Nantes – Monaco 3:3 (kon.)
koniec
FC Nantes
3:3 (2:1)
AS Monaco
cz Piatok 25.08.2023, 21:00 • La Beaujoire-Louis Fonteneau, Nantes • Ligue 1 Uber Eats • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 0:11. Rohy: 1:10. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:7. (22:57:44)
     
    Zápas je u konce. Tohle byla naprostá fantazie a reklama na fotbal. Nantes skórovali už ve 48. minutě a opět se dostali do dvougólového vedení. Po další trefě Ben Yeddera a Boadua, který byl na hřišti před vstřelenou brankou asi minutu, nakonec duel končí remízou 3:3. Oba týmy přitom měly ještě několik šancí, a to i velkých. Body si dnes musí rozdělit.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Další brejk Nantes. O ten se ale připravil domácí tým sám. Mollet si totiž pomáhal v souboji rukami, až stáhl k zemi Golovina.
     
    90+5
    Dalekonosná rána Zakarii, který to zkusil ještě z pozice před vápnem, mířila velice dobře k levé tyčce. Descamps měl ale na zákrok dost času a tak čtvrtý inkasovaný gól nepřipustil.
     
    90+4
    Diattův centr mířil na Boadua, který by mohl hlavičkovat do prázdné branky. Na centr si ale skvěle vyskočil Descamps a vyhlavičkoval ho.
     
    90+3
    Zakaria se nyní musel rychle vysunout ke své brance. Na poslední chvíli míč vykopl před presujícím Molletem. Monaco orpavdu nechává zadní vrátka do kořán otevřeny.
     
    90+2
    Jeden z fotbalistů Nantes běžel na branku sám. V pokutovém území se skácel k zemi a pravděpodobně to bylo po kontaktu. Alespoň se to tak zdálo z televizních záběrů. Ale sudí i tentokrát zůstal klidný.
     
    90+1
    Golovin si s Boaduem v běhu několika sekund několikrát vyměnil míč. Dávali si prostor tak dlouho, až došlo k odebrání míče soupeřem.
     
    90
    Pallois nyní odklidil míč, který mířil na osamoceného Ben Yeddera. Tenhle stoper dnes předvádí neskutečnou defenzivní práci a je opravdu radost na něj pohledět.
     
    89
    Nantes ještě mířilo do brejku, ale Golovin tuto akci zastavil skluzem, který míč poslal do autu. Po něm Monaco míč už získalo.
    86. Myron BOADU - 3:3
     
    86
    Monaco právě vstřelilo branku! Nyní už srovnáno je! MYRON BOADU byl na hřišti asi minutu. Naběhl si do vápna, kde se k němu odrazila hlavička jeho spoluhráče o břevno. Následně už jen jednoduše doklepl do prázdné branky. Bez asistence.
     
    85
    Střídání v týmu AS Monaco:
    ze hřiště odchází Soungoutou Magassa, přichází Myron Boadu.
     
    84
    Monaco klepe na dveře, tlačí, snaží se, co to jde. Ale prostě se k vytouženému srovnání nemůže dostat. Nyní kombinuje kolem vápna.
     
    83
    Camara přihrál k penaltovému puntíku, kde se nacházel Fofana. Tam mu ale míč byl téměř okamžitě odražen od nohy pryč.
     
    82
    Ben Yedder se dostal ke střele, ale ta byla Palloisem odklizena do zámezí. Pallois předvedl parádní práci i u následného rohového kopu.
     
    82
    Fofana posunul ne levé straně podél autové čáry na Henriqueho. Ten v rychlosti centroval po zemi před branku, kde ale na míč ani skluzem nedosáhl Minamino.
     
    81
    Střídání v týmu FC Nantes:
    ze hřiště odchází Quentin Merlin, přichází Jaouen Hadjam,
    ze hřiště odchází Mustafa Mohamed, přichází Florent Mollet.
     
