Brest – Auxerre 1:0 (kon.) | Caen – Nancy 1:2 (kon.) | Dijon – Saint-Étienne 1:2 (kon.)
Marseille – Lorient 2:1 (kon.) | Montpellier – Toulouse 1:1 (kon.) | Nice – Valenciennes 2:0 (kon.)
Lyon – Évian TG 2:1 (kon.)
koniec
Stade Brestois 29
1:0 (1:0)
AJ Auxerre
cz Sobota 17.12.2011, 19:00 • Stade Francis-Le Blé, Brest (10 228 diváků) • Ligue 1 Uber Eats
     
    Nepříliš zajímavé utkání končí výhrou Brestu 1:0. V utkání bych vypíchl dva důležité momenty: penaltový zásah Bruna Grougiho a po necelé hodině hry vyloučení záložníka Auxerre Kamela Chafniho, který málem inzultoval sudího. I po zápase planou emoce a u kabin rozhodčích je očividně nespokojen s výkonem arbitrů trenér Fournier. Domácí ale vyhrávají 1:0 a připisují si teprve třetí výhru v Ligue 1 v sezoně. Příjemný zbytek večera vám přeje Tomáš Martínek. (20:55:40)
     
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Utkání by mělo již končit, ale sudí nechává pokračovat ve hře. Roux je zachycen v ofsajdu a Auxerre může rozehrát asi poslední akci utkání.
     
    90+3
    Na druhé straně hřiště mohlo přijít vyrovnání, největší šance Auxerre v zápase! Vytažený stoper Stéphane Grichting hlavičkoval k pravé tyči a Elana jen konečny prstů vyrazil na roh!
     
    90+3
    Následná standardka Grougiho málem končí brankou! Zatočený míč orazítkoval tyč a poté se odrazil od gólmana Sorina.
     
    90+2
    Dariusz Dudka je druhým fotbalistou Auxerre, který dostává žlutou kartu. Úderem do obličeje poslal na zem Rouxe a ten je ošetřován na hrací ploše.
     
    90
    Střídající Lesoimier teď hezky mířil do pravé šibenice, ale neuspěl. Rozhodčí následně oznámil, že nastaví ještě čtyři minuty.
     
    89
    Jeho přání je vyslyšeno. Eden Ben Basat za potlesku tribun odchází do kabin. Jeho pozici zaujímá Benoit Lesoimier.
     
    88
    Z dobré pozice zakončoval aktivní Nolan Roux, ale zapomněl se v ofsajdu. Na hrací ploše teď leží Ben Basat a žádá o střídání...
     
    86
    Brest kontroluje hru přihrávkami ve středu hřiště. Nikam se nežene a sbírá cenné vteřiny.
     
    84
    Poprvé mění hráče i domácí Brest. S utkáním se potleskem loučí Mario Lička, na hrací ploše jej střídá Ousmane Coulibaly, což je hráč z Mali.
     
    83
    Roux se opět dostával do zakončení ovšem Sorin mu dobře skočil pod nohy a míč pokryl.
     
    82
    Dvě útočné akce na obou stranách. Auxerreský Dudka zahrával přímý kop a domácí měli problémy s odkopem. Následoval rychlý protiútok Rouxe, ale ani on neměl přesnou mušku.
     
    80
    Nebezpečný roh Auxerre vyboxovává Elana před pokutové území. K míči se dostává Jemaa, ovšem nic zajímavého nevymyslel a ztrácí balon. Rozehrávat budou domácí.
     
    79
    Auxerre dnes naposledy střídá. Čerstvým fotbalistou na trávníku je Tunisan Issam Jemaa, na střídačce náhradníků již sedí zabalený v dece Roy Contout.
     
    77
    O dalekonosnou dělovku se nyní pokusil kapitán Brestu Oscar Ewolo. Sorin byl pozorný a míč chytil "do koše".
     
    76
    Stále stejný obrázek hry. Brest má míč na svých kopačkách a pokud zrovna neudělá zbytečnou chybu, s přehledem si hlídá jednobrankové vedení.
     
    74
    Žlutá karta pro Nolana Rouxe za zakopnutí míče po odpískání. Hráč si je provinění vědom a "žlutý trest" přijímá.
     
    74
    Vyloučení Chafniho domácím přišlo vhod. Auxerre se zatáhlo před vlastní šestnáctku a brání. Střelu Ličky zblokovali obránci a míč sbírá z trávníku Sorin.
     
    72
    Le Tallec se mohl hned po dvou minutách dostat do pěkné šance, to by ale nesměl být ve stoperské dvojici Brestu zkušený Zebina. Po rohu Auxerre se kope od brány Elany.

    Tomáš Martínek

    Góly: 34. Grougi (pen.)

    Karty:   74. Roux (BST) - 55. Chafni (AUX), 90+2. Dudka (AUX)   55. Chafni (AUX)


    Stade Brestois 29: Elana - Lorenzi, Gentiletti, Zebina, Baysse - Ewolo - Grougi, Lička (84. Coulibaly) - Ben Basat (89. Lesoimier), Roux, Poyet. Trenér: Alex Dupont.
    AJ Auxerre: Sorin - Berthod, Grichting, Dudka, Hengbart - N'Dinga, Chafni - Contout (79. Jemaa), Haddad (62. Segbefia), Cissé - Sahar (70. Le Tallec). Trenér: Laurent Fournier.

    Rozhodca: Chapron - Boisdenghien, Perruaux