Trenčín – Trnava 4:2 (kon.) | Prešov – Nitra 1:1 (kon.) | Senica – Zlaté Moravce 1:0 (kon.)
Košice – Dunajská Streda 3:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Ružomberok 2:0 (kon.) | Žilina – B. Bystrica 3:1 (kon.)
koniec
MŠK Žilina
3:1 (1:1)
MFK Dukla Banská Bystrica
Sobota 26.11.2011, 17:30 • Pod Dubňom • Corgoň liga
     
    Koniec zápasu. (19:18:00)
     
    90+
    V nadstavenom čase sa stretnutie už len dohráva, Banská Bystrica sa zmierila s tým, že odíde domov bez bodu. Žilinčania si tak pripisujú tri body do tabuľky, čo znamená, že sa stanú jesenným majstrom Corgoň ligy o jeden bod pred Spartakom Trnava. My sa s Vami pre tento moment lúčime, ďakujeme Vám za pozornosť počas celej jesene a uvidíme sa opäť na jar. Dovtedy dovidenia.
     
    90
    V samotnom závere riadneho hracieho času ešte dostáva veľmi zbytočnú žltú kartu Zdeno Štrba, ktorý zakončoval loptu do súperovej brány už po odpískaní a prerušení hry. Následne čiarový rozhodca avizuje, že sa duel predĺži ešte o dve minúty.
     
    88
    Dve minúty pred koncom riadneho hracieho času strieda poslednýkrát aj tréner Banskej Bystrice, ktorý tak reaguje na nepríjemný moment a snaží sa ešte niečo urobiť, ale ostáva už naozaj príliš málo času. Z ihriska odišiel strelec jediného gólu Dukly Branislav Ľupták a nahradil ho Michal Faško.
     
    87
    Žilina dala gól!
    A je zrejme rozhodnuté! VIKTOR PEČOVSKÝ zrejme definitívne podpísal rozsudok nad svojim bývalým mužstvom. Vo vzdialenosti približne 20 metrov od brány sa dostal k strele a tá končí v sieti. Vyzerá to tak, že Žilinčania sa napokon stanú jesenným majstrom Corgoň ligy!
     
    87
    Tri minúty pred koncom riadneho hracieho času dochádza v mužstve Žiliny aj k tretiemu striedaniu. Tréner Ľubomír Nosický sťahuje z hry Momodou Ceesaya a na jeho miesto nastupuje Jaroslav Mihálik.
     
    84
    Toto už snáď ani nie je možné, čo dokáže zahodiť Momodou Ceesay! Vladimír Leitner si veľmi dobre v strede poľa vybehol na odkopávanú loptu, hlavou ju na prekvapenie všetkých poslal až za obranu súpera, kde sa dostal do samostatného úniku gambijský reprezentant, položil si brankára Belica a zakončoval už do prázdnej brány, ale vracajúci sa Juraj Chupáč z čiary loptu vykopáva!
     
    82
    Tréner Banskej Bystrice v tejto chvíli potvrdzuje, že nechce víťazstvo prenechať domácim a reaguje striedaním, ktorým posilňuje útočnú fázu. Ihrisko opustil ďalší mladík Jakub Považanec, na ktorého miesto nastúpi Dušan Uškovič. Práve jeho góly by teraz mužstvo Dukly rozhodne potrebovalo. Bude to práve on, kto vyrovnáva a oberie Žilinu o jesenný primát?
     
    81
    Tak čo môžeme očakávať v záverečných desiatich minútach? Žilinskí futbalisti vyhrávajú 2:1 a smerujú k jesennému primátu. Banskobystričania sa však určite nevzdajú a pokúsia sa ešte s výsledkom niečo urobiť. Dnes totiž smerom dopredu rozhodne nie sú bezzubí, dokázali si vytvoriť niekoľko šancí a zvonila už i konštrukcia Krnáčovej brány po strele Mareka Hlinku.
     
    79
    Žilinčania sa zrejme nechcú uspokojiť len s jednogólovým vedením a veľmi radi by svoj náskok ešte poistili. Do šance sa teraz dostal po prihrávke od Róberta Picha Stanislav Angelovič, ktorý opäť strelou k vzdialenejšej žrdi prestrelil súperovho brankára, ale napokon minul aj žrď. Žilina vyhráva nad Banskou Bystricou aj desať minút pred koncom riadneho hracieho času 2:1.
     
