Nové Zámky – Košice 4:3 (po pr.) | Detva – Zvolen 3:4 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Miškovec 3:5 (kon.)
Poprad – Trenčín 3:5 (kon.) | Michalovce – Nitra 4:1 (kon.) | B. Bystrica – HC Slovan 0:2 (kon.)
koniec
HK Poprad
3:5 (2:1, 1:2, 0:2)
HK DUKLA Trenčín
Nedeľa 21.03.2021, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 50. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tretiu tretinu jednoznačne lepšie zvládli hokejisti Dukly Trenčín. Kľúčovým bol gól Aarona Berishu zo 49. minúty počas hry štyroch proti štyrom. Záverečná powerplay už domácim kamzíkom nevyšla a triumf Trenčína gólom do prázdnej brány spečatil Hecl. (19:22:30)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Trenčín dal gól!
    Dukla definitívne potvrdzuje víťazstvo v tomto zápase. Popradčania tridsať sekúnd pred tretím klaksónom získali už útočné pásmo, Seigova strela od modrej však bola zblokovaná. Puk skončil na hokejke MAREKA HECLA a ten gólom takmer cez celé klzisko zavŕšil svoj hetrik v tomto zápase!
    Bez asistencie.
     
    59:18
    Hecl dokorčuľoval vyhodený puk a získal opäť ďalší dôležitý čas.
     
    59:01
    Puk je za popradskou bránkou, vyváža ho von Seigo.
     
    58:46
    Už ju Hamerlík opustil a Trenčania získali puk v obrannom pásme.
     
    58:31
    Starosta dostal puk von z obranného pásma, brankár Hamerlík stále nemôže opustiť svoju bránku.
     
    58:06
    Drgoň nahodil puk do pásma zo stredného pásma, Popradčania nezískali puk a musia sa poň vrátiť až do obrannej tretiny.
     
    57:41
    Domáci tréner Peter Mikula si vyžiadal oddychový čas.
     
    57:41
    Dukla vyhodila puk preč z obranného pásma až k Hamerlíkovi, spoza brány rozohráva Ulrych, ale je z toho len napokon zakázané uvoľnenie.
     
    57:06
    Marek Hecl vyrazil dopredu po pravom krídle, natlačil sa popri Višnevskom až pred bránku a až Hamerlík mu puk odobral.
     
    56:50
    Kamzíci zatlačili vojakov v ich obrannom pásme po dobu viac ako jednej minúty. Prerušenie hry prišlo až teraz po strele Haščáka z ľavého kruhu, ktorú Valent dokázal zastaviť.
     
    55:55
    Skokan prihrávkou pred bránu hľadal Haščáka, ten však bol rýchlo obsadený protihráčmi a k puku sa nedostal.
     
    55:17
    Ulrych sa síce dobre rozbiehal spoza vlastnej bránky, potom posúval krížnu prihrávku do územia nikoho a skončilo to až zakázaným uvoľnením.
     
    54:41
    Trenčania získali útočné pásmo a od modrej čiary to skúšal Bokroš, už ako viackrát v tomto zápase. Teraz mu však strelu zblokoval Bjalončík.
     
    54:11
    Livingston dostal prihrávku do pozície medzi kruhmi, strela mu úplne nesadla a aj preto s ňou nemal brankár Valent veľké problémy.
     
    53:44
    Brejčák prehadzoval puk pred bránku Livingstonovi, ktorý sa naťahoval za prihrávkou, no napokon ju vyrazil betónom ako prvý brankár Valent.
     
    52:48
    Okuliar prihrávkou na pravý kruh našiel Andreja Kukuču, ktorý to okamžite namieril na bránu a Hamerlík musel použiť pravý betón.
     
    51:48
    Haščák si spracoval puk pred modrou čiarou, vnikol do pásma a okamžite zakončoval. Jeho strelu švihom Michal Valent dokázal úspešne pokryť.
     
