Lev – CSKA Moskva 3:1 (kon.)
koniec
Lev Praha
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
CSKA Moskva
Pondelok 26.12.2011, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • KHL
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Úvodné zostavy:

    HC LEV Poprad: Duba (Marek) - Hunkes, Mezei, Sigalet, Mihálik, Klouček, Štrbák - Netík, Nedorost, Bartečko - Kristek, Mikúš, Špirko - Lewis, Matai, Hellström - Fabricius, Lundberg, Novotný. Tréner - Radim Rulík, asistent - Róbert Pukalovič.

    CSKA Moskva: Gajdučenko (Kirill) - Rylov, Pašnin, Rjasenski, Čáslava, Buravčikov, Sergejev, Kurbatov, Prochorkin - Paršin, Persson, Širokov - Kugryšev, Zubov, Filatov - Surový, Badjukov, Jašin - Pronin, Butsajev, Andronov. Tréner - Július Šupler, asistenti - Vjačeslav Butsajev, Jevgenij Namestnikov.

    Rozhodcovia: Rafael Kadyrov, Jevgenij Romaško - Tomilov Viktor, Gordenko Konstantin.
     
    Už pár dní dopredu bolo jasné, že na dnešné stretnutie bude hľadisko v Poprade vypredané, niet sa čo čudovať, Levi dnes budú bojovať v zápase s priamym konkurentom o play-off. Na CSKA Moskva strácajú v tabuľke osem bodov a tak tento zápas pokojne môžeme nazvať ako "šesťbodový".
     
    Z pohľadu domáceho diváka je dnešný súper zaujímavý aj vďaka slovenskému zastúpeniu. Rasťo Staňa síce nie je kvôli chorobe ani na lavičke, no v treťom útoku uvidíme na krídle reprezentanta Tomáša Surového a celý tím nastúpi pod taktovkou známeho trénerského odborníka Júliusa Šuplera. Diváci, ktorí tento duel uvidia sa môžu tešiť aj na skúseného Alexeja Jašina. V zostave domácich naopak chýba kvôli následkom otrasu mozgu Ladislav Nagy a tak uvidíme zaujímavú, trochu improfizovanú formáciu na čele s mladým Jakubom Mataiom a "krídlami" s jednoznačne defenzívnymi úlohami - Grantom Lewisom a Alexandrom Hellströmom.
     
    Vypočuli sme si štátne hymny a všetko je tak pripravené na úvodné buly medzi Nedorostom a Perssonom.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:15
    Úspešnejší bol Nedorost, puk sa od jeho obrancov dostal len do rohu útočného pásma a tak budú môcť zaútočiť hostia.
     
    01:03
    Ani CSKA sa v útoku nepresadili, na druhej strane sa cez obranu predral druhý útok a štadión burácal hlavne pri Mikúšovej dorážke z tesnej blízkosti, keďže Kristekovu strelu Gajdučenko vyrazil ľavým betónom len priamo medzi kruhy.
     
    01:59
    V akcii môžeme vidieť aj Jašina, ktorý sa za Dubovou bránkou elegantne zbavil Lundberga a snažil sa brankára Levov prekvapiť zakončením spoza červenej, bránkovej čiary.
     
    02:48
    Proninovi sa síce podarilo Mezeia vybrzdiť, no popradský obor sa nenechal zahanbiť a svojho súpera vygumoval dobrou pozičnou hrou a zabránil mu tak prihrať nabiehajúcim spoluhráčom.
     
    03:49
    Ďalšie dva útoky oboch tímov boli zastavené už v prechodovej fáze a hra je prerušená po tom, čo Mihálikov puk po mantineli pustil Bartečko zdvihnutím nohy radšej len na zakázané uvoľnenie.
     
    04:20
    Filatovova práca v útočnom pásme prináša ovocie, na ľavej strane sa mu síce najprv nepodarilo prihrať presne, no odrazený puk si znovu spracoval a strelou spoza kruhov predniesol Dubovi prvý náznak zakončenia. Popradský brankár tak má čas rozchytať sa, keďže puk letel vedľa jeho ľavej žŕdky.
     
