Žilina – Piešťany 4:2 (kon.) | Košice – Nitra 5:0 (kon.) | Poprad – Skalica 6:3 (kon.)
koniec
HC Košice
5:0 (2:0, 0:0, 2:0)
HK Nitra
Piatok 04.03.2011, 18:00Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Všetko je už pripravené na začiatok dnešného piateho štvrťfinálového zápasu v ktorom môžu domáci hokejisti už definitívne postúpiť do semifinále.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    0:42
    Nitra začala aktívnejšie dnešné stretnutie, hostia sa dostali do útočného pásma kde však chýba streľba, po prvom úspešnom zákroku košického brankára sa bude o pár sekúnd vhadzovať pred jeho bránou.
     
    1:43
    Košice dali gól!
    Domáci hokejisti sa ujímajú vedenia, keď si v útočnom pásme narazil puk Dravecký so ZÁLEŠÁKOM a ten presnou strelou medzi betóny zvyšuje na 1:0.
     
    2:13
    Marcel Haščák sa pokúsil s pukom niečo vymyslieť v útočnom pásme, nepodarilo sa mu však prekabátiť jedného z obrancov Nitry a strela z toho nakoniec nebola.
     
    2:38
    Vylúčenie Nitry, na trestnú lavicu si sadá za držanie hokejky Miroslav Duben.
     
    3:15
    Košice začali dobre vo svojej presilovej hre, tlačia svojho súpera v útočnom pásme no chýba početnejšia streľba.
     
    4:19
    19 sekúnd pred návratom Dubena na ľadovú plochu sa hrá presunie na vhadzovanie do útočného pásma Nitry, domáci hokejisti už nemajú veľa času na skórovanie.
     
    4:40
    Košice dali gól!
    Domáci hokejisti pridávajú druhý gól v tomto zápase, keď od modrej čiary nahodil puk pred bránu Michal Grman, puk ešte stihol pred bránou zrejme tečovať VLADIMÍR DRAVECKÝ, ktorý teraz 2x potešil divákov v Steel aréne.
     
    5:18
    Marcel Haščák teraz prudko vypálil na bránu, puk trafil rovno do masky nitrianskeho brankára, ktorý je momentálne otrasený na ľadovej ploche, všetko by však malo byť v poriadku.
     
    6:05
    Hru momentálne prerušila reklamná prestávka, hostia sa do dnešného zápasu nepustili najlepšie a pokiaľ sa rýchlo nepreberú bude to zrejme koniec tejto série.
     
    7:09
    Domáci hokejisti zatiaľ majú toto stretnutie pevne v rukách, hostia sa prakticky nedostali do poriadnej šance pred košickú bránu, fanúšikovia Nitry, ktorí stoja v sektore B31 sa zatiaľ nevzdali a ženú svojich miláčikov dopredu.
     
    8:11
    Prečíslenie domáceho tímu, do šance sa pred bránu dostal Dravecký a Grmanom, ani jeden však nedokázal tentoraz dotlačiť puk za chrbát nitrianskeho brankára.
     
    9:09
    Menšie nedorozumenie v obrannom pásme Košíc, oceliari sa dlho nevedeli zbaviť puku, nakoniec ho jeden z nich s námahou poslal do stredného pásma.
     
    9:43
    Tempo zápasu zatiaľ nieje podľa predstáv, vynecháva hlavne strana hostí, domáci hokejisti poslušne využili všetky chyby svojho súper a aj preto vyhrávajú zverenci Rostislava Čadu na vlastnom ľade 2:0.
     
    10:43
    Veľká príležitosť Petra Bartoša, ktorý sa sám rútil na bránu hostí, kapitán košického tímu si pekne položil svojho súpera v bráne, horná konštrukcia brány však povedala nie a skóre sa tak v košickej Steel aréne nemení.
     
    11:09
    Aktívny Marcel Haščák sa opäť pokúsil niečo vymyslieť pred bránou, tentoraz však trafil len bočnú sieť.
     
    13:20
    Hosťujúci tím sa stále nevie dostať do svojej kože, zatiaľ je to až príliš slabé na pozornú obranu oceliarov v dnešnom zápase, hre by určite pomohol kontaktný gól.
     
