Japonsko – Čína 5:2 (kon.) | Ukrajina – Srbsko 7:0 (kon.) | Estónsko – Holandsko 4:2 (kon.)
koniec
Japonsko
5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
Čína
cz Pondelok 24.04.2023, 11:30 • Tondiraba jäähall, Tallin • Majstrovstvá sveta - 1. Divízia, sk. B • 2. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:22 Teruto NAKADŽIMA - 5:2
     
    59:22
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Nepovedenou přihrávku Cheliose zachytil mezi kruhy v obranném pásmu TERUTO NAKADŽIMA a z prvního doteku kus černé gumy neomylně nasměroval do odkryté čínské svatyně. Asistence: Taiga Irikura.
     
    57:36
    A bude se hrát šest na čtyři, protože si svou hokejku nepohlídal Riku Išida a trefil jí Coryho Kanea do obličeje. Jasné dvě minuty.
     
    54:29
    Tak tohle měl být gól! Čínský útočník Ťiang Fu dostal puk před prázdnou bránu, jenže namotal se mu na hokejku, takže jej za brankovou čáru usměrnit nedokázal!
     
    45:27
    Taiga Irikira vzápětí odjíždí na trestnou lavici, protože se provinil držením. Číně by samozřejmě využitá přesilovka přišla vhod.
    43:20 Juto OSAWA - 4:2
     
    43:20
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Svěřenci kouče Pearna dělají další důležitý krok směrem k vítězství! Kosukemu Ocuovi nevyšlo po obtočení brány zasunutí puku na přední tyč, proto nahrával na modrou Juseiovi Ocuovi. Obránce vymyslel parádní křižný pas do pravého kruhu na JUTU OSAWU, za střelou z první k bližší tyči Sun lapačkou nedosáhl. Asistence: Jusej Ocu a Kosuke Ocu.
    37:30 T. NAKADŽIMA - 3:2
     
    37:30
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Ano, tak tahle přesilovková kombinace se povedla a Japonci poprvé v zápase vedou! Šogo Nakadžima nahrál před bránu Osawovi, jenž sklepl pod sebe TERUTU NAKADŽIMOVI, proti ráně zleva do protějšího horního růžku Sun neměl šanci. Asistence: Juto Osawa a Šogo Nakadžima.
     
    36:43
    Japonsko navíc může pomýšlet na obrat, protože Brandon Yip neunesl ztrátu puku u pravého mantinelu, čínský kapitán krosčekem poslal k ledu Kenta Suzukiho.
    35:15 Šigeki HITOSATO - 2:2
     
    35:15
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Skóre střetnutí znovu ukazuje vyrovnaný stav! Hiroto Sato nahrál od modré k levému mantinelu ŠIGEKIMU HITOSATOVI, který si nachystal puk na střelu a tu poslal ke vzdálenější tyči. Sun vůbec nereagoval, protože přes skvěle clonícího Hirana nic neviděl. Asistence: Hiroto Sato.
     
    32:04
    A přesilová hra Japonska nakonec končí předčasně, a to kvůli podrážení Šogy Nakadžimy, japonský kapitán navštívil trestnou lavici už podruhé.
     
    30:42
    Japonsko může pomýšlet na vyrovnání v přesilovce, tato disciplína ale zatím tomuto týmu dnes příliš nefunguje. Ťia-ning Kuo byl tím, kdo přidržel unikajícího Koheie Sata.
     
    26:26
    Početní převaha pro Čínu. Dvouminutový trest si vykoledoval Kenta Takagi za nedovolené bránění vůči Tyleru Wongovi.
     
    22:56
    Japonsko si vyzkouší první početní převahu, a to z důvodu podrážení Pcheng-fej Čanga, jenž podsekl rozjetého Hirana.
     
    18:00
    Také třetí vyloučení míří do japonských řad. Menší dvouminutový trest za sekání si vysloužil kapitán mužstva Šogo Nakadžima.
    16:45 Cory KANE - 1:2
     
    16:45
    Čína právě vstřelila branku!
    Irelandova družina je zase o krok napřed! Zůstala v útočném pásmu i po vypršení přesilovky a odměna se dostavila. Tvrdou ránu Ťün-čchenga Jena ještě Narisawa vyrazil, avšak na dorážku CORYHO KANEA už neměl nárok. Asistence: Ťün-čcheng Jen a Ryan Sproul.
     
    14:39
    Po komerční přestávce bude hrát Čína svou druhou přesilovku, přičemž tu první využila. Naprosto zbytečným krosčekem po přerušení hry, navíc v útočném pásmu, se prezentoval Juširoh Hirano.
    05:23 Čikara HANZAWA - 1:1
     
    05:23
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat! Furuhaši obral váhajícího Yipa, načež nabil Terutu Nakadžimovi, jemuž střela nevyšla, ovšem puk se od zadního mantinelu odrazil příhodně na hokejku ČIKARY HANZAWY a ten bez potíží napálil hrací předmět za záda pozdě reagujícího Suna. Asistence: Teruto Nakadžima a Makuru Furuhaši.
    04:00 Ť. FU - 0:1
     
    04:00
    Čína právě vstřelila branku!
    Čínská reprezentace nakonec početní převahu využívá a ujímá se důležitého vedení! ŤIANG FU si vyměnil kotouč s Cheliosem, dojel do pravého kruhu a z tohoto prostoru vyslal parádní ránu ze zápěstí do levého víka, nad rameno bezmocného brankáře. Asistence: Jake Chelios.
     
    02:09
    První přesilovou hru si zahrají hokejisté Číny. Na trestnou lavici usedl Kohei Sato, který vysokou holí trefil do helmy Coryho Kanea.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 6. Hanzawa (T. Nakadžima, Furuhaši), 36. Hitosato (H. Sato), 38. T. Nakadžima (Osawa, Š. Nakadžima), 44. Osawa (J. Ocu, K. Ocu), 60. T. Nakadžima (Irikura) – 4. Ť. Fu (Chelios), 17. Kane (Ť. Jen, Sproul)


    Japonsko: Narisawa (Fukufudži) – Išida, Jamada, Halliday (A), Hajata, Jonejama, H. Sato, Toko, J. Ocu – Hirano, Š. Nakadžima (C), Hitosato – K. Ocu (A), Osawa, Suzuki – Hanzawa, T. Nakadžima, Furuhaši – Takagi, Irikura, K. Sato.
    Tréner: Perry Pearn

    Čína: Sun (O'Brien) – Sproul, Chelios (A), P. Čang, Čeng (A), Joe, Fram, C'. Čchen, Ž. Jen – Yip (C), Kane, Ť. Fu – Wong, Lockhart, Š. Fu – C. Čang, Šen, Ť. Jen – K. Čchen, Kuo.
    Tréner: Gregory Ireland

    Rozhodca: Baca (POL), Ruuska (FIN) – Braten (NOR), Davidonis (LAT)

    Diváci: 280