin.
     
    56:27
    Divákom na štadióne sa hákovanie prisúdene Jurajovi Mikúšovi veľmi nepozdáva, posiela totiž Levov do trojice.
     
    55:13
    Sigalet si uvedomuje čo hákovaním prenikajúceho útočníka CSKA spôsobil - hostia dostávajú poslednú šancu na návrat do zápasu.
     
    54:30
    Štrbák si puk pristavil na modrej čiare a sám napriahol na príklep. Fabricius prišiel na teč príliš neskoro a Gajdučenko mu dorážky neumožnil.
     
    53:50
    Útočné pásmo znovu pre Popradčanov, Bartečko sa síce do streleckej pozície neprebil, no šesť minút pred koncom tretej tretiny drží puk v bezpečnej vzdialenosti od potenciálnych problémov.
     
    51:56
    Lev Poprad dal gól!
    Popradu stačí využívať snáď 10% svojich gólových príležitostí a aj tak vyhráva už o tri góly. Prekrásny kúsok sa teraz podraril VÁCLAVOVI NEDOROSTOVI, puk zachytil na útočnej modrej čiare Ľuboš Bartečko, v prečíslení dvoch proti jednému ho nechal Nedorostovi, ktorý sa vyhol Michailovi Pašninovi, nechal brankára vykorčuľovať a pokloniť sa jeho puku, ktorý si sám doklepol, keďže sa po prvom zakončení odrazil od tyčky. Asistencia: Ľuboš Bartečko.
     
    51:13
    4500 divákov na popradskom štadióne spolu tlieska vynikajúcemu hokeju. Gajdučenka v ďalších obrovských šanciach neprekonali Novotný ani Lundberg a ako sa tak pozerám po štadióne, kúzelník musí byť sám Gajdučenko, zrejme v lapačke tajne krúti prsteňom od Arabely, jeho kúzla potvrdzuje aj jeden z hlavných rozhodcov, ktorý sa zavesením na bránku zozadu kontroluje či puk prešiel za bránkovú čiaru.
     
    50:10
    Zmätky v obrane, Hunkes sa síce pekne zbavil forčekujúceho útočníka, no Mezei jeho ťažkú prihrávku nespracoval. Netík s Bartečkom využili cúvanie obrancov a s pukom sa pokojne dostali až do útočného pásma.
     
    49:03
    Odhodlaní Moskovčania sa druhou formáciou dostali do útoku, hneď však prišli o dobré pozície, pretože to bol zrejme Filatov, kto na kolenách inkasoval nepríjemný puk do tváre.
     
    48:33
    Reklamná prestávka, počas ktorej sa tu na štadióne vo fantastickej atmosfére prelievajú v publiku mexické vlny, pohľad na nich i na plazmu (na ktorej svieti "I love you") spôsobuje príjemné mrazenie.
     
    Hosťujúci tréner Július Šupler si úplne oprávnene vypýtal oddychový čas, jeho hráči len s veľkými ťažkosťami sekundujú pri rýchlych prihrávkach Levov v útočnom pásme.
     
    47:03
    Vylúčený hosťujúci hráč, Netíka poslal pri zakončení k zemi dosť nešetrne.
     
    48:02
    Lev Poprad dal gól!
    Obrovský tlak domáceho tímu konečne zúžitkoval v presilovej hre VÁCLAV NEDOROST, keď za chrbát Sergeja Gajdučenka usmernil šikovným priťuknutím medzi kruhmi prihrávku Ľuboša Bartečka.

    Marián Handzuš

    Góly a asistencie: 29. Špirko (Mikúš, Mezei), 49. Nedorost (Bartečko), 52. Nedorost (Bartečko) - 57. Persson (Širokov, Paršin)


    Lev Praha: Duba (Marek) - Hunkes, Mezei, Sigalet, Mihálik, Klouček, Štrbák - Netík, Nedorost, Bartečko - Kristek, Mikúš, Špirko - Lewis, Matai, Hellström - Fabricius, Lundberg, Novotný. Tréner - Radim Rulík, asistent - Róbert Pukalovič.
    CSKA Moskva: Gajdučenko (Kirill) - Rylov, Pašnin, Rjasenski, Čáslava, Buravčikov, Sergejev, Kurbatov, Prochorkin - Paršin, Persson, Širokov - Kugryšev, Zubov, Filatov - Surový, Badjukov, Jašin - Pronin, Butsajev, Andronov. Tréner - Július Šupler, asistenti - Vjačeslav Butsajev, Jevgenij Namestnikov.

    Rozhodca: Rafael Kadyrov, Jevgenij Romaško - Tomilov Viktor, Gordenko Konstantin

    Diváci: 4500