Slovensko – Arménsko 0:4 (kon.)
koniec
Slovensko
0:4 (0:0)
Arménsko
Utorok 06.09.2011, 20:15Kvalifikácia ME
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Stoch posiela Ghazarjana na zem tvrdým zákrokom a v závere vidí aj on žltú kartu.
     
    90+1
    Arménsko dalo gól! Chybu Jána Ďuricu pri rozohrávke na Martina Škrteľa trestá Mchitarjan, jeho strela sa ešte odrazila od brvna, no ARTUR SARKISOV už vedel čo s loptou a dopravil ju hlavičkou do opustenej bránky.
     
    85
    Sarkisov nahrádza Movsisjana, jedného z dnešných arménskych hrdinov. Hostia môžu byť s výsledkom nad mieru spokojní.
     
    80
    Arménsko dalo gól! Rýhly, nepokrytý Mchitarjan sa dostal po pravej strane až pred Jána Muchu, stiahol na seba aj jediného vracajúceho sa obrancu a poslal loptu GEORGOVI GHAZARJANOVI, ktorý sa pred prázdnou bránkou nemýlil.
     
    79
    Zrejme za protesty pri oddiaľovaní ošetrovania dostáva náš Ďurica žltú kartu.
     
    78
    Oddych Manucharyana na trávniku po zákroku Čecha využívajú naši na striedanie, odchádza práve Marek Čech a prichádza Jendrišek.
     
    75
    Škrteľ padá na ľavej strane a tak trochu si vynahrádza doterajšie posudky na jeho hru. Realizovanie štandardky Stoch urýchlil a Hamšík za ukončenie akcie dostáva žltú kartu.
     
    74
    Za protesty dostáva žltú kartu nový hráč na trávniku - Šesták.
     
    74
    Striedajú aj hostia, Manucharyan strieda dôležitého útočníka Arménska, Pizzelliho.
     
    72
    Pekarík znovu triafa len Berezovskeho! Centrovaná lopta padá na nohu osamoteného Pekaríka, Berezovsky sa nemusel veľmi namáhať, aby loptu vyrazil.
     
    71
    Weissa mladšieho strieda na trávniku Šesták, budeme potrebovať veľké útočné šťastie, aby sme tento zápas aspoň vyrovnali.
     
    70
    Arménsko dalo gól! MCHITARJAN absolútne nebránený získal loptu po našej chybe, pustil sa medzi štyroch brániacich Slovákov a bez ataku prekvapil ďalekou strelou Muchu.
     
    64
    Škrteľova prekrásna prihrávka priamo na Hamšíkovu nohu. Slovenský kapitán mal dostatok času na zakončenie, loptu si však nechal odskočiť vysoko a predviedol skôr golfový odpal, než futbalové zakončenie.
     
    59
    Hološkova strela iba na bránkovej čiare! Sargis Hovsepjan odkopáva loptu po tom čo už Hološko prestrelil neistého Berezovskeho, Hamšík sa tak k "doťuknutiu" nedostal.
     
    57
    Arménsko dalo gól! Loptu vrátenú hlavičkou do našej šestnástky zachytil nikým nekrytý MOVSISJAN a rýchlym zakončením dostáva Arménsko do vedenia.
     
    55
    Bola to Guédého posledná akcia, na trávnik prichádza Jež.
     
    52
    Mkrtčjan sa veľmi rád hodil na trávnik i keď bol od Guédého dosť ďaleko, náš reprezentant za to inkasuje žltú kartu.
     
    49
    Mkrtčjanova delovka spoza šestnástky! Mucha sa natiahol a loptu s problémami vyrazil aspoň na roh, loptu sme totiž pred našou bránou zbytočne stratili a Mkrtčjan namieril aj cez Guédého parádne.
     
    45+4
    Nevinne vyzerajúca situácia končí žltou kartou pre Čecha, jeden z Arméncov v poslednom útoku v zápase sa totiž potokol a z pozície rozhodcu to zrejme vyzeralo ako faul zo zadu.
     
    45+1
    Mucha musel prvý krát v zápase poriadne zasahovať - lopta spoza pokutového územia sa pred ním ešte zvlnila a náš brankár tak radšej zvolil istotu a loptu iba vyrazil na nohy našich obrancov.
     
    45
    Hamšík v ďalšej šanci! Náš kapitán chcel Hološkovu prihrávku z pravej strany poslať ihneď do Berezovskeho protipohybu, ten však nestihol reagovať na prvotný smer lopty a tak stál priamo v priestore Hamšíkovej strely.
     
    43
    Stoch inkasuje po prehratom hlavičkovom súboji tvrdý úder lakťom od Pizzelliho, ktorý dostáva zaslúženú žltú kartu.
     
    36
    Mkojanov výskok v hlavičkovom súboji končí dosť nešťastným podvrtnutím členka, za to, že chcel svoje ošetrovanie urýchliť a nenechal sa vyniesť mimo ihriska nosidlami dostáva žltú kartu.
     
    26
    Po ošetrovaní jedného z Arménskych hráčov veľká šanca našich po rohovom kope! Stochov tradičný center na prvú žrď predĺžil jeden z našich, Berezovsky loptu iba predĺžil na Hološkovu nohu, no jeho strela ani následná Škrtelova dorážka sa za Berezovskeho chrbát nedostali. Prvý menovaný totiž iba napálil loptu do pred ním stojaceho klbka hráčov a náš stopér aj kvôli teču súpera poslal loptu nad.
     
    25
    Hamšíkova klasická hra v strede za pokutovým územím, najprv si prehodil loptu na ľavú nohu po naznačenej strele, čím sa zbavil protihráča a následnou delovkou len vyprášil rukavice Berezovskeho.
     
    16
    Ďalší z centrov Miňa Stocha na pravej strane! Tentoraz našiel Hološkovu hlavu úplne presne, Berezovsky znovu na loptu nedočiahol, na jeho šťastie však zasahovať nemusel, keďže lopta znovu bránku iba preletela.
     
    6
    V Žiline na chvíľu vypukli ovácie. Stochov center preletel popod nabiehajúceho Hamšíka i zle vybiehajúceho brankára Berezovskeho, Weiss mladší však bol na ľavej strane už príliš ďaleko a z veľkého uhla sa mu nepodarilo zakončiť do priestoru bránky, rozvlnil iba bočnú sieť.
     
    2
    Hološko našiel na pravej strane rozbehnutého Stocha, toho strela preletela ponad brvno Berezovskeho, nabiehajúci Hamšík sa tak nedočkal ani lopty na dorážku.

    Marián Handzuš

    Góly: 57. Movsisjan, 70. Mchitarjan, 80. Ghazarjan, 90+1. Sarkisov

    Karty:   45+4. Čech (SVK), 52. Guédé (SVK), 74. Šesták (SVK), 75. Hamšík (SVK), 79. Ďurica (SVK), 90+2. Stoch (SVK) - 36. Mkojan (ARM), 43. Pizzelli (ARM)


    Slovensko: Mucha - Pekarík, Škrteľ, Ďurica, Čech - Karhan, Guédé - Hamšík, Stoch, Weiss ml. - Hološko
    Arménsko: Berezovsky - Hovsepjan, Mkojan, Aleksanjan, Hajrapetjan, Jedigarjan, Mkrtčjan, Mchitarjan, Pizzelli, Ghazarjan, Movsisjan

    Rozhodca: Borski - Borkowski, Rostowski (všetci Poľsko)