    76
    Necelú štvrťhodinu pred koncom riadneho hracieho času tréner Ľubomír Nosický strieda aj po druhýkrát. Ihrisko opúšťa Patrik Mráz, ktorý mal dnes na kopačke už svoj šiesty gól v tejto jesennej časti, ale svoj piaty pokutový kop nepremenil a jeho mužstvo aj preto musí i naďalej o víťazstvo urputne bojovať. V záverečných minútach sa mu bude k tomu snažiť dopomôcť Vladimír Leitner.
     
    74
    Po sérii niekoľkých dobrých šancí sa tempo aspoň na pár sekúnd upokojilo, hra sa odohrávala v strede poľa, až kým sa nedostal k zakončeniu z 20 metrov Marek Hlinka. Jeho tvrdá strela plachtila vzduchom, Krnáč bol na ňu prikrátky, ale tentokrát ho zastúpilo jeho brvno, od ktorého sa lopta odrazila späť do hry. Stav sa ani tentokrát nemení.
     
    71
    Necelých dvadsať minút pred koncom riadneho hracieho času prichádza k prvému striedaniu aj v tábore Banskej Bystrice. Ihrisko opúšťa stredný záložník Jakub Brašeň, na miesto ktorého posiela kormidelník Štefan Zaťko Matúša Turňu. Uvidíme, či jeho striedanie prinesie potrebné oživenie, predsa len Dukla je stále v hre o body.
     
    70
    Vrece s gólovými možnosťami sa nám roztrhlo, namiesto presných zásahov však vidíme brankársky koncert. Tomáš Belic predviedol svoje umenie proti hlavičke Romana Gergela, ktorý na hranici päťky nedostatočne pokrytý zakončoval k ľavej žrdi, ale strážca banskobystrickej svätyne pohotovou reakciou loptu vyrazil.
     
    69
    Ale na opačnej strane zasa tutová možnosť Banskej Bystrice. Hra sa rozbehla a obe mužstvá mali šance na strelenie gólu. Hosťom sa teraz podarilo vysunúť do samostatného úniku Martina Jakubka, ktorý sa pokúšal krížnou strelou obstreliť brankára Krnáča. Ten predviedol dobrý zákrok, natiahol sa a loptu napokon s problémami na dvakrát zachytil a do siete nepustil.
     
    67
    Tutová príležitosť Žiliny! V spleti hráčov na hranici šestnástky súpera predviedol svoje schopnosti Momodou Ceesay, preštrikoval sa až pred brankára Tomáša Belica, ktorého aj dokázal v minisúboji obstreliť, ale obstrelil aj jeho bránu. Lopta skončila tesne vedľa pravej žrdi. Bystričania sa tak aj naďalej udržujú v hre aspoň o jeden bod.
     
    65
    Tempo hry v posledných desiatkach sekúnd mierne upadlo a na trávniku sa nič zaujímavé nedialo. Opäť si pripomeňme, že už len 25 minút riadneho hracieho času delí zverencov Ľubomíra Nosického od toho, aby sa stali majstrami jesennej časti Corgoň ligy. Netreba však zabúdať ani na to, že v súťaži viedli i pred rokom, navyše so šesťbodovým náskokom.
     
    62
    Po niečo viac ako hodine hry vidíme prvé striedanie, o ktoré sa postaral tréner Žiliny Ľubomír Nosický. Ihrisko opúšťa Jean Deza, ktorý mal dnes väčší problém presadiť sa ako v iných dueloch. Bystričania si na neho dali pozor a dôkladne ho eliminovali. Namiesto neho nastupuje na záverečnú polhodinu Roman Gergel.
     
    60
    Banskobystričania mohli na presný zásah domácich okamžite odpovedať. Po ľavej strane unikol Tomáš Hučko, ktorý posielal následne veľmi dobrý strieľaný center do pokutového územia, kde ho nezasiahol nikto zo Žilinčanov a už sa k nemu dostával Jakubko, ale chýbalo mu snáď len pár centimetrov, aby na loptu dosiahol. Stav stretnutia sa tak nemení.
     
    58
    Hra je v druhom polčase zatiaľ pomerne zaujímavá. V krátkom slede sme videli tri žlté karty, v priebehu piatich minút ju videli domácich Ondráš a Deza, za hostí zasa Hučko. Práve po faule hosťujúceho futbalistu rozhodca nariadil voľný kop, po ktorom domáci dotlačili loptu do siete a nad Banskou Bystricou opäť vyhrávajú.
     
    55
    Žilina dala gól!
    Žltú kartu uvidel i hráč hostí Tomáš Hučko, po ktorej domáce mužstvo zahrávalo štandardnú situáciu z pravej strany. Loptu si postavil Patrik Mráz, ktorý ju nakopol tesne nad zemou až na vzdialenejšiu žrď, nikto z hráčov hostí ju nedokázal odkopnúť, a tak sa do zakončenia dostal MARCEL ONDRÁŠ a z bezprostrednej blízkosti posiela loptu do siete.
     
