S. Macedónsko – Izrael 1:1 (kon.) | Estónsko – Srbsko 0:0 (kon.) | Grécko – Chorvátsko 0:1 (kon.)
Lotyšsko – Rusko 1:4 (kon.) | Moldavsko – Belgicko 1:0 (kon.) | Luxembursko – Island 0:2 (kon.)
Gruzínsko – Azerbajdžan 1:0 (kon.) | Taliansko – Írsko 2:0 (kon.) | Litva – Česko 0:1 (kon.)
San Maríno – Škótsko 0:7 (kon.) | Švajčiarsko – Lichtenštajnsko 3:0 (kon.) | Poľsko – Bulharsko 1:1 (kon.)
Faerské ostrovy – Čierna Hora 1:0 (kon.) | Cyprus – Holandsko 0:7 (kon.) | Dánsko – Fínsko 2:1 (kon.)
Nemecko – Bosna 1:0 (kon.) | Švédsko – Arménsko 10:0 (kon.) | Španielsko – Kazachstan 3:0 (kon.)
Kosovo – Andorra 1:0 (kon.) | Nórsko – Bielorusko 0:0 (odl.) | Gibraltar – Portugalsko 0:3 (kon.)
Sev. Írsko – Ukrajina 1:0 (kon.) | Rumunsko – Malta 4:1 (kon.) | Anglicko – Turecko 2:1 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
3:0 (2:0)
Lichtenštajnsko
cz Utorok 13.10.2020, 18:00Kvalifikácia na ME U21 • Skupina 2
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:51:18)
     
    Je konec! Domácí tým nakonec vítězí poměrně jasně 3:0. V druhém poločase jsme viděli jen jednu branku, o kterou se parádní ranou postaral Sidler, na jehož ránu neměl gólman nárok. Lichtenštejnsko nepředvedlo směrem dopředu vůbec nic a může být rádo, že zápas neskončil mnohem větším rozdílem.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Domácí fotbalisté ještě drží balón na svých kopačkách, ale sami se o něj připravili Daleká přihrávka na pravou stranu skončila jen mimo postranní lajnu.
     
    90+1
    Majer měl možnost odkopu, který poslal někam na polovinu hřiště. Z hlavičkových soubojů ovšem vzešli domácí vítězně a ještě se snaží něco podniknout.
     
    90
    Nastavovat se budou tři minuty!
     
    89
    Zápas se nám pomalu ale jistě blíží ke svému konci. Mambimbi si udělal prostor pro střelu, ale balón mu sjel po nártu a skončil vysoko nad břevnem.
     
    88
    Domácí se ale ještě snaží, ale vypadá to, že je branka nyní pro ně opravdu zakletá. Imeri dostal balón proti noze, ale jeho rána šla nakonec poměrně vedle.
     
    87
    Schreiber se hnal dopředu a podnikl jednu z mála útočných akcí svého týmu. Hosté vybojovali standardní situaci, kterou Racioppi ze vzduchu sebral.
     
    86
    K nepříjemnému a nezaviněnému střetu nyní došlo, tak byla hra raději přerušena. Ošetřování ale nakonec není potřeba, takže se může pokračovat.
     
    85
    Země helvétského kříže se ještě hodně snaží, ale nedaří se jí přidat další branku. Imeri zakončoval z dobré pozice, ale trefil jen soupeře do nohy.
     
    84
    Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází Hilti, přichází Büchel.
     
    83
    Nyní bylo v šestnáctce až moc hráčů! Zeqiri sice dostal přihrávku někam na penaltový puntík, ovšem před hradbu těl neprocpal balón až za brankovou čáru.
     
    81
    Imeri se snažil prosadit individuálně v šestnáctce soupeře, ale to se mu nepovedlo. Po několika kličkách na místě ho totiž protihráč o balon obral.
    80. Stojilković v obrovské šanci selhal
     
    80
    Tohle už byla obrovská šance na domácí straně! Stojilković pláchl všem na hřišti a mířil sám na gólmana. Ten byl hodně vyběhnutý a domácí hráč ho chtěl překonat střelou, trestuhodně minul!
     
    79
    Škoda, tady byla ideální možnost prováhána. Zeqiri si totiž ještě složitě zpracovával balón, takže k němu stihli soupeři přistoupit. Mohlo to být o čtyři góly.
     
    78
    Švýcarsko se pokusilo o přesun hry na pravou stranu, ale tuto snahu zastavil včasným zásahem obránce. Majer poté sebral míč a poslal ho dále.
     
    77
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Ndoye, přichází Stojilković.
     
