Orange 20 – Trenčín 1:3 (kon.) | Poprad – B. Bystrica 4:5 (po pr.) | Žilina – Skalica 1:4 (kon.)
Zvolen – Nitra 2:1 (po s.n.) | Košice – Martin 5:4 (kon.)
koniec po predl.
HK Poprad
4:5 (1:1, 1:1, 2:2 - 0:1)
HC MONACObet Banská Bystrica
Piatok 28.10.2011, 17:00 • Zimný štadión Mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Úvodné zostavy:

    HK AutoFinance Poprad: Fedor (Marcel Melicherčík) - A. Novotný, Suchý, Fabian, D. Brejčák, M. Šterbák, Hellström, D. Kramár - Škovira, Vaic, Kuľha - A. Kroták, Kmiť, P. Svitana - S. Takáč, Hult, Gellerstedt - Matúš Paločko, Kraft, Homa.

    HC 05 Banská Bystrica: Kostúr (Chorošun) - Haverinen, Kolba, Cuník, Bambúch, Huba, Cebák, Paľov, Kubka - Kútny, Jokila, Tománek - Ján Sýkora, Češík, Kristoffersson - Hričina, R. Heizer, Marcinek - M. Kokavec, J. Petro, B. Bendík.

    Rozhodca: Müllner - M. Junek, P. Šefčík.
     
    Premiéru s kapitánskym Céčkom na hrudi si na dobre známom popradskom ľade odkrúti Lukáš Bambúch. Zvláštnu príchuť má zápas aj pre mladíkov, ktorí sa poznajú z reprezentačného dresu "pomarančov" - za hostí center Juraj Petro a u domácich Samuel Takáč a Ondrej Homa.
     
    Ďalším, ktorý dôverne pozná súpera, je brankár Ivan Fedor. Na tento zápas nastúpil ako jednotka.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    0:31
    Vaica v rozlete zastavil Kútny, prešlo len málo času na to, aby sme mali možnosť na nejakú šancu.
     
    0:46
    Ako prvý ohrozil brankára hostí Kmiť, posúval puk popri tyčke, Kostúr ho vzal pod kontrolu.
     
    1:10
    Bambúch si pýtal puk na modrú, medzičasom ale získali za Fedorovou bránou kotúč domáci hráči a tak bude musieť kapitán hostí brániť Krotáka.
     
    1:19
    Kmiť z rohu klziska nabil medzi kruhy, strelu ešte tečoval, ale len na zadný mantinel.
     
    2:07
    Marcinek si nabiehal oblúkom cez celé stredné pásmo ako pri zložitej odbočke s kamiónom. Vypálil spoza ľavého kruhu, Fedora rotujúci puk mierne zmiatol.
     
    3:04
    Na ľade máme štvrté formácie, najprv sa v jednom rohu zdržali domáci, teraz o puk na zadnom mantineli na opačnej strane bojuje s Kraftom Petro.
     
    3:52
    Vaic bez toho aby venoval pohľad puku poslal prihrávku pred bránu Kuľhovi, ktorý sa snažil usmerniť ho ku Kostúrovi.
     
    4:05
    Na druhej strane musel zasahovať Fedor, Marcinkovu strelu vyrazil do strany, kde musel pokryť dorážky.
     
    5:05
    Cebákovo nahodenie zblokované vyletelo do vzduchu, Fedor v bránkovisku tancoval a dúfal, že padáčik neskončí v sieti. Puk preletel ponad neho.
     
    5:45
    Fedor v permanencii, Michal Kokavec sa dostal do zakončenia, no bránený spadol a puk poslal len mimo bránu. Navyše je pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku hra vykázaná za hranice útočného pásma Banskej Bystrice.
     
    6:28
    Tománek zachytil v strednom pásme rozohrávku a brzdí tak útočnú akciu domácich. Tí zatiaľ ťahajú, čo sa šancí týka, za kratší koniec.
     
    6:56
    A opäť sa Popradčanom nedokázalo ohroziť Kostúra, naopak Fedor bol prinútený zasahovať.
     