    55
    Žltá karta pre Tomáša Hučka.
     
    53
    Martin Jakubko teraz pôsobí ako obetný baránok, ktorý sa obetuje proti hre domácich futbalistov, aby tí nazbierali nejaké žlté karty. Tentokrát si na neho vyšliapol Jean Deza a i on, rovnako ako pred malou chvíľou Marcel Ondráš, vidí žlté napomenutie a vo zvyšnom priebehu stretnutia si bude musieť dávať pozor.
     
    52
    Žilinčania sú zatiaľ v úvode druhého polčasu aktívnejší, držia loptu na svojich kopačkách a snažia sa kombinovať a útočiť. Teraz Miroslav Barčík sa snažil vysunúť prihrávkou cez dvoch hráčov do úniku Róberta Picha, ale lopta z jeho kopačky bola príliš prudká a žilinská sedemnástka ju už nestačila dobehnúť a zo šance tak nebolo nič.
     
    50
    Päť minút po začiatku druhého polčasu sa ocitli vo vzdušnom súboji Marcel Ondráš a Martin Jakubko. Hráč Banskej Bystrice spadol na zem s hlasnou reakciou a ostal ležať na nej s bolesťami. Rozhodca reaguje opäť nekompromisne a pre žilinského beka vyťahuje žltú kartu. Útočník hostí ale bude v poriadku a bude pokračovať v hre bez ošetrenia.
     
    47
    Žilinčania sa pustili do svojho súpera z ostra a okamžite podnikli útočný výpad na Belicovu bránu. Na ľavej strane Patrik Mráz uvoľnil Miroslava Barčíka, ktorý sa s loptou dostal do šestnástky až takmer k bránkovej čiare, odkiaľ posielal kolmú prihrávku do päťky, kde si ale strážca svätyne hostí priestor kontroloval a loptu napokon chytil do rúk.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    44
    Banská Bystrica dala gól!
    Tak toto bol skutočne tvrdý úder pre domácich futbalistov. V samotnom závere prvého polčasu Bystričania podnikli útok a prakticky z ničoho strieľajú vyrovnávajúci gól. Martin Jakubko podržal loptu na svojich kopačkách, tesne za šestnástku ju posunul BRANISLAVOVI ĽUPTÁKOVI, ktorého strelecký pokus sa odrazil od jedného z brániacich hráčov Žiliny presne do protipohybu Martina Krnáča.
     
    43
    Prvý polčas sa nám chýli ku koncu, Banskobystričania sú v posledných minútach už úplne bezzubí a iba sa bránia snahám domácich o ohrozenie ich brány. O peknú kombináciu sa pokúšal Ceesay, ktorý si narážal loptu s Pichom, ale gambijský reprezentant si ju následne nedokázal posunúť dopredu, ale zanechal ju za sebou.
     
    41
    Žilinčania zakombinovali na úzkom priestore, po sérii krátkych prihrávok sa lopta dostala k Pečovskému, ktorý ju ešte priťukol na hranicu šestnástky Stanislavovi Angelovičovi. Pravý obranca družiny Ľubomíra Nosického pomerne prekvapujúco zakončil pohotovo z otočky, ale namieril len do stredu brány, kde stál pozorný Tomáš Belic a ten loptu chytá do svojich rúk.
     
    39
    Žilinskí futbalisti v posledných minútach prebrali iniciatívu v držaní lopty na svoju stranu, ale prevažne kombinujú len vo väčšej vzdialenosti od brány súpera. Tentokrát sa ale do zakončenia dostal Momodou Ceesay a po jeho delovke spoza šestnástky sa musel Tomáš Belic zapotiť. Napokon sa natiahol dostatočne a loptu vytiesnil tesne vedľa pravej žrde.
     
    36
    Stanislav Angelovič je na pravej strane mimoriadne aktívny, ako obranca si dovoľuje smerom dopredu naozaj veľa. Teraz sa snažil pripraviť pozíciu pre Róberta Picha, ktorý ale v správnom momente zaváhal. Napokon sa lopta dostala k Mrázovi, ktorý napálil len pred ním stojaceho obrancu súpera, od neho zasa k Barčíkovi, ale ten už len symbolicky zakončil do náručia Tomáša Belica.
     
    34
    Žilinskí futbalisti sa snažia i naďalej tlačiť na bránu súpera a dosiahnuť zvýšenie svojho náskoku, keďže vedenie 1:0 je mimoriadne zradné. Stanislav Angelovič priťukol loptu na pravej strane Miroslavovi Barčíkovi, ktorého center do šestnástky tentoraz adresáta nenašiel a obrana Banskej Bystrice bez väčších problémov loptu odvracia do bezpečia.
     
