Slovensko – Arménsko 0:4 (kon.)
koniec
Slovensko
0:4 (0:0)
Arménsko
Utorok 06.09.2011, 20:15Reprezentácia U17
     
    Druhý polčas naši chlapci nezvládli, po hrubých chybách v obrane sme inkasovali. Arméni vyťažili z minima maximum, nás môžu mrzieť nevyužité šance z kategórie vyložených! Výsledok 0:4 je blamážou. V Žiline sa slovenským reprezentantom nedarí... (22:09:30)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+
    V nadstavenom čase ešte žltá karta pre Miroslava Stocha.
     
    90+
    Arménsko dalo gól! Tak to je blamáž. Slovensko - Arménsko 0:4! To hovorí za všetko. Všetko začala chyba Ďuricu, sám na bránu sa rútil Henrik Mchitarjan, jeho pokus ešte skončil na brvne, ale ARTUR SARKISOV už nemal problém poslať loptu do odkrytej brány. Na to už ani neexistuje komentár...
     
    90
    V druhom polčase rozhodca nadstaví ešte tri minúty.
     
    88
    Slovenskí futbalisti zrejme vedia, že vývoj dnešného súboja je už stratený, tento duel už len dohrávajú a brankára súpera ohrozujú len sporadicky a aj to propagačne. O jednu takú strelu sa pokúsil Miroslav Stoch, loptu ale posielal len do stredu brány a bez akejkoľvek razancie. Berezovsky s ňou nemal žiadne problémy a loptu chytá do svojich rúk.
     
    85
    Päť minút pred koncom riadneho hracieho času dochádza k druhému striedaniu v tíme Arménska. Ihrisko opúšťa Jura Movsisjan, ktorý dnes započal fantastickú päť svojho mužstva za troma bodmi a v 57. minúte výrazne rozložil domáce mužstvo a zabil prvý klinec do rakvy zverencov Vladimíra Weissa. Na jeho miesto nastupuje Artur Sarkisov.
     
    83
    Obrovská šanca Slovenska, ale znovu nevyužitá. Dnes to jednoducho nejde a štadión pod Dubňom zostáva pre našu reprezentáciu i naďalej zakliaty. Potvrdzuje to Filip Hološko, ktorý mal po prihrávke Miroslava Stocha pred sebou odkrytú bránu, ale loptu nedokázal trafiť a tak i naďalej brankár Arménska Berezovsky si udržuje čisté konto.
     
    82
    Čo povedať k dnešnému zápasu? Do konca riadneho času síce ostáva ešte osem minút, ale o víťazovi je prakticky rozhodnuté. Slovenskí futbalisti prehrávajú 0:3 a dnes nevyužijú priaznivý výsledok z Ruska a nedostanú sa na čelo tabuľky. Namiesto toho po dnešnom výsledku klesnú až na štvrtú pozíciu aj za svojho dnešného súpera. To azda hovorí za všetko.
     
    80
    Arménsko dalo gól! Je dokonané! Slovenskí futbalisti sú zrelí na uterák. Ako favorit prehrávajú s Arménskom 0:3! Vynikajúcu prácu odviedol Henrik Mchitarjan, predral sa cez brániaceho hráča a mal pred sebou voľný priestor. Vrútil sa do šestnástky, popri vybehnutom Muchovi sa neulakomil na zakončenie a posunul loptu GEVORGOVI GHAZARJANOVI, ktorý ju už nemal problém dopraviť do siete.
     
    78
    Dvanásť minút pred koncom riadneho hracieho času strieda tréner Vladimír Weiss aj poslednýkrát a tentoraz už výrazne posilňuje útočnú fázu. Z hry totiž sťahuje obrancu Mareka Čecha a na jeho miesto nastupuje útočník Erik Jendrišek. Po jeho príchode je však hra stále prerušená, pretože na trávniku leží jeden z arménskych futbalistov.
     
    76
    Tempo hry v posledných minútach výrazne narastá a na ihrisku to vrie. Zvýšila sa razancia v súbojoch a pridávajú sa aj šance. Proti slovenskej snahe ale vynikajúco zasahuje i tentokrát Roman Berezovsky, ktorý je zatiaľ hlavným strojcom skvelého vedenia hostí. Teraz si poradil so strelou Róberta Ježa a jeho nebezpečný pokus robinzonádou vyrazil do bezpečia.
     
    75
    Exekúcie štandardnej situácie sa chopil Marek Hamšík, ktorý ju ale rozohral skôr ako rozhodca zapískal. Lopta teda síce skončila v bráne, ale gól samozrejme neplatí. Slovenský kapitán navyše vidí žltú kartu.
     