    80
    Rohový kop znovu nebyl moc zdařilý. Po chvíli se k míči dostal Magassa, který ale vyslal projektil až přespříliš vysoko.
     
    79
    Golovin dostal dobrou přihrávku, ale už neměl moc času, nacházel se už totiž u vnější brankové čáry. Zkusil naslepo po zemi centrovat, čímž sice nasadil obránci jesle, ale k ničemu jinému to nevedlo.
     
    78
    Akce Monaca po rohovém kopu nebyla moc dobrá. Když už se pak Minamino dostal do lepší pozice ke střele, zastavil ho ofsajd.
     
    77
    Henrique se znovu chytá za hlavu. Z proběhlé šance rozhodně mohl vytěžit více. Ale alespoň získal pro svůj tým rohový kop.
     
    76
    Další obrovská šance AS! Henrique dostal výborný pas za obranu, jenže ho zklamal první dotek. Tím míč poslal k tyči, místo aby si ho zpracoval a vymyslel lepší střelu. Brankář Descamps tak neměl těžkou práci.
     
    75
    Golovin hodně zaváhal v přihrávce v útočné pozici. Pak ale míč dokázal rychle vybojovat zpět a Monaco tak může pokračovat v útočném snažení.
     
    74
    Střídání v týmu AS Monaco:
    ze hřiště odchází Vanderson, přichází Krépin Diatta.
     
    73
    Minamino opět hlavním aktérem v posledních událostech! Tentokrát už musela Descampsovi pomoci levá tyčka!
     
    72
    Sissoko vyslal riskantní zpětnou přihrávku ve vápně. Míč málem sebral Fofana. Nakonec se ho ale ujmul domácí brankář, který poslal do hry daleký výkop.
     
    71
    Minamino se zkusil prosadit z velkého vápna. Jeho dobrou střelu ale parádně zlikvidoval Descamps a tak se skóre nemění.
     
    70
    Sedmdesát minut je za námi. Monaco se snaží a má šance, jenže čím více útočí, tím více taky otevírá obranu, kde pravidelně propadá. Tenhle zápas může skončit jakkoliv.
     
    69
    Střídání v týmu FC Nantes:
    ze hřiště odchází Douglas Augusto, přichází Moussa Sissoko,
    ze hřiště odchází Moses Simon, přichází Igniatius Ganago.
     
    68
    Wissam Ben Yedder byl ve vápně s míčem, a to skoro až u vnější brankové čáry. Neměl komu přihrát, nakonec mu přiběhl Golovin, který ale také nebyl v ideální střelecké pozici. Nakonec to ruský fotbalista ovšem zkusil a byla z toho nebezpečně zakroucená střela, která skončila kousíček od branky.
     
    67
    Fofana si dobře narazil s Minaminem, jenže hráčům ve žlutých dresech bylo ve vápně až příliš mnoho. Fofana nakonec míč ztratil a byl z toho rychlý brejk.
     
    66
    Augusto fauloval Minamina. Monaco tak bude rozehrávat na vlastní polovině. Postupně se zkusí propracovat dopředu středem.
     
    66
    Míč si vzal z přímého volného kopu na starost Golovin. Jenže zvolil centr do velkého vápna, který byl přetažený. Došel si pro něj Descamps.
     
    65
    Žlutá karta pro tým FC Nantes (Samuel Moutoussamy).
     
    64
    Už se opět hraje. Mohamed si hledal balon na levé straně, ale centr, za kterým spěchal, byl přetažený. Míč odklidil Magassa.
     
    62
    Sudí nařídil vzhledem k tomu, že v Nantes je stále docela teplo, občerstvovací pauzu. Hráči se tak nyní zdržují u lavičky a kýblů s vodou.
     
    61
    Augusto chtěl přihrávat do dobré pozice útočníkům Nantes, šance ale byla dobrou obranou hostů zastavena a hra se rychle otočila.
     