    05:49
    Na ľade je prvý útok Levov, ten bude snáď pri prechode do útočného pásma úspešnejší - Moskovčania sa sústreďujú na svoje pozície v strednom pásme.
     
    06:00
    Netíkov príklep spomedzi kruhov bol síce zblokovaný Pašninom, no Gajdučenko neoplýval najistejším zákrokom, jeho vyrazený puk od betónov však nikto z domácich nezachytil.
     
    05:09
    Na druhej strane Duba bezpečne puk prikrýva a hráči si oddýchnu počas komerčnej prestávky.
     
    06:56
    Klouček nedbal na puk medzi svojimi nohami a súperovi pri mantineli priblížil, koľko toho počas vianočných sviatkov skonzumoval.
     
    07:30
    CSKA je nasťahované pred Dubom, ten vyťahuje zákrok lapačkou a upokojuje tak svojich spoluhráčov.
     
    07:57
    Sigalet Rjasenskimu nič nedaroval, na zadnom mantineli sa naň telom dobre zavesil, až puk vyletel.
     
    08:12
    Mihálikov puk letí von z obrannej tretiny až do hľadiska a domáci obranca bude musieť stráviť dve minúty hracieho času na trestnej lavici.
     
    09:00
    Do útoku sa však dostali domáci, Gajdučenko musel zasahovať po príklepe z ľavej strany, ktorého autorom bol zrejme Štrbák.
     
    09:36
    Domáci brankár má teraz v bránkovisku čo robiť, príklep od modrej sa naňho ešte nedostal, no následný pokus zo strednej vzdialenosti len-len míňal jeho svätyňu.
     
    10:10
    Zvyšok presilovej hry sa Popradčania dobre bránia, puky jednoducho posielajú čo najďalej od svojej bránky.
     
    11:41
    Mezei pred Butsajevom kamufloval úmysel puku sa zmocniť na dlhšie než len pre čas potrebný na odpálenie, kým však útočník CSKA k nemu dokorčuľoval, puk ani nestihol skrotiť a tak ho predsa poslal kade ľahšie kriketovým úderom.
     
    12:29
    Tempo hry stále čaká na rozpumpovanie, už tradične by ho mal priniesť prvý gól, ani jeden z tímov však zatiaľ neurobil tak vážnu chybu, ktorou by si ho privolal.
     
    12:42
    Kugryšev našiel medzi kruhmi voľného Filatovova! Ruský útočník sa snažil páliť z prvej, vypálil však rybník sám sebe, keďže si zlomil hokejku. Takéto profi kúsky dnes nie sú lacná záležitosť, určite by radšej puk prepustil, keby vedel, že aj tak skončí v Dubovej lapačke.
     
    13:30
    Hostia stále vyčkávajú na ťah Levov, tí sa síce stále tlačia do útoku, no zadné dvierka rozumne nechávajú zatvorené a podvedome šetria sily kvôli veľkej maródke.
     
    14:00
    Moskovčania sa stále dostávajú na dostrel Dubu, aj tentokrát však iba zo strednej vzdialenosti vyskúšali jeho pozornosť a nepodarilo sa im dokorčuľovať ani na dorážku.
     
    14:46
    Až pred domáceho gólmana sa dostal Širokov! Pred bránkoviskom chcel Dubu vytiahnuť a prepočítal sa, keďže sa po valcovaní domácej obrany ocitol bez puku a hlavne na ľade. Ani Popradčania neboli v útoku úspešnejší, pri snahe o rýchly prechod sa dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    15:56
    Zdvihnutej ruke by mali hostia rozumieť, nie to ešte keď sú čiaroví arbitri ich národnosti. Napriek výstrahám a gestikulácii sa puku dotkli a úmyselné postavenie mimo hry ich posunie do hry pred ich bránku.
     
    16:35
    Kurbatovov parádny príklep spred modrej čiary bol vyvrchodlením odrážaných pukov spred kruhov, ani táto strela však na Dubu nedorazila, po teči rozvlnila iba ochrannú sieť.
     
