Slovensko – Arménsko 0:4 (kon.)
koniec
Slovensko
0:4 (0:0)
Arménsko
Utorok 06.09.2011, 20:15Reprezentácia U17
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:15.
     
    Základné zostavy oboch mužstiev:

    Slovensko: Ján Mucha - Peter Pekarík, Martin Škrteľ, Ján Ďurica, Marek Čech - Miroslav Karhan - Marek Hamšík (K), Miroslav Stoch, Karim Guédé, Vladimír Weiss - Filip Hološko

    Arménsko: Roman Berezovsky - Sargis Hovsepjan (K), Hrajr Mkojan, Valeri Aleksanjan, Levon Hajrapetjan, Artur Jedigarjan, Karlen Mkrtčjan, Henrik Mchitarjan, Marcos Pizzelli, Gevorg Ghazarjan, Jura Movsisjan



    Náhradníci oboch mužstiev:

    Slovensko: Matúš Putnocký - Róbert Jež, Erik Jendrišek, Ľubomír Michalík, Tomáš Hubočan, Róbert Vittek, Stanislav Šesták

    Arménsko: Gevorg Kasparov - Edgar Manucharjan, Artak Jedigarjan, Artur Juspašjan, Artak Grigorjan, Artur Sarkisov, Zaven Badojan



    Rozhodcovia dnešného stretnutia:

    Marcin Borski - Marcin Borkowski, Rafal Rostowski (všetci Poľsko)
     
    Obe mužstvá sú už na ihrisku a absolvujú predzápasovú rozvičku
     
    Štadión sa zatiaľ zapĺňa pomaly, uvidíme koľko divákov príde povzbudiť našich chlapcov.
     
    Ako už viete Rusko remizovalo s Írskom 0:0, takže v prípade našej výhry sa dostaneme na prvé miesto v skupine a postup z prvého miesta zo skupiny bude už iba v našich rukách. V podstate máme postup v našich rukách už teraz!
     
    Poľský rozhodca Borski má v priemere na zápas na svojom konte sedem kariet! Uvidíme, koľko ich udelí v Žiline. Určite má v pamäti náš duel v snehu v Chorzówe.
     
    Arméni už schádzajú z ihriska, naši na ňom ešte zotrvali
     
    Už aj naši reprezentanti odišli z ihriska, štadión je zatiaľ zaplnený tak do dvoch tretín.
     
    Čaká sa už iba na výkop zápasu, ihrisko je prázdne, neprebieha žiadny kultúrny program.
     
    Štadiónom znie Slovensko, Slovensko, atmosféra je výborná, zaplnené je to už do troch štvrtín.
     
    Obe mužstvá sú na ihrisku, o chvíľu zaznejú hymny
     
    Ešte slová kapitánov k fair play hre
     
    Znejú hymny
     
    Hymny zazneli, hráči si podajú ruky a očakávame úvodný hvizd poľského rozhodcu.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    2
    Obe mužstvá vstúpili do stretnutia opatrne. Hrá sa prevažne medzi šestnástkami. Od prvého hvizdu si duel užívajú aj diváci, ktorý sa pokúšali o prvú mexickú vlnu. O prvý strelecký pokus zápasu sa postarali hostia, ale Mkrtčjanova strela bola zblokovaná. Na druhej strane sa po rýchlom protiútoku dostal do šance Stoch, ale minul Berezovského bránu.
     
    4
    Slovensko nastúpilo dnes takmer v identickej zostave ako v Írsku. Jediným hráčom, ktorý dnes do Žiliny necestoval, bol Juraj Kucka, ktorý si musí odpykávať trest za dve žlté karty. Na jeho miesto nastúpil od úvodného hvizdu Karim Guédé. Hra sa i naďalej s výnimkou prvých pokusov odohráva prevažne medzi šestnástkami, pri dvoch črtajúcich sa možnostiach hostí dobre zapracoval Karhan.
     