    76
    Ndoye je rozhodně jedním z nejlepších hráčů na hřišti. nyní přešel v souboji jeden na jednoho. Po několika odrazech pálil jeho spoluhráč jen vedle brány.
     
    75
    Hodně rychle z brány musel Majer, který to však zvládl a byl u balónu dříve. Poté ho ještě trefil Zeqiri, který se mu ale omlouvá. Karta z toho nakonec nebude.
     
    74
    Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází L. Graber, přichází Schreiber.

    Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází Seemann, přichází Mikus.
     
    73
    Hosté jenom odkopli balón do bezpečí, takže ho sebrala domácí obrana. Zatím mají Švýcaři míč jen okolo poloviny, ale ještě určitě budou útočit.
     
    72
    Ze kterého tentokrát domácí nezahrozili. Byli při nich ale dnes nebezpeční, vždyť po dvou z nich padla branka! Jednou hlavičkou, podruhé fantastickou ranou.
     
    71
    Ndoye se snažil prosadit individuální akcí a prosazoval se až před bránu. Na poslední chvíli byl sice zastaven, ovšem vybojoval pro svůj tým alespoň roh.
     
    70
    Do konce zápasu nám chybí nějakých dvacet minut hry a hráči v modrém se hnali dopředu. Jankewitz si však poradil a svého soupeře čistě od míče odstavil.
     
    69
    Švýcarsko to zkusilo přihrávkou mezi obránce, ale té chyběla potřebná přesnost. Hostující obrana si sice poradila, ale míč hned poté jen odevzdala.
     
    67
    A obraz hry se nadále nemění, což se dá očekávat. Domácí si však nyní nerozuměli, a tak po přihrávce skončil míč jen v autu. Lichtenštejnsko bude vhazovat.
     
    66
    Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází Beck, přichází Netzer.

    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Bamert, přichází Stergiou.
     
    65
    Nadále pokračují domácí fotbalisté s míčem na noze a snaží se přidat další góly. Je však jisté, že tento tým bude mít i po osmi odehraných kolech plný počet bodů.
     
    64
    Další pěkná akce na straně země helvétského kříže, ta předvádí opravdu dobrý výkon! Viděli jsme přihrávku mezi obranu, ale Rüegg minul zadní tyč.
     
    63
    Švýcarsko tedy provedlo rovnou trojnásobné střídání. Přece jen vedou v klidu o tři branky. I další fotbalisté tak mají možnost předvést své hlavní přednosti.
     
    61
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Domgjoni, přichází Jankewitz.
     
    60
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Pusic, přichází Imeri.

    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Guillemenot, přichází Mambimbi.
    60. Majer předvedl skvělý zákrok
     
    60
    A nechybělo vůbec mnoho k další brance! Toma se opřel do balónu někde na hranici šestnáctky a mířil parádně pod horní tyč. Majer ale předvedl skvělý zákrok a míč vyrazil na roh.
     
    59
    No, tady se obraz hry nemění a vypadá to, že ani měnit nebude. Švýcarsko bude držet balón na svých kopačkách a bude chtít ještě přidat nějaký gól.
     
    58
    To byla velká šance na domácí straně! Zeqiri se dostal hned ke dvěma střelám, ale obě mu chytil gólman. To byly skěvlé zákroky hostujícího Majera.
     
    57
    Tady je o vítězí dnešního utkání prakticky rozhodnuto od čtvrté minuty, kdy jsme viděli první gól. Domácí jsou jasným pánem na hřišti a kontrolují hru.
     
    56
    Hráči v červených dresech se navíc hnali hned do další šance. Nejspíše došlo i k zakončení hlavou ale bez razance. Majer proto tento míč chytil.
    54. SIDLER - 3:0
     
    54
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Po rohovém kopu dávají domácí hráči svůj třetí gól v utkání! K odraženému míči se na hranici šestnáctky dostal SILVAN SIDLER, jehož fantastická rána končí v šibenici! Krásný moment v podání domácího hráče.
     
    53
    Švýcarsko se snažilo napadat rozehrávku hostujícího týmu, ale gólman odkopl míč včas. K míči se však na půlce dostali znovu domácí, kteří kombinují.
     
    51
    Domácí hráči si museli pro balón doběhnout na obrannou polovinu, ale to jim nemusí nijak vadit. Přechod k šestnáctce mají totiž domácí velmi rychlý.
     
    50
    Je za námi prvních pět minut druhého poločasu, po kterém nadále vedou domácí o dvě branky. Sidler se to pokoušel změnit, ale jeho střela šla nad bránu.
     
