Japonsko – Čína 5:2 (kon.) | Ukrajina – Srbsko 7:0 (kon.) | Estónsko – Holandsko 4:2 (kon.)
koniec
Japonsko
5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
Čína
cz Pondelok 24.04.2023, 11:30 • Tondiraba jäähall, Tallin • Majstrovstvá sveta - 1. Divízia, sk. B • 2. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné pondělní dopoledne. Vítám vás při sledování mistrovství světa – I. B Divize, u zápasu mezi Japonskem a Čínou.
     
    Japonsko

    Japonští hokejisté odstartovali turnaj v Estonsku skvělým způsobem, když potvrdili roli velkého favorita a Nizozemce rozstříleli vysoko 8:1. Mužstvo ze „země vycházejícího slunce“ nezahálelo a v přípravě odehrálo pět utkání s kvalitními soupeři, přičemž zaznamenalo mírně pozitivní bilanci tří vítězství a dvou porážek. Minulý rok Japonsko bojovalo o postup do vyšší divize do posledního utkání, v klíčovém souboji s Polskem ovšem prohrálo 0:2 a spadlo na druhou pozici.
     
    Čína

    Čína měla na úvod turnaje o poznání větší starosti. Také plnila roli velkého favorita, ale Ukrajina statečně vzdorovala až do prodloužení, v němž rozhodl o bonusovém čínském bodu naturalizovaný Američan Cory Kane. Kane není jediným hráčem Číny narozeným mimo tuto zemi. Zmínit můžeme například zkušeného obránce Jakea Cheliose či gólmana Parise O'Briena. V loňské sezóně Číňané naprosto suverénně ovládli II. A Divizi, získali plný počet dvanácti bodů a v nejvíce dramatickém utkání porazili Španěly 4:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Japonsko: Narisawa (Fukufudži) – Išida, Jamada, Halliday (A), Hajata, Jonejama, H. Sato, Toko, J. Ocu – Hirano, Š. Nakadžima (C), Hitosato – K. Ocu (A), Osawa, Suzuki – Hanzawa, T. Nakadžima, Furuhaši – Takagi, Irikura, K. Sato.
    Trenér: Perry Pearn

    Čína: Sun (O'Brien) – Sproul, Chelios (A), P. Čang, Čeng (A), Joe, Fram, C'. Čchen, Ž. Jen – Yip (C), Kane, Ť. Fu – Wong, Lockhart, Š. Fu – C. Čang, Šen, Ť. Jen – K. Čchen, Kuo.
    Trenér: Gregory Ireland

    Rozhodčí: Baca (POL), Ruuska (FIN) – Braten (NOR), Davidonis (LAT).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi Japonskem a Čínou odstartovalo! Souboj dvou asijských celků, které si dělají zálusk na postup do vyšší divize.
     
    00:41
    Aktivněji začali Číňané. Od pravého mantinelu nahazoval za bránu Jake Chelios, Cory Kane se neúspěšně snažil přetlačit Kotara Jamadu.
     
    01:20
    Snadný první zákrok pro Jutu Narisawu, jenž zachytil nahození Tylera Wonga ještě ze středního pásma, na rozehrávku si nicméně netroufl.
     
    01:53
    Na druhé straně zahrozil Hiroto Sato, když vypálil tvrdou forhendovou ránu z levého kruhu na přední tyčku, Ce-chao Sun zakročil pravým betonem.
     
    02:01
    Čínský protiútok neměl dlouhého trvání. Framovi na pravé straně totiž nevyšlo úplně ideálně zpracování, čímž celou akci zbrzdil.
     
    02:09
    První přesilovou hru si zahrají hokejisté Číny. Na trestnou lavici usedl Kohei Sato, který vysokou holí trefil do helmy Coryho Kanea.
     
    03:15
    Minuta z přesilové hry je pryč. Čína vytrvale kombinuje v útočné třetině, ale na nějakou výraznější příležitost čeká bez úspěchu.
     
    03:41
    Jake Chelios skvělým způsobem zastavil na modré pokus o vyhození, takže tlak jeho spoluhráčů může pokračovat. Japonci už sotva bruslí.
     