    7:08
    Sýkora jemne podvihol puk a Fedor ho pridŕža oboma rukami.
     
    7:26
    Kmiť v spolupráci s Krotákom doviezli po pravej strane puk do pásma, Kmiť sa stiahol za bránu a prihral medzi kruhmi číhajúcemu Svitanovi. Strela z prvej Kostúra neprekvapila.
     
    8:49
    Keď už sa zdalo, že Škovira puk vyvezie preč, zachytil ho ešte Heizer a vypálil smerom k Fedorovi, dostal sa aj k dorážke.
     
    9:10
    Konečne protiútok, Takáč sa viezol po strane v strehu, Škovira to ale skúsil sám. Dobre sa mu do cesty postail Sýkora.
     
    9:48
    Bendík sa obtočil poza bránu a z otočky vystrelil, s vyrazeným pukom sa ešte čosi snaží spraviť Kokavec.
     
    10:19
    Paľov vyslal dopredu Jokilu, toho však ani do pásma nepustil Brejčák.
     
    10:42
    Vaic sa snažil prihrať do nekrytého priestoru, v ceste mu ale stáli dvaja hráči súpera, Kolba prihrávku zblokoval.
     
    11:38
    Kmiť našiel krížom Krotáka, ten sa snažil prejsť popred bránu na opačnú žrď, potkol sa ale o Kostúra, ktorý sa mu snažil puk vypichnúť! Kapitán škaredo zazerá na hlavného rozhodcu.
     
    12:45
    Kuľha sklepol prihrávku do pásma, aby to nebolo zakázané uvoľnenie. Po Hultovej strele pripravený na dorážky Takáč, Kostúr si ale puk nechal a chráni ho Huba.
     
    13:07
    Rozbehnutý Takáč poslal k ľadu Petra, ktorý na hit nebol pripravený.
     
    13:13
    Banská Bystrica dala gól!
    Kubka vyhodil puk po strane, BRANISLAV BENDÍK nabral rýchlosť a z kruhu švihom poslal puk popri Fedorovom pravom betóne do siete. Asistenciu si pripísal Branislav Kubka.
     
    15:02
    Nevýrazný pozdrav Kostúrovi, puk si podržal v náručí.
     
    15:19
    Marcinkovu prihrávku Heizer nespracoval dobre, opäť sa teda puku chopil kamionista Marcinek a oblúkmi sa prepracováva dopredu.
     
    15:55
    Mierne vzrušenie na tribúny priniesla kombinácia Kmiťa s Krotákom. Košičan hľadal pri opačnej tyčke kapitána na strelu do protipohybu.
     
    16:50
    Kútny si obišiel Hulta, snažil sa kľučkou spraviť aj Hellströma, no podarilo sa mu len prísť o puk a ešte mu švédsky obranca dal pocítiť zo svojej váhy.
     
    17:58
    Poprad dal gól!
    Škovira vyhral buly, šmatlavý puk Suchý posunul dozadu a náprah Novotného sa vďaka teču ĽUBOMÍRA VAICA zatrepotal v pravom vinkli Kostúrovej brány. Asistencie Andrej Novotný a Radoslav Suchý.
     
    19:43
    Pred Krotákom do prihrávky pichol hokejkou Paľov a puk vyletel do vzduchu.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Skóre nevýrazného zápasu otvoril po peknom prieniku v 14. minúte Bendík, vyrovnať sa podarilo po nevinnej strele Novotného. Ďalšia tretina začne približne o 17:43.
     
    Hlásená zmena gólu, Novotného strelu sa podarilo tečovať Vaicovi.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:46
    Vylúčenie Banská Bystrica, Joni Haverinen, dve minúty za hákovanie.
     
    22:23
    Takmer minútu a pol trvalo, kým Kostúr chytal do lapačky niečo poriadne, a to Suchého bombu od modrej, keď sa k nemu odrazil puk. Presilovka vydarená asi ako slovenská vláda.
     