    49
    Hostující tým se do ofenzivních akcí nedostává nijak moc. Proto to zkusil dlouhou přihrávku, která byla přesná. Hráčům v modrém je však odpískán ofsajd.
     
    48
    A to byla dobrá možnost na domácí straně! Ndoye vyzkoušel technickou ránu na zadní tyč. Gólman na ní sice nedosáhl, ale domácí hráč mířil vedle.
     
    47
    Švýcarsko hned v úvodu druhého poločasu vybojovalo standardní situaci. Potřetí se ale v tomto utkání z centru neprosadilo a Lichtenštejnsko se ubránilo.
     
    46
    Žlutou kartu dostává Martin Marxer (Lichtenštejnsko).
     
    46
    Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází Gassner, přichází Koller.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas dnešního utkání, po kterém vedou favorité v podobě domácího týmu 2:0. Švýcaři se dostali do vedení už ve čtvrté minutě zásluhou Jérémyho Guillemenota. Země helvétského kříže byla nadále jasně lepším týmem, ovšem svou převahu dokázala přetavit v další branku až tři minuty před koncem poločasu. Na jemný lob Ndoyeho si naskočil Andy Zaqiri, který poslal svůj tým do dvougólového vedení. Švýcaři dnes vyhrají, si troufám tvrdit.

    Další poločas začne přibližně v 19:00.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Frommelt (Lichtenštejnsko).
    42. ZEQIRI - 2:0
     
    42
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A už je to o dvě branky! Domácí tým se prosazuje chvilku před koncem poločasu, a to naprosto zaslouženě. Ndoye poslal pěkný lob na nabíhající dvojici. Míč si nakonec zpracoval ANDI ZEQIRI, který z bezprostřední blízkosti gólmana prostřelil.
     
    41
    Beck zkoušel překvapit gólmana domácího týmu dlouhým odkopem z poloviny hřiště. Racioppi se však do brány stihl vrátit včas a tu střelu zastavil.
     
    40
    Do konce prvního poločasu nám chybí posledních pět minut, možná se bude něco málo nastavovat. Dočkáme se ještě nějaké branky v této půli?
     
    39
    Jenže zem helvétského kříže podniká jednu akci za druhou, což jsme mohli vidět i nyní. Tentokrát byl jejich pokus zastaven, a tak vybojovala rohový kop.
     
    38
    Gólman hostujícího týmu poslal svůj odkop na útočnou polovinu, ale tam se nacházeli jen obránci domácího týmu. Tato útočná akce Švýcarsku ale nevyšla.
     
    37
    Laciná ztráta v podání Švýcarska kousek od šestnáctky, ale Lichtenštejnsko toho nedokázalo nijak využít. Ndoye poté poslal svůj balón do rukavic gólmana.
     
    36
    Tak tento centr se úplně nepovedl. Viděli jsme přetažený centr na zadní tyč, který byl navíc hodně vysoký. Pro Majera to byl velmi jednoduchý zákrok...
     
    35
    Zeqiri si chtěl narazit balón se spoluhráčem, ovšem ten jeho snahu nevyslyšel. Přesto domácí fotbalisté vybojovali další roh, ze kterého už gól dali.
     
    34
    Pěkná přihrávka za obranu v podání domácích. Nabíhající hráč si však nepohlídal ofsajdovou past. Praporek se proto zvedl a hlavní sudí ofsajd píská.
     
    33
    Švýcarsko má sice jasně větší držení balónu, ale nyní to nevypadá, že by mělo přidat další branky. Přitom ze začátku utkání se za zakončením hnalo.
     
    32
    Toto nebyl špatný náznak na domácí straně! Viděli jsme přízemní přihrávku do šestnáctky, kde na něj jen o kousek nedosáhl domácí fotbalista, škoda!
     
    31
    Země helvétského kříže měla možnost rozehrávat na útočné polovině, ale museli to zvládnout nadvakrát. Sudímu se nezdálo, že by byl míč totiž v klidu.
     
    30
    Už je za námi třicet minut hry, po kterých nadále vede Švýcarsko o jednu branku. Na hřišti je však jasně lepším celkem. Podaří se mu skóre ještě navýšit?
     
    28
    Tentokrát to měl gólman hostí velmi jednoduché. Přihrávka do vápna byla značně zbržděna, okolo sebe ani neměl soupeře. Proto mohl míč v klidu schovat.
     
    27
    To byla zajímavá přihrávka mez obránce, ale Lichtenštejnsko to mělo dobře pojištěné. Vystoupil hráč ještě ze zadní řady, který dokázal balón odpálit pryč.
     
    26
    Hosté vlastně směrem dopředu ještě nepředvedli vůbec nic. Švýcarský gólman se zatím nudí. To se rozhodně nedá říci o jeho protějšku na straně hostí.
     