    60
    Střídání v týmu FC Nantes:
    ze hřiště odchází Abdoul Kader Bamba, přichází Samuel Moutoussamy.
    59. Wissam Ben Yedder - 3:2
     
    59
    Monaco právě vstřelilo branku! Hosté snižují a dostávají se opět na dostřel. Už Fofana se na hranici malého vápna octl v parádní situaci, jeho gólovku ale ještě zastavil Castelletto. Jenže míč se odrazil k jednomu z nejlepších hráčů Ligue 1 WISSAMU BEN YEDDEROVI, který ho doklepl za záda Descampse..
     
    58
    Bamba si našel v pokutovém území míč, přichystal si ho a vypálil těsně vedle tyče! Každopádně kdyby pálil přesněji, stejně by mu gól sebral ofsajd.
     
    57
    Camara krásně protáhl míč přes půl hřiště, následně ho předal Golovinovi. Ten pak servíroval míč Ben Yedderovi, ale na jeho centr si vyskočil Descamps.
     
    56
    Camara byl v dobré pozici před vápnem, při vstupu do něj mu ale míč trochu odskočil, a tak z toho nakonec nevyplynulo žádné ohrožení domácí branky.
     
    55
    Žlutá karta pro tým AS Monaco (Alexandr Golovin).
     
    54
    Vanderson zkoušel centrovat do vápna. Minamino si naskočil na jeho hlavičku, ale poslal míč mimo asi o dva metry.
     
    53
    Henrique až na poslední chvíli zjistil, že k volnému Ben Yedderovi vede dálnice. Jenže přihrávku posílal už pozdě a vložil se do ní Pierre-Gabriel.
     
    52
    Golovin běžel pro volný míč před svým vápnem a krásně se vyhnul skluzujícímu soupeři. Díky tomu mohlo Monaco rychle přejít do protiútoku.
     
    51
    Magassa hořel na pravé straně, nakonec šel ale do ostrého souboje a situaci zvládl. Jinak by už jeden z fotbalistů Nantes znovu běžel k brance sám.
     
    50
    AS Monaco vybojovalo rohový kop. Toho se ujal Henrique, jenže ho poslal přímo do náruče vyskakujícího se Descampse.
    48. Mustafa MOHAMED - 3:1
     
    48
    Nantes právě vstřelili branku! Tak to je nástup domácích jako hrom! V obraně Monaca byl opět velký zmatek. Merlin odcentroval, jeden z jeho spoluhráčů se ho snažil zasáhnout skluzem, což se mu nepovedlo. Míč propadl až k MUSTAFOVI MOHAMEDOVI, který už ho nádherně a hlavně nechytatelně uklidil do pravé části branky.. Asistence: Quentin Merlin.
     
    47
    Přetažený centr jednoho z hostů zachytil až brankář Descamps. Od jeho branky se tak nyní bude odkopávat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí a viděli jsme v něm opravdu skvělý fotbal. Nantes udeřilo již v páté minutě z penalty, pak navýšilo o deset minut později po rohovém kopu. Jenže Monaco navyšovalo a navyšovalo svou útočnou aktivitu, soupeře hodně přehrávalo a vyústil z toho snižovací gól na 1:2. jestli se Monacu podaří srovnat nebo dokonce otočit duel uvidíme až ve druhém poločasu.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Nyní se hra ještě trochu zdržela, protože Monaco faulovalo na středu hřiště. Zasažený hráč Nantes, jímž byl Simon, byl chvíli ošetřován.
     
    45+2
    Hra se už před poločasem trochu zdržuje. Na hráčích je vidět, že už chtějí do kabiny. Nikam se neženou, spíš se snaží míč neztratit.
     
    45+1
    Sudí nastavuje k základní hrací době prvního poločasu ještě tři minutky. Je pravdou, že se moc nezdržovalo, čas se plýtval pouze po všech gólech.
     