    04:00
    Čína právě vstřelila branku!
    Čínská reprezentace nakonec početní převahu využívá a ujímá se důležitého vedení! ŤIANG FU si vyměnil kotouč s Cheliosem, dojel do pravého kruhu a z tohoto prostoru vyslal parádní ránu ze zápěstí do levého víka, nad rameno bezmocného brankáře. Asistence: Jake Chelios.
    04:00 Ť. FU - 0:1
     
    05:23
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat! Furuhaši obral váhajícího Yipa, načež nabil Terutu Nakadžimovi, jemuž střela nevyšla, ovšem puk se od zadního mantinelu odrazil příhodně na hokejku ČIKARY HANZAWY a ten bez potíží napálil hrací předmět za záda pozdě reagujícího Suna. Asistence: Teruto Nakadžima a Makuru Furuhaši.
    05:23 Čikara HANZAWA - 1:1
     
    06:12
    Od úvodních minut sledujeme parádní hokej, je evidentní, že tyto země zkrátka hrát hokej umí. Nahození od modré Sun podržel ve výstroji.
     
    06:43
    Nebezpečí také na druhé straně, kde došlo ke zmatkům v předbrankovém prostoru, puk si ve změti hokejek našel brankář Juta Narisawa.
     
    07:13
    Těsně bráněný obráncem dokázal Teruto Nakadžima vyslat střelu ze zápěstí, kterou Colin Joe zblokoval do ochranné sítě.
     
    07:45
    Utkání se teď poměrně často kouskuje. Zpoza pravého kruhu vyslal ostrý projektil Čikara Hanzawa, clonící Jake Chelios zvedl puk mimo hrací plochu.
     
    08:01
    Na ránu Jasona Frama od modré čáry měl Juta Narisawa dobrý výhled, ucpal volný prostor u pravé tyče a úspěšně zasáhl betonem.
     
    08:40
    Pokračuje čínský tlak. Střílenou nahrávku posílal před bránu Ťiang Fu, Tyler Wong zakončoval z dobré pozice vedle levé části brankové konstrukce.
     
    09:21
    Ce-chao Sun pokryl nahození ze středního pásma a troufl si i na rozehrávku, vyrážečkou našel spoluhráče Čenga.
     
    09:58
    Nyní měli Japonci i notnou dávku štěstí, protože Lockhartovu přihrávku před bránu tečoval bránící Halliday a puk skončil na brankovém oblouku.
     
    10:30
    Samozřejmě ani japonští hokejisté nezapomněli útočit. Šogo Nakadžima se zbavil osobního strážce, zápěstím však zacílil příliš vysoko.
     
    10:51
    Jeden na jednoho si věřil Juširoh Hirano. Volil kličku k levému mantinelu, kterou dobře pozičně stojící Jake Chelios přečetl a touš vypíchl ke spoluhráči.
     
    11:12
    Na modrou dostal nabito Kotaro Jamada. Neváhal ani vteřinku a vyslal dělovku z první, s níž si Ce-chao Sun věděl rady, včas srazil levou ruku k tělu.
     
    11:39
    Přestože Riku Išida nedostal úplně ideální pas do hokejky, tak vyzkoušel i on zakončení z první a moc nechybělo, puk proletěl jen těsně vedle levé tyčky.
     
    12:06
    Japonský tlak přerušil Ce-sen Čang, který se vydal volným středem do střední třetiny, odtud nahodil do útočné a vyrazil na střídačku.
     
    12:47
    Souboj o puk vyhrál útočící Luke Lockhart, těsně bráněný Hajatou ovšem nepropasíroval puk až k Tyleru Wongovi.
     
    13:28
    Situaci se rozhodl zklidnit Colin Joe. Zacouval za vlastní bránu, čímž se zbavil forčekujícího soka, následně volil rozehrávku na Frama.
     
    13:57
    Netrvalo dlouho a kotouč získali Japonci, kteří navíc získali útočné pásmo, po rychlé kombinaci střílel Hirano příliš vysoko.
     
    14:22
    Na teč nahazoval Šigeki Hitosato. Ce-chao Sun měl velké štěstí, že se puk od jeho levého betonu odrazil mimo tři tyče.
     
    14:39
    Po komerční přestávce bude hrát Čína svou druhou přesilovku, přičemž tu první využila. Naprosto zbytečným krosčekem po přerušení hry, navíc v útočném pásmu, se prezentoval Juširoh Hirano.
     
    15:07
    Makuru Furuhaši vystihl nahrávku a mohl postupovat jeden na jednoho. Na kličku si nevěřil, takže jen nahazoval za Sunovu svatyni.
     
    15:42
    Přihrávka napříč kruhy měla oči. Cory Kane ale jako kdyby nevěřil, že pas Yipa má šanci k němu projít, takže vůbec nezvládl zpracování.
     
    16:08
    V pravém kruhu dokonale skryl zakončení přes konkurenta Šuaj Fu. Juta Narisawa reagoval v poslední chvíli, přesto dokázal vytáhnout parádní zákrok levým ramenem.
     
    16:31
    Juta Narisawa musel být znovu v permanenci. Krátce před vypršením Hiranova trestu ho prověřil Luke Lockhart, gólman skryl touš do výstroje.
     
    16:45
    Čína právě vstřelila branku!
    Irelandova družina je zase o krok napřed! Zůstala v útočném pásmu i po vypršení přesilovky a odměna se dostavila. Tvrdou ránu Ťün-čchenga Jena ještě Narisawa vyrazil, avšak na dorážku CORYHO KANEA už neměl nárok. Asistence: Ťün-čcheng Jen a Ryan Sproul.
    16:45 Cory KANE - 1:2
     
    17:30
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Šigeki Hitosato. Zbavil se dvou konkurentů, ale na toho třetího, Jakea Cheliose, už nevyzrál.
     
    18:00
    Také třetí vyloučení míří do japonských řad. Menší dvouminutový trest za sekání si vysloužil kapitán mužstva Šogo Nakadžima.
     
    18:54
    Příliš dlouho otálel se střelou Tyler Wong. Najednou byl zdvojen, obrán a přes všechny čáry zdárně vyhodil Kotaro Jamada.
     
    19:29
    Čínští hokejisté mají velké problémy se znovuzískáním útočné třetiny, po Jamadovi úspěšně vyhodili Hirano i Išida.
     
    19:57
    Nakonec se hráči v bílých dresech přeci jen za útočnou modrou čáru dostali, ale neměli moc času na vymýšlení, s pokusem Yipa z ostrého úhlu neměl Narisawa větší problémy.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Japonskem a Čínou rozhodně nenudilo. K vidění byly tři góly, přičemž o jeden více vstřelila reprezentace Číny. První gól utkání vstřelil v přesilové hře na sklonku 4. minuty Ťiang Fu, Japonci vyrovnali o necelé dvě minuty později zásluhou Čikary Hanzawy. Číňané v pozdějším průběhu třetiny znovu udeřili v početní převaze, úspěšnou dorážkou se zapsal mezi střelce Cory Kane.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 9 – 18.
     
    Další třetina začne přibližně ve 12:21.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Čína do ní vstupuje s jednobrankovým vedením v zádech, ačkoliv do zápasu nastupovali v roli mírného favorita Japonci.
     
    20:34
    Průnik po pravém mantinelu vyzkoušel Cory Kane. Jednoho soupeře se zbavil, ale cestu mu okamžitě zkřížil Riku Išida a s ním už si útočník neporadil.
     
    21:08
    Jake Chelios střílel od modré spíše z nouze, protože neměl komu nahrát, jeho ránu zblokoval hned první blokující protihráč.
     
    21:52
    Sám proti třem toho Šogo Nakadžima moc vymýšlet nemohl. Nahodil na bránu, ovšem Sun dokázal touš vyklepat pro Frama.
     
    22:22
    Vysunutý forčekink Japonska nadělal Číně nemalé problémy, Colin Joe nakonec vyhazoval vysokým obloučkem do střední třetiny.
     
    22:56
    Japonsko si vyzkouší první početní převahu, a to z důvodu podrážení Pcheng-fej Čanga, jenž podsekl rozjetého Hirana.
     
    23:25
    Úvod přesilovky Japoncům nevychází. Konkurent se osvobodil dvakrát v krátkém časovém sledu, od vlastní brány začíná Riku Išida.
     
    23:47
    Jako další po levém mantinelu úspěšně vyhodil Colin Joe, jenž následně schytal tvrdý hit o Šigekiho Hitosata, hlasitě si zakřičel bolestí a odjel na střídačku.
     
    24:21
    Ne, tohle není povedená přesilovka. V oslabení naopak vyrazil do příležitosti Cory Kane, jenž zaměstnal gólmana Narisawu.
     
    24:58
    Utkání pokračuje v pěti na obou stranách. Pcheng-fej Čang strávil na trestné lavici poklidné dvě minuty, Sun nemusel zasahovat ani jednou.
     
    25:12
    Japonci se ještě pokusili udržet tlak, ale nezadařilo se jim, protože křižnou nahrávku Furuhašiho na Hanzawu vystihl pozorný Jake Chelios.
     
    25:40
    A už se hraje před čínskou bránou. Na teč nahazoval Ryan Sproul, Brandon Yip tečoval puk o pár čísel vedle levé části brankové konstrukce.
     
    26:26
    Početní převaha pro Čínu. Dvouminutový trest si vykoledoval Kenta Takagi za nedovolené bránění vůči Tyleru Wongovi.
     
    26:55
    Ihned po buly Japonsko osvobodil dlouhým odpalem Jiei Halliday a Číně se zatím nedaří najít cestičku zpátky do útočného pásma.
     
    27:23
    Další úspěšné vyhození, které v tomto případě obstaral Seidža Hajata, Jake Chelios za pukem marně natahoval hokejku.
     
    27:47
    Cory Kane nabral vysokou rychlost po levé straně a z kruhu se rozhodl vystřelit na přední tyč, Juta Narisawa zasáhl vyrážečkou.
     
    28:23
    Po kontaktu se spoluhráčem a protihráčem Narisawa byl vytlačen mimo brankoviště a měl velké štěstí, že se kotouč odrazil k jeho spoluhráči Jamadovi.
     
    28:59
    Už při hře pět na pět střílel od levého mantinelu Riku Išida, pozdě reagující Sun měl štěstí, protože puk prosvištěl o kousek vedle levé tyče.
     
    29:28
    Hrozbu zakázaného uvolnění zrušil rozjetý Brandon Yip, jenž následně u mantinelu schytal hit od Hitosata, takže o hrací předmět okamžitě přišel.
     
    29:40
    Solidní práci odvedl Makuru Furuhaši. Po pravém mantinelu přebruslil jednoho soka, nahodil na bránu a získal vhazování v útočné třetině.
     
    30:19
    Odražený kotouč si za pravým kruhem našel Colin Joe, aby ho vzápětí napálil bez přípravy, přes hokejku Jonejami touš navštívil ochrannou síť.
     
    30:42
    Japonsko může pomýšlet na vyrovnání v přesilovce, tato disciplína ale zatím tomuto týmu dnes příliš nefunguje. Ťia-ning Kuo byl tím, kdo přidržel unikajícího Koheie Sata.
     
    31:23
    Japonské trápení v početní převaze zatím pokračuje. Číňanům nejenže se povedlo vyhodit, ale už pár vteřin úspěšně kombinují v obranném pásmu.
     
    31:54
    Skrze trojicí protihráčů se dokonce podařilo prokličkovat Corymu Kaneovi, jenom zakončení mohlo být lepší, puk vyletěl vysoko nad břevno.
     
    32:04
    A přesilová hra Japonska nakonec končí předčasně, a to kvůli podrážení Šogy Nakadžimy, japonský kapitán navštívil trestnou lavici už podruhé.
     
    32:37
    Hiroto Sato už se chystal na střelu od modré čáry, avšak nedošlo k ní, protože obránci v klíčový moment přeskočil puk přes čepel hole.
     
    33:12
    Čína již hraje přesilovku a dokázala si vytvořit zajímavou šanci, když Cory Kane nahrál do levého kruhu Brandonu Yipovi, s jehož pokusem si Narisawa s problémy, ale poradil.
     
    33:47
    Hokejisté v bílých dresech další akci možná až zbytečně překombinovali, když Chelios už mohl střílet, ale ještě nahrával doprava Kaneovi, ten promáchl naprázdno.
     
    34:20
    Také Japonsko je kompletní. A okamžitě vyrazil do přečíslení dvou na jednoho, ránu navrátilce Šogy Nakadžimy zápěstím kryl Sun lapačkou.
     
    34:47
    Rychle na druhou stranu, kam se vydal Luke Lockhart, ten ovšem sám proti dvěma neměl moc šancí a očekávání se potvrdila.
     
    35:15
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Skóre střetnutí znovu ukazuje vyrovnaný stav! Hiroto Sato nahrál od modré k levému mantinelu ŠIGEKIMU HITOSATOVI, který si nachystal puk na střelu a tu poslal ke vzdálenější tyči. Sun vůbec nereagoval, protože přes skvěle clonícího Hirana nic neviděl. Asistence: Hiroto Sato.
    35:15 Šigeki HITOSATO - 2:2
     
    36:14
    Čína chce přispěchat s rychlou reakcí. Obsadila útočné pásmo, obránce Čeng vypálil z první od modré čáry hodně nepřesně.
     
    36:43
    Japonsko navíc může pomýšlet na obrat, protože Brandon Yip neunesl ztrátu puku u pravého mantinelu, čínský kapitán krosčekem poslal k ledu Kenta Suzukiho.
     
    37:30
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Ano, tak tahle přesilovková kombinace se povedla a Japonci poprvé v zápase vedou! Šogo Nakadžima nahrál před bránu Osawovi, jenž sklepl pod sebe TERUTU NAKADŽIMOVI, proti ráně zleva do protějšího horního růžku Sun neměl šanci. Asistence: Juto Osawa a Šogo Nakadžima.
    37:30 T. NAKADŽIMA - 3:2
     
    38:23
    Čínští hráči vyrazili ve dvou proti třem soupeřům. Brandon Yip zkoušel žabičku na Coryho Kanea, tomu puk přeskočil přes hokejku.
     
    38:58
    Japonci kontrolovali rychlým protiútokem. Kotaro Jamada vyslal vysoký oblouček na Šigekiho Hitosata, jemuž nevyšla klička proti Sproulovi.
     
    39:24
    Marně se Číňané snaží procpat do útočné třetiny. Pokusil se o tento krok Jake Chelios, narazil na překážku jménem Riku Išida.
     
    39:47
    Po levém mantinelu nahodil kus černé gumy do útočné třetiny Colin Joe. Skvěle zareagoval Jiei Halliday, který na zádech udržel Kua a touš odpálil zpátky do středního pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Japonci ve druhé třetině dokonali obrat a do závěrečné dvacetiminutovky nastoupí s jednobrankovým vedením v zádech. O vyrovnání se ve 36. minutě zasloužil Šigeki Hitosato, na nějž o dvě minuty později navázal gólem v přesilové hře Teruto Nakadžima. Mužstvo ze „země vycházejícího slunce“ zůstává střelecky méně aktivnější, ale to mu za současné situace nemusí vůbec vadit.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 16 – 25.
     
    Další třetina začne přibližně ve 13:05.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina zápasu mezi Japonskem a Čínou za sebou má první vteřiny. Blíže k možná klíčovým třem bodům mají Japonci, vedou ale o jediný gól, takže Číňané rozhodně nejsou bez šance na úspěch.
     
    40:41
    Po levé straně nabral vysokou rychlost Juto Osawa. Dobruslil až do útočného pásma, z velkého úhlu nahazoval na bránu a rozvlnil jenom boční síť.
     
    41:23
    Jeden proti třem si Brandon Yip nevěřil, avšak chytře nahodil k levému mantinelu na Coryho Kanea, ten po rychlém zpracování pálil příklepem příliš vysoko.
     
    41:46
    Čínský tlak ještě chvíli pokračoval. Luke Lockhart napříč kruhy našel Tylera Wonga, tomu však střela z první vůbec nesedla.
     
    42:25
    Jakožto poslední hráč si pořádně zahrával s ohněm zkušený obránce Jake Chelios, k Šenovi propasíroval touš přes Hirana s vypětím všech sil.
     
    42:52
    V ofenzivě opět úřadují hokejisté Číny. Od modré čáry nahazoval na teč Colin Joe, jeho pokus zdárně srazil mimo bezprostřední nebezpečí Koki Jonejama.
     