    22:40
    Kuľha zaváhal, namiesto strely volil prihrávku do strany. Kostúr nebol poriadne sústredený, pretože ešte ležal po predchádzajúcom závare.
     
    23:27
    Kroták sa zaviezol za bránu, jeho strelu vyrazil Kostúr pred seba a dostal sa k nemu Takáč, bol ale schopný zakončiť len bekhendom a ten nemal dostatočnú silu.
     
    23:38
    Češík so Sýkorom založili útok vo vlastnom pásme, profitoval z toho Sýkora, ktorý sa dostal až pred Fedora, skončil natlačený v rohu po brankárovej pravici.
     
    24:02
    Kraft pred Kostúrom! Popradský center zakončil svojou typickou strelou do stredu bránky, hosťujúci brankár mal chuť sa ho spýtať, či to myslí vážne.
     
    24:49
    Jokilov útok v dvoch šanciach - Fedor si dal pozor na Jokilovu dobrú pozíciu a prihrávku z pravej strany čakal. Bezpečne prikryl puk a nedopustil tak ani dorážky.
     
    25:41
    Kmiťov útok v pásme hostí neuspel, pri protiútoku Banskej Bystrice Kokavec niečo vyviedol a dostáva 10 minút za nešportové správanie.
     
    26:18
    Sýkora si kľučkou obišiel Suchého, ten sa ale nedal a vrátil sa ešte medzi kruhy, odkiaľ sa snažil mladý útočník zakončiť. Suchý ho nepustil do ideálnej príležitosti, a puk končí na zadnom mantineli.
     
    27:30
    Paločko prepol nohy do maxima, preletel cez os pásmom, jeho prízemú strelu skúsil tečovať Takáč.
     
    28:37
    Stret Homu s Cebákom v strednom pásme, len čo sa obranca skompletizoval dostal puk a mohol ísť dopredu, cestou medzi kruhy ho fauloval Brejčák.
     
    28:37
    Vylúčenie Poprad, Daniel Brejčák, dve minúty za hákovanie.
     
    29:00
    V oslabení sa do šance dostal Kmiť, zblízka sa snažil vystihnúť priestor medzi Kostúrovými betónmi.
     
    29:38
    Fabian na kruhu zachytil prihrávku od modrej a posiela puk von z pásma.
     
    30:04
    Nielenže ďalšiu rozohrávku zachytil Novotný, Poprad mohol ísť aj dopredu. Suchý totiž prihrávku od kolegu z obrany poslal krížom Kuľhovi, ktorého prienik po pravom krídle pocítil Kostúr.
     
    30:32
    Cebákovu strelu odrazil hruďou spred Fedora súperov útočník.
     
    30:43
    Len čo sa vrátil na ľad Daniel Brejčák v obrovskej šanci! Rútil sa na Kostúra sám, rozpohyboval si ho a blafák do pravej strany mu vyšiel takmer ideálne - v rozhodujúcej chvíli už ale bekhendom trafil len do bočnej konštrukcie brány!
     
    31:54
    Bendík to skúsil po prihrávke Kubku strelou naslepo, Fedor vyrazil. Opäť pri puku Kubka, od modrej napriahol, Fedor vyrazil betónom, Hričina už bez šance na dorážku.
     
    32:45
    Banská Bystrica dala gól!
    Bystrica po nevinnej akcii ide opäť do vedenia. Kútny poslal puk na bránu, kde zblízka Jokila prihral vedľa stojacemu ROMANOVI TOMÁNKOVI, ktorý šancu neodmietol a strelil puk do odkrytého priestoru presúvajúceho sa Fedora. Asistencie si pripísali Jarmo Jokila a Vladimír Kútny.
     
    34:34
    Vylúčenie Banská Bystrica, Peter Huba, dve minúty za držanie.
     
    35:09
    Fedor v oslabení po vhadzovaní v jeho území betónom vyráža strelu od modrej.
     
