Lotyšsko – Malta 0:1 (kon.) | Faerské ostrovy – Andorra 2:0 (kon.) | Lichtenštajnsko – San Maríno 0:0 (kon.)
koniec
Lichtenštajnsko
0:0 (0:0)
San Maríno
cz Utorok 13.10.2020, 20:45Liga národov UEFA - Liga D • Skupina 3
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Ligy národů mezi Lichtenštejnskem a San Marinem. Výkop je stanoven na 20:45.
     
    San Marino

    Fotbalový trpaslík San Marino je takovým evropským otloukánkem. Posledním úspěchem tohoto celku byla bezbranková remíza s Estonskem v roce 2014. Od té doby už má San Marino na kontě třicet devět porážek! V rámci tohoto ročníku Ligy národu prohrálo 0:1 na Gibraltaru a 0:2 doma s Lichtenštejnskem. Před dnešním utkání odehrálo přípravný duel se Slovinskem, kde prohrálo 0:4.
     
    Lichtenštejnsko

    Domácí celek je favoritem dnešního souboje. Lichtenštejnsko sice padlo s Gibraltarem, ale dokázalo zvítězit na půdě San Marina. Díky tomuto výsledku je s třemi body na druhé pozici a stále může bojovat o postup. V přípravném duelu navíc vyhrálo v Lucembursku.
     
    Úvodní sestavy:

    Lichtenštejnsko: B. Büchel – Yildiz, Malin, Hofer, Göppel – Martin Büchel – Kühne, Sele, Hasler, Salanović – Kaufmann.
    Náhradníci: Hobi, Lo Russo – Marxer, Brändle, Kollmann, F. Wolfinger, S. Wolfinger, P. Ospelt, Frommelt.

    San Marino: S. Benedettini – Ma. Battistini, Brolli, Rossi, Palazzi – Tomassini, Lunadei, E. Golinucci, Hirsch – F. Berardi, Nanni.
    Náhradníci: Zavoli, E. Benedettini – D'Addario, Giardi, A. Golinucci, Mularoni, Grandoni, M. Vitaioli, Zonzini..
     
    Oba týmy už nastupují na hřiště. Domácí budou hrát v modrém, zatímco San Marino oblékne bílou sadu.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí celek obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Lichtenštejnsko se ihned vydalo do útoku, ale obrana San Marina si s nákopem poradila.
     
    2
    Enrico Golinucci napadal rozehrávku domácího celku na jeho polovině. Andreas Malin si s jeho přítomností poradil a nakopl míč na polovinu soupeře.
     
    3
    Jens Hofer potáhl míč na polovinu San Marina, jenže nikdo v modrém dresu se mu nedokázal uvolnit do volného prostoru. San Marino od úvodních minut brání v pevném bloku.
     
    4
    Lorenzo Lunadei poslal přihrávku na polovinu soupeře, jenže nikdo v dresu San Marina za jeho pobídkou nepokračoval.
     
    5
    Mirko Palazzi si na polovině hřičtě skvěle pokryl míč a napadající soupeř jej zastavil jen za cenu faulu. San Marino bude rozehrávat.
     
    6
    Simon Kühne dostal krásnou přihrávku na pravou stranu, odkud vyslal přízemní centr na malé vápno, ale Brolli míč stačil odkopnout ven ze šestnáctky.
     
    7
    Manuel Battistini se s míčem u nohy prokličkoval až na hranici velkého vápna, jenže si míč předkopl daleko před sebe a domácí zadák jej před soupeřem odehrál do bezpečí.
     
    8
    Mirko Palazzi uklidňuje rozehrávku San Marina na vlastní polovině. Hostující obránce si poté naběhl na dlouhou přihrávku, ale vinou špatného zpracování přišel o míč.
     
    9
    Dante Rossi poslal dlouhý aut až na hranici velkého vápna, jenže zadáci Lichtenštejnska jsou v úvodních minutách dnešního souboje precizní.
     
    10
    Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází Martin Büchel, přichází Philipp Ospelt.
     
    11
    Zatím sledujeme velkou bitvu o střed hrací plochy. San Marino je možná překvapivě aktivnějším týmem a častěji hraje na polovině soupeře.
     
    12
    Hosté se dokonce dostali do zakončení! Na prudký centr si v pokutovém území naskočil Fabio Tomassini, jehož hlavička minula břevno.
     
    13
    Maximilian Göppel se krásnou kličkou na pravé straně zbavil obránce a dokázal odcentrovat. Jeho slabou pobídku však ukryl Simone Benedettini do rukavic.
     
    14
    Simone Benedettini měl další práci! Hostující brankář ukázal fantastické čtení hry, když v pravou chvíli vystartoval ven z branky, vrhl se soupeři pod nohy a schoval míč do rukavic.
     