    45
    Knížecký tým si ještě v základní hrací době prvního poločasu kopl rohový kop. Jenže ani Ben Yedder, ani následně Henrique se k míči nedokázali dostat.
     
    44
    Golovin posunul na Fofanu, ten mu chtěl míč vrátit do běhu, ale poslal mu přihrávku pouze na paty. Byla by to obrovská šance, škoda pro hosty.
     
    43
    Magassa si pohlídal přihrávku do běhu, kterou vyslal Simon. Nantes se nedaří posílat dobré přihrávky vždy, když se přiblíží vápnu. Už se to opakovalo po několikáté.
     
    42
    Hra se na pár chvil zdržela ve středu hřiště. Oba celky rychle ztratily a získaly míč, což se v rychlém sledu opakovalo hned několikrát.
     
    41
    Ben Yedder dostal míč centrem na pravou stranu a sklepával ho do středu. Tam byl ale připravený Pallois, který projektil rychle zneškodnil.
     
    40
    Simon nezpracoval dobře přihrávku a míč, který posouval tečí do vápna na Bambu, nebyl přesný. Monaco kontrovalo rychlým nákopem dopředu, jenže ani ten nebyl ideální.
     
    39
    Golovin byl zastaven v dobré pozici parádním skluzem Pierra-Gabriela. Míč se odrazil k Singovi, který poslal dobrou ránu, který ale měla mířit tak o metr níž, aby se knížecký celek mohl radovat.
     
    38
    Henrique zase vymýšlel nějakou kulišárnu. To se mu nakonec podařilo a míč posunul přes Coca na spoluhráče, který mu ho ale rychle vrátil. Henrique to zkusil znovu, tentokrát centrem na střed šestnáctky, ale tam nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    37
    Kanárci hodně využívají levou stranu. Tam se otvírá poměrně hodně prostoru, ale Monaco si to v posledních chvílích i tam velice dobře hlídá.
     
    36
    Golovin byl v souboji s Palloisem, ten ho tvrdým odstrčením poslal k zemi. Bylo to ale v rámci pravidel, takže se dále pokračuje bez karetního trestu.
     
    35
    Velmi vysoko byla Magassova noha. Ten musel uchránit pokutové území od valících se domácích. Zvládl to ale bezpečně a bez toho, aby někoho z nich trefil.
     
    34
    Nyní to po delší době vypadalo na nějaký únik domácího týmu, ale Denis Zakaria se jako poslední hráč Monaca vytáhl fantastickým skluzem a získal míč.
     
    33
    Monaco vybojovalo autové vhazování v blízkosti pokutového území. Následně z toho vzešla hlavička do vápna, která ale byla zneškodněna.
     
    32
    Hostující fotbalisté drží míč přes šedesát procent herního času. A jde to znát. Domácí se opravdu od druhého gólu k vůbec ničemu nedostávají.
     
    31
    Domácí pronikli po delší době na útočnou polovinu, ale nic z toho nebylo. Obráni o míč byli ještě před vápnem. Monaco znovu okamžitě otočilo hru.
     
    30
    Půlhodinka hry je za námi a viděli jsme už tři góly. Monaco přestože prohrávalo o dva góly dokázalo stále víc a víc zvyšovat svou útočnou aktivitu, až z toho pramenil gól. Nantes se naopak stáhli a nevypadá to s nimi aktuálně nejlépe.
    27. Takumi MINAMINO - 2:1
     
    27
    Monaco právě vstřelilo branku! Hosté snižují po parádní akci. Tu započal už Golovin, který zkusil vypálit z dobré pozice, ale soupeřův obránce na něj zareagoval. Míč se ale dostal k Henriquemu, který následným parádním centrem našel TAKUMI MINAMINA. Japonský hráč pak nádhernou hlavičkou poslal míč přímo pod víko. Asistence: Caio Henrique.
     
