Japonsko – Čína 5:2 (kon.) | Ukrajina – Srbsko 7:0 (kon.) | Estónsko – Holandsko 4:2 (kon.)
koniec
Japonsko
5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
Čína
cz Pondelok 24.04.2023, 11:30 • Tondiraba jäähall, Tallin • Majstrovstvá sveta - 1. Divízia, sk. B • 2. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepší hráči: Čikara Hanzawa – Cory Kane. (13:37:33)
     
    Střely na bránu: 27 – 34.
     
    Hokejisté Japonska potvrdili roli mírného favorita, v souboji dvou asijských zemí porazili Čínu výsledkem 5:2.

    Úvodní dvacetiminutovka vyšla lépe Číňanům, kteří disponovali těsným jednogólovým náskokem zásluhou dvou gólů v přesilovce. Japonci dokonali obrat dvěma góly v prostředním dějství a další dva přidali i ve třetí části. Velkou měrou se na vítězství podílel centr třetí formace Teruto Nakadžima, jednadvacetiletý útočník ke dvěma vstřeleným gólům přidal jednu asistenci.

    Japonští hokejisté zůstávají po dvou utkáních stoprocentní. Čína je třetí se ziskem dvou bodů za výhru nad Ukrajinou po prodloužení, dnešní porážkou si výrazně zkomplikovala postupové ambice právě na úkor dnešního soupeře.
     
    Konec zápasu.
    59:22 Teruto NAKADŽIMA - 5:2
     
    59:22
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Nepovedenou přihrávku Cheliose zachytil mezi kruhy v obranném pásmu TERUTO NAKADŽIMA a z prvního doteku kus černé gumy neomylně nasměroval do odkryté čínské svatyně. Asistence: Taiga Irikura.
     
    58:51
    A další úspěšné vyhození, o které se postaral pro změnu Šigeki Hitosato. S Japonskem to aktuálně vypadá velmi dobře.
     
    58:13
    Bandon Yip vypálil z pravého kruhu do přehuštěného prostoru. Napálil prvního clonícího Hirana, jenž následně úspěšně vyhodil.
     
    57:36
    A bude se hrát šest na čtyři, protože si svou hokejku nepohlídal Riku Išida a trefil jí Coryho Kanea do obličeje. Jasné dvě minuty.
     
    57:25
    Poté, co Čína získala pevné postavení v útočném pásmu, tak se kouč Ireland rozhodl pro odvolání gólmana, sledujeme tedy powerplay!
     
    56:40
    Centr druhé útočné formace Luke Lockhat splnil cíl, když vyslal oblouček ze středního pásma do lapačky gólmana a Juta Narisawa se postaral o přerušení hry.
     
    56:13
    Nahození Hajaty od pravého mantinelu Sun nemusel řešit, protože bylo hodně nepřesné, k volnému hracímu předmětu nejrychleji dojel Colin Joe.
     
    55:55
    K individuálnímu průniku zavelel Kento Suzuki, který se zbavil osobního strážce a pak za bránou soupeře pošetřil cenné vteřinky.
     
    55:08
    Levou stranou najel do útočného pásma Cory Kane, který zadovkou nabíjel na modrou Framovi, ostrá rána z první zamířila do brankářovy výstroje.
     
    54:47
    Zmatky v předbrankovém prostoru Číny neskončily definitivním rozhodnutím, ze souboje vyšel vítězně bránící hokejista Jake Chelios.
     
    54:29
    Tak tohle měl být gól! Čínský útočník Ťiang Fu dostal puk před prázdnou bránu, jenže namotal se mu na hokejku, takže jej za brankovou čáru usměrnit nedokázal!
     
    53:57
    Chytré vyhození v podání Kenta Suzukiho, který k němu sáhl až poté, co přejel červenou čáru, takže nemohla být řeč o icingu.
     
    53:23
    Příliš se nepřerušuje, i tato skutečnost samozřejmě více vyhovuje Japoncům. Nahození od modré čáry s přehledem zblokoval Hiroto Sato.
     
    52:44
    Japonsko si může odškrtnout další ubráněný útok. Výbornou práci odvedl Kosuke Ocu, jenž vystál Wonga a obral ho čistým způsobem.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 6. Hanzawa (T. Nakadžima, Furuhaši), 36. Hitosato (H. Sato), 38. T. Nakadžima (Osawa, Š. Nakadžima), 44. Osawa (J. Ocu, K. Ocu), 60. T. Nakadžima (Irikura) – 4. Ť. Fu (Chelios), 17. Kane (Ť. Jen, Sproul)


    Japonsko: Narisawa (Fukufudži) – Išida, Jamada, Halliday (A), Hajata, Jonejama, H. Sato, Toko, J. Ocu – Hirano, Š. Nakadžima (C), Hitosato – K. Ocu (A), Osawa, Suzuki – Hanzawa, T. Nakadžima, Furuhaši – Takagi, Irikura, K. Sato.
    Tréner: Perry Pearn

    Čína: Sun (O'Brien) – Sproul, Chelios (A), P. Čang, Čeng (A), Joe, Fram, C'. Čchen, Ž. Jen – Yip (C), Kane, Ť. Fu – Wong, Lockhart, Š. Fu – C. Čang, Šen, Ť. Jen – K. Čchen, Kuo.
    Tréner: Gregory Ireland

    Rozhodca: Baca (POL), Ruuska (FIN) – Braten (NOR), Davidonis (LAT)

    Diváci: 280