    15
    Enrico Golinucci si na polovině hřiště skvěle pokryl míč, otočil se s ním a byl faulován. Hostující San Marino tak může uklidnit hru rozehrávkou na své polovině.
     
    16
    Také domácí brankář se musel zapojit do rozehrávky svého mužstva. Jeho přihrávka letěla na pravou stranu, jenže míč propadl až do autu.
     
    17
    Až nyní se k prvnímu zakončení dostali také domácí fotbalisté! Dennis Salanović střílel zpoza velkého vápna, ale jeho ránu srazil obránce na roh.
     
    18
    Mirko Palazzi doběhl přihrávku na levou stranu, odkud bez přípravy odcentroval do pokutového území, nicméně tam nedoběhl nikdo v bílém dresu San Marina.
     
    19
    Daniel Brändle málem vystihl nepřesnou rozehrávku San Marina na jeho polovině. Domácí křídelník už ale míč neudržel na hrací ploše.
     
    20
    Zadáci domácího celku uklidňují rozehrávku kombinací na vlastní polovině. Lichtenštejnsko se zatím nedostává do zakončení.
     
    21
    Enrico Golinucci spěchal za dlouhou pobídkou na pravou stranu. Domácí obránce se před něj natlačil tělem a na poslední chvíli si pomohl malou domů.
     
    22
    Manuel Battistini poslal prudkou přihrávku na polovinu domácího celku, jenže jeho přihrávka byla moc prudká a nikdo v bílém míč nedohnal na hřišti.
     
    23
    Andreas Malin poslal přihrávku na polovinu soupeře, kde byl Daniel Kaufmann, jehož pobídka skončila u dobře postaveného stopera.
     
    24
    Daniel Brändle dostal přihrávku na pravou stranu, prošel s míčem u nohy do velkého vápna, jenže z ostrého úhlu už neměl možnost zakončit.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Daniel Brändle (Lichtenštejnsko).
     
    26
    Daniel Brändle na pravé straně hřiště předvedl další nedovolený zákrok. Domácí křídelník by si na podobné prohřešky měl dávat pozor.
     
    27
    San Marino zahrávalo další přímý kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde dokonce zakončoval Brolli, jehož hlavička skončila vysoko nad břevnem.
     
    28
    Domácí celek zahrával rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kam si pro něj bez problémů došel brankář San Marino.
     
    29
    Enrico Golinucci poslal centr z levé strany před branku domácího celku, jenže dobíhající Filippo Berardi na míč ve skluzu nedosáhl.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a stále čekáme na úvodní příležitost. Většinu času se bojuje o prostor ve středu hřiště.
     
    31
    San Marino se mohlo dostat do vedení! Centr z levé strany si v pokutovém území našel Nicola Nanni, ale pohotovou střelou těsně minul branku!
    31. Nanniho zakončení
     
    32
    Další šance San Marina! Filippo Berardi zakončil z dvaceti metrů a domácímu brankáři jeho rána vypadla. Následná dorážka ale přišla z ofsajdu.
     
    33
    Andreas Malin nakopl míč na hranici velkého vápna, kde číhal Daniel Kaufmann, jenže domácí útočník si nedal pozor na své postavení. Ofsajd!
     
    34
    Manuel Battistini vhazoval na pravé straně hrací plochy. Fotbalista San Marina našel Palazziho, který se nechal odstavit Aronem Selem.
     
    35
    Dennis Salanović se s míčem u nohy prohnal na polovinu San Marina a hostující kapitán Mirko Palazzi jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi.
     
    36
    Filippo Berardi si navedl míč do blízkosti velkého vápna, jenže jeho pokus o centr do velkého vápna srazil první obránce do zámezí.
     
    37
    Zadáci domácího celku se vytáhli na polovinu soupeře a rozjeli kombinaci. Lichtenštejnsko si hledá prostor pro zakončení, ale hosté brání v pevném bloku.
     
    38
    Nicolas Hasler si krásně navedl míč na hranici velkého vápna, kde si jej přehodil na levačku, ale jeho rána skončila v rukavicích brankáře.
     
    39
    Enrico Golinucci se ujal rozehrávky přímého kopu na polovině soupeře. Jeho centr levačkou se snesl na značku penalty, kde zasáhla obrana.
     
    40
    San Marino je v posledních minutách aktivnějším týmem. Po dalším centru zakončoval Andreas Malin, jenže si nedal pozor na své postavení. Ofsajd!
     
    41
    Jens Hofer si v jednom z předchozích soubojů přivodil nějaké zranění a nyní musí být ošetřován za pomezní čárou. Uvidíme, zda se ještě vrátí do hry.
     