    74
    Po prvýkrát v dnešnom stretnutí strieda aj tréner Arménska. Z ihriska sťahuje Marcosa Pizzelliho a na jeho miesto posiela Edgara Manucharjana. Hneď na to Slováci vybojovali aj výhodu veľmi nebezpečnej štandardnej situácie.
     
    73
    Slovenskí futbalisti aj naďalej zostávajú na útočnej polovici súpera a Stanislav Šesták si po krátkom pobyte na trávniku pripisuje aj prvý zápas. Nie je to však, žiaľ, do streleckej listiny, ale na listinu žltých kariet. Po dvoch Arménoch a našich hráčoch Čechovi a Guédém je tak už piatym futbalistom, ktorý vidí žlté napomenutie z rúk poľského arbitra.
     
    71
    Okamžite po inkasovanom góle reaguje tréner Vladimír Weiss striedaním a neostáva mu nič iné než posilniť útočnú fázu. Ihrisko opúšťa Vladimír Weiss ml. a na jeho miesto nastupuje najlepší strelec uplynulej kvalifikácie Stanislav Šesták. Následne Slováci mohli okamžite znížiť, ale šancu Petra Pekaríka zmaril na čiare brankár Berezovsky.
     
    70
    Arménsko dalo gól! Tak toto je naozaj šok. Slovensko prehráva s Arménskom už 0:2! Z hranice 25 metrov bez špekulovania vystrelil HENRIK MCHITARJAN a jeho pokus namieril absolútne presne po zemi k pravej žrdi. Brankár Ján Mucha bol prikrátky a loptu po druhýkrát loví zo svojej sieti.
     
    69
    Slováci to teraz skúšajú, ale brankárovi Berezovskému veľmi ťažkú prácu nenarobili. Miroslav Karhan nikým nekrytý poslal prihrávku na hranicu šestnástky na Filipa Hološka, ten si pripravil loptu na strelu a zakončoval k ľavej žrdi. Jeho pokus ale nebol príliš razantný a ani dostatočne umiestnený, takže strážca svätyne Arménska s ním problémy nemal.
     
    67
    Slováci sú zakríknutí a Arméni to využívajú a nebezpečne útočia. Po rohovom kope centroval loptu na vzdialenejšiu žrď Marcos Pizzelli, najvyššie vyskočil Valeri Aleksanjan a prehlavičkoval aj Jána Muchu, ale za ním stál Marek Čech, ktorý loptu dokázal odhlavičkovať do bezpečia. Za šestnástkou však Slováci faulujú a pre hostí rozhodca odpískal výhodu štandardnej situácie z 18 metrov. Strela Movsisjana ale skončila nad bránou.
     
    65
    Obrovská príležitosť slovenských futbalistov, ale stále to nejde. Martin Škrteľ výborným centrom našiel v šestnástke Mareka Hamšíka, ten sa snažil spracovať si loptu vo vzduchu i napriek tiesneniu súperovým hráčom, jeho zakončenie z voleja ale bolo mimoriadne nepresné. Z protiútoku opäť pohrozili hostia a vynikajúcou strelou pod brvno natiahol Muchu Artur Jedigarjan, slovenský brankár končekmi prstov loptu vyťahuje nad bránu.

    Kuzmány Andrej a Balko Jozef

    Góly: 57. Movsisjan, 70. Mchitarjan, 80. Ghazarjan, 90+. Sarkisov

    Karty:   45+. Čech (SVK), 52. Guédé (SVK), 73. Šesták (SVK), 75. Hamšík (SVK), 90+. Stoch (SVK) - 37. Mkojan (ARM), 43. Pizzelli (ARM)


    Slovensko: Ján Mucha - Peter Pekarík, Martin Škrteľ, Ján Ďurica, Marek Čech - Miroslav Karhan - Marek Hamšík (K), Miroslav Stoch, Karim Guédé, Vladimír Weiss - Filip Hološko
    Arménsko: Roman Berezovsky - Sargis Hovsepjan (K), Hrajr Mkojan, Valeri Aleksanjan, Levon Hajrapetjan, Artur Jedigarjan, Karlen Mkrtčjan, Henrik Mchitarjan, Marcos Pizzelli, Gevorg Ghazarjan, Jura Movsisjan

    Rozhodca: Marcin Borski - Marcin Borkowski, Rafal Rostowski (všetci Poľsko)

    Diváci: 7238