    26
    Vanderson dloubákem našel v pokutovém území Fofanu, ten ale v souboji neudržel rovnováhu a sám spadnul, přičemž samozřejmě také přišel o míč.
     
    25
    Chirivella nacentroval do volného prostoru na levé straně, kam si pro míč seběhl Merlin. Ten pak centroval někde doprostřed velkého vápna, kde v tu chvíli ale operoval pouze brankář Descamps.
     
    24
    Golovin se ujal kopu od rohového praporku. Míč poslal na malé vápno, ten byl ale rychle jedním z domácích vyhlavičkován pryč.
     
    23
    Vanderson napřáhl z kraje vápna a vypálil. Jeho rána trefila pouze obránce soupeře, ale vybojoval tak alespoň standardní situaci v podobě rohového kopu.
     
    22
    Domácí útočili, jenže při útočné akci si jeden z nich pomohl rukou. Sudí ruku viděl a rychle odpískal. Monaco běží na druhou stranu.
     
    21
    Je za námi už dvacet minut. Domácí dokázali navýšit vedení na 2:0. Tomu ale pravděpodobně měla předcházet penalta, protože podle opakovaných záběrů byl Golovin stažen ve vápně k zemi. Každopádně sudí tento scénář odmítl a tak se hraje dál za stavu 2:0.
     
    20
    Centr Simona do pokutového území na druhé straně jednoduše chytil do rukavic Köhn. Ten rychle rozehrál a opět se bojuje na obranné půli Nantes.
     
    19
    Golovin poslal do vápna v krátkém čase dva míče, pokaždé z opačné strany. Ani jednou ale nenašel svého adresáta.
     
    18
    Monaco se snaží dobývat pokutové území Nantes. Jenže do tohoto území patrně nevede žádná cesta. Hráči domácích jsou parádně organizovaní a všechny míče odebírají.
    15. Jean-Charles CASTELLETTO - 2:0
     
    15
    Nantes právě vstřelili branku! Tak tohle je šok! Nádherný míč z rohu poslal Bamba ideálně pro JEANA-CHARLESE CASTELLETTA. Ten si na něj naběhl a parádně ho hlavou umístil k pravé tyči. Kanárci vedou 2:0 Asistence: Abdoul Kader Bamba.
     
    14
    Hráči ve žlutách dresech to zkoušeli z pravé strany. Mohamed nakonec centroval, jeho míč byl odvrácen. Bude z toho rohový kop.
     
    13
    V obrovské šanci byl Golovin, ten si prošel přes dva hráče až k malému vápnu, ale už nedokázal zakončit. Hráči Monaca si žádali penaltu, ale sudí to odmítl.
     
    12
    Minamino to zkusil z pravé strany pozemním centrem. Hledal Bena Yeddera, jenže mu do cesty skočil Descamps a bude se kopat o branky.
     
    11
    Monaco je na míči, ale zatím moc neví jak dopředu. Balon drží na zadní trojici Singo – Zakaria – Magassa na středové čáře.
     
    10
    Deset minut je za nám. Duel začal opravdu e velkém tempu. Už v páté minutě přišla penalta, kterou proměnil Mohamed. Pak se hra vyostřila a sudí už rozdal dvě žluté karty.
     
    9
    Žlutá karta pro tým AS Monaco (Wilfried Stephane Singo).
     
    8
    Golovin a Henrique se postavili k volnému přímému kopu. Druhý jmenovaný si to nakonec vzal na starost. Míč zatočil velice dobře, nakonec ale těsně vedle branky Descampse.
     
    7
    Žlutá karta pro tým FC Nantes (Jean-Charles Castelletto).
    5. Mustafa MOHAMED - 1:0
     
    5
    Nantes právě vstřelili branku! Domácí jdou vrzy do vedení, protože pokutový kop zvládl proměnit MUSTAFA MOHAMED. Ten míč poslal po zemi do levé části branky s velkým přehledem.
     