    14:07
    Do obrovskej šance pred bránou sa dostal z ničoho nič Miroslav Zálešák po veľkej chybe hostí, košický kanoniec zvolil miesto rozmýšlania prudkú strelu, ktorú však Laco zneškodnil.
     
    15:00
    Domáci hokejisti majú zatiaľ stále všetko vo svojich rukách, darí sa im eleminovať všetky útočné chúťky svojho súpera a pred Lacovou bránou je to taktiež dobré.
     
    16:29
    Podarená strela Fabuša, ktorá skoro dvihla divákov zo sedadiel, jeho projektil však len tesne minul Lacovu bránu, hra sa rýchlo presunula do stredného pásma.
     
    16:47
    Druhé vylúčenie Nitry v tomto zápase, keď si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť na trestnú lavicu Samir Saliji.
     
    17:32
    Košice sa konečne usadili v útočnom pásme.
     
    17:45
    Petrovi Bartošovi dnes zrejme nieje súdené streliť gól, aj tentoraz sa dostal do vynikajúcej šance pred bránou, položil si Laca, ktorý však dobre vykryl priestor pred bránou a zmaril aj túto šancu košického kapitána.
     
    18:03
    Necelé dve minúty pred koncom riadneho hracieho času je skore v košickej Steel aréne naďalej 2:0, domáci hokejisti v tejto tretine boli jasne lepším tímom, hostia by sa mali dať cez prvú prestávku dokopy a sústrediť sa na čo najrýchlejší kontaktný gól.
     
    19:20
    Prvé vylúčenie domáceho tímu, keď si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Michel Miklík za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:38
    Oslabenie košickému mužstva pokračje, domáci hokejisti však momentálne držia puk ďaleko od vlastnej brány, čaká sa už len na vhadzovanie pred Lacovou bránou.
     
    21:23
    Košice v plnom počte, hostia, ktorých presilová hra bola predelená prestávkou veľa vody v útočnom pásme nenamútili.
     
    22:05
    Jaroslav Kristek sa uvoľnil v útočnom pásme, prešiel pred bránu kde však jeho strela väčší úspech neslávila.
     
    22:15
    Zmätok pred bránou hostí, našťastie sa puk dostal na hokejku jedného z Nitranov a ten puk odpálil ďalej od svojej brány
     
    23:47
    Tempo hry sa momentálne spomalilo, častejšie majú puk vo svojej moci domáci hokejisti, ktorým však chýba početnejšia streľba.
     
    24:47
    Domáci hokejisti momentálne kontrolujú priebeh stretnutia, zbytočne nepúšťajú svojho súpera pred vlastnú bránu, od hostí to stále nieje na 100%.
     
    25:21
    Ďalšie vylúčenie Košíc, k Pašekovi si sadne na trestnú lavicu aj Vladimír Dravecký, hostia tak budú mať viac ako jeden a pol minútu prevahu o dvoch mužov.
     
    25:59
    Nitra sa dostávala pod kožu svojmu súperovi, jeden z oceliarov však nakoniec získal puk, ktorý už letí až k Lacovi.
     
    27:21
    Košice sú už v plnom počte, Nitra mala svetlé chvíle no chýbal tomu posledný gólový krok.
     
    27:48
    Zmätok pred bránou hostí, v zhluku tiel sa puk nakoniec nedostal až za chrbát Nitrianskeho brankára, skóre sa v košickej Steel aréne naďalej nemení.
     
    28:48
    Marcel Haščák si odchádza sadnúť na trestnú lavicu za hákovani + Henrich Ručkay za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    29:39
    Vylúčenie Nitry, za atakovanie košického brankára si odchádza sadnúť na trestnú lavicu Samir Saliji, hrať sa bude 4 na 3.
     
    30:22
    Ďalšie vylúčenie hostí, na trestnú lavicu si odchádza sadnúť Miroslav Štefanka za hákovanie.
     
    31:43
    Košičania nevyužili dobrú príležitosť, pri hre 5 na 3 sa však oceliarov veľmi nedarilo dostať svojho súpera pod tlak, hra momentálne pokračuje v strednom pásme.
     
    33:04
    NItra už hrá v plnom počte, domáci hokejisti sa veľmi nepochlapili ale ďalšiu príležitosť im dáva Slovák za hákovanie.
     
    33:15
    Dnešné stretnutie sleduje 5663 platiacich divákov.
     
