Poprad – Žilina 3:1 (kon.) | Zvolen – HC Slovan 1:3 (kon.) | Martin – B. Bystrica 5:3 (kon.)
Košice – Nitra 3:2 (po pr.) | Trenčín – Skalica 4:1 (kon.)
koniec po predl.
HC Košice
3:2 (0:0, 2:2, 0:0)
HK Nitra
Utorok 04.01.2011, 17:30Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    Koniec zápasu. (19:42:06)
     
    Košice dali gól! Autorom víťazného gólu po presnom streleckom pokuse sa stáva DUŠAN ANDRAŠOVSKÝ, ktorý tak ešte počas predĺženia rozhodol dnešné stretnutie.
     
    Stále sme nevideli strelu smerom na bránu, diváci začínajú v Steel aréne pískať.
     
    Počas predĺženia sa bude čas merať opäť ručne, počas ktorého sme nevideli ešte ani jeden strelecký pokus žiadneho z tímov, puk je väčšinou v strednom pásme.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    59:10
    Vorelove zakončenie tesne pred koncom riadneho hracieho času, puk však letel nad bránou Nitry.
     
    57:45
    Na opačnej strane zakončenie Petra Bartoša, jeho nepríjemná strela smerovala tesne vedľa brány.
     
    57:02
    Samir Saliji mal necelé tri minúty pred koncom riadneho hracieho času na hokejke gól, jeho dorážka tesne pred košickou bránou však úspech neslávila.
     
    56:42
    Puk letí 14 sekúnd pred návratom Richarda Jenčíka z trestnej lavice len k Čiliakovi, hosťom tak nič iné neostáva len sa ešte stihnúť vrátiť pred košickú svätyňu a niečo ešte vymyslieť.
     
    55:33
    Július Hudáček musel čeliť nepríjemnému pokusu Šumichrasta, ktorý pred bránou ešte pozmenil trajektóriu puku, domáci brankár však mal oči na pozore a pripísal si ďalší úspešný zákrok.
     
    54:58
    vylúčenie domáceho tímu, na trestnú lavicu si sadá za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou Richard Jenčík.
     
    Richard Jenčík v dobrej príležitosti ani následná strela Deyla od modrej neprekvapila dnes vynikajúceho Čiliaka, ktorý opäť podržal svojich spoluhráčov a aj vďaka nemu je stav v Steel aréne 5 minút dokonca nerozhodný 2:2.
     
    53:31
    Peter Huba sa ocitol pred bránou v dobrej príležitosti, zoči-voči Čiliakovi však útočník domáceho tímu opäť neuspel.
     
    52:34
    Frolík z otočky pálil smerom na bránu, jeho strela však smerovala po ľade kde mal pripravený pravý betón pozorný Čiliak, hra pokračuje v strednom pásme.
     
    50:43
    Nitre sa nedarí, navyše do dobrej príležitosti sa dostal Marek Vorel, jeho prudká strela na chvíľu zamestnala nitrianskeho brankára.
     
    49:34
    Polovica vylúčenia domáceho hráča je už za nami a Nitra prakticky ešte nevystrelila smerom na bránu, domáci diváci navyše tlačia svojich dopredu mohutným potleskom.
     
    47:12
    Nitra má teraz ideálnu príležitosť otočiť vývoj stretnutia na svoju stranu, domáci hokejisti budú ešte viac ako 4 minúty hrať vo štvorici.
     
    Jiří Polák už vstal z ľadu a za pomoci odišiel na striedačku svojho tímu, hlavný rozhodca vylučuje po nepríjemnom aj keď podľa mňa neúmyselnom zákroku Róberta Tomíka na 5 minút + dokonca stretnutia.
     
    Nepríjemná situácia na ľadovej ploche, pri mantineli sa v osobnom súboji ocitli dvaja hráči, smolu mal ten v bielo-modrom drese, ktorý nepríjemne narazil hlavou o mantinel.
     
