Třebíč – Písek 3:2 (kon.) | Hr. Králové – Šumperk 2:3 (po s.n.) | Olomouc – Most 3:1 (kon.)
Beroun – Ústí n/L 5:4 (po s.n.) | Kadaň – Havlíčkův Brod 4:1 (kon.) | Litoměřice – Benátky n/J 5:4 (po s.n.)
po s.n.
Královští lvi Hradec Králové
2:3 (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
DRACI PARS ŠUMPERK
cz Streda 21.12.2011, 18:001. liga (ČR)
Partner:
     
    65:00
    Draci právě vstřelili branku!
    Rozhodující nájezd proměnil DANIEL VRDLOVEC.
     
    Jakub Hulva si Čecha položil a pak neomylně zavěsil - 0:2.
     
    Daniel Vrdlovec stylem á la Hamrlík skóruje - 0:1.
     
    Jde se na věc! Jako první pojedou hosté.
     
    63:47
    Ale příležitost rozhodnout mají Draci. Martin Záhorovský se v útočném pásmu provinil podražením, což přináší hostům přesilovku čtyři na tři!
     
    60:42
    Martin Záhorovský nabíjel před odkrytou klec Jánu Bendíkovi, kterému však kotouč poskočil. Hradec určitě bude chtít rozhodnout.
     
    59:40
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak přece jenom nebudou mít hradečtí fanoušci zkažené Vánoce, domácí totiž vyrovnávají! Jiří Hendrich od hrazení vyslal tvrdou pumelenici, kterou precizně tečoval LUDĚK BROŽ (10+16) nad Štůralův beton - 2:2! Asistence: Jiří Hendrich (2+7), Michal Tvrdík (10+16).
     
    59:12
    Time-out také pro domácí mužstvo.
     
    58:58
    Hradec hraje bez brankáře!
     
    57:50
    Hostující trenér Radek Kučera si vybírá oddechový čas.
     
    56:45
    Jiří Kadlec zpracoval puk odražený od zadního mantinelu a chtěl ho rychle zamést do branky. Kotouč mu ale skákal.
     
    55:15
    Další šance pro domácí! Tomáš Drtil poslal puk z obranné třetiny mimo kluziště a domácí hrají přesilovku.
     
    54:09
    A přesně jedno takové okénko mohl potrestat Michal Tvrdík! V posledním momentu se k němu ale obránci stihli stáhnout a Tvrdík musel střílet v tísni. Vyražený kotouč pak ještě ze vzduchu trefil, ale to už byl příliš blízko Štůraly.
     
    50:52
    Vladimír Cink (SUM) přidržel aktivnímu Kubešovi hokejku a domácí tým dostává příležitost srovnat.
     
    49:47
    Další šance pro Hradec! Prudký pas napálil Vít Budínský z velkého úhlu přímo na bránu, ale Štůrala kotouč levou rukou vytáhl mimo tři tyče.
     
    48:56
    Tomáš Štůrala vyrazil puk přímo na hokejku Vladislava Kubeše, který si však nedokázal poradit s nataženým betonem šumperského brankáře! Ten měl i docela štěstí.
     
    47:26
    Na koni jsou zase spíše hosté, kteří mají stále gól k dobru. Nadějný pokus Daniela Vrdlovce vytěsnil podle všeho brankář Jakub Čech.
     
    43:17
    Lukáš Chmelíř se nechal jako žáček obelstít Tomášem Drtilem a Draci uháněli tři na jednoho! Bruncova střela z velké vzdálenosti ale rozhodně nebyla gólová.
     
    37:05
    Obrovský tlak Hradce! Všechny pokusy na Štůralovu branku však byly zblokované a nakonec se puk zadrhnul pod vraty pro vjezd rolby.
     
    35:00
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradecký tlak se pět minut před koncem druhé třetiny dočkal svého zhodnocení. Rozhodčí signalizoval vyloučení jednoho z Draků, když na modré napřáhnul až ke stropu JÁN BENDÍK (3+2). Trefil přesně volné místo nad Štůralovou lapačkou - 1:2. Asistence: Michal Tvrdík (10+15), Martin Záhorovský (2+4).
     
    28:49
    Martinové Záhorovský s Koudelkou pořádně vylekali Draky, druhý jmenovaný však v dobré pozici pálí mimo.
     