    6
    Obrovská príležitosť nášho mužstva! Miroslav Stoch svojim presným centrom našiel v šestnástke nikým nekrytého Mareka Hamšíka, ten však zakončoval v nie ideálnej pozícii, ale lopta sa popri brankárovi súpera dostala na vzdialenejšej žrdi k Vladimírovi Weissovi ml., pred ktorým bola len odkrytý brána Arménska. Syn reprezentačného trénera však z uhla zakončil len do bočnej siete.
     
    8
    Slovenskí futbalisti držia loptu na svojich kopačkách a snažia sa aktívnou útočnou hrou prenikať do súperovej šestnástky. Veľmi dobrú loptu teraz posielal Marek Hamšík do behu Filipovi Hološkovi, ktorého tiesnil hosťujúci Hrajr Mkojan. Slovenská trinástka sa cez futbalista súpera dostať nedokázala, arménsky zadák mu loptu vypichuje do bezpečia.
     
    10
    Zatiaľ vidíme pomerne aktívny futbal z oboch strán. Väčšiu príležitosť si síce zatiaľ vypracovali Slováci, ale v úzadí nezostávajú ani hostia. O prienik cez domácu obranu sa pokúšal Henrik Mchitarjan, výborne ale zakročil Marek Čech, ktorý zatiaľ vzadu pôsobí veľmi dobrým dojmom. Pred malou chvíľou totiž musel likvidovať snahu hostí po zaváhaní Jána Ďuricu.
     
    12
    Slováci teraz získali výhodu rohového kopu po tom, čo sa opäť veľmi dobre na pravej strane ukazoval Miroslav Stoch. Jeho centrovanú loptu do šestnástky ale odvrátil za bránu Artur Jedigarjan. Loptu si postavil Vladimír Weiss ml., ale svojou loptou do šestnástky adresáta nenašiel. Tá preplachtila veľkým vápnom a skončila až na druhej strane ihriska.
     
    14
    Po malej chvíli získali slovenskí futbalisti ďalší rohový kop po snahe Mareka Čecha, ktorého prízemnú prihrávku do šestnástky odkopol za bránu Valeri Aleksanjan. Tentokrát skúšal centrovať Miroslav Stoch, ale jeho pokus mu vôbec nevyšiel a loptu poslal len do bočnej siete. Po výkope brankára Berezovského získal loptu Marcos Pizzelli, vysunul Mchitarjana, pred ktorým loptu na dvakrát chytá do rúk Ján Mucha.
     
    16
    Slovenskí futbalisti pokračujú v útočnom snažení a výsledkom toho je ďalšia obrovská možnosť. Opäť skvelú prácu odvádzal Miroslav Stoch, ktorý znovu posielal milimetrový center do pokutového územia. Tentokrát na bližšej žrdi našiel hlavu Filipa Hološka, ktorý síce brankára Berezovského prekonal, ale loptu poslal ponad brvno.
     
    18
    Teraz však aj veľmi nebezpečná príležitosť Arménov a mohlo sa oslavovať na druhej strane. Do výbornej príležitosti sa prihrávkou za obranu dostal Jura Movsisjan, ktorý sa rútil do šestnástky a už - už sa snažil priamo ohroziť brankára Jána Muchu, ale v rozhodujúcej chvíli vložil do jeho strely nohu jeden zo slovenských stopérov a jeho snahu zmaril.
     
    20
    Hneď na to získali Arméni výhodu veľmi dobrej štandardnej situácie po tom, čo v súboji dvojica Marek Čech a Ján Ďurica poslala k zemi hráča súpera. Loptu si približne vo vzdialenosti 20 metrov od Muchovej brány postavil Marcos Pizzelli, ale nezahral ju vôbec ideálne. Loptu poslal iba do múru ani nie pol metra nad zemou. Veľmi ľahko darovaná lopta.
     
    22
    Slovenskí futbalisti sa opäť dostali do blízkosti brány Arménska. Marek Hamšík veľmi dobre narážal loptu z prvej do behu na Filipa Hološka, ktorého ale tiesnil Hrajr Mkojan. Ten bol opäť úspešnejší a nášho útočníka do šance nepustil. Na druhej strane získali hostia výhodu rohového kopu, ale po centri Pizzelliho zakročil Ján Mucha a vyboxoval loptu do bezpečia.
     
