Ufa – A. Mytišči 3:2 (kon.)
koniec
HC Salavat Julajev Ufa
3:2 (1:0, 0:0, 2:2)
Atlant Mytišči
cz Sobota 16.04.2011, 13:00Play-off KHL
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Úvodní sestavy:

    Salavat Julajev Ufa: Ersberg (Kolesnik) - Kolcov, Blaťák, Proškin, Kutějkin, Kondratev, Kalinin - Nilsson, Svitov, Klepiš, Taratuchin, Sčastliviy, Viktor Kozlov, Grigorenko, Vjačeslav Kozlov, Thoresen, Zinovjev, Radulov, Saprykin.

    Atlant Mytišči: Barulin (Koval) - Zjuzin, Obšut, Semjonov, Nurislamov, Glazunov, Bykov, Gorochov - Mozjakin, Lewandovskij, Neprjajev, Petrov, Musatov, Upper, Fjodorov, Gluchov, Irgl, Kablukin, Bulis, Marek, Lee.

    Rozhodčí: Odinsh, Zacharov - Shelyanin, Zacharenka.
     
    Krásné sobotní odpoledne, vítejte u sledování online přenosu z pátého finálového zápasu prestižní KHL. Již dnes se může rozhodnout o zisku Gagarinova poháru, Ufa vede 3:1 na zápasy a má výhodu domácího prostředí. Zdolají hokejisté Salavatu svého soka počtvrté v sérii, nebo svěřenci trenéra Miloše Říhy nastartují famózní obrat? Sledujte náš online přenos.
     
    Vyprodaná arena přivítala oba celky na ledové ploše. Domácí v zeleném, hosté oblékli žluté dresy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:48
    Hosté vyhráli úvodní vhazování dnešního klání, zanedlouho však o kotouč přišli a Ufa se nasunula do útočného pásma. Po důrazném souboji u mantinelu je hra přerušena, bude se vylučovat.
     
    0:48
    Upper dostává menší trest, domácí si zahrají přesilovku.
     
    1:28
    Do výhodné střelecké pozice si v pozici mezi kruhy vybruslil Thoresen, trefil ovšem pouze hostujícího obránce. Atlant vzápětí vyhazuje.
     
    2:41
    Ufa až v druhé polovině početní převahy uzamkla svého soupeře ve vlastním pásmu, Taratuchin si klepal o přihrávku před brankovištěm. Černá pryž nakonec do těchto míst skutečně přiklouzala, ovšem domácí forvard jí svoji čepelí nezasáhl.
     
    2:48
    Hosté v plném počtu.
     
    4:12
    Domácí jsou zatím aktivnější, Zinovjev si připsal další střelecký pokus. Ovšem jeho střela byla zblokovaná do ochranné sítě nad hostující klecí.
     
    4:47
    Poprvé se výrazně zapotil také Ersberg, před kterým nebezpečně kličkoval Kablukin. Atlant si ale vážnější příležitost nevytvořil.
     
    5:57
    Radulov vyrazil se Zinovjevem do rychlého protiútoku, ale jejich kombinace úspěch neslavila. Ufa ovšem zůstává před Barulinem, hosté zatím působí hodně zakřiknutě.
     
    7:13
    Ofenzivní počin domácích hokejistů tentokrát brzdí ofsajd, vhazování ve středním pásmu.
     
    7:24
    Registrujeme první větší šanci zápasu. Thoresenova přihrávka zpoza branky nalezla v mezikruží úplně volného Nilssona, který ve skvělé palebné pozici střílel pouze do brankáře Barulina.
     
    7:45
    Ufa právě vstřelila branku!

    Domácí svůj tlak přetavili ve vedoucí branku a dostávají se do vedení. Nilsson od mantinelu posílal puk před brankoviště, odkud je do sítě usměrnil ANDREJ TARATUCHIN. Asistence: Robert Nilsson - 1:0.
     
    8:21
    Vzápětí pálil tvrdě z vrcholu kruhu hostující Bykov, Ersberg však neměl zakrytý výhled a letící kotouč uschoval ve své výstroji. Bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    8:34
    Přesilovou hru si zahrají také hráči Atlantu, domácí obdrželi trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    9:41
    Hostům se v početní převaze nedaří, domácí brankář si zatím ostřejší zákrok nepřipsal. Ufa potřetí vyhazuje přes všechny čáry a spěchá střídat.
     