    51:16
    Matúš Paločko prenikol do útočného pásma, prenechal bratovi Matejovi, ktorý to nahadzoval na bránu a Valent si pripísal ďalší zákrok.
     
    50:17
    Berisha posunul na ľavý kruh Starostovi, ktorý to chcel vrátiť pred bránku, popradskí obrancovia však vyrazili puk na zadný mantinel.
     
    49:16
    Kukuča to vyskúšal strelou z ťažkého uhla z pravej strany, bránku však minul a počuli sme zazvučať len plexisklo.
     
    48:10
    Trenčín dal gól!
    Po ôsmich sekundách od vylúčení idú hostia po prvýkrát v zápase do vedenia. Starosta si prevzal prihrávku za ľavým kruhom, vynikajúco načasoval strieľanú prihrávku pred bránkovisko na hokejku AARONA BERISHU a ten len usmernil puk poza Hamerlíka.
    Asistencie: Tomáš Starosta, Carl Ackered.
     
    48:02
    Domáci obranca Steven Seigo a útočník Dukly Oliver Okuliar sa do seba trošku pustili, Seigo dostáva dve minúty za krosček a Okuliar dve minúty za hrubosť. Bude sa hrať v štyroch proti štyrom.
     
    47:28
    Pred hosťujúcimi hráčmi sa otvoril priestor v prečíslení dvoch proti jednému, Kukučovi však medzi kruhmi odskočil puk z hokejky.
     
    45:56
    Višnevskij na modrej čiare dohral Krajča. Hoci sa to hosťujúcej striedačke nepozdávalo, hlavní rozhodcovia tento zákrok nepotrestajú.
     
    44:57
    Marcel Haščák predviedol individuálnu akciu, prekĺzol poľahky pomedzi kruhy, odtiaľ švihom zakončoval a trafil hornú žŕdku. Konštrukcia brány za Valentom zazvonila v priebehu zápasu po druhýkrát.
     
    44:26
    Hosťujúci vojaci vyhodili puk cez všetky čiary a splnilo to podmienky zakázaného uvoľnenia. Vraciame sa teda pred Valenta.
     
    43:54
    Od mantinelu spoza pravého kruhu zaujímavo vystrelil Handlovský, brankár Valent počas zákroku posunul bránku a tá musí byť teda vrátená do pôvodného miesta.
     
    43:39
    Preisingerovu prihrávku na modrú čiaru takmer vystihol Sádecký, no iba takmer. Domáci zostávajú v útočnom pásme.
     
    42:14
    Ulrych na Haščáka, ten to chcel dávať krížom na Svitanu, no táto prihrávka už bola prečítaná Starostom, ktorý bezpečne vyviezol puk von z obranného pásma.
     
    41:36
    Skokan sa síce prepracoval do útočného pásma, pomalú prihrávku však poslal Haščákovi, ktorú vystihol Krajč a poslal puk preč.
     
    41:15
    Kamzíci sa až teraz usadili v pásme. Svitana dobre napasoval prihrávku medzi kruhy Livingstonovi, ktorý to skúsil z prvej. Valent nepustil puk za svoj chrbát.
     
    40:44
    Popradčanom nevyšiel prienik do útočného pásma, Drgoň nezachytil puk pri zadnom mantineli a Rehuš ho bezpečne odstránil preč z pásma.
     
    40:23
    Hneď v úvode tretej tretiny majú Popradčania presilovkovú možnosť. Dve minúty za podrazenie dostáva Carl Ackered.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V prostrednej časti hry sme takisto ako v prvej videli veľmi vyrovnaný hokej s viacerými šancami a taktiež tromi gólmi. Najprv vyrovnával v 23. minúte na 2:2. Hecl, potom v 34. minúte poslal domácich znovu do vedenia Višnevskij, no Hecl v 38. minúte využil presilovku, a tak je stav po 40 minútach vyrovnaný 3:3. Pred treťou tretinou je teda všetko otvorené.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:52
    Lemckeho nahodený puk zo stredného pásma letel vo výške až oblúčikom dopadol do výstroja Hamerlíka, ktorý ešte hru prerušil.
     