    26:05
    Ale dlouho to netrvalo a na vyhřáté místečko usedne další Hradečák. Martin Záhorovský pyká za podražení.
     
    24:59
    Ale taky Hradec má v oslabení slibnou šanci! Tvrdou ránu Jiřího Hendricha mohl dorazit nehlídaný Milan Valášek, jenže Štůrala stál na správném místě.
     
    24:25
    Jakub Čech je v ohni střel a až teď, kdy puk vylétl do ochranné sítě, si na chvíli oddychl.
     
    23:40
    Jiří Kadlec (HKR) musí další gólovou šanci soupeře hasit sekáním. Další přesilovka pro Šumperk!
     
    23:21
    Draci právě vstřelili branku!
    Ale přece hosté znovu početní výhodu využívají! Aleš Křetínský posunul od hrazení na modrou TOMÁŠI SEDLÁKOVI (6+11), který se do puku opřel a z první nádherně vymetl růžek hradecké klece - 0:2. Asistence: Aleš Křetínský (1+6).
     
    21:33
    Teď se ale domácí dostali pod mírné sevření, což vyústilo ve faul Luďka Brože. Dvě minuty za podražení a přesilovka pro Draky.
     
    20:26
    První hradecká formace vytvořila velký závar před brankou Tomáše Štůraly, který jen silou vůle udržel kotouč před brankovou čarou.
     
    16:52
    Luděk Brož se za bránou nádherně zbavil hned dvou protihráčů a nabídl kotouč před šumperskou svatyni úplně volnému Jiřímu Kadlecovi. Ten ale zamířil z první vysoko nad bránu, až do ochranné sítě!
     
    14:38
    Po vzájemné potyčce jsou vyloučeni Aleš Holík (SUM) za držení hole a hrubost a Vladislav Kubeš (HKR) za držení protihráče a hrubost. Pokračuje se v pěti na obou stranách.
     
    10:47
    Záhy nato však budou hrát hosté znovu v oslabení. Aleš Holík zasáhl vysokou holí do obličeje Michala Tvrdíka a vysloužil si dvě minuty.
     
    10:34
    Martin Novotný si sjel do mezikruží a pak pěknou ranou z první prověřil pravý beton Jakuba Čecha.
     
    08:56
    První velká šance pro domácí tým. Jiří Kadlec ujel po pravé straně a v přečíslení poslal puk napříč pásmem na Luďka Brože. Ten však příliš váhal a Štůrala se stačil přesunout.
     
    06:22
    Tomáš Brunec (SUM) vysekl Milanu Valáškovi hůl z ruky, což nenechal sudí bez povšimnutí. Dvě minuty za nedovolené bránění a přesilovka také pro Hradec.
     
    03:38
    Draci právě vstřelili branku!
    To je úvod ze strany Draků jako hrom! Domácí si v oslabení až příliš hlídali levou stranu obranného pásma a když soupeř přenesl kotouč na tu druhou, měl před sebou spoustu volného prostoru kapitán ALEŠ HOLÍK (9+12). Sjel si blíž k hradecké brance a pak trefil přesně ke vzdálenější tyčce - 0:1. Asistence: Daniel Vrdlovec (12+12), Tomáš Sedlák (5+11).
     
    02:45
    Vladislav Kubeš (HKR) je prvním vyloučeným zápasu - forčekoval příliš aktivně a pyká za držení protihráče.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 35. Bendík (Tvrdík, Záhorovský), 60. Brož (Hendrich, Tvrdík) - 4. Holík (Vrdlovec, Sedlák), 24. Sedlák (Křetínský), 65. Vrdlovec


    Královští lvi Hradec Králové: Čech (Blažek) - Čížek, Bendík, Čáp, Hendrich, Karlíček, Vágner, Roupec, Chmelíř - Kubeš, Tvrdík, Záhorovský - Valášek, Brož, Kadlec - Budínský, Koudelka "C", Moskal - Rytnauer, Macháň, Filip. Trenér: Jiří Mička.
    DRACI PARS ŠUMPERK: Štůrala (Misiorz) - Novotný, Holík "C", Drtil, Sedlák, Ondráček, Křetínský, Geweise - Plášek, Meluzín, Cink - Vrdlovec, Hulva, Brunec - Červenka, Velecký, Haas - Skoumal, Vrána. Trenér: Radek Kučera.

    Rozhodca: Horák - Svoboda, Zavřel.