    10:24
    Při vlastním oslabení naopak prověřil Barulinovu pozornost aktivní Nilsson, hostující gólman byl pozorný a puk zastavil.
     
    10:34
    Ufa hraje v plném počtu, oslabení ubránila na výbornou.
     
    11:54
    Ščastliviyj převzal skvělý pas před brankovištěm a snažil se ihned zakončit. V tísni ovšem kotouč nezasáhl ideálně, Barulin se příliš nezapotil.
     
    13:40
    Hráči Salavatu pokračují v aktivní hře, znovu jednoznačně diktují tempo hry.
     
    14:36
    Semjonov posílá puk do střední třetiny a odchází střídat, domácí musí zahájit další ofenzivní akci znovu.
     
    15:21
    Radulov střílel tvrdě z mezikruží, Barulin předvedl hbitý zákrok. Puk vyrazil mimo své brankoviště a jeho spoluhráči jej vyváží daleko od vlastní svatyně.
     
    17:24
    Velký důraz nyní předvedla domácí útočná formace, dva hráči včetně brankáře Barulina zůstali v hostující kleci. Barulin dokonce ztratil helmu, hra je přerušena. Následuje komerční přestávka.
     
    17:55
    Grigorenko v přímém souboji s Barulinem neuspěl, domácí forvard se prosmýkl až do samostatného úniku, ovšem na pozorného gólmana si nepřišel. Barulin vytěsnil puk nad břevno.
     
    18:34
    Bykov nahazoval puk od modré čáry a úspěšný zákrok si po dlouhé době připsal také Ersberg, který puk svoji vyrážečkou odrazil do ochranné sítě nad brankou.
     
    19:41
    Atlant drží puk na svých holích a pozvolna kombinuje ve vlastním pásmu, do konce první části hry se již zřejmě nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodní dvacetiminutovce byl na ledové ploše pouze jeden tým, Ufa jednoznačně diktovala tempo hry a dostala se do zaslouženého vedení. Další šance domácích již likvidoval dobře chytající Barulin, pokud chtějí hokejisté Altantu pomýšlet na prodloužení finálové série, musí výrazně změnit svůj herní projev.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Hosté se ihned po vyhraném vhazování snažili dostat do útočné třetiny, ale zastavuje je ofsajd.
     
    21:06
    Nilsson proti přesile protivníků za hostující svatyní kotouč nevybojoval, kupředu mají namířeno hráči Atlantu.
     
    21:19
    Tři hráči se nyní nepříjemně srazili, nejvíce otřesen se zdá být domácí zadák Blaťák, který až za pomoci spoluhráčů odchází na střídačku. V utkání by však měl pokračovat.
     
    21:47
    Přesilovka pro Atlant, dvě minuty dostává Taratuchin.
     
    22:31
    Zatím největší šanci hostujícího týmu v dnešním zápase spálil Jan Marek! Český útočník se dostal k odraženému kotouči po průniku Fjodorova, ale z pozice před brankovištěm mířil nad bránu.
     
    23:47
    Ufa v pěti, hosté ale sehráli dobrou přesilovku. Nicméně pozorného Ersberga se jím pokořit nepodařilo.
     
    24:22
    Na opačné straně hřiště pálil zleva Proškin, jeho tvrdý pokus rozduněl pouze mantinel za Barulinovou klecí. Druhá část zápasu zatím přináší vyrovnaný boj, Atlant evidentně zlepšil svůj pohyb na ledové ploše.
     
    25:12
    Neprjajev zkoušel štěstí ranou z úhlu, ovšem Ersberg byl pozorný a puk zastavil. Vhazování po jeho levici.
     
    25:56
    Ufa si zahraje přesilovou hru, na trestné lavici sedí Zjuzin.
     
    26:53
    Po kostrbaté kombinaci v útočném pásmu se zmocnil kotouče Radulov, jenž z pravého kruhu elegantně prokličkoval až před brankáře. Z bezprostřední blízkosti ale puk za Barulina zasunout nedokázal.
     
    27:41
    Velký tlak Ufy v početní převaze, další branku měl na své holi Proškin. Hostující gólman skvělým zákrokem drží svůj tým.
     
    27:56
    Atlant v pěti, komerční přestávka.
     