    42
    Daniel Kaufmann si na polovině hřiště skvěle pokryl míč tělem a Enrico Golinucci jej v následném souboji poslal k zemi. Rozehrávat bude domácí mužstvo.
     
    43
    Daniel Brändle získal odražený míč, zasekávačkou se zbavil svého strážce, nicméně jeho následný centr skončil v rukavicích brankáře.
     
    44
    Jose Hirsch se na levé straně krásnou kličkou zbavil obránce, nicméně jeho pobídka skončila u soupeře. Oba týmy pokračují v pozorné defenzivě.
     
    45
    Nicolas Hasler fauloval při návratu na vlastní polovinu Filippo Berardiho a může být rád, že nevyfasoval žlutou kartu. Hosté rozehrají ještě jeden přímý kop.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce platí nerozhodný stav. San Marino možná překvapivě vstoupilo do utkání o něco aktivněji. Hosté si dokonce vypracovali dvě možnosti! V první z nich Nanni těsně minul branku. O minutu později zkazil hostům radost zdvižený praporek. Do kabin se proto odchází bez branek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází Maximilian Göppel, přichází Fabio Wolfinger.
     
    47
    San Marino kombinovalo na polovině soupeře. Nikdo v bílém dresu se nedostal do zakončení, ale hosté nadále pokračují v kombinaci.
     
    48
    Daniel Kaufmann nakopl míč na hranici velkého vápna, jenže nikdo v modrém dresu se nedostal do zakončení. Hráči v modrém se do zakončení nedostali.
     
    49
    Filippo Berardi skvěle napadal rozběhnutého Arona Seleho. Domácí fotbalista ale upadl a rozhodčí odpískal k nevoli hostů nedovolený zákrok.
     
    50
    Filippo Berardi dostal krásnou přihrávku do běhu, dostal se na hranici velkého vápna, ale jeho ránu levačkou zablokoval hned první obránce.
     
    51
    Dante Rossi si dal pozor na napadajícího soupeře a stačil před ním odkopnout míč mimo nebezpečný prostor. Po změně stran se ale hraje mnohem ofenzivněji.
     
    52
    Filippo Berardi si naběhl na průnikovou přihrávku do pokutového území, ale jeho ránu levačkou znovu zablokoval hned první obránce v modrém.
     
    53
    Seyhan Yildiz se dral do pokutového území, ale Rossi jej poslal k zemi. Lichtenštejnsko tak bude znovu rozehrávat.
     
    54
    Andreas Malin potáhl míč až na polovinu soupeře, jenže tam nebyl nikdo z jeho spoluhráčů, kdo by se dostal do zakončení.
     
    55
    Manuel Battistini rozkmital své rychlé nohy po pravé straně a následně odcentroval do velkého vápna. S jeho pobídkou si obrana poradila.
     
    56
    Daniel Kaufmann si dal pozor na napadajícího soupeře a z otočky raději odkopl míč daleko od branky domácího celku. Tempo hry nyní hodně opadlo.
     
    57
    Philipp Ospelt si navedl míč na hranici velkého vápna, kde si krásně přehodil míč na levačku, ale jeho rána prolétla kolem zadní tyče.
     
    58
    Mirko Palazzi poslal prudkou přihrávku na polovinu soupeře, kam si naběhl Rossi, jenže jeho akce se nesetkala s dostatečnou podporou spoluhráčů.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Lorenzo Lunadei (San Marino).
     
    61
    Je za námi hodina hry a stále čekáme na úvodní branku dnešního souboje. Po změně stran se z hrací plochy vytratily i příležitosti.
     
    62
    Domácí celek už se znovu nastěhoval na polovinu soupeře, jenže kombinace fotbalistů v modrém skončila nepřesnou přihrávkou.
     
    63
    Enrico Golinucci dostal přihrávku do běhu na pravou stranu, obhodil si obránce, jenže míč už nedohnal na hrací ploše. Domácí budou vhazovat.
     
    64
    Enrico Golinucci se ujal rozehrávky přímého kopu z levé strany. Jeho pobídka přiletěla na malé vápno, ale nikdo v bílém na míč nedosáhl.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Enrico Golinucci (San Marino).
     
    66
    Simone Benedettini se v pokutovém území dostal k přetaženému centru, jenže musel hlavičkovat z ostrého úhlu a trefil jen obránce.
     
    67
    Mirko Palazzi dostal přihrávku do běhu na levou stranu, jenže si míč zpracováním předkopl před sebe a domácí obránce před ním zažehnal nebezpečí.
     
    68
    Manuel Battistini se z poloviny hřiště prodral až na hranici velkého vápna, odkud zakončil levačkou, ale jeho ránu schoval brankář do rukavic.
     