    39:32
    Zdalo sa, že Brejčák bol medzi kruhmi faulovaný, padol na ľad po dotyku hokejkou od trenčianskeho protihráča, no ani jeden hlavný rozhodca nemá ruku dvihnutú. Tak nie, napokon to bol len pád po strate stability.
     
    38:22
    Janne Kettunen predviedol zaujímavý výpad po pravom krídle, prenikol využitím otočky popri Kramárovi, jednou rukou sa natlačil pred Hamerlíka, no Kramár ho ešte dobehol a obaja tak spoločne posunuli popradskú bránku.
     
    37:23
    Trenčín dal gól!
    Trenčanom výborne vyšla presilovková kombinácia a po tretíkrát v zápase vyrovnávajú. Ackered spoza pravého kruhu posunul na úroveň bránkovej čiary Paukovčekovi, ktorý to posunul krížom k druhej žŕdke MAREKOVI HECLOVI a ten z prvej úspešne dorazil cez Hamerlíka.
    Asistencie: Lukáš Paukovček, Carl Ackered.
     
    37:00
    Trenčania od začiatku presilovky držia puk v pásme. Spoza pravého kruhu to skúsil delovkou Ackered, brankár Hamerlík sa rýchlo presunul a vyrazil.
     
    36:04
    Tak brankár Peter Hamerlík to teraz so svojím vyhodením puku prepískol. Nadvihol to veľmi vysoko a dostáva dvojminútový trest za vyhodenie puku. Trest si odsedí Matúš Paločko.
     
    35:34
    Trenčanom teraz nevyšiel východ von z obranného pásma, Krajč korčuľoval za pukom, čo mu len sily stačili, no nestihol to a je tak z toho zakázané uvoľnenie.
     
    35:05
    Okuliar v útočnom pásme prenechal puk Kukučovi, ktorý to dával pomedzi kruhy, tam však bol dominantný obranca Drgoň.
     
    34:37
    Zagrapan sa pokúšal od modrej čiary ohroziť Valenta, puk však po jeho nepresnej strele skončil iba na zadnom mantineli.
     
    33:38
    Poprad dal gól!
    Možno také menšie hokejové: nedáš, dostaneš. Ferenyi nepremenil predchádzajúcu šancu, a tak dopredu vyrazili domáci. Po prihrávke z rohu klziska od Svitanu Haščák netrafil puk spred bránky, bol tam však aj IVAN VIŠNEVSKIJ a ten sa z blízkosti už nemýlil.
    Asistencie: Patrik Svitana, Dávid Skokan.
     
    33:18
    Hecl vykúzlil spoza popradskej bránky výbornú prihrávku na blízko stojaceho Nicolasa Ferenyiho, ktorý zakončil z prvej, Hamerlík však zázračne aj možno s pomocou šťastia vyrazil.
     
    32:42
    Brejčák vyslal dopredu Mateja Paločka, ktorý zviedol súboji pri zadnom mantineli s Rajnohom. Trenčiansky obranca získal puk a vyviezol ho do stredného pásma.
     
    31:42
    Kettunen za popradskou bránkou spadol po súboji so Zagrapanom, hlavný rozhodca Baluška však bol blízko a situáciu neposúdil ako faul.
     
    30:50
    Domáci zatlačili súpera v jeho obrannom pásme, Handlovského posledná strela spoza ľavého kruhu bola zblokovaná, hostia sa dovolene oslobodili a mohli vystriedať.
     
    30:12
    Preisinger vypálil od modrej čiary dve delovky, obe dokázali obetovalo zblokovať trenčianski hráči. A Poprad pokračuje s pukom v pásme.
     
    29:12
    Popradčania toto oslabenie ustáli a vyrazili ihneď dopredu. Svitana strieľal z pravého kruhu, Valent vyrazil na opačnú stranu, kde bol Skokan majúci pred sebou odkrytú bránu, no z dorážky z prvej zaváhal a netrafil.
     