    34:14
    Sily na ľadovej ploche na na 50 sekúnd vyrovnajú, keď si na trestnú lavicu odchádza za hákovanie sadnúť Michel Miklík.
     
    36:54
    Hru momentálne prerušila reklamná prestávka, Nitra sa však naďalej nevie chytiť a veľmi dobre to s hráčmi hostí nevyzerá, v hokeji je však možné všetko.
     
    37:12
    Ladislav Gabriš si odchádza sadnúť na trestnú lavicu za držanie.
     
    38:49
    Domácim hokejistom sa nedarí v tejto presilovej hre, Laco má minimum práce a vyzerá, že táto tretina skončí 0:0.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    41:10
    Hostia ani v tejto záverečnej tretine v dnešnom stretnutí veľmi nehryzú, je síce len začiatok ale hostia sa prakticky od začiatku len bránia a snažia sa vyhodiť puk zo svojho obranného pásma.
     
    43:07
    Obraz hry sa naďalej nemení, hostia síce zvýšili úsilie na ľadovej ploche, stále to nieje to pravé orechové, hostia už majú na zmenu skóre len necelých 17 minút riadneho hracieho času.
     
    43:47
    Jaroslav Kristek sa odhodlal k strele v útočnom pásme, jeho pokus však pozorný brankár hostí zmaril, vytlačil na ochrannú sieť a pokračovať sa tak bude po vhadzovaní v útočnom pásme oceliarov.
     
    44:59
    Akcia Košíc na ktorej konci bol Jenčík s Frolíkom, ani jednému z nich sa však nepodarilo prekvapiť pozorného nitrianskeho brankára.
     
    46:36
    Košice bez väčších problémov udržujú dvojgólové vedenie, hostia akokeby už nestačili na záverečný nápor, ktorí by im mohol priniesť tak dôležitý kontaktný gól.
     
    47:50
    Košice dali gól!
    Domáci hokejisti pridávajú tretí klinec, zrejme už definitívny do rakvy nitrianskeho tímu, autor tohto presného zásahu po nahrávke Richarda Jenčík bol MARTIN FROLÍK.
     
    48:27
    Košice dali gól!
    A už je zrejme definitívne rozhodnuté, keď spoza brány našiel Peter Bartoš voľného GRONA pred Lacom a jeho strela bez väčších ťažkostí prešla za chrbát nitrianskeho brankára.
     
    49:24
    Necelých 11 minút pred koncom riadneho hracieho času je v košickej Steel aréne už zrejme definitívne rozhodnuté o prvom postupujúcom do semifinále, Nitra dnes nepodala najlepší výkon, hostia nepotrápila oceliarov tak ako v predchádzajúcich dvoch zápasoch a aj preto svieti skóre na informačnej kocke 4:0 pre domácich.
     
    50:14
    Steel arénou sa už valí prvá mexická vlna.
     
    52:15
    Mám pocit, že Nitra sa už mierne zmierala s prehrou, šancu jej však možno dá práve aj táto presilová hra, keď si na trestnú lavicu sadá Homér.
     
    53:14
    Hostia počas prvej minúty presilovej hry ani len nevystrelili na bránu, hostia celkovo dnes málo strielajú do 40-tej minúty vyslali smerom na Hudáčka len 17 striel.
     
    54:29
    Košice hrajú v plnom počte, hostia počas svojej početnej výhody ani len nevystrelili smerom na Hudáčka, ktorý má minimum práce.
     
    56:57
    Košice dali gól!
    Domáci hokejisti pridávajú piaty gól, keď pred bránou tečoval nastrelený puk JAROSLAV KRISTEK, ktorý prekvapil nitrianskeho brankára, ktorý tomuto gólu už nevedel zabrániť.
     
    58:30
    Asi najväčšia šanca hostí v tomto zápase, keď sa po zaváhaní domácej obrany dostal do samostatného nájazdu Miroslav Kováčik, jeho strela však neprekvapila dnes 100%-ného Hudáčka.
     
    59:30
    Necelých 30 sekúnd pred koncom standing ovation pre domácich hokejistov.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (20:17:38)

    Rastislav Supik

    Góly a asistencie: 2. Zálešák (Dravecký, Pašek), 5. Dravecký (Grman), 48. Frolík (Jenčík), 49. Gron (Bartoš), 57. Kristek


    HC Košice:
    HK Nitra: