Alavés – Cadiz 1:1 (kon.) | Real Madrid – Elche 2:1 (kon.) | Osasuna – Valladolid 0:0 (kon.)
Getafe – Atlético Madrid 0:0 (kon.)
koniec
Real Madrid
2:1 (0:0)
Elche CF
cz Sobota 13.03.2021, 16:15 • Estadio Alfredo Di Stéfano (Madrid) • Španielska LaLiga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To už je ze zápasu Realu Madrid – Elche vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek sobotního večera. (18:14:03)
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 10:1. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:16.
     
    Hlavní rozhodčí naposledy foukl do píšťalky a zápas končí! Real Madrid dokázal otočit domácí utkání proti sestupem ohroženému Elche na konečný stav 2:1

    První poločas příliš fotbalové krásy nenabídl. Benzemova nadějná rána skončil jen vedle levé tyče, následně musel být pro zranění střídán hostující bek Antonio Barragán. Až v samotném závěru první půle nejprve prováhal šanci Carrillo a na druhé straně spálil gólovku Vinícius Júnior.

    Až po hodině hry se poprvé měnilo skóre. Do vedení šlo překvapivě Elche, které se muselo téměř celou první polovinu pouze bránit. Tvrdou hlavičkou překonal Courtoise stoper Daniel Calvo. Následně ale přišli na trávník Luka Modrić s Toni Kroosem a ofenziva Realu se výrazně rozhýbala. Netrvalo dlouho a po centru Modriće srovnal krok hlavou Karim Benzema. Právě Benzema poté rozhodl zápas v nastaveném času po přihrávce Rodryga tvrdou ránou ke vzdálenější tyči.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Bílý balet nakonec otáčí zápas v nastaveném čase! Po souvislém tlaku v posledních minutách se Real usadil na na dlouhou dobu před vápnem Elche. KARIM BENZEMA se hrdinou Zidanova týmu, když francouzský útočník proměnil přiťuknutí od Rodryga prudkou ránou ke vzdálenější tyči.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned čtyři minuty.
     
    90
    Ani další nadějná kombinace Realu úspěch nepřinesla. Hazard si vůbec nerozuměl s Vázquezem a poté se už dostal k odkopu do bezpečí Verdú.
     
    89
    Elche už cítí šanci na zisk alespoň bodu. Příchodem Diega Gonzáleze se snaží podpořit defenzivu a dohrát zápas bez inkasovaného gólu.
     
    88
    Z velké vzdálenosti to zkusil z nepřipravené pozici Luka Modrić. Ani nyní nemusel Edgar Badía zasahovat, míč vylétl metr nad břevno.
     
    87
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Raúl Guti, přichází Diego González.
     
    87
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Fidel, přichází Josema.
     
    86
    Nápor Realu se se závěrem zápasu zvyšuje. Ani Guti nepřerušil dlouhou kombinaci madridského týmu, ale na další šanci se stále čeká.
     
    85
    Modrić tentokrát přihrával jen do kombinace Kroosovi. Také Vázquez se zapojil do hry, ale ve vápně už Hazardovi chybělo několik metrů.
     
    84
    Luka Modrić přesunul hru na levou stranu, odkud přilétl do vápna nebezpečný centr. Nacho sice našel Casemira, ale ten hlavičkoval jen nad břevno.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Sestupem ohrožené Elche hraje i nadále na půdě Realu Madrid nerozhodně 1:1.
     
    81
    Fidal vytlačil Vázqueze s míčem u nohy až za koncovou čáru. Tentokrát může vykopávat od své branky Edgar Badía.
     
    80
    Bílému baletu pouze remíza v boji o titul nestačí. Po faulu na Josana se však domácí musí stáhnout na vlastní polovinu trávníku.
     
    79
    Také Eden Hazard se poprvé po příchodu na trávník zapojil do kombinace. Casemiro v nadějné šanci z hranice vápna minul branku Elche.
     
    78
    Cifuentes měl solidní rychlost, ale okolo Mendyho se prohnat nedokázal. Míč skončil za postranní lajnou a Real mohl pokračovat vhazováním.
     
    77
    Znovu byl u balonu Luka Modrić. Chorvatský vítěz Zlatého míče našel na pravé straně Vázqueze, který už ale nepřešel kolem Mojica.
     