    24
    Pozor na Arménov! Hráči súpera dnes neprišli do Žiliny hrať vôbec odovzdane a hrajú veľmi aktívne smerom dopredu a spôsobujú značne nepríjemnosti našej obrane. O kombináciu sa teraz snažil Jura Movsisjan, ktorý loptu narážal Marcosovi Pizzellimu. Ten zakončoval loptu vo vzduchu z voleja, ale nezamieril presne a poslal ju vysoko nad bránu.
     
    26
    Diváci v Žiline vidia naozaj veľmi dobrý zápas. Hrá sa z jednej strany na druhú, oba tímy sa snažia predvádzať naozaj kvalitný futbal. Slováci teraz zaútočili aj napriek tomu, že na trávniku ležal Henrik Mchitarjan, čo Arméncov značne rozčúlilo. Do šance sa dostal Marek Hamšík, ktorý si zasekol loptu proti hráčovi súpera, ale z 20 metrov zakončil iba do stredu, kde stál pozorný Berezovsky.
     
    28
    Slovenskí futbalisti teraz vytvorili po rohovom kope obrovský tlak na Berezovského bránu. Najskôr sa dostal na vzdialenejšej žrdi do zakončenia Marek Hamšík, ktorého pokus vykopával jeden z hráčov súpera z bránkovej čiary! Lopta sa dostala ešte k Martinovi Škrteľovi, ale ten už v spleti hráčov nezamieril presne a poslal loptu nad bránu.
     
    30
    Je za nami úvodná polhodina dnešného duelu. Slováci sa pokúšali o ďalšie ohrozenie súperovej brány, ale na ľavej strane sa Marek Čech nedokázal presadiť a jeho prihrávku na Mareka Hamšíka už arménski hráči zachytili. Tí okamžite vyrazili do rýchleho protiútoku, keď sa k lopte dostal Jura Movsisjan, ale spoza hráča namieril vysoko nad Muchovu bránu.
     
    32
    Ani Arméni nechcú zostať nič dlžní svojej povesti z úvodnej polhodiny a i naďalej sa snažia ohrozovať obranu i brankára Slovenska. O individuálny prienik sa teraz pokúšal Henrik Mchitarjan, ktorý sa snažil zakončiť spoza domáceho hráča, ktorý ale jeho snahu zblokoval. Lopta mieriaca na Muchu už nemala dostatočnú razanciu a slovenský gólman bez problémov zakročil.
     
    34
    Slováci sú späť pri lopte, ale Arménci teraz veľmi dobre prehusťujú priestor pred vlastnou šestnástkou. Najskôr sa nedokázal predrať Vladimír Weiss ml., ten ale svojou bojovnosťou okamžite získal loptu naspäť. Následne hľadal pred pokutovým územím Mareka Hamšíka, ale aj jeho futbalisti súpera zdvojili a od lopty okamžite odstavili. Stav stretnutia sa nemení.
     
    37
    Momentálne je hra na niekoľko desiatok sekúnd prerušená po tom, čo asi pätnásť metrov pred vlastnou šestnástkou ostal ležať na trávniku Hrajr Mkojan. Na pomoc rozhodca povolal aj nosidlá a hráča hostí vykázal mimo hraciu plochu. Ten sa však okamžite postavil na nohy. Poľský rozhodca postupuje nekompromisne a tento postoj oceňuje žltou kartou.
     
    39
    Tempo hry nám v posledných minútach mierne upadlo. Možno to bolo sčasti spôsobené aj prerušením hry kvôli ležiacemu hráčovi súpera. Potom sa domáci márne snažili dostať do šance. Teraz sa už ale na hranici pokutového územia veľmi dobre uvoľnil Karim Guédé, ale jeho strelecký pokus bol zblokovaný. Hneď na to sa hra znovu prerušuje, ďalší arménsky hráč ostáva ležať na hracej ploche.
     
