Slovan Bratislava – Trenčín 2:0 (kon.) | Pohronie – Žilina 0:1 (kon.) | Ružomberok – Dunajská Streda 0:0 (kon.)
Zlaté Moravce – Sereď 1:3 (kon.) | Michalovce – Nitra 1:0 (kon.)
koniec
FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa
0:1 (0:0)
MŠK Žilina
Sobota 22.02.2020, 14:00 • Futbalový štadión Žiar nad Hronom • Niké liga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Pohronie si dnes rozhodne prialo minimálne remízový stav a zisk jedného bodu. Dlho aj po tomto siahalo, lenže celé to zmenil striedajúci Kurminowski, ktorý skóroval v 75. minúte a rozhodol o víťazstve Žiliny a trojbodovom zisku pre šošonov. (15:52:45)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Tak napokon to nebolo posledné striedanie, trochu som sa prepočítal. Z ihriska ešte v samom závere odchádza Benson Anang a nastupuje Kristián Vallo.
     
    90+2
    V záverečnej minúte tohto zápasu prichádza posledné striedanie Žiliny. Z ihriska odchádza Dávid Ďuriš a fortunaligovú premiéru si odžije Patrik Iľko.
     
    90+1
    Rozhodcovia k druhému polčasu pridávajú dve minúty. Uvidíme, či sa domácim podarí za krátky čas vyrovnať. Zatiaľ to tak veľmi nevyzerá.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Ismar Tandir (FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa).
    Žltú kartu dostáva Jakub Piotr Kiwior (MŠK Žilina).
     
    89
    Tandir obral hosťujúceho Martina Králika o loptu a následne ho rukou zasiahol s nedobrým úmyslom. Ismar Tandir podľa opakovaného záberu lakťom trafil do Králikovej tváre.
     
    88
    Tandir s Blahútom a Pellegrinim manévrovali s loptou na útočnej polovici. Domácemu kapitánovi však už evidentne chýbajú sily, keďže rozhodne zbytočne pokazil túto akciu.
     
    87
    Center z kopačky Pellegriniho dokázali Žilinčania bez problémov odvrátiť. Lopta sa ešte dostala ku Badolovi, ale ten tiež nič zaujímavé nevymyslel.
     
    86
    Pohronie na konci 86. minúty získava nebezpečnú štandardku. Už si loptu po faule chystá kapitán Lukáš Pellegrini.
     
    85
    Ošetrovateľský tím domáceho mužstva prišiel na nejaký čas ku Petrovi Pavlíkovi, ktorý vyzeral byť otrasený. Postavil sa však na vlastné nohy a v hre pokračuje.
     
    84
    Fazlagić vysunul po krídle Besira Demiriho, ktorý posúval loptu do pokutového územia. Žilinčania to však potom neurobili dobre.
     
    83
    Od domáceho Michala Obročníka sme videli nepríjemný zákrok na Dávida Ďuriša. Domáci futbalista môže byť rozhodne rád, že nevidí vytiahnutú žltú kartu.
     
    82
    Po neúspešnej žilinskej štandardke, ktorá sa skončila útočným faulom hosťujúceho hráča si loptu na hranici šestnástky stavia brankár Jenčo.
     
    81
    Pohronie využíva svoje posledné striedanie. Z trávnika odchádza viac-menej nevýrazný Peter Chríbik a na jeho miesto nastupuje Patrik Blahút.
     
    80
    Žilinčania boli v blízkosti pokutového územia. Ocitli sa v celkom dobrom postavení, spoza vápna sa naskytla strelecká príležitosť pre Fazlagića, ktorý však prepálil bránu.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 309 divákov.
     
    79
    Pohronie sa opäť snažilo ísť dopredu. Center Richarda Župu z ľavej strany však smeroval do prostredia nikoho.
     
    78
    Na útočnej polovici vhadzoval aut spoza postrannej čiary Demiri. Žilinskí hráči dlho pri lopte nezostali, Kurminowski fauloval domáceho futbalistu a je z toho lopta pre Pohronie.

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa. Viac informácií tu.

    Góly: 75. Kurminowski (Balaj)

    Karty:   60. Mazan (POH), 90. Tandir (POH) – 33. Fazlagić (ZIL), 60. Demiri (ZIL), 90. Kiwior (ZIL)


    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Jenčo – Župa, Jacko, Pavlík, Hatok (41. Dzurík) – Obročník, Pellegrini (C), Chríbik (81. Blahút) – Abrahám, Tandir, Mazan (72. Badolo).
    Náhradníci: Luksch – Gerebenits, Matić, Dzurík, Blahút, Badolo, Jacy.

    MŠK Žilina: Holec – Kiwior, Králik, Minárik – Demiri, Ďuriš (90+2. Iľko), Fazlagić, Káčer (C), Anang (90+3. Vallo) – Balaj, Jánošík (64. Kurminowski).
    Náhradníci: Volešák – Kopas, Bichakhchyan, Vallo, Iľko, Sluka, Kurminowski.

    Rozhodca: Prešinský – Borsányi, Jekkel

    Diváci: 1 309