HC Slovan – B. Bystrica 3:4 (po s.n.) | Poprad – Trenčín 5:0 (kon.) | Nitra – Skalica 0:3 (kon.)
Zvolen – Martin 2:3 (kon.) | Košice – Žilina 2:1 (kon.)
koniec
HC Košice
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
MsHK Žilina
Nedeľa 20.11.2011, 17:00Slovnaft extraliga - E.M.
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák - Homér, Tabaček, Slimák, Šeda, Novák, Biro, Grman, Fabuš - Bartoš, Zálešák, Dravecký - Jenčík, Gron, Miklík - Mlynarovič, Vorel, Pašek - Gmitter, Piataka a Petruška.

    MšHK Žilina: Laco - Devečka, Kudělak, Staňo, Dlouhý, Bokroš, Houdek, Niník, Ďurkech - Sivák, Huna Ró, Huna Ri - Drábek, Nemec, Sýkora - Drevenák, Mikhailov, Smotrila - Stupka, Linet a Kubiš.

    Rozhodca: Gašparík - Holecký, Snášel.
     
    Všetko je už pripravené na začiatok dnešného stretnutia.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    0:13
    Krátko po úvodnom buly si domáci hokejisti dokázali vypracovať sľubnú streleckú príležitosť, Homérov pokus však neprešiel za chrbát žilinského brankára.
     
    1:05
    Zakázané uvoľnenie hostí, hra sa vráti na vhadzovanie pred Mareka Laca.
     
    1:18
    Domáci hokejisti dokázali vyhrať buly v útočnom pásme a rýchlo sa museli vrátiť po puk až za vlastnú bránu kde sa momentálne hráči Žiliny snažia niečo vymyslieť.
     
    1:56
    Košickí hokejisti sa snažia usadiť v útočnom pásme čo sa im zatiaľ nie príliš darí, dokážu však svojho súpera dostať pod tlak no chýba ešte presnejšia koncovka.
     
    2:25
    Posledné sekundy sa hrá väčšinou v strednom pásme, puk držia väčšinou v moci domáci hokejisti, ktorí sa však nevedia dostať až pred Laca.
     
    3:02
    Kudělka sa po peknej individuálne akcii dostať pred bránou až do zakončenia, jeho pokus z väčšieho uhla však neprekvapil pozorného a vždy pripraveného Hyláka v bráne úradujúceho majstra.
     
    3:54
    Pekná akcia Miklíka s Gronom, do útočného pásma vyviezol puk prvý menovaný, ktorý pekne obišiel obrancu súpera, pred bránou sa ešte snažil nájsť Grona, no ten bol bránený a už nedokázal efektívne zakončiť.
     
    4:07
    Vylúčenie hostí - za držanie si odchádza odsedieť dvojminútový trest hráč s číslom 11 - Tomáš Bokroš.
     
    4:32
    Prvá košická vlna v početnej výhode nedopadla podľa predstáv hráčov a tak sa musia po puk vrátiť až pred Hyláka, domáci však rýchlo zbroja na ďalšiu vlnu.
     
    5:04
    Hostia opäť vyhadzujú puk cez všetky čiary, zasahovať už musel aj Laco ale ten si naďalej drží čisté konto.
     
    6:02
    Košice dali gól!
    Domáci hokejisti otvárajú skóre dnešného zápasu 5 sekúnd pred návratom vylúčeného Bokroša, úspešným strelcom bol nakoniec STANISLAV GRON, ktorý rýchlo zareagoval na odrazený puk a bez väčších problémov ho poslal za už bezmocného Laca, asistencie : Novák a Šeda.
     
    7:27
    Nepríjemná situácia na strane hostí, keď jeden z ich hráčov odpálil puk rovno do tváre jedného svojho spoluhráča, ktorý s bolestivým výrazom už odišiel do kabíny, dúfame, že všetko bude nakoniec v poriadku.
     