    4
    Zakaria ve vápně skluzem zezadu sestřelil soupeře a Nantes bude kopat penaltu! Hráči ještě diskutují horlivě se sudím, ale tady se není o čem bavit.
     
    3
    Takumi Minamino si nabíhal na dlouhý výkop, ale jeho výška mu nedovolila vyskočit výš, než obránce. Z akce tak nepřišlo žádné ohrožení branky.
     
    2
    Kanárci dobře kombinovali před vápnem Monaca. Nakonec se ale hráči v červenobílých dresech v obraně zorganizovali a nedovolili soupeři projít dovnitř šestnáctky.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Nantes: Descamps – Pierre-Gabriel, Castelletto, Pallois – Coco, Chirivella (C), Augusto, Merlin – Bamba, Mohamed, Simon.
    Náhradníci: Petrić – Appuah, Ganago, Hadjam, Marquinhos, Meupiyou, Mollet, Moutoussamy, M. Sissoko.
    Trenér: Pierre Aristouy

    AS Monaco: Köhn – Singo, Zakaria, Magassa – Vanderson, Yo. Fofana, Mo. Camara, C. Henrique – Minamino, Ben Yedder (C), Golovin.
    Náhradníci: Liénard, Majecki – Boadu, Diatta, Efekele, Jakobs, Maripán, Matazo, Matsima.
    Trenér: Adi Hutter

    Rozhodčí: Jeremie Pignard (FRA).
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Nantes – Monaco 2:2 (9.4.2023)
    Monaco – Nantes 4:1 (2.10.2022)
    Nantes – Monaco 3:2pp (2.3.2022 – Coupe de France)
     
    AS MONACO

    Monako je na tom diametrálně odlišně. Po dvou kolech disponuje šesti body, nastřílelo sedm gólů, přičemž inkasovalo jen dva, a vede tabulku Ligue 1. Na Clermontu vyhrálo 4:1, doma porazilo 3:0 Štrasburk. Také Monako ale má nějakou tu marodku. Diop trpí zraněným chodidlem, Embolo zase kolenem a nespecifikované zranění utrpěl Salisu.
     
    FC NANTES

    Nantes nevkročilo do sezóny vůbec dobře. Po dvou odehraných zápasech je třetí od konce, v tabulce má přesně nula bodů a vstřelilo pouze gól, zatímco čtyři obdrželo. Nejprve podlehlo v domácím utkání s Toulouse 1:2, pak prohrálo v Lille 2:0. Navíc se nebude moci spolehnout na Centonzeho s Ganagem, kteří mají blíže nespecifikované zranění, ani na Lafonta, který utrpěl zlomeninu žebra.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Jiří Polášek

    Góly: 5. Mohamed (pen.), 15. Castelletto (Bamba), 48. Mohamed (Merlin) – 27. Minamino (C. Henrique), 59. Ben Yedder, 86. Boadu

    Karty:   7. Castelletto (NAT), 65. Moutoussamy (NAT) – 9. Singo (ASM), 55. Golovin (ASM)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 0:11. Rohy: 1:10. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:7.
    FC Nantes: Descamps – Pierre-Gabriel, Castelletto, Pallois – Coco, Chirivella (C), Augusto (69. M. Sissoko), Merlin (81. Hadjam) – Bamba (60. Moutoussamy), Mohamed (81. Mollet), Simon (69. Ganago).
    Náhradníci: Petrić – Appuah, Marquinhos, Meupiyou.

    Tréner: Pierre Aristouy

    AS Monaco: Köhn – Singo, Zakaria, Magassa (85. Boadu) – Vanderson (74. Diatta), Yo. Fofana, Mo. Camara, C. Henrique – Minamino, Ben Yedder (C), Golovin.
    Náhradníci: Liénard, Majecki – Efekele, Jakobs, Maripán, Matazo, Matsima.

    Tréner: Adi Hutter

    Rozhodca: Jeremie Pignard (FRA)