    41
    Hráčom ležiacim na trávniku bol Karlen Mkrtčjan. Arméni až príliš často ostávajú po súbojoch ležať na trávniku, čo duelu príliš nepomáha. Smerom dopredu totiž majú svoju silu a keď hrajú futbal, dá sa na to pozerať. Škoda preto takýchto častých prerušení. Svoju nespokojnosť s tým prejavujú aj priaznivci na žilinskom štadióne a pískajú.
     
    43
    Tak toto bol skutočne nepríjemný a hlavne veľmi nebezpečne vyzerajúci zákrok. Miroslav Stoch sa snažil obhodiť si hráča hostí Marcosa Pizzelliho, ktorý ho však nešetrne udrel do tváre. Rozhodca tento zákrok okamžite posudzuje žltou kartou. Našťastie pre Slovensko a trénera Vladimíra Weissa, Miňo je v poriadku a bude pokračovať v hre.
     
    45
    V závere prvého polčasu sa ešte pokúšajú ohroziť brankára Muchu hosťujúci futbalisti. Do zakončenia sa dostal dnes pomerne aktívne hrajúci Henrik Mchitarjan. Jeho pokus ale nebol dostatočne razantný a domáci gólman s ním veľké problémy nemal. Po protiútoku však obrovská šanca Slovákov, ale po prihrávke Pekaríka nikým nekrytý Hamšík zakončuje len do Berezovského rúk!
     
    Poľský rozhodca bude v prvom polčase nadstavovať ešte štyri minúty.
     
    45+
    V nadstavenom čase obrovská príležitosť hostujúcich Arméncov. Na hranici šestnástky výborne zapracoval s loptou Marcos Pizzelli, zasekol si loptu proti slovenskému obrancovi a ocitol sa vo výhodnej pozícii. Jeho pokus síce mieril prakticky do stredu brány, Ján Mucha s ním mal problémy, ale loptu dokázal našťastie pre Slovensko vyraziť do bezpečia.
     
    45+
    Na druhej strane predvádzal veľmi dobrú prácu Vladimír Weiss ml., ktorý sa predieral do pokutového územia cez Levona Hajrapetjana. Po kontakte syn reprezentačného trénera Slovenska padá na zem a diváci sa dožadujú pokutového kopu. Píšťalka poľského rozhodcu však ostáva nemá a ten necháva v hre pokračovať. Stav stretnutia tak zostáva i naďalej 0:0.
     
    45+
    Slovenský futbalisti sa dostávali do dobrej šance, keď sa po zisku lopty predieral cez trištvrte ihriska Martin Škrteľ, po jeho prihrávke ale spoluhráči už neťažili a loptu získali Arméni. Tí sa okamžite dostali do prečíslenia, pri ktorom musel hasiť Marek Čech a zatiahol ručnú brzdu. Rozhodca tento zákrok oceňuje žltou kartou a hneď na to ukončuje prvý polčas.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    V prvom polčase sme videli niekoľko šancí našich reprezentantov, mali sme väčšiu aktivitu na kopačkách, do veľkých príležitostí sa dostal hlavne Hamšík, no nedokázali sme prekonať brankára Berezovskeho, ktorého zastúpili neraz aj jeho spoluhráči. Verme, že nás nevyužité "gólovky" nebudú mrzieť a v druhom polčase sa už strelecky presadíme.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    47
    Začal sa nám druhý polčas a nie veľmi priaznivú situáciu Slovenska pochopili aj diváci na žilinskom štadióne, ktorý sa snažia od prvých sekúnd mohutne povzbudzovať naše mužstvo. Aj v tomto dejstve sú úvodné chvíle opatrné, Marek Hamšík sa cez obrancu súpera nepredral. Zverencom Vladimíra Weissa ale stále ostáva dosť času na to, aby strhli vedenie na svoju stranu.
     
    49
    Hneď v úvode druhého dejstva prichádza obrovská príležitosť Arménska. Slovenská obrana nedokázala loptu odkopnúť, tá sa dostal ku Karlenovi Mkrtčjanovi, ktorý napriahol vo vzdialenosti 20 metrov a narobil Muchovi obrovské problémy. Ten však výborne zasiahol a končekmi prstov dokázal loptu vytlačiť mimo brány.
     
