Slovensko – USA 1:8 (kon.) | Nórsko – Švédsko 2:10 (kon.) | Švajčiarsko – Nemecko 1:4 (kon.)
Česko – Kanada 0:5 (kon.)
koniec
Nórsko
2:10 (1:1, 0:3, 1:6)
Švédsko
cz Piatok 15.04.2011, 15:30 • EnergieVerbund Arena • Majstrovstvá sveta U18
Partner:
     
    59:38
    Dvě minuty za hákování dostává Bjorsland. 5/4 - Švédsko.
     
    58:15
    Forsberg se zjevil úplně sám před norským brankářem, ale když chtěl udělat blafák do bekhendu, tak mu sjel kotouč z hole.
     
    56:58
    Dvě minuty za hákování dostává Blomkvist. 5/4 - Norsko.
     
    56:41
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Máme tu další branku. Před Johansenem se nejrychleji zorientoval JEREMY BOYCE ROTEVALL a střelou k tyči dává desátý švédský gól. Asistence: Victor Rask, Mika Zibanejad. 2:10.
     
    55:30
    Lundberg mohl skórovat po hrubce obrany Norsky, ale bekhendem přestřelil prázdnou klec.
     
    53:25
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Devátý puk se třepotá v norské kleci. Zibanejad přihrál VICTORU RASKOVI, který se štěstím dává další gól Tří korunek. Asistence: Mika Zibanejad.
     
    52:02
    Bude se vylučovat a to na norské straně. Vikingové jsou trochu frustrováni, a tak se dopouštějí nedovolených zákroků. Trettenes dostává 2 + 2 za hrubost. I švédská trestná lavice se za odplatný zákrok zaplní. Klefbom dostává menší trest za hrubost. 5/4 - Švédsko.
     
    51:30
    Lilliestrom Karlsson si položil brankáře, ale nedokázal dostatečně zvednout puk, aby přehodil jeho levý beton. Švédové mají obrovský tlak!
     
    50:00
    Dnešní zápas sleduje 533 diváků.
     
    49:02
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A další branka Švédů. Johansen vyrazil střelu Boycer Rotevalla před sebe a MIKA ZIBANEJAD tak měl lehkou úlohu, aby zkompletoval svůj hattrick. Asistence: Jeremy Boyce Rotevall, Oscar Klefbom. 2:8.
     
    47:13
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové bleskurychle využili přesilovku a dávají svůj sedmý gól v zápase. Bengtsson vypálil od modré a puk uklidil za Johansenovi záda FILIP FORSBERG. Asistence: Rasmus Bengtsson, Karl Johansson. 2:7.
     
    47:01
    Švédsko bude hrát přesilovku. Hoff dostává menší trest za podražení. 5/4 - Švédsko.
     
    45:22
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Norové přeci jen využívají přesilovou hru a odpovídají na švédský gól. Salo přihrál mezi kruhy JONASU KNUTSENOVI, který střelou švihem zavěsil za záda Lundströma. Asistence: Espen Salo. 2:6.
     
    44:53
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Začíná z toho být malý debakl pro Norsko a žlutomodří skórují dokonce v oslabení. Blomkvist přenechal puk na modré GUSTAVU BJORKLUNODVI, který se střelou k tyči nemýlil. Asistence: Albin Blomkvist. 1:6.
     
    43:52
    Norsko si může na chvilku oddechnout. Na trestnou zamířil Rask za sekání. 4/4.
     
    42:40
    A pro Nory bude ještě hůř. Dvě minuty za podražení dostává Salsten. 5/4 - Švédsko.
     
    40:15
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Žlotomodří si nachystali parádní přivítání pro nového muže s maskou v brance Norska. VICTOR RASK přebral pěkný pas od Klefboma a střelou z otočky ho propálil mezi betony. Asistence: Oscar Klefbom.
     
    Norsko střídá před závěrečnou periodou brankáře. Soberga nahrazuje Johansen.
     
    38:23
    Norsko bude hrát početní převahu. Arvidsson dostává dvě minuty za hákování. 5/4 - Norsko.
     
    37:12
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Žlutomodří jdou do tříbrankového trháku. Zibanejad si zajel za branku pro sraženou střelu, přihrál před kasu na zcela volného JEREMYHO BOYCER ROTEVALL, pro kterého nebyl problém trefit poloprázdnou norskou klec. Asistence: Mika Zibanejad, Rasmus Bentsson. 1:4.
     