    28:42
    Trenčania opätovne získali útočné pásmo. Puk držali pod kontrolou, bolo to však bez strely. Rozhodol sa to prelomiť až Oliver Okuliar, ktorý prišiel medzi kruhy, no jeho pokus bol zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    27:54
    Berisha prišiel o puk v rohu klziska a Ulrych bezpečne oslobodil svoj tím. Vojaci musia teda začínať od svojej bránky.
     
    27:31
    Trenčania rozostavili po vyhratom buly svoje postavenie, prihrávali si, no následne po Reddickovej spätnej prihrávke Bokrošovi ušiel puk do stredného pásma.
     
    27:03
    Trenčianska Dukla si zahrá presilovú hru. Daniel Brejčák sa voči Heclovi previnil držaním.
     
    26:32
    Hecl rýchlo otočil hru po nepresnej prihrávke Hodoroviča, vnikol do útočného pásma, chcel to dávať dozadu na modrú čiaru Lemckemu, tomu však ušiel puk.
     
    25:40
    Brejčák si pekne načasoval prihrávku spoza ľavého kruhu, posunul to medzi kruhy Haščákovi, ktorý nastavil hokejku na teč, ale Valent výborne a rýchlo reagoval lapačkou.
     
    25:00
    Bjalončík dobre zapracoval v strednom pásme, prikopol si puk a do krídla vysunul Matúša Paločka, ktorý sa snažil na ľavom kruhu prikryť si puk, ale bol mu nakoniec vypichnutý.
     
    24:13
    Jalasvaara posunul krížom puk na Kettunena na modrú čiaru, ktorý skúsil zamestnať Hamerlíka. Popradský gólman jednoducho vyrážal hokejkou.
     
    23:16
    Domáci mohli opäť viesť v zápase. Preisinger dobrou prihrávkou našiel z druhej vlny prichádzajúceho Seiga medzi kruhmi, ktorý zamieril a za Valentom zazvonila žŕdka!
     
    22:28
    Trenčín dal gól!
    Dukla výborne vstupuje do druhého dejstva vyrovnáva. Hostia ostali v útočnom pásme po neúspešnom prečíslení. Na modrú čiaru to dostal Ackered, ktorého príklep betónom vyrazil do strany, kde bol pripravený MAREK HECL a z dorážky sa nemýlil.
    Asistencie: Carl Ackered, Erik Rajnoha.
     
    22:13
    Popradčania vyhrali buly v útočnom pásme a od modrej to skúšal Hodorovič. Jeho zakončenie Valent opäť našiel nad svojimi betónmi.
     
    21:54
    Domáci získali puk v útočnom pásme. Od modrej čiary to strelou švihom skúsil Ulrych. Mashinter síce clonil, ale Valent pohotovo nastavil svoju lapačku.
     
    21:22
    Višnevského dlhú prihrávku Mashinter z červenej čiary predĺžil až k Valentovi, k dorážke sa už ďalší popradský hráč nedostal.
     
    20:33
    Po vyhratom buly v útočnom pásme strieľal od modrej čiary Bokroš. Jeho zakončenie skončilo v moci popradského gólmana Hamerlíka.
     
    20:24
    Hamerlík išiel po nahodení puk na zadný mantinel, v rohu klziska sa ho ujal Hecl, ktorý to hádzal rýchlo pred bránu. Gólman Popradu sa rýchlo vrátil a prikrýval prihrávku.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina začala vo vlažnom tempe, neskôr sme však videli tri góly. Skóre v 7. minúte otvoril Skokan, počas presilovky v 10. minúte vyrovnal Berisha a v závere prvej tretiny domácim prinavrátil jednogólové vedenie Livingston.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:41
    Poprad dal gól!
    Domáci využili ešte popresilovkový tlak a opäť sa ujímajú vedenia v zápase gólom do šatne. Svitana z pravého kruhu posunul pred bránku Skokanovi, ktorý to perfektne posunul meter pred seba JAMESOVI LIVINGSTONOVI a proti jeho strele z prvej bol už Valent bezmocný.
    Asistencie: Dávid Skokan, Patrik Svitana.
     