    43:20
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Svěřenci kouče Pearna dělají další důležitý krok směrem k vítězství! Kosukemu Ocuovi nevyšlo po obtočení brány zasunutí puku na přední tyč, proto nahrával na modrou Juseiovi Ocuovi. Obránce vymyslel parádní křižný pas do pravého kruhu na JUTU OSAWU, za střelou z první k bližší tyči Sun lapačkou nedosáhl. Asistence: Jusej Ocu a Kosuke Ocu.
    43:20 Juto OSAWA - 4:2
     
    44:21
    Cory Kane chtěl využít volnějšího středu, jenže v klíčovou chvíli nechal kus černé gumy za sebou, takže o něj přišel.
     
    44:44
    Japonský protiútok neměl dlouhého trvání. Tvrdě narazil Taiga Irikura, jehož klička do středu neměla proti Čengovi šanci na úspěch.
     
    45:27
    Taiga Irikira vzápětí odjíždí na trestnou lavici, protože se provinil držením. Číně by samozřejmě využitá přesilovka přišla vhod.
     
    45:45
    Zatím ale této možnost nic nenasvědčuji, Japonci v úvodu hry ve čtyřech dvakrát úspěšně a bez problémů vyhodili.
     
    46:23
    V levém kruhu zůstal trestuhodně volný Cory Kane. Napálil pravý beton padajícího brankáře, Brandon Yip se k dorážce nedostal.
     
    46:58
    Do úniku v oslabení vystartoval Kento Suzuki. Forhendová rána mu vůbec nevyšla, čínský brankář Sun bezpečně zakročil vyrážečkou.
     
    47:30
    Japonsko je kompletní. Taiga Irikura se okamžitě vydává do obranné třetině, protože jeho spoluhráči zůstávají pod tlakem.
     
    47:57
    V levém kruhu si srovnal puk na střelu Ťiang Fu, který mířil zajímavě do protějšího horního růžku, Narisawa puk schoval do lapačky.
     
    48:22
    Do ofenzivy se vydala dvojice japonských hokejistů. Riku Išida nahrával Šogovi Nakadžimovi, jehož pokus přizvedl nad bránu Jason Fram.
     
    48:53
    Tentokrát už musel do akce Ce-chao Sun. Poradil si bez větších komplikací, střelu Kotara Jamady od modré udržel mezi betony.
     
    49:31
    Seidža Hajata vyhodil takovým způsobem, že nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. Zpoza vlastní brány začíná další akci Chelios.
     
    49:55
    Číňané mají obrovské problémy s tím, aby se vůbec prokousali do útočného pásma soupeře, jeho defenziva funguje na jedničku.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Mírně favorizované Japonsko má nakročeno k zisku důležitých tří bodů, Čína má nicméně stále dostatek času na zvrat.
     
    50:39
    Už v obranné třetině nabral velkou rychlost Luke Lockhart. Jako vítr projel kolem dvojice protihráčů, ze zápěstí mířil příliš vysoko.
     
    51:21
    Z pravého kruhu střílel na zadní tyč Brandon Yip. Juta Narisawa vyrazil puk pravým betonem tak, aby neumožnil dorážku číhajícímu Kaneovi.
     
    51:41
    Juširoh Hirano dostal o něco vyšší oblouček, než by potřeboval. Útočník na něj nedosáhl, proto odjel na střídačku a nechal hrát Joea.
     
    52:24
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Čeng. Těsně bráněný Hallidayem dokázal vystřelit forhendem po ledě, ale jen do bočního oblouku.
     
    52:44
    Japonsko si může odškrtnout další ubráněný útok. Výbornou práci odvedl Kosuke Ocu, jenž vystál Wonga a obral ho čistým způsobem.
     
    53:23
    Příliš se nepřerušuje, i tato skutečnost samozřejmě více vyhovuje Japoncům. Nahození od modré čáry s přehledem zblokoval Hiroto Sato.
     
    53:57
    Chytré vyhození v podání Kenta Suzukiho, který k němu sáhl až poté, co přejel červenou čáru, takže nemohla být řeč o icingu.
     
    54:29
    Tak tohle měl být gól! Čínský útočník Ťiang Fu dostal puk před prázdnou bránu, jenže namotal se mu na hokejku, takže jej za brankovou čáru usměrnit nedokázal!
     