    46:02
    Nitra momentálne drží svojho súpera ďalej od vlastnej bráni, hosťom sa darí táto hra paradoxne hlavne pri hre vo štvorici.
     
    43:59
    A opäť veľmi nemastná-neslaná hra Košíc v presilovej hre, oceliarom sa nedarí a nedarí premieňať svoje šance, absentuje navyše aj početnejšia streľba.
     
    43:10
    Nepríjemná strela Vladimíra Draveckého, ktorý si nakorčuloval do útočného pásma, útočník domáceho tímu zbytočne nešpekuloval a poslal smerom na Čiliaka jedovatú strelu, jeho súper v bráne však reflexívne zachytil puk do lapačky.
     
    42:32
    Puk 1x letí z obranného pásma hostí, oceliari pokračujú v trende premrhaných príležitostí počas početnej výhody v dnešnom stretnutí.
     
    42:06
    Domáci hokejisti si zahrajú presilovú hru, keď si na trestnú lavicu sadá za hákovanie Štefan Fabian.
     
    41:34
    Hrá sa od začiatku tretej tretiny prakticky bez prerušenia, puk sa pohybuje od jednej brány k druhej no bez streleckého pokusu.
     
    40:23
    Na zimnom štadióne Ladislava Trojáka v Košiciach už beží časomiera, celkom užitočná vec pre všetkých zúčastnených.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Po vyrovnávajúcom góle hostí počuť aj ich fanušikov, ktorí posledné sekundy prekričali svojich početnejších susedov zo sektoru A11
     
    38:11
    Nitra dala gól! Nitra teraz ukázala svojmu súperi ako sa hrajú presilové hry, pred bránou si pekne počkal na puk nikým nebránený KORHOŇ, ktorý tak pridáva svoj druhý gól v zápase.
     
    Obrovská šanca hostí, Július Hudáček na poslednú chvíľu stihol zmariť doklepnutie jedného z hráčov Nitry, Košice to bude stáť ďalší vylúčení hráč, hostia tak majú ideálnu príležitosť na vyrovnanie.
     
    36:03
    Zbytočné vylúčenie domáceho tímu, na trestnú lavicu si sadá Radek Deyl za podrazenie.
     
    Dnešné stretnutie sleduje v Steel aréne 5047 platiacich divákov
     
    Košičania sú opäť v hernom kŕči v početnej výhode, nedarí sa im prekombinovať ich súpera, pred bránou sa trápia a absolútne chýba streľba.
     
    33:34
    Vylúčenie hostí, na trestnú lavicu si sadá autor úvodného gólu Ľubomír Korhoň za podrazenie.
     
    Domáci hokejisti sa vo veľkom štýle vrátili do zápasu a po presnom pokuse ich kapitána vedú v polovicu zápasu 2:1, Nitre sa momentálne veľmi nedarí dostať k puku, domáci sú hlavne v psychickej výhode, ktorú si vychutnávajú plnými dúškami.
     
    29:29
    Košice dali gól! Opäť musím konštatovať, že kto iný má vyťahovať oceliarov z "kaše" ak nie ich kapitán PETER BARTOŠ, ktorý sa s pukom prebojoval cez dvojicu hráčov Nitry, a presnou strelou vymietol aj ďalší roh Čiliakovej brány, asistencie : Dravecký a Gron.
     
    Domáci hokejisti po vyrovnávajúcom góle značne ožili, ich tlak sa pomaly stupňuje a puk je opäť pred Čiliakom.
     
    28:34
    Košice dali gól! Domáci hokejisti konečne prelomili gólové trápenie, keď Marek Vorel vošiel s pukom do útočného pásma naservíroval puk JAROSLAVOVI KRISTEKOVI a ten parádnou strelou prestrelil všetko čo mu stálo v ceste, druhá asistencia : Grman.
     
    Marek Vorel sa pred bránou dostal do nebezpečnej príležitosti, jeho dorážka však nestačila na pozorného Čiliaka, ktorý včas sklepol betóny a zmaril tak šancu domáceho tímu a náladu divákov v Steel aréne, až na 30 skalných z Nitry.
     