    25
    Tady to vypadá, že je opravdu jen otázkou času, než uvidíme druhý gól v síti Lichtenštejnska. Domácí mají obrovskou převahu a další gól by si zasloužili.
     
    24
    Jenže gólman hostujícího týmu si ani chvilku neodpočine. Zeqiri se dostal k dalšímu zakončení, ale tomu zase chyběla větší síla. Míč tak znovu Majer chytá.
     
    23
    Obklopování domácí útočné poloviny nadále pokračuje. Viděli jsme dlouhý centr do šestnáctky, ale tam nikdo nestačil doběhnout. Majer proto může rozehrát.
     
    22
    Ale to nebyla vůbec špatná možnost! Zeqiri si naběhl na přihrávku na levou stranu vápna. Jeho rána byla dobrá na přední tyč, ale nakonec skončila vedle.
     
    21
    Střely na branku: 3 – 1
     
    20
    Švýcaři vybojovali další rohový kop, po kterém se míč všemožně odrážel. Nakonec ale skončil po zásahu fotbalisty v červeném jen mimo hřiště.
     
    19
    Sidler ještě velmi rychlým během zabojoval o balón na levé straně hřiště, ale u míče byl nakonec o chvilku později. Lichtenštejnsko toho ale nevyužilo.
     
    18
    Švýcarsko je jasně aktivnější a mělo k dispozici další rohový kop. Pusic znovu vymyslel dobrý centr, který posadil na hlavu Zeqiriho. Jeho hlavička nebyla dobrá.
     
    17
    O chvilku později ale přece jen hlavní rozhodčí faul odpískal. Guillemenot si vzal na starost tuto rozehrávku, ale trefil jen osamoceného hráče ve zdi.
     
    16
    Domácí hráči už zase drží balón na svých kopačkách a snaží se dobýt nepřátelské zemí. Guillemenot se ocitl na zemi, ovšem jako faul zákrok posouzen nebyl.
     
    14
    Sidler si moc pěkně narazil se svým spoluhráčem a byl to on, kdo nakonec vyslal centr do šestnáctky. Ten ale skončil jen v rukavicích hostujícího Majera.
     
    13
    Fotbalisté v modrém už vymýšleli nějakou útočnou akci, ale vše zkazila nepřesná přihrávka. Země helvétského kříže se tak může hnát zase dopředu.
     
    12
    Lichtenštejnsko se dostalo snad poprvé v utkání na útočnou polovinu. Seemann se rozhodl pro centr do šestnáctky, ovšem obrana domácích zasáhla.
     
    11
    Ten byl tentokrát rozehrán nakrátko. Pusic poté vyslal pěkný centr, který nejspíše tečoval jemně jeden z hostů. Přesto bude gólman hostí odkopávat.
     
    10
    Již je za námi prvních deset minut hry a na balónu de drží téměř jeden tým. Tím jsou domácí fotbalisté, kteří navíc vybojovali do svých statistik další roh.
     
    9
    A domácí fotbalisté pokračují ve své aktivitě. Ndoye vyzkoušel centr z pravé strany, ale ten byl moc vysoký. Mohl si pro něj tak vyskočit bez potíží Majer.
     
    8
    To byla moc pěkná akce na domácí straně! Viděli jsme přihrávku mezi obránce, na kterou si seběhl Rüegg, avšak jeho přízemní pas byl zastavený.
     
    7
    Švýcarsko vybojovalo rozehrávku na polovině hřiště a zatím na hřišti opravdu vládne. Brzy bude chtít navíc přidat další branku a hrát v klidu.
     
    6
    V šesté minutě se poprvé balónu dotkl také Racioppi, jenž získal dlouhou nepřesnou přihrávku v podání hostí. Následně proto mohl nahrát obránci.
    4. GUILLEMENOT - 1:0
     
    4
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A nám se velmi brzy mění skóre, domácí jdou do vedení už ve čtvrté minutě! Pusic vymyslel pěkný centr od rohového praporku, na který si naskočil JÉRÉMY GUILLEMENOT, jehož hlavička byla pro Majera nechytatelná.
     
    3
    Hráči v červených dresech svému soupeři vlastně ještě nepůjčili balón. Majer je zatím jediným, kdo se ho dotkl, když odkopával od své svatyně.
     
    2
    Každopádně dnes už jedno obrovské překvapení v podobě výhry trpaslíka přišlo, když Moldavsko porazilo Belgii. Může se něco podobného stát i tady?
     
