Slovan Bratislava – Trenčín 2:0 (kon.) | Pohronie – Žilina 0:1 (kon.) | Ružomberok – Dunajská Streda 0:0 (kon.)
Zlaté Moravce – Sereď 1:3 (kon.) | Michalovce – Nitra 1:0 (kon.)
koniec
FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa
0:1 (0:0)
MŠK Žilina
Sobota 22.02.2020, 14:00 • Futbalový štadión Žiar nad Hronom • Niké liga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Pohronie si dnes rozhodne prialo minimálne remízový stav a zisk jedného bodu. Dlho aj po tomto siahalo, lenže celé to zmenil striedajúci Kurminowski, ktorý skóroval v 75. minúte a rozhodol o víťazstve Žiliny a trojbodovom zisku pre šošonov. (15:52:45)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Tak napokon to nebolo posledné striedanie, trochu som sa prepočítal. Z ihriska ešte v samom závere odchádza Benson Anang a nastupuje Kristián Vallo.
     
    90+2
    V záverečnej minúte tohto zápasu prichádza posledné striedanie Žiliny. Z ihriska odchádza Dávid Ďuriš a fortunaligovú premiéru si odžije Patrik Iľko.
     
    90+1
    Rozhodcovia k druhému polčasu pridávajú dve minúty. Uvidíme, či sa domácim podarí za krátky čas vyrovnať. Zatiaľ to tak veľmi nevyzerá.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Ismar Tandir (FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa).
    Žltú kartu dostáva Jakub Piotr Kiwior (MŠK Žilina).
     
    89
    Tandir obral hosťujúceho Martina Králika o loptu a následne ho rukou zasiahol s nedobrým úmyslom. Ismar Tandir podľa opakovaného záberu lakťom trafil do Králikovej tváre.
     
    88
    Tandir s Blahútom a Pellegrinim manévrovali s loptou na útočnej polovici. Domácemu kapitánovi však už evidentne chýbajú sily, keďže rozhodne zbytočne pokazil túto akciu.
     
    87
    Center z kopačky Pellegriniho dokázali Žilinčania bez problémov odvrátiť. Lopta sa ešte dostala ku Badolovi, ale ten tiež nič zaujímavé nevymyslel.
     
    86
    Pohronie na konci 86. minúty získava nebezpečnú štandardku. Už si loptu po faule chystá kapitán Lukáš Pellegrini.
     
    85
    Ošetrovateľský tím domáceho mužstva prišiel na nejaký čas ku Petrovi Pavlíkovi, ktorý vyzeral byť otrasený. Postavil sa však na vlastné nohy a v hre pokračuje.
     
    84
    Fazlagić vysunul po krídle Besira Demiriho, ktorý posúval loptu do pokutového územia. Žilinčania to však potom neurobili dobre.
     
    83
    Od domáceho Michala Obročníka sme videli nepríjemný zákrok na Dávida Ďuriša. Domáci futbalista môže byť rozhodne rád, že nevidí vytiahnutú žltú kartu.
     
    82
    Po neúspešnej žilinskej štandardke, ktorá sa skončila útočným faulom hosťujúceho hráča si loptu na hranici šestnástky stavia brankár Jenčo.
     
    81
    Pohronie využíva svoje posledné striedanie. Z trávnika odchádza viac-menej nevýrazný Peter Chríbik a na jeho miesto nastupuje Patrik Blahút.
     
    80
    Žilinčania boli v blízkosti pokutového územia. Ocitli sa v celkom dobrom postavení, spoza vápna sa naskytla strelecká príležitosť pre Fazlagića, ktorý však prepálil bránu.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 309 divákov.
     
    79
    Pohronie sa opäť snažilo ísť dopredu. Center Richarda Župu z ľavej strany však smeroval do prostredia nikoho.
     
    78
    Na útočnej polovici vhadzoval aut spoza postrannej čiary Demiri. Žilinskí hráči dlho pri lopte nezostali, Kurminowski fauloval domáceho futbalistu a je z toho lopta pre Pohronie.
     
    77
    Center Cedrica Badola z pravej strany ihriska nesmeroval priamo pred bránku. Žilinčania ho odvrátili za postrannú čiaru.
     
    76
    Rozbehnúť akciu z domácej strany chcel Patrik Jacko. Šprintoval za loptou na útočnej polovici, šošoni to však vyriešili s absolútnou rozvahou.
     
    75
    Žilina dala gól!
    Tak predsa sme sa len v druhom polčase dočkali prvého gólu v tomto stretnutí. Filip Balaj výborne vysúval cez Pavlíka DAWIDA KURMINOWSKEHO. Daný hráč prešiel k bránke a zblízka sa ľavačkou presadil.
     
    74
    Na útočnej polovici sa v dobrej pozícii ocitol pred chvíľou striedajúci Dawid Kurminowski. Opäť sa však ukázalo, že bol v ofsajde. Žilinčania aj keď sa dostanú do výhodnej pozície, v mnohých prípadoch sa to skončilo ofsajdom.
     
    73
    Pellegrini sa ocitol v súboji s Fazlagićom. Napokon sa ukázalo, že Fazlagić fauloval domáceho kapitána a Pohronie získalo štandardku. Pellegriniho nákop letel do šestnástky, presadiť sa chcel Chríbik., ale napokon to domáci premárnili.
     
    72
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Peter Mazan, prichádza Cédric Badolo.
     
    70
    Miroslav Káčer sa snažil ako správny kapitán vziať loptu na svoje nohy a prešprintovať s ňou dopredu. Ďaleko sa však nedostal, fauloval ho nedovoleným spôsobom Dzurík.
     