    7:57
    Druhé vylúčenie Žiliny v tomto zápase, keď si za podrazenie odchádza sadnúť na trestnú lavicu Dávid Kudělka.
     
    8:14
    Nebezpečná príležitosť Košíc, Laco musel byť teraz poriadne na pozore, nakoniec však puk za svoj chrbát nepustil, tlak Košíc pokračuje.
     
    9:13
    Domácim hokejistom sa táto početná výhoda zatiaľ veľmi nedarí.
     
    9:45
    Veľmi pekná akcia Draveckého so Zálešákom, ktorá aj napriek tomu, že nebola okorenená gólom určite potešila diváka v Steel aréne, ktorý sa odmenil potleskom.
     
    10:16
    Tretie vylúčenie hostí v tomto zápase, keď si za držanie odchádza sadnúť na trestnú lavicu Jakub Drábek.
     
    10:43
    Košice sa usadili v útočnom pásme.
     
    11:23
    Košice prevažnú časť presilovej hry trávia v útočnom pásme, je to však z domácej strany niekedy až priveľmi pomalé a hostia sa stíhajú vracať na svoje miesta.
     
    12:03
    Košičania sa teraz vlastnou chybou pripravili o útočné pásmo a v tejto presilovej hre sa už zrejme nepresadia.
     
    13:20
    Košice pokračujú v tlaku smerom na bránu, chýba však presnejšia koncovka, ktorá by pomohla oceliarom streliť druhý gól a trošku ukľudniť seba aj divákov.
     
    14:37
    Pokiaľ budú hostia takto nedisciplinovaní ako doteraz tak sa o výsledok Košíc v dnešnom stretnutí nebojím, štvrté vylúčenie hostí - hákovanie - Juraj Ďurkech.
     
    15:10
    Žilina hrá zatiaľ výborne počas tejto početnej nevýhody, hostia držia puk ďaleko od vlastnej brány a oceliari ešte nevystrelili smerom na Laca.
     
    16:30
    Žilina zlepšila obranu a domáci hokejisti majú momentálne problémy niečo vymyslieť pred Lacom.
     
    17:43
    Stále aktívnejší domáci hokejisti sa stále trápia na útočnej polovici, domáci by mali zlepšiť koncovku, hrá sa navyše aj v komornejšej atmosfére, diváci už odchádzajú na tradičné prestávkove pivko.
     
    10:05
    Necelú minútu delí hráčov od prvej prestávky, zápas nám v závere stratil tempo a mám pocit, že to už nieje to pravé orechové ako v predchádzajúcich minútach hlavne na začiatku.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    21:23
    Aj v druhej tretine vstúpili do hry aktívnejšie domáci hokejisti, chýba však naďalej presnejšia koncovka.
     
    22:12
    Dvaja domáci hokejisti sa teraz rútili na jedného svojho protihráča, Gmitter však zvolil miesto prihrávky strelu, ktorá skončila mimo žilinskej brány.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 5098 platiacich divákov.
     
    23:29
    Prvé vylúčenie domácich v tomto zápase, keď si na trestnú lavicu odchádza odsedieť svoj trest Michal Novák - hrubosť.
     
    25:31
    Košického brankára teraz zachránila konštrukcia jeho brány, odrazený puk navyše priateľsky skončil medzi betónmi brankára Hyláka a skóre sa tak v košickej Steel aréne nemení.
     
    27:34
    Mám pocit, že tempo zápasu od začiatku tejto časti len klesá a klesá, posledné minúty sa môžem pozerať len na bezbranné korčulovanie v strednom pásme s občasnými príležitosťami.
     
    29:49
    Vylúčenie hostí - na trestnú lavicu odchádza za podrazenie Ján Dlouhý.
     
    Prepáčte výpadok internetového spojenia, skóre sa v košickej Steel aréne nezmenilo, na ľadovej ploche sme nevideli navyše ani prakticky nič nové.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    43:44
    V tretej tretine hre pokračuje v úpadku z predošlého obdobia, dnes si diváci veľa hokejového umenia neužili.
     