    76
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Vinícius Júnior, přichází Eden Hazard.
     
    75
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Lucas Boyé, přichází Omenuke Mfulu.
     
    75
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Tete Morente, přichází Josan.
     
    73
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Real Madrid srovnává skóre dnešního zápasu! Vinícius na levé straně zařídil pro domácí rohový kop. Ten rozehrál Kroos s Modrićem na krátko a poté zakončil hlavou KARIM BENZEMA. Obrana Elche tentokrát zaspala.
     
    72
    Kombinace Real se i nadále zvyšuje. Po Casemirově centru zkoušel hlavičkovat na zadní tyči Vinícius, ale ani mladý Brazilec Badíu neohrozil.
     
    71
    Už jen okolo dvaceti minut zbývá Realu na změnu skóre. Kroosův prudký pas do vápna sice v pádu tečoval Casemiro, ale do branky se netrefil.
     
    70
    Po Benzemovi vidí žlutou kartu útočník i na druhé straně. Guido Carrillo si dělal až příliš moc prostoru rukama.
     
    69
    Ani s příchodem svou kreativních záložníků se Realu nedaří překonat obranu Elche. Kroos s Modrićem sice zrychlili hru, ale k šancím stále nedochází.
     
    67
    Na pravé straně měl o něco více prostoru Lucas Vázquez. Před Badíou se ale vyšplhal nejvýše obránce Elche a odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    66
    Akci hostů kazí až odpískaný faul napadajícího Lucase Boyého. Real se může opět soustředit na vyrovnání stavu dnešního zápasu.
     
    65
    Ferland Mendy neměl kudy projít do vápna a tak zvolil přihrávku na Casemira. Elche se však zmocnilo míče a putovalo do útoku.
     
    64
    Real se snaží o bleskové vyrovnání. Střídající Modrić si posouval míč kolem Marconeho, ale poté už nenašel rozběhnutého Benzemu.
     
    63
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Federico Valverde, přichází Toni Kroos.
     
    63
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Sergio Ramos, přichází Rodrygo.
     
    62
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Isco, přichází Luka Modrić.
     
    61
    Elche právě vstřelilo branku!
    Elche si v posledních minutách vytvořilo mírný tlak a je odměněno vedoucím gólem. Po rozehrávce rohového kopu vyplaval ve vápně zcela osamocen DANIEL CALVO a prudkou hlavičkou o břevno překonal Courtoise.
     
    60
    Nyní se dožadovali penalty hosté. Po zákroku Ramose skončil na zemi Boyé, ale ani tentokrát to útočícímu týmu nevyšlo. Naopak se píská ofsajd.
     
    58
    Benzema nebyl daleko od odraženého balonu v pokutovém území Elche. Přece jen byl o něco rychlejší Badía, který sebral míč do rukavic.
     
    57
    Edgar Badía rozehrával daleko na útočnou polovinu, kde se ale dopustil faulu Filde, který dotíral na Casemira. V útoku budou pokračovat domácí.
     
    56
    Marcone sice sebou na trávník stáhl i Ramose, který se poté zlobil na sudího, ale pokutový kop pro Real Madrid to nebude.
     
    55
    Mezitím se mimo hrací plochu rozcvičují Modrić, Kroos a také Rodrygo. Po rohovém kopu skončil na trávníku Marcone.
     
    54
    Iscova rána zpoza vápna skončil na hrudníku Valva. Ve hře se poté pokračovalo u rohového praporku, kde byl faulován Varane.
     
    53
    Madridský celek si pomalu začíná vytvářet souvislejší tlak. Domácí obehrávají pokutové území Elche ze strany na stranu.
     
    52
    Carrillo sice získal na moment míč na úkor Casemira, ale ihned poté chyboval v kombinaci při přihrávce směrem k Boyému.
     
    51
    Po dohraném rohovém kopu z otočky pálil Karim Benzema, ale z blízkosti trefil jen boční síť a Edgar Badía nemusel zasahovat.
     
    50
    Z levé strany zkoušel odcentrovat Ferland Mendy, ale svým pokusem trefil hned prvního bránícího hráče Elche. Real bude pokračovat rohem.
     
    49
    Hned tři hráči skončili na trávníku u postranní čáry. Hlavní sudí nakonec píská faul Nacha Fernándeze na Morenteho.
     
    48
    Elche se ale u balonu příliš dlouho nezdrželo. Naopak do útoku mohl pádit Vinícius Júnior, který ale nepřihrál přesně Iscovi.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu hostující fotbalisté. Po Carrillovi byl u balonu Raúl Guti, následně se zapojil do hry i Fidel.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:20.
     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a první poločas končí. Real Madrid hraje zatím s Elche smírně 0:0.

    První poločas příliš fotbalové krásy nenabídl. Benzemova nadějná rána skončil jen vedle levé tyče, následně musel být pro zranění střídán hostující bek Antonio Barragán. Až v samotném závěru první půle nejprve prováhal šanci Carrillo a na druhé straně spálil gólovku Vinícius Júnior.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Real se přece jen dostal do brankové situace. Isco ale centr netrefil vůbec a Vinícius ve vynikající pozici nezakončil přesně mezi tři tyče.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45
    Těsně před přestávkou mohlo Elche udeřit. Z levé strany propadl míč až do pokutového území, kde ale Boyému chybělo k zakončení několik desítek centimetrů.
     
    44
    Minutu před pauzou se dostal k míči Lucas Boyé, ale v souboji s Nachem si pomohl rukama a musel hrací předmět odevzdat znovu domácím.
     
    43
    Po faulu na Isca poslal míč dloubáčkem do vápna Casemiro. Benzema ani nikdo v bílém se ale k hlavičce neprosadil.
     
    42
    Zidanovi svěřenci se na moment usadili těsně před vápnem soupeře. Souhra Valverdeho s Casemirem ale opět nebyla z nejpřesnějších.
     
    41
    Také Real se snažil rychle postoupit do ofenzivy. Benzema si však neporozuměl s Valverdem a míč skončil pouze na kopačkách Marconeho.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Elche hraje zatím s velkým favoritem zápasu vyrovnanou partii. Nyní dokonce postupoval do útoku Carrillo, ale Courtois byl na svém místě.
     
    39
    Střídající Cifuentes vhodil míč do hry zpoza postranní lajny, ale hosté se v útoku neprosadil a po dlouhém odkopu musí začínat znovu od Badíy.
     
    38
    Prvním potrestaným hráčem zápasu je Karim Benzema. Hrotový útočník Realu Madrid poslal soupeře tvrdě k zemi a vidí po zásluze žlutou kartu.
     
    37
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Antonio Barragán, přichází Miguel Cifuentes.
     
    36
    Po ubráněném centru domácí spěchali do protiútoku. Vinícius naservíroval přihrávku Benzemovi proti noze, ale francouzský útočník nyní neprokázal své kvality.
     
    35
    Nebezpečná situace před Courtoisem. Mojica skvěle nacentroval do vápna, kde se pohyboval Guido Carrillo. Balon ale propadl až za vzdálenější tyč.
     
    33
    Při napadání se provinil proti pravidlům Lucas Vázquez. Gonzalo Verdú schytal tvrdý úder do nártu, ale po krátkém pobytu na trávníku se zvedá a bude pokračovat ve hře.
     
    32
    Mendyho se podařilo zmást Barragána, tělem si vytvořil prostor pro prudký centr. Ten ale skončil jen v rukavicích hostujícího brankáře.
     
    31
    Realu se nedaří napadáním získat míč. Až po chybné přihrávce Gutiho se balonu zmocnil na vlastní polovině trávníku Raphaël Varane.
     
    30
    Ani půlhodina hry nebezpečnější akci nepřinesla. Vinícius to zkoušel jeden na jednoho proti Barragánovi, ale centr ani střela neprošla.
     
    29
    Bez větší přípravy to zkusil ze střední vzdálenosti Isco. Balon ale mířil jen do středu branky, kde byl připravený gólman Elche Edgar Badía.
     
    28
    Skvěle se vrátil do obrany Valverde, vypíchl míč Morentemu a mohl pokračovat směrem do útoku. S Viníciusem si ale na levé straně moc nerozuměl.
     
    27
    V dobré rychlosti směrem do útoku byl Fidel. Ani Elche se však nemůže prosadit, centrovaný míč skončil pouze i Sergia Ramose.
     
    26
    Naopak zasahovat musel Courtois. Nečekanou ránu vyslal z hranice vápna Ivan Marcone, ale ani argentinský záložník Courtoise neprověřil.
     