    17:37
    K strele švihom sa dostal znovu aktívny Širokov, peknou sťahovačkou z ľavej strany sa dostal do dobrej streleckej pozície na kraji kruhu a Duba sa po jeho puku zahnal akoby ho niekto šteklil trávou na pravom ramene.
     
    17:58
    Ani Novotný sa samostatne ďaleko nedostal, puk si tak trochu zamotal medzi svoje korčule i nohy súpera.
     
    18:35
    V českom súboji bezpečne, priam otcovsky odobral Netíkovi puk Čáslava a ako maják hľadal lode čakajúce na jeho svetielko.
     
    19:42
    Nie len hráči si poriadne vydýchli pri šikovnej Jašinovej strele z ľavej strany. Dubovi puk pomedzi betóny prekĺzol a zastavil ešte pred bránkovou čiarou, istiť ho prišiel pred dorážajúcim Badjukovom Mikúš a dobre urobil, pretože tak zabránil najväčšej príležitosti hostí na skórovanie.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 17:45. V prvej časti hry sme videli opatrný hokej z oboch strán, domáci by mohli ťažiť z dorážok po neistých zákrokoch Gajdučenka, kým hostia sa spoliehajú na protiútoky a strely zo stredných vzdialeností.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:19
    Tomáš Duba svojou jednorukou rozohrávkou trochu zavaril svojim spoluhráčom, Perssonov útok však v tivoli medzi kruhmi neuspel.
     
    20:40
    Netík prešprintoval Pašnina, puk naservíroval medzi kruhy úplne voľnému Hunkesovi, no Gajdučenko zrejme použil čarovné slúchadlo Macha a Šebestovej, keďže sa mu podarilo Hunkesovu strelu bez prípravy zneškodniť.
     
    20:56
    Hunkes chýbal vzadu, kde sa do útoku dostal Persson, Duba mal trochu šťastia, keď sa popod neho puk zošmykol povedľa tyčky.
     
    21:30
    Surový neuspel v dorážke! Jašinovo zakončenie sa odrazilo na hokejku slovenského útočníka v službách CSKA a perfektným postavením ich šancu ničí Tomáš Duba.
     
    21:57
    S veľkými šancami sa nám roztrhlo vrece, Mikúš spracoval prekrásnu prihrávku na pravú stranu, úplne osamotený sa pokúšal o zakončenie po stiahnutí puku na ľavú stranu, neposedná guma mu však vo výbornej pozícii skĺzla z hokejky.
     
    23:20
    Obrannú formáciu Levov môžeme smelo nazývať "checking line", Hellström nemal výhliadky na hlbšie zatiahnutie puku do pásma, pálil hneď od modrej čiary a aspoň získal vhadzovanie v útočnom pásme, keďže Gajdučenko strelu vytlačil len na ochrannú sieť.
     
    24:51
    Rylovov príklep od modrej Duba zastavil a opäť tak končí útok hostí na domácom gólmanovi.
     
    25:10
    Kombinácia druhého útoku by si zaslúžila aspoň pol gólu, Kristek poslal puk na Mikúša, ktorý našiel voľného Špirka, ten na seba stiahol brankára i obrancu, no "návratku" na Mikúša zneškodnil skvelým obranným zákrokom Čáslava.
     
    25:40
    Nedôslednú obranu hostí sa druhej formácii Popradu stále darí držať pod tlakom, k úspešnému zakončeniu sa ale jej hráči nedostali.
     
    26:10
    Potlesk domácich tribún si vyslúžil po semafóre Duba. Na štadióne sa určite nájde množstvo automobilových vodičov, ktorí majú z tejto "červenej" na rozdiel od tej na cestách radosť.
     
    26:30
    Mataiov útok sa napriek čisto obranným povinnostiam dostáva do útoku stále častejšie, ich počínanie sledujeme ale tak trochu s úsmevom.
     