    1
    A dnešní duel mezi Švýcarskem a Lichtenštejnskem právě začal! Domácí jsou jasnými favority a hrají v červených dresech, hosté hrají v modrém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Racioppi – Sidler, Van Der Werff, Rüegg (C), Bamert – Ndoye, Toma, Domgjoni, Pusic – Zeqiri, Guillemenot.
    Náhradníci: Saipi, Stergiou, Zesiger, Seydoux, Jankewitz, Imeri, Mambimbi, Muheim, Stojilković.

    Lichtenštejnsko: Majer – Seemann, J. Hilti, Martin Marxe, Spirig – Grünenfelder – Beck, Lüchinger (C), Frommelt – L. Graber, Gassner.
    Náhradníci: Vanoni, Caglar, Netzer, Mikus, Koller, Marco Marxer, Tim Schreiber, Schreiber, Büchel, Jäger.

    Rozhodčí: Sachi – Tassybajev, Tichoňuk (všichni KAZ).
     
    Poslední vzájemný zápas:

    Lichtenštejnsko – Švýcarsko 0:5

    Branky: 40. Zeqiri, 49. Zeqiri, 74. Ndoye, 77. Okafor, 90+2. Stojilković

    Lichtenštejnsko: Majer – Seeman (C) (46. Caglar), Grünenfelder, Unterrainer, Spirig – Frommelt – Koller (73. Marco Marxer) (79. Mikus), Netzer, N. Frick, Schreiber (46. Graber) – Y. Frick (55. Martin Marxer)
    Náhradníci: Ospelt – Beck, Caglar, Graber, Hilti, Marco Marxer, Martin Marxer, Mikus, Schreiber.

    Švýcarsko: Racioppi – Lotomba, Comert (C), Zesiger, Sidler – Pušić (72. Ndoye), Toma, Domgjoni (62. Janjicic), Okafor (89. Hefti) – Zeqiri (72. Bajrami), Guillemenot (62. Stojilkovic)
    Náhradníci: Kohn – Bajrami, Bamert, Hefti, Janjicic, Muheim, Ndoye, Seydoux, Stojilkovic
     
    Lichtenštejnsko

    Lichtenštejnsko je přesně v opačné situaci než jeho dnešní soupeř. Po sedmi kolech má na svém kontě jen tři body a krčí se na posledním místě skupiny B. Lichtenštejnské knížectví má na své kontě jen tři vstřelené branky, zatímco jich inkasovalo rovnou 21. Jediný tým, který dokázalo porazit byl Ázerbajdžán, a to hned v prvním zápase kvalifikace. Poté už jen prohrávalo. Nestačilo jednou na Švýcarsko, Ázderbajdžán, Slovensko, Francii a dvakrát na Gruzii.
     
    Švýcarsko

    Švýcaři se účastní skupiny B a zatím se jim daří přímo fantasticky. Po sedmi kolech mají na svém kontě 21 bodů, což samozřejmě znamená vedení tabulky. Vlastně se dá říct, že postup už mají téměř jistý. Země helvétského kříže má na svém kontě 20 vstřelených branek, zatímco inkasovala jen čtyři. Švýcarsko tedy už jednou porazilo Lichtenštejnsko, Ázerbajdžán a Francii, dvakrát už přehrálo Gruzii a Slovensko.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání v rámci kvalifikace na ME U21! V tomto duelu se utká Švýcarsko a Lichtenštejnsko. Výkop je naplánován na 18:00 a my budeme u toho.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Denisa Józsová

    Góly: 4. Guillemenot, 42. Zeqiri, 54. Sidler

    Karty:   44. Frommelt (LIC), 46. Marxer (LIC)


    Švajčiarsko: Racioppi – Sidler, Van Der Werff, Rüegg (C), Bamert (66. Stergiou) – Ndoye (77. Stojilković), Toma, Domgjoni (61. Jankewitz), Pusic (60. Imeri) – Zeqiri, Guillemenot (60. Mambimbi).
    Náhradníci: Saipi, Stergiou, Zesiger, Seydoux, Jankewitz, Imeri, Mambimbi, Muheim, Stojilković.

    Lichtenštajnsko: Majer – Seemann (74. Mikus), J. Hilti (84. Büchel), Martin Marxe, Spirig – Grünenfelder – Beck (66. Netzer), Lüchinger (C), Frommelt – L. Graber (74 Schreiber), Gassner (46. Koller).
    Náhradníci: Vanoni, Caglar, Netzer, Mikus, Koller, Marco Marxer, Tim Schreiber, Schreiber, Büchel, Jäger.

    Rozhodca: Sachi – Tassybajev, Tichoňuk (všichni KAZ)