    35:51
    Brejčák v telemarku prihral Kmiťovi, ktorého prihrávka pred bránu neuspela, puk vyrazený na opačnú stranu, kde dobieha opäť Brejčák, puk zachytil telom no nebol schopný ho posunúť, pretože pri enormnej snahe zachytiť pásmo spadol, a spred neho už Bystričan nemal problém vyhodiť von.
     
    36:49
    Vaicova prihrávka naslepo v pásme zblokovaná a Bystrica vyhadzuje do stredného pásma.
     
    37:34
    Poprad dal gól!
    Kútny sa pri prechádzaní cez stredné pásmo popri mantineli zamotal, JIMMIE KRAFT sa zmocnil puku, prekorčuľoval dopredu a nakoľko mal priestor, vyskúšal to strelou, ktorá minula Kostúrovu lapačku a napla sieť za jeho chrbtom. Bez asistencie.
     
    38:45
    Vylúčenie Banská Bystrica, Juraj Petro, dve minúty za sekanie.
     
    39:25
    Po pozdrave v obrannom pásme Svitana stredom prechádza dopredu, Kroták si musel jeho prihrávku pristaviť rukou a súper ho otravuje pri mantineli. Fabian nezachytil puk ešte v pásme a Poprad ho tak musí opustiť.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Bystrica šla znova do vedenia gólom Tománka, vyrovnal po samostatnej akcii Kraft. Tretia tretina začne približne o 18:34.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:45
    Zvyšok presilovky nevyšiel Popradu ideálne, Škovira sa snažil o fintu, ale tú nepochopil ani Vaic.
     
    41:29
    Jokila spoza obrancu napálil do pásma, Fedor hokejkou pri betóne puk poslal do rohu klziska.
     
    42:32
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia sa dostali do prečíslenia, najprv strelu na Fedora vyslal Heizer stredom, potom to skúšal na vyrážačku Marcinek, Fedor vyrazil na opačnú stranu odkiaľ najmenší problém nemal TOMÁŠ HRIČINA. Asistencie si pripísali Tomáš Marcinek a Radomír Heizer.
     
    Kraft s vypätím všetkých síl forčekuje v pásme. Stretnutie sleduje 1429 divákov.
     
    44:50
    V pozícii obrancu sa na pravej strane k strele dostal Škovira, jeho príklep presvišťal popred Kostúra.
     
    45:39
    Jokilu pritlačil na desky Brejčák, neskôr sa pretlačiť pred bránu od zadného mantinelu snažil samostatne Kútny.
     
    46:15
    Po šanci pri Kostúrovi protiútok, Kmiť skončil v bráne po postrčení a vysvetľuje si situáciu s Jokilom ručne, čo prinútilo hlavného rozhodcu k ráznemu vystrčeniu pravice. Obaja vylúčení za hrubosť.
     
    47:22
    Sýkora v rozbehu, jeho strelu ale zblokoval Brejčák.
     
    48:17
    Diváci kričia "My chceme Poprad", a kombinácia Krotáka so Škovirom sa aspoň trochu približuje ich žiadosti.
     
    48:34
    Poprad dal gól!
    S prvou strelou do hrude si ešte Kostúr poradil, SAMUEL TAKÁČ ale vzal vyrazený puk a aj s hráčom na chrbte ho zasunul popri betóne Kostúra, ktorý sa pred neho rozčapil ako žaba pod kolesami nákladiaku. Asistenciu si pripísal André Hult.
     
    50:35
    Kostúr odoláva a obracia sa proti strele raz z pravej, hneď na to zas z ľavej strany. Pálili Kroták, Brejčák i Fabian.
     
    52:08
    Kuľha pred bránou, puk ale skončil na Cuníkovi, ktorý si kľakol pred Kostúra.
     
    53:33
    Svitana sa rozbiehal, jeho prihrávku na krídlo Kmiťovi ale zblokovali.
     
    54:03
    Jokila si pýta puk pred bránu, Brejčák sa k nemu rýchlo stiahol.
     
    54:33
    Bekhendové nahodenie Tománka minulo bránu.
     
    54:57
    Poprad dal gól!
    Po zblokovaní Kolbu v rozbehu Kraftom sa k puku dostal Hult, jeho strelu ešte Kostúr vyrazil, MARTIN KUĽHA to mal trochu ďaleko, napriek tomu ale stihol puk vystreliť skôr, ako bol Kostúr schopný mu čeliť. Asistenciu si pripísal André Hult.
     
    56:11
    Vylúčenie Banská Bystrica, Roman Tománek, osobný trest desať minút za nešportové správanie.
     
    56:34
    Banská Bystrica dala gól!
    Huba napriahol od modrej čiary a jeho strelu zblízka tečoval TOMÁŠ HRIČINA, ktorý tak skompletizoval hetrik! Asistencie si pripísali Peter Huba a Juraj Cebák.
     
    57:02
    Sýkora s Bambúchom kontrolujú, či je po hite Češík v poriadku. Vylúčenie Poprad, Andrej Novotný, dve minúty za vrazenie na mantinel.
     
    57:45
    Opäť Huba v náprahu po prihrávke Cebáka, Fedor vyrazil betónom.
     
    58:26
    Bambúch od modrej prihráva do rohu, hlavný rozhodca ale prerušuje hru pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    58:32
    Fedor lapil do lapačky nahodenie vzduchom a drží si ho, vhadzovať sa bude po jeho pravici.
     
    58:39
    Bambúch si pristavil prihrávku a vystrelil, zaúradoval Fedorov betón.
     
    59:31
    Jokila prinútený zviezť sa popri mantineli a Kraft ho pripravil o puk i o pásmo.
     
    59:46
    Puk sa ale pri Kostúrovi nezdržal dlho, už ho musel Fedor prikryť. Záverečné sekundy riadneho hracieho času.
     
    59:53
    Škovira sa zmocnil puku a prekorčuľoval do útočného pásma, mal na sebe dvoch hráčov a Huba mu nedovolil zakončiť.
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    V tretej tretine sme videli po štyri góly, stále je stav ale nerozhodný a po krátkej pauze tak bude nasledovať predĺženie.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    60:39
    Škovira nezachytil Cebákovo vyhodenie, aspoň ho ale zblokoval. Sýkora však bol pri puku skôr.
     
    60:45
    Banská Bystrica dala gól!
    JÁN SÝKORA nastrelil puk na Fedora, ktorému prepadol a dokotúľal sa až do brány. Asistenciu si pripísal Jarmo Jokila.
     
    Zápas, v ktorom sme čakali remízu, napokon nenápadnou strelou rozhodol v predĺžení Ján Sýkora. Pod Tatrami ostal bod a barani si vezú dva. Na súboj s lídrom tabuľky kamzíci svojich divákov veľmi nenabudili. My ho však určite odsledujeme a budeme radi, ak sa k nám v nedeľu pridáte. Dovtedy do videnia. (19:15:29)

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 18. Vaic (Novotný, Suchý), 38. Kraft, 49. Takáč (Hult), 55. Kuľha (Hult) - 14. Bendík (Kubka), 33. Tománek (Jokila, Kútny), 43. Hričina (Marcinek, Heizer), 57. Hričina (Huba, Cebák), 61. Sýkora (Jokila)


    HK Poprad: Fedor (Marcel Melicherčík) - A. Novotný, Suchý, Fabian, D. Brejčák, M. Šterbák, Hellström, D. Kramár - Škovira, Vaic, Kuľha - A. Kroták, Kmiť, P. Svitana - S. Takáč, Hult, Gellerstedt - Matúš Paločko, Kraft, Homa.
    HC MONACObet Banská Bystrica: Kostúr (Chorošun) - Haverinen, Kolba, Cuník, Bambúch, Huba, Cebák, Paľov, Kubka - Kútny, Jokila, Tománek - Ján Sýkora, Češík, Kristoffersson - Hričina, R. Heizer, Marcinek - M. Kokavec, J. Petro, B. Bendík.

    Rozhodca: Müllner - M. Junek, P. Šefčík

    Diváci: 1429