    25
    Isco přihrával na krátkou vzdálenost Valverdemu. Poté byl ve hře i Vázquez, ale Realu se stále nedaří byť jen jediné zakončení směrem na branku.
     
    24
    Isco si obhodil Fidela, poté už mohl postupovat do otevřené obrany, ale najednou přišel faul Gutiho a bylo po nadějné akci.
     
    23
    Z levé strany se odhodlal k centru do vápna Johan Mojica. Míč ale ještě před šestnáctkou zablokoval Casemiro. Real mířil do kontru, ale Vázquez se ve vápně neprosadil.
     
    21
    Morente bez potíží obehrál na středu pole Casemira a získal pro Elche autové vhazování. Hosté ale rozehráli jen k vlastním stoperům.
     
    20
    Ani dvacet minut branku nepřineslo. Zpoza pokutového území to chtěl vyzkoušet Benzema, ale než si přichystal míč ke střele, tak přišel obranný zákrok Calva.
     
    19
    Až od Ramose putoval balon do útoku k Viníciusovi. Real se pomalu snažil přejít do vápna, ale mladého Brazilce ubránil Johan Mojica.
     
    18
    Madridští museli vhazovat u vlastního praporku, ale bleskově se s míčem dostali až na útočnou polovinu trávníku. Perfektní práci odvedl v kombinaci Valverde.
     
    17
    Fidel z pravé straně centroval do vápna Thibouta Courtoise. Obrana Realu však nemusela zasahovat. Pas byl až příliš dlouhý.
     
    15
    Elche se snaží kontrolovat balon ve středu pole. Ve středovém kruhu byl ale postrčen Casemirem Marcone.
     
    13
    Valverde posouval míč do vápna Benzemovi, který byl ale zády k brance a než se stačil otočit do střelecké pozice, tak byl obrán o míč.
     
    12
    Také Elche se dostalo k balonu. Mojica vhodil míč do hry, poté se ale nechal předskočit Carrillo a musel rychle faulovat Casemiro.
     
    11
    Domácí jsou sice mnohem častěji u balonu, ale k brance Edgara Badíy se nemohou dostat. Elche brání v deseti před vlastním pokutovým územím.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Ani jeden z gólmanů zatím nemusel zasahovat.
     
    9
    Valverde dlouhým pasem zkoušel najít Viníciuse, ale balon odskočil k Barragánovi a ten hlavou přiťukl balon Badíovi.
     
    8
    Domácí si pohlednou kombinací vypracovali prostor až ve vápně hostujícího týmu. Nakonec ale pálil Mendy z nepřipravené pozice daleko mimo branku.
     
    7
    Lucas Vázquez vhazoval zpoza postranní lajny. Poté byl v kombinaci Isco, který zkoušel oslovit Benzemu, ale ten byl až za obrannou dvojicí Elche.
     
    6
    Ani jeden z týmů se v úvodu zápasu nemůže prosadit do souvislejšího tlaku. Vázquezova pobídka měla najít Viníciuse, ale balon skončil jen u Mojica.
     
    5
    Znovu to byl Isco, kdo centroval do šestnáctky. Z místa přestupku ale našel jen hlavu Calva a poté již přichází útočný faul domácího celku.
     
    4
    Domácí to opět zkoušeli až od Courtoise. Tentokrát měl na levé straně prostor Ferland Mendy, po kombinaci s Casemirem se ale píská faul Barragána.
     
    3
    Madridští se okamžitě nahrnuli do útoku. Od Ramose putoval balon podél pravé postranní čáry k Vázquezovi. Nakonec centroval do vápna Isco, ale obrana Elche na úvod odolala.
     
    2
    Do prvního poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu fotbalisté Realu Madrid. Po Benzemovi se dotkl balonu také Isco společně s Vázquezem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas sedmadvacátého kola nejvyšší španělské soutěže La Ligy může za několik málo okamžiků začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Madrid CF: Courtois – Nacho Fernández, Varane, Ramos (C), F. Mendy – Valverde, Casemiro – L. Vázquez, Isco, Vinícius Júnior – Benzema.
    Náhradníci: Lunin, Altube – Rodrygo, Modrić, Kroos, Asensio, Duro, Militao, E. Hazard.