    28:41
    Atlant vzápětí útočné pásmo neudržel, z protiútoku znovu napřáhl k mohutnému příklepu Proškin. Jeho rána byla tentokrát zblokována hostující obranou.
     
    29:36
    Zápas má v těchto chvílích potřebný náboj, hra se přesouvá z jedné strany na druhou. Domácí nejprve ve své útočné akci neuspěli, na opačnou stranu tak spěchal Mozjakin, který střelou přes obránce nalezl pouze Ersbergovu lapačku.
     
    30:21
    Hosté se snaží střílet z každé pozice, Musatov před malým okamžikem okamžitě pálil po přejetí modré čáry. Ersberg je zatím bezchybný.
     
    31:21
    Po rychlém kontru domácích hledal Saprykin svoji přihrávkou přijíždějícího spoluhráče, k němu ale černá pryž nedoklouzala. Včas zasáhla hostující obrana.
     
    32:40
    Gorochov pálil a domácí gólman opět vyráží. Vyprodaná arena se předvedenou hrou obou celků v těchto minutách baví, sledujeme skutečně parádní hokej.
     
    34:46
    Ufa se snažila uklidnit svižné tempo hry, delší čas kombinovala s kotoučem ve vlastním pásmu a posléze vystartovala kupředu. Finální přihrávka ale končí icingem, buly u Ersberga.
     
    35:13
    Hra však nyní svůj náboj pomalu ztrácí. Týmy se střídají v držení puku, bojuje se ale především v rozích kluziště.
     
    37:04
    Zinovjev zaměstnal svými kličkami hostující defenzivu, která bez úhony soupeřově ataku odolala. Drobnou převahu ovšem mají hráči Atlantu, po další střele musí Ersberg znovu zasahovat.
     
    39:01
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny, domácí drží kotouč na svých holích.
     
    39:41
    Semjonov nahazoval od modré čáry kotouč na domácí svatyni, gólman Ersberg svými betony vyráží.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostřední dvacetiminutovce jsme branku neviděli. Sledovali jsme ale pohledný a vyrovnaný hokej, Atlant po první prospané třetině zvýšil své úsilí. Branku ale vsítit nedokázal, Ufa je tak dvacet minut od zisku Gagarinova poháru.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:18
    Ufa po úvodním vhazování držela puk na svých holích, ale větší šanci si nevytvořila. Na opačné straně hřiště naopak Mozjakinův pas přetavil v prudkou střelu Petrov, domácí brankář připraven.
     
    42:07
    Lewandovskij si připsal střelecký pokus, ale Ersberg se za letícím pukem pouze ohlédl. Hostující forvard mířil nepřesně.
     
    42:37
    Mohlo být vyrovnáno! Bulis nalezl skvělou přihrávkou v mezikruží volného Mozjakina, ten v obrovské šanci mířil pouze do ležícího brankáře.
     
    42:13
    Svitov odpočívá za držení, přesilovka pro Atlant.
     
    42:28
    Hosté si zahrají v pěti proti třem! Kutějkin zastavil unikajícího Mozjakina nedovoleně a sedí na trestné lavici.
     
    43:37
    Mytišči právě vstřelilo branku!

    JAN MAREK ve dvojnásobné přesilovce vyrovnává! Převzal skvěle načasovanou přihrávkou od Mozjakina a z bezprostřední blízkosti zavěsil pod břevno. Asistence: Mozjakin, Petrov - 1:1.
     
    43:12
    Další vyloučení domácích, menší trest dostává Zinovjev.
     
    45:50
    Další soupeřovy ataky již domácí defenziva přečkala bez úhony, Ufa je v plném počtu.
     
    46:08
    Obrovská šance Ufy! Vjačeslav Kozlov stál úplně sám před brankovištěm, ale poskakující puk nedokázal usměrnit do poloprázdné svatyně. Domácí tak odmítli velkou příležitost k tomu, aby se dostali zpět do vedení.
     
    46:15
    Nurislamov dostává dvě minuty, domácí hrají přesilovku.
     
    47:30
    Atlant vyhazuje, soupeřově přesile se zatím dobře brání.
     
    48:15
    Hosté v plném počtu.
     
    49:14
    Zakázané uvolnění domácího celku, vhazovat se bude u Ersberga.
     