    51
    Arménski futbalisti začínajú aj druhý polčas aktívne a dávajú najavo, že už nie sú outsiderom duelov ako v minulosti, ale dokážu dať rovnocennú partiu s kýmkoľvek a chcú bodovať aj na ihriskách súperov. O ďalšiu akciu sa teraz pokúšal Mchitarjan, ktorý vybiehal za nakopnutou loptou, ale nemal dostatočnú rýchlosť a nedokázal ju už v hre dobehnúť.
     
    52
    Poľský rozhodca nezostáva nič dlžný svojej povesti a pomerne slušnú úrodu žltých kariet zbiera i v tomto stretnutí. Máme za sebou ešte len sedem minút druhého polčasu a on v tejto chvíli udeľuje už štvrté žltú napomenutie. K dvom Arméncom a Marekovi Čechovi sa pridáva aj druhý domáci futbalista, ktorým je Karim Guédé.
     
    55
    Slovenskí futbalisti pri lopte, Marek Hamšík ju ľavačkou posunul na Karima Guédého, ktorý sa snažil z prvej poslať do ešte lepšej pozície Hološka, ale pred ním zakročil jeden z obrancov Arménska a získava loptu. Pri najbližšom prerušení hry strieda po prvýkrát tréner Vladimír Weiss. Z ihriska sťahuje Karima Guédého, namiesto ktorého za aplauzu tribún nastupuje Róbert Jež.
     
    57
    Arménsko dalo gól! Tak toto je neskutočne tvrdý úder pre slovenské mužstvo! Arméni však boli veľmi nebezpeční smerom dopredu už v prvom polčase a začali to potvrdzovať aj v úvode toho druhého. Až prišla situácia, keď sa za obranou domácich ocitol JURA MOVSISJAN a nikým nekrytý obstrelil Muchu a poslal loptu presne k ľavej žrdi. Slovensko prehráva s Arménskom 0:1.
     
    59
    Už po dvoch minútach mohlo byť vyrovnané, ale Slovákom zatiaľ nie je súdené skórovať! To, čo teraz naši reprezentanti zahodili, je naozaj na zaplakanie. Vynikajúcu prácu odviedol na pravej strane Filip Hološko, predral sa cez hráča súpera a natlačil sa až do šestnástky. Svojou strelou dokázal prestreliť aj brankára Berezovského, lopta sa už pomaly kĺzala do brány, ale na čiare ju v poslednej chvíli odkopáva do bezpečia Karlen Mkrtčjan.
     
    61
    Arméni sa len tak nedajú! Nestačí im jednogólový náskok, veľmi radi by ho aj navýšili. Veľmi dobrú prácu odviedol Karlen Mkrtčjan, ktorý sa teraz stredom ihriska natlačil až tesne za šestnástku, odkiaľ nebezpečne vystrelil. Jeho pokus bol umiestnený, lopta síce zrejme mierila mimo brány, ale Ján Mucha na istotu vyráža vedľa pravej žrde.
     
    63
    Slovenskí futbalisti značne znervózneli. V prvom polčase mali navrch, vytvorili si aj vyloženejšie šance. Úvod toho druhého ale zaspali a hostia nemilosrdne trestali. Favorit duelu tak razom namiesto toho, aby dnes prenikol na čelo skupiny, je vo virtuálnej tabuľke na priebežnom štvrtom mieste. Zverenci Vladimíra Weissa však majú ešte stále približne pol hodinu na to, aby výsledok duelu otočili.
     
    65
    Obrovská príležitosť slovenských futbalistov, ale stále to nejde. Martin Škrteľ výborným centrom našiel v šestnástke Mareka Hamšíka, ten sa snažil spracovať si loptu vo vzduchu i napriek tiesneniu súperovým hráčom, jeho zakončenie z voleja ale bolo mimoriadne nepresné. Z protiútoku opäť pohrozili hostia a vynikajúcou strelou pod brvno natiahol Muchu Artur Jedigarjan, slovenský brankár končekmi prstov loptu vyťahuje nad bránu.
     