    Elche CF: Badía – Barragán, Calvo, Verdú (C), Mojica – Fidel, Guti, Marcone, Morente – Carrillo, Boyé.
    Náhradníci: Gazzaniga, Andreu – Luismi, Cifuentes, Nino, Mfulu, V. Rodríguez, Josema, Josan, González, Milla, Palacios.

    Rozhodčí: Figueroa – Martínez, Carreňo.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    30.12. 2020 Elche – Real Madrid 1:1
    22.02. 2015 Elche – Real Madrid 0:2
    23.09. 2014 Real Madrid – Elche 5:1
    22.02. 2014 Real Madrid – Elche 3:0
    25.09. 2013 Elche – Real Madrid 1:2
     
    Real Madrid

    Real Madrid se po dvou letech vrátil na španělský trůn! V loňské sezoně dokázal především díky fantastickému závěru po restartu soutěže odskočit druhé Barceloně na konečných pět bodů. To v Lize mistrů výběr Zinédina Zidana určitě pomýšlel na vyšší příčky, než dvě osmifinálové prohry s Manchesterem City.

    Do obhajoby titulu v La Lize vstoupil Real skvěle. Po sedmi odehraných zápasech byl těsně na druhém místě za Realem Sociedad. Sociedad následně začal ztrácet, ale před Zidanovi svěřence se vyhoupl městský rival Atlético, který má po více než polovině soutěže náskok šesti bodů na Barcelonu, třetí Real už na čelo ztrácí bodů osm.

    To v domácím poháru utrpěl Real tvrdou ránu. Ve čtvrtém kole totiž vypadl s třetiligovým týmem Alcoyano. Madridské sice poslal do vedení Militao, ale deset minut před koncem druhého poločasu srovnal Solbes. V prodloužení poté outsideři zápasu dohrávali dokonce v deseti, ale i tak vsítil historický gól Casanova.

    V základní skupině Ligy mistrů sice Real získal z prvních dvou zápasů pouze jediný bod, ale v konkurenci Mönchengladbachu, Šachtaru a Interu Milán se zázračně zvedl a dokázal postoupit dokonce z prvního místa. Navíc si z trávníku nebezpečné Atalanty přivezl nadějné vítězství 1:0 k domácí odvetě osmifinále. Již v 17. minutě byl vyloučen záložník italského klubu Freuler a Real využil dlouhou početní výhodu až v samém závěru zásahem Mendyho.
     
    Elche CF

    Elche hrálo v předcházející sezoně pouze druhou nejvyšší španělskou soutěž. Tak tak se na poslední chvíli kvalifikovalo na šestou pozici zaručující postupové play off. V něm ale Elche vyřadilo Zaragozu i Gironu a mohlo se radovat z postupu mezi elitu.

    Udržení v La Lize bude pro Elche velký problém. Z pětadvaceti odehraných zápasů odešlo jako vítěz jen v pěti případech. Jen díky senzačnímu úspěchu v minulého týdne, kdy Elche porazilo 2:1 Sevillu se vyšvihlo mimo sestupové pásmo. Ale pouze jen o dva body, na úplně posední Huecsu má poté náskok čtyř bodů.
     
    Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší španělská soutěž La Liga pokračuje již sedmadvacátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Realu Madrid, který na domácí půdě přivítá Elche.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.

    Vít Schück

    Góly: 73. Benzema (Modrić), 90+2. Benzema (Rodrygo) – 61. Calvo (Morente)

    Karty:   38. Benzema (REA) – 70. Carrillo (ELC)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 10:1. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:16.
    Real Madrid: Courtois – Nacho Fernández, Varane, Ramos (C) (63. Rodrygo), F. Mendy – Valverde (63. Kroos), Casemiro – L. Vázquez, Isco (62. Modrić), Vinícius Júnior (76. E. Hazard) – Benzema.
    Náhradníci: Lunin, Altube – Rodrygo, Modrić, Kroos, Asensio, Duro, Militao, E. Hazard.

    Elche CF: Badía – Barragán (37. Cifuentes), Calvo, Verdú (C), Mojica – Fidel (87. Josema), Guti (87. González), Marcone, Morente (75. Josan) – Carrillo, Boyé (75. Mfulu).
    Náhradníci: Gazzaniga, Andreu – Luismi, Cifuentes, Nino, Mfulu, V. Rodríguez, Josema, Josan, González, Milla, Palacios.

    Rozhodca: Figueroa – Martínez, Carreňo