    50:01
    Mozjakin prokličkoval do útočného pásma a vzápětí tvrdě pálil, domácí brankář byl pozorný a letící puk uschoval ve výstroji. Buly v útočné třetině hostujícího týmu.
     
    50:34
    Přihrávka Bulise nenalezla volné spoluhráče před brankou, Atlant je v těchto chvílích znovu mírně aktivnější.
     
    52:06
    Na útočný výlet se však vydal také domácí zadák Proškin, jenž po souboji s Markem skončil v domácí svatyni, která vypadla ze svého postavení. Hra je přerušena, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    53:20
    Kolcov drží puk za vlastní bránou a vyčkává, až jeho spoluhráči dostřídají.
     
    53:30
    Šance pro Ufu, Semjonov dostává dvě minuty a domácí si zahrají přesilovku.
     
    53:58
    V oslabení se na odvážný únik vydal Lewandovskij, ale v tísni nezakončil zrovna podle představ. Domácí posléze získali útočné pásmo, v němž nyní kombinují.
     
    54:21
    Ufa právě vstřelila branku!

    Domácí využívají početní převahu a pět minut před koncem základní hrací doby jdou do vedení! ANDREJ KUTĚJKIN napřáhl od modré čáry a jeho rána skončila až v síti. Asistence: Vja. Kozlov, Radulov - 2:1.
     
    55:48
    Ufa právě vstřelila branku!

    Salavat vede již o dvě branky! Klepiš z rohu kluziště zaslal kotouč před branku, odkud jej do sítě doklepl ALEXANDER SVITOV. Asistence: Klepiš, Saprykin - 3:1.
     
    56:14
    Mytišči právě vstřelilo branku!

    Tak to je závěr zápasu jako hrom, hosté nic nevzdávají a stahují soupeřův náskok. ALEXEJ GLUCHOV se prodral až před brankoviště, kde i přes bránícího protihráče zakončil přesně k tyči. Asistence: Kablukin - 3:2.
     
    56:24
    Kolcov dostává dvě minuty, Barulin je na střídačce! Hosté si zahrají v šesti proti čtyřem!
     
    59:40
    Atlant měl v přesilovce velký tlak, ale kýžené branky se nedočkal. Do konce zápasu zbývá dvacet vteřin, Miloš Říha si bere oddechový čas. Vhazování před Ersbergem.
     
    59:55
    Ofsajd Atlantu, vhazování ve středním pásmu. Pět vteřin do konce, domácí začínají slavit.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Vítězem KHL se v sezóně 2010/2011 stává celek Salavat Julajev Ufa!
     
    Obrovská radost domácích hokejistů, které přihlíží také beznadějně vyprodané hlediště. Ufa dnes v první třetině na ledové ploše dominovali, Atlant však posléze vyrovnal hru a bojoval o prodloužení série. V samém závěru ale vyrovnat nedokázal a v konečném součtu končí druhý.
     
    Následuje slavnostní ceremoniál, který vyvrcholí předáním Gagarinova poháru. Nad hlavu jej pozvednou také dva čeští zástupci, Miroslav Blaťák a Jakub Klepiš. To je z letošní sezony KHL vše, děkuji za pozornost a u dalšího ročníku se budu těšit na počtenou! (15:21:56)

    Lukáš Šonský

    Góly a asistencie: 8. Taratuchin (Nilsson), 55. Kutějkin (Vja.Kozlov, Radulov), 56. Svitov (Klepiš, Saprykin) - 44. Marek (Mozjakin, Petrov), 57. Gluchov (Kablukin)


    HC Salavat Julajev Ufa: Ersberg (Kolesnik) - Kolcov, Blaťák, Proškin, Kutějkin, Kondratev, Kalinin - Nilsson, Svitov, Klepiš, Taratuchin, Sčastliviy, Viktor Kozlov, Grigorenko, Vjačeslav Kozlov, Thoresen, Zinovjev, Radulov, Saprykin.

    Atlant Mytišči: Barulin (Koval) - Zjuzin, Obšut, Semjonov, Nurislamov, Glazunov, Bykov, Gorochov - Mozjakin, Lewandovskij, Neprjajev, Petrov, Musatov, Upper, Fjodorov, Gluchov, Irgl, Kablukin, Bulis, Marek, Lee.

    Diváci: 7950