    54:47
    Zmatky v předbrankovém prostoru Číny neskončily definitivním rozhodnutím, ze souboje vyšel vítězně bránící hokejista Jake Chelios.
     
    55:08
    Levou stranou najel do útočného pásma Cory Kane, který zadovkou nabíjel na modrou Framovi, ostrá rána z první zamířila do brankářovy výstroje.
     
    55:55
    K individuálnímu průniku zavelel Kento Suzuki, který se zbavil osobního strážce a pak za bránou soupeře pošetřil cenné vteřinky.
     
    56:13
    Nahození Hajaty od pravého mantinelu Sun nemusel řešit, protože bylo hodně nepřesné, k volnému hracímu předmětu nejrychleji dojel Colin Joe.
     
    56:40
    Centr druhé útočné formace Luke Lockhat splnil cíl, když vyslal oblouček ze středního pásma do lapačky gólmana a Juta Narisawa se postaral o přerušení hry.
     
    57:25
    Poté, co Čína získala pevné postavení v útočném pásmu, tak se kouč Ireland rozhodl pro odvolání gólmana, sledujeme tedy powerplay!
     
    57:36
    A bude se hrát šest na čtyři, protože si svou hokejku nepohlídal Riku Išida a trefil jí Coryho Kanea do obličeje. Jasné dvě minuty.
     
    58:13
    Bandon Yip vypálil z pravého kruhu do přehuštěného prostoru. Napálil prvního clonícího Hirana, jenž následně úspěšně vyhodil.
     
    58:51
    A další úspěšné vyhození, o které se postaral pro změnu Šigeki Hitosato. S Japonskem to aktuálně vypadá velmi dobře.
     
    59:22
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Nepovedenou přihrávku Cheliose zachytil mezi kruhy v obranném pásmu TERUTO NAKADŽIMA a z prvního doteku kus černé gumy neomylně nasměroval do odkryté čínské svatyně. Asistence: Taiga Irikura.
    59:22 Teruto NAKADŽIMA - 5:2
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Japonska potvrdili roli mírného favorita, v souboji dvou asijských zemí porazili Čínu výsledkem 5:2.

    Úvodní dvacetiminutovka vyšla lépe Číňanům, kteří disponovali těsným jednogólovým náskokem zásluhou dvou gólů v přesilovce. Japonci dokonali obrat dvěma góly v prostředním dějství a další dva přidali i ve třetí části. Velkou měrou se na vítězství podílel centr třetí formace Teruto Nakadžima, jednadvacetiletý útočník ke dvěma vstřeleným gólům přidal jednu asistenci.

    Japonští hokejisté zůstávají po dvou utkáních stoprocentní. Čína je třetí se ziskem dvou bodů za výhru nad Ukrajinou po prodloužení, dnešní porážkou si výrazně zkomplikovala postupové ambice právě na úkor dnešního soupeře.
     
    Střely na bránu: 27 – 34.
     
    Nejlepší hráči: Čikara Hanzawa – Cory Kane. (13:37:33)

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 6. Hanzawa (T. Nakadžima, Furuhaši), 36. Hitosato (H. Sato), 38. T. Nakadžima (Osawa, Š. Nakadžima), 44. Osawa (J. Ocu, K. Ocu), 60. T. Nakadžima (Irikura) – 4. Ť. Fu (Chelios), 17. Kane (Ť. Jen, Sproul)


    Japonsko: Narisawa (Fukufudži) – Išida, Jamada, Halliday (A), Hajata, Jonejama, H. Sato, Toko, J. Ocu – Hirano, Š. Nakadžima (C), Hitosato – K. Ocu (A), Osawa, Suzuki – Hanzawa, T. Nakadžima, Furuhaši – Takagi, Irikura, K. Sato.
    Tréner: Perry Pearn

    Čína: Sun (O'Brien) – Sproul, Chelios (A), P. Čang, Čeng (A), Joe, Fram, C'. Čchen, Ž. Jen – Yip (C), Kane, Ť. Fu – Wong, Lockhart, Š. Fu – C. Čang, Šen, Ť. Jen – K. Čchen, Kuo.
    Tréner: Gregory Ireland

    Rozhodca: Baca (POL), Ruuska (FIN) – Braten (NOR), Davidonis (LAT)

    Diváci: 280