    31
    V posledných desiatkach sekúnd sme videli niekoľko mimoriadne rušných okamihov. Žilinčania mohli zvýšiť svoje vedenie na rozdiel dvoch gólov, ale Patrik Mráz nenatiahol svoju šnúru a tentoraz pokutový kop nepremenil. Na druhej strane, zverenci trénera Zaťka budú dohrávať viac ako hodinu z dnešného stretnutia bez vylúčeného Jozefa Rejdoviana.
     
    29
    Exekútorom pokutového kopu už bol pomerne tradičný Patrik Mráz, ktorý si loptu na biely bod postavil v tejto sezóne už štyrikrát a doteraz sa ani raz nemýlil. Tak trochu jubilejný piaty pokus už však úspešný nebol, ľavý obranca Šošonov namieril loptu v ideálnej výške pre brankára k ľavej žrdi. Keďže Tomáš Belic smer odhadol, loptu vyráža a stav sa nemení!
     
    28
    Tak v tejto chváli vidíme ďalší veľmi kľúčový moment dnešného stretnutia. Aktívny Stanislav Angelovič sa opäť predstavil v útočnom výpade, kde ho v šestnástke krížoval tentoraz Jozef Rejdovian a ten už musel zatiahnuť ručnú brzdu. Rozhodca Miroslav Jaška reaguje nekompromisne a nielenže nariaďuje pokutový kop, ale hráčovi hostí udeľuje aj červenú kartu!
     
    27
    Z protitútoku sa zasa z pravej strany pretláčal až do šestnástky Stanislav Angelovič, Martin Poljovka sa ho síce snažil krížovať, ale bol o nejaký ten krok pozadu a tak sa pravý obranca žltozelených dostal do zakončenia. Jeho strelecký pokus bol však mimoriadne nepresný, Belic nemusel zasahovať, pretože lopta skončila výrazne vedľa jeho pravej žrde.
     
    26
    Bystričania opäť získali ďalšiu možnosť štandardnej situácie z výhodnej vzdialenosti, ale ich percentuálna úspešnosť je zatiaľ nulová. Teraz sa síce pokúsili o signál, Jakub Považanec sa na strelu neulakomil, ale snažil sa loptu posunúť Branislavovi Ľuptákovi, ktorého tvrdý pokus z diaľky skončil len na jednom z brániacich hráčov Žiliny.
     
    25
    Banskobystričania zatiaľ v dnešnom stretnutí ohrozujú bránu domácich prevažne zo štandardných situácií. Najskôr sa o to pokúsil z diaľky Marek Hlinka, teraz mal možnosť na reparát z oveľa výhodnejšej pozície Jakub Považanec. Z približne 22 metrov svojim technickým pokusom obstrelil múr, ale lopta napokon skončila tesne nad brvnom.
     
    23
    Veľmi dôležité pri dnešnom zápase je spomenúť to, že domáci futbalisti hrajú o pozíciu jesenného majstra Corgoň ligy. Doterajší líder Trnavy totiž svoju úlohu nezvládol a v dnešnom poslednom kole jesene prehral na pôde Trenčína 4:2. Zaváhali aj so žltozelenými bok po boku kráčajúce Zlaté Moravce, a tak sa zverenci Ľubomíra Nosického môžu osamostatniť, predrať sa na čelo a zimovať na vedúcej priečke.
     
    21
    Na opačnej strane opäť nebezpečné ohrozenie brány Tomáša Belica. Po sérii prihrávok sa lopta dostala až k Viktorovi Pečovský, ktorý zrejme po presnom zásahu v Trenčíne nadobudol strelecký apetít a do kolónky vsietených gólov by chcel i dnes pridať ďalšiu čiarku. Pri tomto pokuse ale úspešný nebol a loptu poslal tesne nad brvno.
     
    18
    Tak v tejto chvíli sa mohli Bystričania dostať do tutovej príležitosti. Po získaní lopty sa ocitla dvojica Jakub Považanec s Martinom Jakubkom sama v presile proti jednému zo žilinských brániacich hráčov. Marcel Ondráš si ale zachoval chladnú hlavu, odhalil presný zámer hráčov súpera a napokon dokázal prihrávku na kanoniera Dukly zachytiť a loptu odkopnúť do bezpečia.
     