    19:16
    Po strate puku kamzíci rýchlo otočili hru v strednom pásme, vnikli dnu a Seigo to skúsil strelou spomedzi kruhov. Tá bola zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    18:42
    Domácim sa to podarilo až teraz, po Višnevského prihrávke pálil od modrej čiary Seigo, jeho delovku Valent dokázal eliminovať.
     
    18:18
    Popradská presilovka je zatiaľ bez úspechu, domáci sa ešte poriadne neusadili v útočnom pásme a prvá presilovková minúta je takmer preč.
     
    17:37
    Počas prieniku Popradu do útočného pásma sa v priestore pri trenčianskej striedačke zakliesnili do seba hráči a neostane to bez vylúčenia. Po dve minúty za hrubosť dostávajú Marcel Haščák, Ryan Devine a Oliver Okuliar. Poprad si teda zahrá presilovku.
     
    16:54
    Matej Paločko sa na ľavom kruhu dostal k odrazenému puku, pozrel sa ihneď za seba, našiel prihrávkou na pravom kruhu voľného Bjalončíka, ktorý mal pred sebou už len Valenta. Skúšal ho prekvapiť tzv. teplomerom, no trenčiansky gólman puk zachytil.
     
    16:13
    Brejčák sa dostal k uniknutému puku za ľavý kruh, gólman Valent rýchlo predviedol pekný semafor lapačkou. Chvíľu to vyzeralo, že sa zranil, ostal ležať na ľade, no po chvíli sa postavil a avizoval, že môže pokračovať v hre.
     
    15:48
    Popradčania po dlhšom čase vyrazili dopredu, po ľavom krídle vyrazil Zagrapan a jemnou strelou spoza ľavého kruhu preveril Valenta.
     
    15:32
    Od modrej čiary to strelou skúsil Ferenyi, Hamerlík dokázal puk nájsť a pokryť. Trenčanom pomohli dve presilovky hlavne ofenzívne, dostali sa do tempa a zavierajú domácich v ich obrannom pásme.
     
    14:42
    V závere presilovky vyslal ďalšiu ranu od modrej Bokroš. Tentokrát taká presná nebola, puk skončil na zadnom mantineli.
     
    14:06
    Bokrošova strela bola spomalená, puk následne skončil v nebezpečnom priestore pred bránkou, skúšal to Reddick, no Hamerlíka tiež neprekonal.
     
    13:43
    Svitana v rohu klziska tvrdo dohral Okuliara, odtiaľ sa puk presunul za pravý kruh k Sádeckému, ktorý to skúsil strelou a Hamerlík musel zasiahnuť lapačkou.
     
    13:06
    Trenčania po vyhratom buly rozostavili svoje postavenie, Ackered posúval Okuliarovi, ktorý to skúsil spoza pravého kruhu a Hamerlík musel vyrážať.
     
    12:45
    Lukáš Handlovský si v súboji s Tomášom Bokrošom neporadil bez nedovoleného zákroku. Je vylúčený za hákovanie.
     
    12:22
    Viacero súbojov zviedli protihráči voči sebe v strednom pásme. Víťaznejší napokon boli Trenčania, puk uchmatol Sádecký a posúva dozadu na obrancov.
     
    11:44
    Popradčanom sa otvoril priestor na protiútok, no následná Brejčákova prihrávka na Svitanu bola príliš prudká a domáci o puk prišli v strednom pásme.
     
    10:42
    Hecl po modrej čiare posunul Lemckemu, ktorý šikovne vystrelil. Strela bola tečovaná tesne vedľa Hamerlíkovej brány.
     