    K slovu sa posledné sekundy dostali aj hostia, ich nepresné strely však nemohli ohroziť pozorného košického brankára, ktorý v tejto tretine už musel loviť puk zo svojej siete.
     
    25:00
    V Steel aréne vypadla časomiera na informačnej kocke, merať sa tak bude ručne.
     
    24:02
    Domáci hokejisti naďalej držia puk na útočnej polovici, absolútne sa im však nedarí žiadna útočná činnosť, jedine strela Petra Bartoša na konci úvodnej tretiny voňala gólom.
     
    23:13
    Hostia sa v úvode druhej tretiny ujali vedenia, momentálne sa však musia brániť voči zatiaľ bezzubým útokom košického tímu, oceliari dnes ešte nerozbehli svoju útočnú mašinériu.
     
    21:43
    Nitra dala gól! Úvodný gól dnešného stretnutia si pripisuje ĽUBOMÍR KORHOŇ, ktorý dostal presnú prihrávky spoza brány od Tomáša Chrenka, útočník hosťujúceho tímu nezaváhal a prudkou strelou prekvapil košického brankára.
     
    20:40
    Pekná individuálna akcia Gabriela Spilara, ktorú musel nedovoleným zákrokom nakoniec "zneškodniť" Richard Jenčík, ktorý si za podrazenie odchádza sadnúť na trestnú lavicu.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:31
    Najväčšia šanca Košíc v tomto zápase, keď niektorí z oceliarov mám pocit, že Peter Bartoš dobre vypálil smerom na bránu, puk sa odrazil od tyčky do brankára a od neho smeroval naspäť za bránkovú čiaru, vynikajúci Čiliak však stihol zareagovať a reflexívne skryl puk do svojej lapačky.
     
    18:34
    Domáci hokejisti hrajú horšie v presilovej hre ako v stave rovnovážnom, absolútne sa im nedarí v početnej presile niečo vymyslieť pred Čiliakom, ktorý má poslednú dobu minimum práce.
     
    17:52
    Ďalšie vylúčenie hostí, na trestnú lavicu si tentoraz sadá Samir Saliji za podrazenie.
     
    16:45
    Domácim hokejistom sa táto presilová hra absolútne nedarí, ešte sa im nepodarilo ani len vystreliť smerom na svojho protivníka v bráne, 2 minútový trest Mareka Slováka sa o chvíľu skončí a hostia tak už budú hrať o pár sekúnd v pätici.
     
    15:12
    Vylúčenie Nitry - za seknutie + 10 minútový osobný trest za nešportové správanie pre Mareka Slováka.
     
    14:34
    Zápas nemá jasného favorita, mierne aktívnejší sú síce domáci hokejisti no vynikajúci Čiliak zatiaľ zlikvidoval všetky strely oceliarov a tak skóre v Steel aréne naďalej 0:0.
     
    13:07
    Náznak šance hostí, tá však veľmi rýchlo skončila a puk opäť prichádza na obzor brankára Čiliaka, ktorý má v tomto stretnutí oveľa viacej práce ako jeho kolega Hudáček.
     
    11:54
    Hra má rýchly spád, rozhodcovia často neprerušujú no ani jeden tím si nevie vypracovať stálejší tlak.
     
    10:43
    Ďalší podarený pokus domáceho tímu, keď krátko po prechode modrou čiarou vypálil smerom na bránu Stanislav Gron, jeho jedovatá strela narobila "bobky" nitrianskemu brankárovi, ktorý však nakoniec situáciu zvládol a dokázal puk vyraziť pred seba.
     
    9:32
    Peter Huba sa pekne natlačil na bránu, volil strelu bekhendom no Čiliak bol dobre postavený a aj túto podarenú strelu košického útočníka dokázal zlikvidovať.
     
    8:23
    Pekná individuálna akcia Róberta Tomíka, ktorý sa zbavil obrancu hostí, naservíroval puk voľnému Andrašovského, jeho strela však bola zblokovaná a letela mimo nitriansku bránu.
     