    28:18
    Lev Poprad dal gól!
    Druhá formácia domácich neupúšťa od kombinačných akcií, túto úspešne zakončenú začal obranca Branislav Mezei, keď v prečíslení poslal puk na pravú stranu Jurajovi Mikúšovi, ten bekhendom, akoby nakladal do pekárenskej pece chlieb, prešťuchol puk na úplne voľného RASTISLAVA ŠPIRKA, ktorý konečne rozvlnil odkrytú sieť za bezmocným Sergejom Gajdušenkom. Asistencie: Juraj Mikúš, Branislav Mezei.
     
    31:28
    Šuplerova "komanda" nenecháva nič na náhodu, jej hráči jednoznačne pridávajú na dôraze v útočnej fáze, prenikajúceho Paršina zastavil Mihálik, keď mu puk spoza chrbta odpálil. Hlavný rozhodca videl podrazenie, teda dve trestné minúty.
     
    31:52
    Filatov obkorčuľoval Dubovu bránku a posielal puk na skusy do bránkoviska, v levom území ale nebolo nikoho kto by Dubu nastrašil aspoň náznakom zakončenia.
     
    33:16
    Rylov sa na útočnej modrej v súboji pošmykol, čo môže využiť Nedorost! Do protiútoku dvoch proti jednému sa s ním rútil Bartečko, Nedorost sa rozhodol zakončiť sám a trafil Gajdučenka len do oblasti krku.
     
    33:47
    Veľké diery v obrane hostí, pri presilovke úplne zabudli na obranu, čo mohol v ďalšom protiútoku využiť Mikúš, križoval ho ale obranca a jeho zakončenie neletelo ani do priestoru Gajdučenkovej bránky.
     
    34:20
    Hostia mimo hry, Fabricius v menšej strkanici ukazuje, že sa statnejšieho hráča nezľakne.
     
    34:44
    Útočná snaha hostí pretrváva, Levom sa darí kúskovať hru - teraz napríklad zakázaným uvoľnením.
     
    35:37
    Útočný trojzáprah prvej formácie Levov prekypril pôjdu v útočnom pásme, pokus o zasadenie puku za Gajdučenkov chrbát v podaní Netíkovej bomby z druhej vlny ale nevyšiel. Budeme musieť počkať do jari, betóny hosťujúceho gólmana sa ešte poddajú.
     
    37:03
    Hra sa stále kúskuje, hneď po buly sa hostia nevyznamenali práve najčistejšou hrou, Filatov si pôjde odpykať dve minúty za sekanie.
     
    37:17
    Rýchle zakončenia na oboch stranách, vyhraté buly chcel využiť na prekvapujúcu strelu Mezei a keďže puku sa ešte v kruhoch zmocnili hostia, priestor na zakončenie mal Širokov, ktorého pokus Duba radšej prikryl.
     
    38:00
    Mezeiovi sa na ľavej strane modrej čiary útočného pásma diskoordinovali pohyby rúk s nohami a skončil v polohe ležmo až v rohu, za Gajdučenkovou bránkou.
     
    39:04
    Hlavný rozhodca na opačnej strane klziska posiela na trestnú lavicu znovu Mihálika, ktorý podľa jeho názoru Badjukova hákoval.
     
    39:45
    Jašinova ďalšia šikovná strela, svoje puky mieri dobre do priestorov okolo Dubovych betónov, aj tentokrát si dal domáci brankár pozor a nepríjemný vyrazený puk upratali obrancovia.
     
    39:58
    Jašin skúšal v závere tretiny vymyslieť prihrávku spoza bránky, medzi kruhmi nikoho nenašiel a objavil len dieru medzi obrancami na útočnej modrej a tak puk vyletel z nebezpečného územia.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 18:30. Druhé dejstvo prinieslo vedúci gól Levov (29. Špirko), na ktorý sa hosťom napriek zvýšenej útočnej aktivite dosiaľ odpovedať nepodarilo. Narastajúce množstvo dier v obrane CSKA prinášajú viac práce pre Gajdučenka.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:20
    Nedorost našiel voľné miesto na pravej strane a keďže sa s ním do útoku nikto nenahrnul, skúšal Gajdučenka vystrašiť strelou, vystrašil ale len novinárov sediacich za plexislom, ktoré nepresnou strelou trafil.
     
    41:00
    Gajdučenko tak trochu futbalovo čakal s rozohrávkou a lákal k sebe forčekujúceho útočníka, puk od "autu" po jeho následnom "výkope" zachránil mantinel.
     
    42:10
    Nedorost sa perfektne zbavil na útočnej modrej Surového a spoza obrancu preveril, či Gajdučenkov pot z druhej tretiny na jeho tele cez prestávku nezamrzol.
     
    42:38
    Netíkovo zakončenie v útoku dvoch proti jednému! Levom sa darí využívať otvorené dvere v obrane Šuplerovych zverencov, Netík si puk stiahol medzi kruhy, no strelou medzi nohy ani následnými dorážkami Gajdučenkovi smútok neprivodil.
     
    43:05
    Žrdka bránky CSKA! Mikúš sa s pukom nehral, hneď ako mu pristál na hokejke ho nahodil smer Moskva a trafil žrdku bránky nepripraveného Gajdučenka.
     
    43:35
    Popradčania sa stále držia v útočnom pásme, jeden z domácich útočníkov ale zľuftoval puk pri pokuse o príklep medzi kruhmi.
     
    43:45
    Hunkes chcel využiť, že Persson nemôže brániť s hokejkou, ktorá ležala pred ním na zemi, no príklepom trafil len do jeho nohy a rád by som videl, či mu nezlikvidoval chránič holennej kosti.
     
    44:15
    Kristek pred Gajdučenkom! Prihrávku za obranu, akú môžme vídať na hranici šestnástky pri hre futbalovej Barcelony dostal Kristek, vybiehajúcemu Gajdučenkovi sa snažil vyhnúť, no ten ho pukom trafil a len málo chýbalo, aby odrazený puk skončil v opustenej bránke.
     
    45:00
    Do obrovského tlaku pred Gajdučenkom sa zapájajú prvé dva útoky, pri strelách snáď všetkých šiestich útočníkov tu niekto na štadióne kúzli, čarodejníka ľahko nájdeme, všetci fanúšikovia Leva sú totiž na nohách s rozhodenými rukami.
     
    48:02
    Lev Poprad dal gól!
    Obrovský tlak domáceho tímu konečne zúžitkoval v presilovej hre VÁCLAV NEDOROST, keď za chrbát Sergeja Gajdučenka usmernil šikovným priťuknutím medzi kruhmi prihrávku Ľuboša Bartečka.
     
    47:03
    Vylúčený hosťujúci hráč, Netíka poslal pri zakončení k zemi dosť nešetrne.
     
    Hosťujúci tréner Július Šupler si úplne oprávnene vypýtal oddychový čas, jeho hráči len s veľkými ťažkosťami sekundujú pri rýchlych prihrávkach Levov v útočnom pásme.
     
    48:33
    Reklamná prestávka, počas ktorej sa tu na štadióne vo fantastickej atmosfére prelievajú v publiku mexické vlny, pohľad na nich i na plazmu (na ktorej svieti "I love you") spôsobuje príjemné mrazenie.
     
    49:03
    Odhodlaní Moskovčania sa druhou formáciou dostali do útoku, hneď však prišli o dobré pozície, pretože to bol zrejme Filatov, kto na kolenách inkasoval nepríjemný puk do tváre.
     
    50:10
    Zmätky v obrane, Hunkes sa síce pekne zbavil forčekujúceho útočníka, no Mezei jeho ťažkú prihrávku nespracoval. Netík s Bartečkom využili cúvanie obrancov a s pukom sa pokojne dostali až do útočného pásma.
     
    51:13
    4500 divákov na popradskom štadióne spolu tlieska vynikajúcemu hokeju. Gajdučenka v ďalších obrovských šanciach neprekonali Novotný ani Lundberg a ako sa tak pozerám po štadióne, kúzelník musí byť sám Gajdučenko, zrejme v lapačke tajne krúti prsteňom od Arabely, jeho kúzla potvrdzuje aj jeden z hlavných rozhodcov, ktorý sa zavesením na bránku zozadu kontroluje či puk prešiel za bránkovú čiaru.
     