    67
    Slováci sú zakríknutí a Arméni to využívajú a nebezpečne útočia. Po rohovom kope centroval loptu na vzdialenejšiu žrď Marcos Pizzelli, najvyššie vyskočil Valeri Aleksanjan a prehlavičkoval aj Jána Muchu, ale za ním stál Marek Čech, ktorý loptu dokázal odhlavičkovať do bezpečia. Za šestnástkou však Slováci faulujú a pre hostí rozhodca odpískal výhodu štandardnej situácie z 18 metrov. Strela Movsisjana ale skončila nad bránou.
     
    69
    Slováci to teraz skúšajú, ale brankárovi Berezovskému veľmi ťažkú prácu nenarobili. Miroslav Karhan nikým nekrytý poslal prihrávku na hranicu šestnástky na Filipa Hološka, ten si pripravil loptu na strelu a zakončoval k ľavej žrdi. Jeho pokus ale nebol príliš razantný a ani dostatočne umiestnený, takže strážca svätyne Arménska s ním problémy nemal.
     
    70
    Arménsko dalo gól! Tak toto je naozaj šok. Slovensko prehráva s Arménskom už 0:2! Z hranice 25 metrov bez špekulovania vystrelil HENRIK MCHITARJAN a jeho pokus namieril absolútne presne po zemi k pravej žrdi. Brankár Ján Mucha bol prikrátky a loptu po druhýkrát loví zo svojej sieti.
     
    71
    Okamžite po inkasovanom góle reaguje tréner Vladimír Weiss striedaním a neostáva mu nič iné než posilniť útočnú fázu. Ihrisko opúšťa Vladimír Weiss ml. a na jeho miesto nastupuje najlepší strelec uplynulej kvalifikácie Stanislav Šesták. Následne Slováci mohli okamžite znížiť, ale šancu Petra Pekaríka zmaril na čiare brankár Berezovsky.
     
    73
    Slovenskí futbalisti aj naďalej zostávajú na útočnej polovici súpera a Stanislav Šesták si po krátkom pobyte na trávniku pripisuje aj prvý zápas. Nie je to však, žiaľ, do streleckej listiny, ale na listinu žltých kariet. Po dvoch Arménoch a našich hráčoch Čechovi a Guédém je tak už piatym futbalistom, ktorý vidí žlté napomenutie z rúk poľského arbitra.
     
    74
    Po prvýkrát v dnešnom stretnutí strieda aj tréner Arménska. Z ihriska sťahuje Marcosa Pizzelliho a na jeho miesto posiela Edgara Manucharjana. Hneď na to Slováci vybojovali aj výhodu veľmi nebezpečnej štandardnej situácie.
     
    75
    Exekúcie štandardnej situácie sa chopil Marek Hamšík, ktorý ju ale rozohral skôr ako rozhodca zapískal. Lopta teda síce skončila v bráne, ale gól samozrejme neplatí. Slovenský kapitán navyše vidí žltú kartu.
     
    76
    Tempo hry v posledných minútach výrazne narastá a na ihrisku to vrie. Zvýšila sa razancia v súbojoch a pridávajú sa aj šance. Proti slovenskej snahe ale vynikajúco zasahuje i tentokrát Roman Berezovsky, ktorý je zatiaľ hlavným strojcom skvelého vedenia hostí. Teraz si poradil so strelou Róberta Ježa a jeho nebezpečný pokus robinzonádou vyrazil do bezpečia.
     
    78
    Dvanásť minút pred koncom riadneho hracieho času strieda tréner Vladimír Weiss aj poslednýkrát a tentoraz už výrazne posilňuje útočnú fázu. Z hry totiž sťahuje obrancu Mareka Čecha a na jeho miesto nastupuje útočník Erik Jendrišek. Po jeho príchode je však hra stále prerušená, pretože na trávniku leží jeden z arménskych futbalistov.
     
    80
    Arménsko dalo gól! Je dokonané! Slovenskí futbalisti sú zrelí na uterák. Ako favorit prehrávajú s Arménskom 0:3! Vynikajúcu prácu odviedol Henrik Mchitarjan, predral sa cez brániaceho hráča a mal pred sebou voľný priestor. Vrútil sa do šestnástky, popri vybehnutom Muchovi sa neulakomil na zakončenie a posunul loptu GEVORGOVI GHAZARJANOVI, ktorý ju už nemal problém dopraviť do siete.
     