    7:34
    Tesne pred návratom Hubu na ľad sa hostia dostali v útočnom pásme do šance, Korhoňom pokus však úspech taktiež neslávil a tak je stav aj v ôsmej minúte naďalej 0:0.
     
    6:23
    Nitrania sa momentálne nasťahovali do útočného pásma, nedarí sa im však uvoľniť pred košickým brankárom, absentuje streľba a puk je väčšinou pri mantineli.
     
    5:43
    Prvé vylúčenie domáceho tímu, keď si na trestnú lavicu za podrazenie sadá Peter Huba.
     
    5:02
    Na dnešné stretnutia sa prišli pozrieť aj fanušikovia Nitry, ak dobre počítam tak je ich v sektore fans hostí presne 30.
     
    4:12
    Gabriel Spilar vyslal smerom na košického brankára strelu švihom, tá však nespĺňala gólové kritéria, Hudáček si tento pokus vychutnal.
     
    3:21
    Čiliak mal teraz veľké šťastie po prudkom pokuse Jána Tabačeka od modrej, puk skončil nakoniec na konštrukcii brány, veľa nechýbalo a domáci hokejisti sa mohli tešiť z úvodného gólu.
     
    2:50
    Ďalšie vylúčenie Nitry, keď si na trestnú lavicu sadá za seknutie Michal Novák, Košice tak budú hrať v pätici proti trom hráčom Nitry.
     
    2:23
    Veľký zmätok pred bránou hostí, Nitrania mali teraz veľké šťastie, že sa puk nedostal až za chrbát ich brankára, ktorý mal vo väčšine prípadov zakrytý výhľad.
     
    1:53
    Čiliak musel na konci druhej minúty zasahovať proti prudkému pokusu Tabačeka od modrej čiary, puk však skončil priamo v lapačke nitrianskeho brankára a tak sa bude pokračovať po buly.
     
    1:25
    Vylúčenie hosťujúceho tímu, keď si na trestnú lavicu sadá za držanie protihráča Jiří Polák.
     
    1:07
    Vladimír Dravecký sa pokúsil individuálne dostať až pred bránu kde však bol faulovaný a momentálne sa už len čaká, kým sa hostia nedotknú puku a preruší sa hra.
     
    0:20
    Košickí hokejisti začali aktívnejšie, v úvode stretnutia sa presunuli s pukom do útočného pásma kde však po pár sekundách bez streleckého pokusu stratili gumový projektil z dohľadu a Čiliak tak nemusel zasahovať.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hudáček - Homér, Tabaček, Deyl, Šterbák, Šeda, Slimák, Grman, Baláž - Vorel, Kristek, Miklík - Bartoš, Gron, Dravecký - Andrašovský, Jenčík, Tomík - Huba, Frolík a Blatný.

    HK Nitra: Čiliak - Fabian, Rais, Hrudík, Gabriš, Novák, Polák, Georgievsky - Spilar, Štefanka, Ručkay - Čaládi, Slovák, Saliji - Korhoň, Chrenko, Šumichrast - Štumpf, Hrnka a Uhnák.

    Rozhodca: .
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.

    Rastislav Supik

    Góly a asistencie: 29. Kristek (Vorel, Grman), 30. Bartoš (Dravecký, Gron), ?. Andrašovský - 22. Korhoň (Chrenko), 39. Korhoň


    HC Košice: Hudáček - Homér, Tabaček, Deyl, Šterbák, Šeda, Slimák, Grman, Baláž - Vorel, Kristek, Miklík - Bartoš, Gron, Dravecký - Andrašovský, Jenčík, Tomík - Huba, Frolík a Blatný.
    HK Nitra: Čiliak - Fabian, Rais, Hrudík, Gabriš, Novák, Polák, Georgievsky - Spilar, Štefanka, Ručkay - Čaládi, Slovák, Saliji - Korhoň, Chrenko, Šumichrast - Štumpf, Hrnka a Uhnák.