    10:23
    Bjalončík vnikol do útočného pásma, posunul puk na modrú čiaru Livingstonovi, ktorý to švihom nahadzoval a Valent odrazil puk maskou. Hra je prerušená.
     
    09:34
    Trenčín dal gól!
    Dukla využíva presilovú hru a máme vyrovnané. Vojaci opätovne získali útočné pásmo, Reddick po modrej čiare posunul Tomášovi Bokrošovi, ktorého tvrdú delovku dokázal šikovne tečovať AARON BERISHA.
    Asistencie: Tomáš Bokroš, Kruise Reddick.
     
    08:58
    Svitana odviedol poctivú robotu pri mantineli a podarilo sa mu vyhnať hostí z pásma. Tí to rýchlo otočili, Paukovček však po prieniku cez modrú čiaru bol rýchlejší ako puk a je z toho ofsajd.
     
    08:22
    Budeme svedkami prvej presilovej hry v zápase, ktorú si zahrá Dukla. Marcel Haščák dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    08:18
    Starosta po páde pri mantineli v rohu klziska prisadol puk a hlavný rozhodca prerušil hru. Vhadzovať sa bude pred Valentom.
     
    07:56
    Reddick sa po pravom krídle dopredu zbytočne nepúšťal, len odovzdal puk súperovi a odišiel striedať. Plne striedajú obe mužstvá.
     
    06:58
    Tavi si pomohol Ulrychom v útočnom pásme. Krížna prihrávka na modrú čiaru však už adresáta nenašla a puk letí von až cez celé klzisko k Hamerlíkovi.
     
    06:21
    Poprad dal gól!
    Kamzíci otvárajú skóre tohto dnešného duelu. Nahodený odrazený puk z rohu klziska skončil medzi kruhmi na hokejke Seiga, ktorý vystrelil a Valent vyrážal. Okamžite reagoval DÁVID SKOKAN a z otočky prízemnou strelou prekonal trenčianskeho gólmana.
    Asistencia: Steven Seigo.
     
    05:27
    Ferenyi vysunul po ľavom krídle Starostu, ktorý tvrdo príklepom vypálil spoza ľavého kruhu, mieril však len na plexisklo.
     
    04:52
    Dukla získala útočné pásmo a od modrej čiary to strelou skúsil Lemcke. Potom musel byť Hamerlík opäť pripravený, pálil od modrej aj Rajnoha.
     
    04:21
    Nahodený puk do útočného pásma sa pri ľavom kruhu dostal k Livingstonovi, ktorý to skúsil okamžitou strelou a brankár Valent úspešne vyrážal.
     
    03:52
    Okuliar otočil hru v strede ihriska a nahodil puk do útočnej tretiny. Hamerlík korčuľoval po puk pri zadnom mantineli, Trenčania bojovali oň, ale nezískali ho.
     
    03:24
    Haščák takmer na útočnej modrej čiare vypichol Paukovčekovi puk pri pokuse o manévre, center prvej trenčianskej formácie však napokon zaváhanie a stratu puku nepripustil.
     
    02:44
    Trenčanom sa podaril zisk útočného pásma vďaka štvrtej formácii a strelecky to od modrej čiary skúsil Rajnoha. Jeho pokus letel vedľa Hamerlíkovej brány.
     
    01:37
    Tentokrát to po spracovaní prihrávky pred modrou čiarou skúsil spoza pravého kruhu Livingston, jeho delovku Valent vyrazil ľavým betónom.
     
    01:18
    Domáci sa usadili v útočnom pásme najmä vďaka práce Handlovského, ktorý to potom posunul na modrú čiaru Ulrychovi. Jeho strela bola zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    00:38
    Prvý strelecký pokus vyslal po svojom krídelnom prieniku Patrik Svitana, jeho zakončenie však letelo ponad bránu.
     