    51:56
    Lev Poprad dal gól!
    Popradu stačí využívať snáď 10% svojich gólových príležitostí a aj tak vyhráva už o tri góly. Prekrásny kúsok sa teraz podraril VÁCLAVOVI NEDOROSTOVI, puk zachytil na útočnej modrej čiare Ľuboš Bartečko, v prečíslení dvoch proti jednému ho nechal Nedorostovi, ktorý sa vyhol Michailovi Pašninovi, nechal brankára vykorčuľovať a pokloniť sa jeho puku, ktorý si sám doklepol, keďže sa po prvom zakončení odrazil od tyčky. Asistencia: Ľuboš Bartečko.
     
    53:50
    Útočné pásmo znovu pre Popradčanov, Bartečko sa síce do streleckej pozície neprebil, no šesť minút pred koncom tretej tretiny drží puk v bezpečnej vzdialenosti od potenciálnych problémov.
     
    54:30
    Štrbák si puk pristavil na modrej čiare a sám napriahol na príklep. Fabricius prišiel na teč príliš neskoro a Gajdučenko mu dorážky neumožnil.
     
    55:13
    Sigalet si uvedomuje čo hákovaním prenikajúceho útočníka CSKA spôsobil - hostia dostávajú poslednú šancu na návrat do zápasu.
     
    56:27
    Divákom na štadióne sa hákovanie prisúdene Jurajovi Mikúšovi veľmi nepozdáva, posiela totiž Levov do trojice.
     
    56:59
    Tým CSKA dal gól!
    Presilovú hru o dvoch hráčov sa hosťom podarilo využiť vďaka peknej kombinácii, na ktorej konci bol po prihrávke Sergeja Širokova z ľavej strany center prvého útoku Moskvy, NIKLAS PERSSON - puk už len doklepával za rozhodeného Tomáša Dubu. Asistencie: Sergej Širokov, Denis Paršin.
     
    58:00
    Levi sú stále v oslabení o Mikúša, napriek tomu sa na rozdiel od súpera dostávajú do zakončenia - Kristek z pravej strany napriahol a ponad obetavého obrancu trafil prekvapeného Gajdučenka do vyrážačky.
     
    59:00
    Netík v útočnom pásme, prenecháva puk Bartečkovi na ľavej strane a puk je na zadnom mantineli.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Najlepší hráči oboch tímov si preberajú darčekové koše, za domácich je to strelec dvoch gólov Václav Nedorost, u hostí si zaslúžene preberá ocenenie "čarodejník" Sergej Gajdučenko, ktorý, dovolím si povedať, uchránil svoj tím od poriadneho výprasku.
     
    Máme za sebou krásne hokejové predstavenie, v ktorom diváci vyprevadili svojich hráčov potleskom postojačky. Obrovské množstvo vytvorených príležitostí určite potešili nejedného priaznivca dobrého hokeja, diváci zostávajú na štadióne a pýtajú si hráčov na záverečnú "ďakovačku". (19:10:05)

    Marián Handzuš

    Góly a asistencie: 29. Špirko (Mikúš, Mezei), 49. Nedorost (Bartečko), 52. Nedorost (Bartečko) - 57. Persson (Širokov, Paršin)


    Lev Praha: Duba (Marek) - Hunkes, Mezei, Sigalet, Mihálik, Klouček, Štrbák - Netík, Nedorost, Bartečko - Kristek, Mikúš, Špirko - Lewis, Matai, Hellström - Fabricius, Lundberg, Novotný. Tréner - Radim Rulík, asistent - Róbert Pukalovič.
    CSKA Moskva: Gajdučenko (Kirill) - Rylov, Pašnin, Rjasenski, Čáslava, Buravčikov, Sergejev, Kurbatov, Prochorkin - Paršin, Persson, Širokov - Kugryšev, Zubov, Filatov - Surový, Badjukov, Jašin - Pronin, Butsajev, Andronov. Tréner - Július Šupler, asistenti - Vjačeslav Butsajev, Jevgenij Namestnikov.

    Rozhodca: Rafael Kadyrov, Jevgenij Romaško - Tomilov Viktor, Gordenko Konstantin

    Diváci: 4500