    45:03
    Žilina aj napriek početnej výhode o jedného muža nevie asbolútne nič vymyslieť v útočnom pásme, Slimák, ktorý sedí na trestnej lavici sa zatiaľ nemusí báť, že by práve jeho trest zmaril jednogólové vedenie oceliarov.
     
    46:12
    Žilina dala gól!
    Hostia sa dokázali nakoniec presadiť, keď krátko po buly získal puk na svoju hokejku TOMÁŠ SÝKORA, ktorý bez väčších problémov zasunul puk medzi betóny košického brankára
     
    47:18
    Hra je momentálne prerušená, z ľadovej plochy sa odstraňuje špina, zrejme krv po nejakom osobnom súboji.
     
    48:54
    Stretnutiu chýba šťava, minimum striel, osobných súbojov, diváci len potichu sedia na svojich miestach, v metropole východného Slovenska sme už mohli vidieť aj atraktívnejší hokej.
     
    50:23
    Po dlhšom čase sa prebrali konečne aj diváci, ktorých potešili dve pekné akcie svojich hráčov, bránka Tomáša Laca však zatiaľ naďalej odoláva.
     
    51:12
    Žilinský brankár mal teraz čo robiť s množstvom striel v podaní domácich hráčov, prvá formácia oceliarov teraz aspoň mierne potešila divákov v Steel aréne, ktorí sa už dlhší čas nudia.
     
    52:02
    Jenčík mal na dosah druhý gól svojho tímu po presnej prihrávke od Stanislava Grona, Laco sa však stihol premiestniť a strelu košického útočnika zmaril, oceliari navyše vybojovali aj vylúčenie Houdeka.
     
    53:54
    Košičania sa počas svojej presilovej hry dostali do šancí, naďalej však tomu chýba ten posledný krôčik, okúsiť trošku gólového korenia.
     
    56:07
    Košice dali gól!
    STANISLAV GRON si zobral zodpovednosť na svoju hokejku, v útočnom pásme sa pekne zbavil obrancu aby následnou strelou z bekhendu vymietol pravý horný roh žilinskej brány.
     
    57:26
    Zvýšená aktivita domácich hokejistov zatiaľ slávi úspech, oceliari sa dostali do vedenia a momentálne to vyzerá, že to domáci zvládnu a necelé tri minúty pred koncom si náskok ustrážia.
     
    58:24
    1:36 pred koncom riadneho hracieho času si na trestnú lavicu odchádza sadnúť autor dvoch dnešných domácich gólov Stanislav Gron, hostia tak majú ideálnu príležitosť na otočenie nepriaznivého skóre.
     
    oddychový čas Žilina.
     
    Hostia hrajú bez brankára! 6 na 4.
     
    59:00
    Minútu pred koncom riadneho hracieho času je puk momentálne v strednom pásme pod kontrolou hostí.
     
    59:33
    Košice oddychový čas.
     
    koniec oddychového času.
     
    59:02
    Osem sekúnd pred koncom košický brankár zachytil puk vo svojej lapačke a tak sa bude pokračovať vhadzovaním po jeho pravici.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:16:16)

    Rastislav Supik

    Góly a asistencie: 7. Gron (Novák, Šeda), 57. Gron - 47. Sýkora (Nemec)


    HC Košice: Hylák - Homér, Tabaček, Slimák, Šeda, Novák, Biro, Grman, Fabuš - Bartoš, Zálešák, Dravecký - Jenčík, Gron, Miklík - Mlynarovič, Vorel, Pašek - Gmitter, Piataka a Petruška.
    MsHK Žilina: Laco - Devečka, Kudělak, Staňo, Dlouhý, Bokroš, Houdek, Niník, Ďurkech - Sivák, Huna Ró, Huna Ri - Drábek, Nemec, Sýkora - Drevenák, Mikhailov, Smotrila - Stupka, Linet a Kubiš.

    Rozhodca: Gašparík - Holecký, Snášel.