    82
    Čo povedať k dnešnému zápasu? Do konca riadneho času síce ostáva ešte osem minút, ale o víťazovi je prakticky rozhodnuté. Slovenskí futbalisti prehrávajú 0:3 a dnes nevyužijú priaznivý výsledok z Ruska a nedostanú sa na čelo tabuľky. Namiesto toho po dnešnom výsledku klesnú až na štvrtú pozíciu aj za svojho dnešného súpera. To azda hovorí za všetko.
     
    83
    Obrovská šanca Slovenska, ale znovu nevyužitá. Dnes to jednoducho nejde a štadión pod Dubňom zostáva pre našu reprezentáciu i naďalej zakliaty. Potvrdzuje to Filip Hološko, ktorý mal po prihrávke Miroslava Stocha pred sebou odkrytú bránu, ale loptu nedokázal trafiť a tak i naďalej brankár Arménska Berezovsky si udržuje čisté konto.
     
    85
    Päť minút pred koncom riadneho hracieho času dochádza k druhému striedaniu v tíme Arménska. Ihrisko opúšťa Jura Movsisjan, ktorý dnes započal fantastickú päť svojho mužstva za troma bodmi a v 57. minúte výrazne rozložil domáce mužstvo a zabil prvý klinec do rakvy zverencov Vladimíra Weissa. Na jeho miesto nastupuje Artur Sarkisov.
     
    88
    Slovenskí futbalisti zrejme vedia, že vývoj dnešného súboja je už stratený, tento duel už len dohrávajú a brankára súpera ohrozujú len sporadicky a aj to propagačne. O jednu takú strelu sa pokúsil Miroslav Stoch, loptu ale posielal len do stredu brány a bez akejkoľvek razancie. Berezovsky s ňou nemal žiadne problémy a loptu chytá do svojich rúk.
     
    90
    V druhom polčase rozhodca nadstaví ešte tri minúty.
     
    90+
    Arménsko dalo gól! Tak to je blamáž. Slovensko - Arménsko 0:4! To hovorí za všetko. Všetko začala chyba Ďuricu, sám na bránu sa rútil Henrik Mchitarjan, jeho pokus ešte skončil na brvne, ale ARTUR SARKISOV už nemal problém poslať loptu do odkrytej brány. Na to už ani neexistuje komentár...
     
    90+
    V nadstavenom čase ešte žltá karta pre Miroslava Stocha.
     
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas naši chlapci nezvládli, po hrubých chybách v obrane sme inkasovali. Arméni vyťažili z minima maximum, nás môžu mrzieť nevyužité šance z kategórie vyložených! Výsledok 0:4 je blamážou. V Žiline sa slovenským reprezentantom nedarí... (22:09:30)

    Kuzmány Andrej a Balko Jozef

    Góly: 57. Movsisjan, 70. Mchitarjan, 80. Ghazarjan, 90+. Sarkisov

    Karty:   45+. Čech (SVK), 52. Guédé (SVK), 73. Šesták (SVK), 75. Hamšík (SVK), 90+. Stoch (SVK) - 37. Mkojan (ARM), 43. Pizzelli (ARM)


    Slovensko: Ján Mucha - Peter Pekarík, Martin Škrteľ, Ján Ďurica, Marek Čech - Miroslav Karhan - Marek Hamšík (K), Miroslav Stoch, Karim Guédé, Vladimír Weiss - Filip Hološko
    Arménsko: Roman Berezovsky - Sargis Hovsepjan (K), Hrajr Mkojan, Valeri Aleksanjan, Levon Hajrapetjan, Artur Jedigarjan, Karlen Mkrtčjan, Henrik Mchitarjan, Marcos Pizzelli, Gevorg Ghazarjan, Jura Movsisjan

    Rozhodca: Marcin Borski - Marcin Borkowski, Rafal Rostowski (všetci Poľsko)

    Diváci: 7238