    00:17
    Po vyhratom buly Popradu sa bojovalo o puk v strednom pásme, Trenčania ho po zisku nahodili dopredu a rozohrávať môžu domáci.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na ľade máme oba celky. Popradčanov v tmavomodrých dresoch a Trenčanov v žltých.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Hamerlík (Vošvrda) – Drgoň, Brejčák, Seigo, Višnevskij, Ulrych, Kramár, Hodorovič – Svitana, Skokan, Haščák – Tavi, Preisinger, Handlovský – Mashinter, Zagrapan, Livingston – Matúš Paločko, Bjalončík, Matej Paločko – Mešár

    Dukla Trenčín: Valent (Gabriš) – Ackered, Lemcke, Starosta, Bokroš, Jalasvaara, Ilenčík, Honzek, Rajnoha – Hecl, Paukovček, Sádecký – Okuliar, Rehuš, Kukuča – Kettunen, Reddick, Berisha – Krajč, Ferenyi, Devine

    Rozhodca: Baluška, Stano – Durmis, Kacej.
     
    Prajem vám príjemný nedeľný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z posledného 50. kola základnej časti Tipos Extraligy, v ktorom uvidíme aj duel medzi HK Poprad a Duklou Trenčín. Stretnutie sa začína o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Popradskí hokejisti v predposlednom 49. kole potvrdili rolu favorita a Liptovský Mikuláš zdolali jasne 2:5, no predtým kvôli dvom prehrám prišli o možnosť skončiť základnú časť ako líder tabuľky. Kamzíci tri kolá dozadu najprv podľahli Košiciam 5:2 a potom v kľúčovom zápase prehrali priamy duel o prvú priečku so Zvolenom 4:6. Momentálne majú Popradčania na konte 95 bodov, skóre 183:128 a nachádzajú sa na 3. mieste tabuľky.

    Trenčín po víťazstve 3:2 po nájazdoch nad Slovanom Bratislava tri kolá dozadu zaznamenal dve prehry, ktoré Dukle skomplikovali postup do prvej šestky po základnej časti. Trenčania podľahli Banskej Bystrici 6:3 a v predošlom kole doma nestačili na Michalovce, s ktorými prehrali 0:2. Dukla sa teda v tabuľke nachádza na 7. mieste so ziskom 76 bodov. Ak by aj Trenčín v Poprade vyhral v riadnom hracom čase, nestačilo by to na šiestu Detvu, na ktorú teraz strácajú hokejisti spod hradu Matúša Čáka štyri body. Rozhodne si však budú chcieť udržať siedmu pozíciu, keďže pred ôsmymi Košicami majú len dvojbodový náskok.

    V tejto sezóne pôjde o štvrté vzájomné meranie síl medzi Popradom a Trenčínom. Doteraz boli dvakrát úspešní kamzíci a raz vojaci. Poprad si pripísal víťazstvá 3:6 a 1:3 a Dukla jednu výhru 2:3 po nájazdoch.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 7. Skokan (Seigo), 20. Livingston (Skokan, Svitana), 34. Višnevskij (Svitana, Skokan) – 10. Berisha (Bokroš, Reddick), 23. Hecl (Ackered, Rajnoha), 38. Hecl (Paukovček, Ackered), 49. Berisha (Starosta, Ackered), 60. Hecl


    HK Poprad: Hamerlík (Vošvrda) – Drgoň, Brejčák, Seigo, Višnevskij, Ulrych, Kramár, Hodorovič – Svitana, Skokan, Haščák – Tavi, Preisinger, Handlovský – Mashinter, Zagrapan, Livingston – Matúš Paločko, Bjalončík, Matej Paločko – Mešár
    HK DUKLA Trenčín: Valent (Gabriš) – Ackered, Lemcke, Starosta, Bokroš, Jalasvaara, Ilenčík, Honzek, Rajnoha – Hecl, Paukovček, Sádecký – Okuliar, Rehuš, Kukuča – Kettunen, Reddick, Berisha – Krajč, Ferenyi, Devine

    Rozhodca: Baluška, Stano – Durmis, Kacej