    69
    Nicolas Hasler se po rychlé kombinaci odhodlal k zakončení zpoza velkého vápna, ale jeho nedůraznou ránu schoval brankář do rukavic.
     
    70
    Filippo Berardi se s míčem u nohy tlačil na polovinu soupeře, jenže v klíčovou chvíli zapomněl balón za sebou a už se pro něj nestačil vrátit.
     
    71
    Daniel Kaufmann si v tísni pomohl malou domů. Brankář domácího celku následně nakopl míč na polovinu San Marina, ale obrana hostů byla srovnaná.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Jose Hirsch (San Marino).
     
    73
    Domácí ceek zahrával přímý kop v blízkoszi velkého vápna. Centr se snesl na malé vápno, odkud jej odhlavičkoval pozorný Broli.
     
    74
    Andreas Malin si dal pozor na nákop za obranu domácího celku, jenže nikdo v modrém se mu nenabídl do volného prostoru.
     
    75
    Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází Daniel Brändle, přichází Sandro Wolfinger.
     
    76
    Philipp Ospelt se skvěle vrátil na vlastní polovinu a včasným skluzem odehrál míč do zámezí. San Marino však bude vhazovat.
     
    77
    Enrico Golinucci si došel pro přihrávku na polovinu hřiště a domácí Dennis Salanović jej faulem poslal k zemi.
     
    78
    San Marino v posledních minutách ještě stupňuje svou aktivitu. Další nákop prodloužil Nicola Nanni do velkého vápna a Brollimu scházel k zakončení snad krok.
     
    79
    Po další akci už se hostům zakončit podařilo! Enrico Golinucci se opřel do odraženého míče, ale jeho ránu zablokoval obětavý obránce.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Dante Rossi (San Marino).
     
    81
    Jeden z domácích hráčů zůstává po souboji ležet na trávníku a bude potřebovat ošetření.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Philipp Ospelt (Lichtenštejnsko).
     
    83
    Filippo Berardi se po pravém křídle dostal k odcentrování, jenže jeho pobídka se do velkého vápna nedostala.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Nicolas Hasler (Lichtenštejnsko).
     
    85
    San Marino zahrávalo další přímý kop. Nadýchaný centr přiletěl do velkého vápna, kde zasáhl hned první obránce v modrém dresu.
     
    86
    Hostující stopeři rozjeli akci z vlastní poloviny. Hráči San Marina útočili ve velkém počtu, ale nedostali se do zakončení.
     
    87
    Střídání v týmu San Marino: ze hřiště odchází Lorenzo Lunadei, přichází Marcello Mularoni.
     
    88
    Filippo Berardi se dostal před brankáře, jenže jeho zakončení zmařil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    89
    Cristian Brolli si dal pozor na nebezpečný centr z pravé strany a v krkolomné pozici dokázal míč odkopnout do bezpečí!
     
    90
    Cristian Brolli se v samotném závěru utkání dostal k odraženému míči v pokutovém území, ale placírkou jej poslal nad břevno.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Seyhan Yildiz (Lichtenštejnsko).
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Lichtenštějnsko nakonec remizovalo se San Marinem. Hosté tak po šesti letech slaví bodový zisk! San Marino mohlo dokonce zvítězit, jenže v první půli minul v dobré pozici Nanni a krátce před koncem poslal odražený míč nad břevno Brolli. Domácí celek byl naopak směrem dopředu naprosto bezzubý.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:8. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 19:16.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:37:49)

    Tomáš Kubečka

    Góly:

    Karty:   25. Brändle (LIC), 82. P. Ospelt (LIC), 84. Hasler (LIC), 90+2. Yildiz (LIC) – 59. Lunadei (SMA), 65. E. Golinucci (SMA), 72. Hirsch (SMA), 80. Rossi (SMA)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:8. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 19:16.
    Lichtenštajnsko: B. Büchel – Yildiz, Malin, Hofer, Göppel (46. F. Wolfinger) – Martin Büchel (10. P. Ospelt) – Brändle (75. S. Wolfinger), Sele, Hasler, Salanović – Kaufmann.
    Náhradníci: Hobi, Lo Russo – Marxer, Kühne, Kollmann, F. Wolfinger, S. Wolfinger, P. Ospelt, Frommelt.

    San Maríno: S. Benedettini – Ma. Battistini, Brolli, Rossi, Palazzi – Tomassini, Lunadei (87. Mularoni), E. Golinucci, Hirsch – F. Berardi, Nanni.
    Náhradníci: Zavoli, E. Benedettini – D'Addario, Giardi, A. Golinucci, Mularoni, Grandoni, M. Vitaioli, Zonzini.