Brest – Auxerre 1:0 (kon.) | Caen – Nancy 1:2 (kon.) | Dijon – Saint-Étienne 1:2 (kon.)
Marseille – Lorient 2:1 (kon.) | Montpellier – Toulouse 1:1 (kon.) | Nice – Valenciennes 2:0 (kon.)
Lyon – Évian TG 2:1 (kon.)
koniec
Olympique Marseille
2:1 (0:0)
FC Lorient
cz Sobota 17.12.2011, 19:00 • Vélodrome - Marseille • Ligue 1 Uber Eats
     
    Já se s Vámi loučím, přeji pěkný zbytek sobotního večera a na počtenou. (21:05:05)
     
    85
    Poslední střídání Marseille. Na hřiště míří N'Kiasala, který vystřídal Jordana Ayewa.
     
    Smutným hrdinou utkání je určitě hostující brankář Audard, jenž byl hlavní postavou zápasu. Na straně domácích svůj tým táhl Valbuena a týmu také prospěl do druhého poločasu nastoupívší Cheyrou.
     
    Ihned po gólu ukončil rozhodčí utkání a ihned se kolem něj seběhli hráči hostí, který se rozhodně počínání rozhodčího nelíbilo. Lorient je hodně frustrovaný, není divu, celou dobu se v desíti úspěšně bránil a v 77. minutě se navíc dostal do vedení. Marseille hodně nakoplo vyrovnání Vallbueny, pak předvedli domácí velký tlak, který vyvrcholil v posledních minutách zápasu.
     
    Konec zápasu.
     
    90+
    Marseille právě vstřelilo branku!

    To jsou mi tedy věci. Přímý kop Marseille končí brankou. Do vápna se snesl centr na hlavu BENOITA CHEYROUA, který poslal v páté minutě domácí do vedení a prakticky mu zajišťuje tři body.
     
    90+
    Jouffre poslal k zemi Vallbuenu kousek před vápnem, s čímž se nechtěl smířit Romao a za protesty vidí druhou žlutou kartu a následně tedy i červenou.
     
    90+
    Tak domácí mají i smůlu. Vallbuena teď pronikl po pravé straně, dával míč pod sebe do vápna, kde pálil Rémy. Prakticky jistý gól se však nekonal, protože Rémy trefil jednoho ze svých spoluhráčů.
     
    90+
    Amalfitano a jeho prudká střela z patnácti metrů, vyznamenal se brankář Audard, který míč skvěle vyrazil. Hosté přežili i následný roh.
     
    90
    Tlak domácích teď bude bezesporu veliký a pro Lorient bude velké úsilí se ubránit.
     
    89
    Hosté naposled střídají. Ze hry odchází kulhající Coutadeur a na hřišti se objeví Pedrinho.
     
    87
    Rémy se mohl stát hrdinou. Centr Amalfitana přelétl všechny i brankáře Audarda, který na něj nedosáhl a skončil přesně na hlavě právě Rémyho, který následně trefil břevno! Teď měli hosté obrovské štěstí.
     
    85
    Emeghara si po gólu ještě neodpustil k rozhodčímu nějaké výtky za předchozí neodpískání domnělého faulu a naopak je to on, kdo je potrestán, dostává žlutou kartu.
     
    84
    Marseille právě vstřelilo branku!

    MATHIEU VALLBUENA! Tento hráč opět předvedl kvalitu a krásnou technickou střelou z dvaceti metrů zamířil přesně do pravého horního rohu, to byla opravdu paráda. Brankář Audard by musel být superman, aby míč chytil.
     
    84
    Emeghara se snažil na půlce vymodlit faul, ale hlavní sudí pro něj neměl pochopení.
     
    83
    Marseille se nedaří dostat se do tlaku, gól byl zřejmě hodně velkým šokem. Naopak Lorient se prozatím v pohodě brání.
     
    82
    Nic jednoduchého Marseille nečeká. Jestli se domácí nemohli prosadit za vyrovnaného stavu, po inkasované brance úsilí deseti hráčů Lorientu ubránit čisté konto ještě vzroste.
     
    80
    Střídají i domácí. A je to jednoznačné posílení útoku. Ze hry jde Diawara a do hry směřuje Lucho Gonzales.
     
    79
    Hosté střídají, budou to pro ně ještě náročné minuty a tak se čerstvé síly budou hodit. Ze hry odchází Autret a místo něj na hřiště vběhne Jouffre.
     
    77
    Lorient právě vstřelil branku!

    Tak se podívejme! Šťastné střídání trenéra Gourcuffa. INNOCENT EMEGHARA dostal dobrý pas k vápnu, následně si poradil s N'Koulouem i s brankářem Mandandou a zamířil bezpečně do prázdné brány. Parádní kousek od útočníka Lorientu.

    Zdeněk Plánka

    Góly: 84. Valbuena, 90+. Cheyrou - 77. Emeghara

    Karty:   18. N'Koulou (OMA) - 19. Romao (LOR), 71. Audard (LOR), 85. Emeghara (LOR)   33. Kone (LOR), 90+. Romao (LOR)


    Olympique Marseille: Mandanda (K) - Azpilicueta, N'Koulou, Morel, Diawara (80. Lucho Gonzales - Diarra (46. Cheyrou), Mbia, Amalfitano, Valbuena - Rémy, J. Ayew (85. N'Kiasala).
    FC Lorient: Audard (K) - Kone, Mareque, Baca, Romao - Mvuemba, Coutadeur (89. Pedrinho), Autret (79. Jouffre), Manga, Monnet-Paquet, Campbell (59. Emeghara).

    Rozhodca: Nicolas Rainville - Laurent Stien, Cedric Moreau - Yohann Rouinsard