    16
    Futbal v doterajšom priebehu je bojovný z oboch strán, smerom dopredu majú navrch domáci, ktorí okrem streleného gólu opečiatkovali aj žrď Belicovej brány. Bystričania sa snažia loptu čo najviac držať na svojich kopačkách, ale k výraznejšiemu ohrozeniu Martina Krnáča sa nedostali. Aj preto po štvrťhodine hry svieti na svetelnej tabuli zatiaľ spravodlivý výsledok 1:0.
     
    14
    Hostia teraz získali po verdikte rozhodcu možnosť štandardnej situácie, ale z pomerne veľkej diaľky. Loptu si vo vzdialenosti asi 30 metrov postavila dvojica Jakub Brašeň a Marek Hlinka. Druhý menovaný sa napokon odhodlal k priamemu zakončeniu, ale svojou strelou trafil loptu len do jedného z futbalistov žltozelených stojacich v múre.
     
    11
    Obrovská príležitosť Žiliny na strelenie druhého gólu. Po rohovom kope sa dostala lopta cez Mráza k Barčíkovi, ktorý síce svojim centrom do šestnástky nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov, Bystričania ale loptu odvrátili len tesne za šestnástku, kde sa do nej oprel Róbert Pich a strelou z voleja ju napálil priamo do pravej Belicovej žrde.
     
    9
    Po dlhšom čase sa o útočný výpad postarali aj hostia, keď sa v strede poľa zmocnil lopty Michal Pančík, bez váhania ju centroval kolmo na pravú stranu na voľného Jakuba Považanca, ktorý sa snažil dostať aspoň k odcentrovaniu, ale proti nemu sa postavil Patrik Mráz a po zodpovednom obrannom zákroku ho od lopty odzbrojil.
     
    7
    Banskobystričania sa snažia držať loptu na svojich kopačkách a posúvať sa dopredu s rozumom. Na vlastnej obrannej polovici však robia až príliš veľa chýb. O jednu z nich sa teraz postaral Brašeň, Pich ho odstavil od lopty, tá sa cez Barčíka a Ceesaya dostala až k Angelovičovi, ktorý ju už z pravej strany centroval do šestnástky, kde ale adresáta nenašiel.
     
    4
    Bystričania opäť mali loptu na svojich kopačkách, ale domáci ich takmer identickým spôsobom potrestali z protiútoku. Tentoraz autor úvodného gólu Miroslav Barčík stál na počiatku akcie, prenikol stredom ihriska a snažil sa vysunúť do samostatného úniku Róberta Picha, ten si ale nedokázal loptu spracovať a zanechal ju za sebou.
     
    2
    Žilina dala gól!
    Fantastický vstup domácich futbalistov do dnešného stretnutia. Banskobystričania sa síce hneď po rozohrávke snažili niečo vymyslieť, ale po protiútoku inkasujú. Viktor Pečovský ideálnou prihrávkou vysunul do samostatného úniku MIROSLAVA BARČÍKA a ten loptu poslal popod padajúceho Belica do siete.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina: Martin Krnáč - Stanislav Angelovič, Jozef Piaček, Marcel Ondráš, Patrik Mráz - Zdeno Štrba - Róbert Pich, Miroslav Barčík (K), Viktor Pečovský, Jean Deza - Momodou Ceesay

    FK Dukla Banská Bystrica: Tomáš Belic - Michal Pančík, Martin Poljovka (K), Juraj Chupáč, Tomáš Hučko - Marek Hlinka, Branislav Ľupták - Jozef Rejdovian, Jakub Považanec, Jakub Brašeň - Martin Jakubko

    Rozhodca: Miroslav Jaška - Tomáš Somoláni, Michal Tomčík.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.

    Andrej Kuzmány


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Dukla Banská Bystrica. Viac informácií tu.

    Góly: 2. Barčík, 55. Ondráš, 87. Pečovský - 44. Ľupták

    Karty:   50. Ondráš (ZIL), 53. Deza (ZIL), 90. Štrba (ZIL) - 55. Hučko (BBY)   28. Rejdovian (BBY)


    MŠK Žilina: Martin Krnáč - Stanislav Angelovič, Jozef Piaček, Marcel Ondráš, Patrik Mráz - Zdeno Štrba - Róbert Pich, Miroslav Barčík (K), Viktor Pečovský, Jean Deza - Momodou Ceesay
    MFK Dukla Banská Bystrica: Tomáš Belic - Michal Pančík, Martin Poljovka (K), Juraj Chupáč, Tomáš Hučko - Marek Hlinka, Branislav Ľupták - Jozef Rejdovian, Jakub Považanec, Jakub Brašeň - Martin Jakubko

    Rozhodca: Miroslav Jaška - Tomáš Somoláni, Michal Tomčík

    Diváci: 1812