    34:29
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Boyce Rotevall vypálil od modré, Soberg jeho střelu vyrazil přesně na hůl MIKY ZIBANEJADA, který pohotovým šťouchnutím poslal puk mezi betony norského brankáře až za červenou čáru. Asistence. Jeremy Boyce Rotevall, Victor Rask. 1:3.
     
    26:00
    A další fantastický zákrok norského muže s maskou. Boyce Rotevall se před ním zjevil zcela sám, ale trefil pouze lapačku norského gólmana.
     
    23:23
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Klefbom našel dlouhým pasem na útočné modré MIKU ZIBANEJADA, který své osamocené sólo dovedl k dokonalosti, když střelou pod lapačku nedal Sobergovi šanci. Asistence: Oscar Klefbom. 1:2.
     
    19:30
    Forsberg, jediný střelec Švédska na turnaji, je při chuti. Soberg musel rychle k zemi, ale lapil jeho šikovnou střelu z levé strany.
     
    19:01
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Norové si neužili jednobrankový náskok příliš dlouho. Po osmi vteřinách od jejich branky vypíchl puk norské obraně FILIP FORSBERG a vystřelil z mezikruží na Soberga. Ten jeho pokus vyrazil pouze před sebe, kde nikým neatakovaný Forsberg doklepl puk do branky. Bez asistence.
     
    18:53
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Hráči Norska v této přesilovce nepředvedli nic, ale jediná střela se dokázala ujmout. JONAS KNUTSEN dostal parádní pas od Trettenese na modrou a přesnou střelou do pravého růžku švédské branky dává Norům překvapivé vedení. Asistence: Mathias Trettenes. 1:0.
     
    18:24
    A další atak Švédska v oslabení. Zibanejad sám z pravé strany nechává zadunět Sobergovy betony!
     
    17:58
    Klefbom unikl ve vlastním oslabení norské obraně a sám se řítil na Soberga. Ten jeho střelu vyrazil nad sebe a švédský útočník padající puk do norské branky uklidil jasně vysokou holí. Rozhodčí okamžitě rozpažil a stav je stále 0:0.
     
    17:12
    Bjorklund dostává dvě minuty za faul loktem a Norsko bude hrát první početní převahu. 5/4 - Norsko.
     
    11:02
    Lesund podrazil Zibanejada, který kolem něho prolétl jako stíhačka a půjde si odpykat dvouminutový trest. 5/4 - Švédsko.
     
    9:20
    Markus Soberg zapálil trysky a neuvěřitelnou rychlostí se dostal s kotoučem až před Lundströma. Švédský brankář ale dokázal proti jeho nepříjemnému pokusu mezi betony bleskově zareagovat a uchránil Švédsko od první inkasované branky.
     
    4:26
    Medby dostává menší trest za hákování a Švédsko bude hrát přesilovou hru. 5/4 - Švédsko.

    Petr Schultz

    Góly a asistencie: 19. Knutsen (Trettenes), 46. Knutsen (Salo) - 20. Forsberg, 24. Zibanejad (Klefbom), 35. Zibanejad (Boyce Rotevall, Rask), 38. Boyce Rotevall (Zibanejad, Bengtsson), 41. Rask (Klefbom), 45. Bjorklund (Blomkvist), 48. Forsberg (Bengtsson, Johansson), 50. Zibanejad (Boyce Rotevall, Klefbom), 54. Rask (Zibanejad), 57. Boyce Rotevall (Rask, Zibanejad)


    Nórsko: Soberg S.(40. Johansen) - Nasgaard, Lesund, Salo, Noteng, Bjorsland, Haaland - Hoff Karterud, Weberg - Soberg M., Knutsen, Trettenes - Medby, Heier, Aslaksen - Lund, Fischer, Salsten.
    Švédsko: Lundström (Lassinantti) - Vikstrand, Klefbom, Bengtsson, Johansson, Blomkvist, Nilsson - Boyce Rotevall, Rask, Zibanejad - Arvidsson, Nermark, Lundberg - Bjorklund, Karlsson, Forsberg - Blomstrand, Lilliestrom Karlsson, Wedin - Froberg

    Rozhodca: Brüggemann (GER), Vasiljev (RUS) - Birin (RUS), Kowert (GER)