    68
    Kurminowski si mierne koledoval o žltú kartu. Síce spadol v súboji, no následne sa ešte nepískalo a žilinský futbalista chytil loptu rukou. Dostal mierne napomenutie.
     
    67
    Do hry sa mierne zapojil aj hlavný rozhodca Ladislav Prešinský. Podľa nového pravidla môže arbiter hru prerušiť, a to sa aj teraz stalo.
     
    66
    Šikovný žilinský signál po štandardke zahral Káčer smerom pred šestnástku na spoluhráča, ktorý dával Demirimu do vápna. Ten sa však nevyhol ofsajdovému postaveniu.
     
    65
    Mazan sa vysunul v krídelnom priestore po ľavej strane. Posielal loptu do šestnástky, kde už smeroval Tandir, ale dobre sa dozadu vrátil Jakub Kiwior.
     
    64
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Lukáš Jánošík, prichádza Dawid Kurminowski.
     
    63
    Ďuriš ešte stihol loptu poslať dopredu na útočnej polovici. Žilinčania po prvýkrát v zápase výraznejšie prepadli. Rýchlo sa však dokázali vrátiť a zabrániť možnému útoku Pohronia.
     
    62
    Pohronie má do týchto chvíľ na konte už desať streleckých pokusov. Za vážnejší a skóre ohrozujúci sa však nedá považovať ani jeden. Boli to väčšinou len také plaché a nepremyslené strely.
     
    60
    Nedovolený zákrok Besira Demiriho smerom na Petra Mazana nebol veľmi z kategórie spravodlivých. Za následné protesty a reakciu vidí však žltú kartu aj poškodený Mazan.
     
    59
    Kiwior z obrannej polovice nerozohrával veľmi úspešne, hráči Pohronia majú vďaka zlému odkopu hosťujúceho hráča k dispozícii aut.
     
    58
    Richard Župa v rámci súbojov v pokutovom území po rohovom kope šošonov zinkasoval náraz a rozhodne sa potrebuje trochu otriasť.
     
    57
    Zatiaľ stále pre Žilinčanov platí, že akonáhle sa dostanú do nejakej možnej šance, Pohronie sa vie v defenzíve dobre zorganizovať a nepustiť hostí do vyloženej stopercentnej príležitosti.
     
    56
    Napokon to bol Lukáš Jánošík, ktorý rozohrával. Každému jednému z piatich nabiehajúcich žilinských hráčov v pokutovom území chýbal azda meter. Neskoro si nabehli.
     
    55
    Jánošík bol na útočnej polovici zatiahnutý Dzuríkom a Žilina získava zaujímavú štandardku. Pri lopte je Káčer s Demirim a Jánošíkom. Uvidíme, kto rozohrá.
     
    54
    Na ľavej strane si loptu pýtal Besir Demiri. Pred neho však výborne dostúpil Dzurík a nedovolil žilinskému hráčovi získať loptu na útočnej polovici.
     
    53
    Demiri si aut na pravej strane nevypýtal. Dopredu teda mohol zamieriť Peter Mazan, ktorý sa rozbehol po krídle a odcentroval. Brankár Holec však bol stopercentne pripravený.
     
    52
    Žilina bola na útočnej polovici. Jánošík posúval Demirimu, ktorý sa pokúšal preniesť hru na pravú stranu, kde však bol obranca Župa.
     
    50
    Dávida Ďuriša odzbrojil v strede poľa Michal Obročník iba za cenu nedovoleného zákroku. K dispozícii majú loptu teraz Žilinčania.
     
    49
    Mazan sa pokúsil o reparát svojho neúspešného centra. Ani ten druhý pokus však nebol veľmi úprimný, žiadneho spoluhráča ním nenašiel.
     
    48
    Obranca Jacko mierne zavaril brankárovi Jenčovi, ktorý túto situáciu musel riešiť iba nekompromisným odkopom z obrannej polovice.
     
    47
    Demiri na útočnej polovici neprihral Jánošíkovi, následne sa pretláčal cez Kiwiora Ismar Tandir. Žilinský obranca podkopol protihráča a loptu na obrannej polovici získava Pohronie.
     
    46
    Do druhého polčasu vstupujú oba tímy bezo zmien. Aj zranenie Dominika Holeca nebolo zrejme vážne a žilinský brankár môže svätyňu aj ďalších 45 minút chrániť. Jedinou zmenou je odídený Hatok, za ktorého nastúpil Dzurík.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodná štyridsaťpätminútovka nepriniesla nejaké výrazné zaujímavé okamihy hodné dlhšieho komentára. Aktívnejšie bolo domáce Pohronie, Žilina mala často problém s rozohrávkou kvôli nepriaznivému stavu trávnika.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+3
    Balaj bol faulovaný na útočnej polovici. Žilinčania pochopiteľne poslali do pokutového územia všetkých svojich vysokých hráčov. Jánošíkov center skončil v rukách Jenča.
     
    45+2
    Beží nám už druhá nadstavená minúta. Zrejme uvidíme iba rozohrávku zo strany Žiliny a prvý polčas by sa nám mal naplniť.
     
    45+1
    Peter Mazan vletel do súboja proti brankárovi Holecovi a nepríjemne ho zasiahol. Holec určite nemá dôvod na to, aby zdržiaval. Už je v opatere svojich ošetrovateľov.
     
    45
    Hlavný rozhodca zapískal ofsajdové postavenie domáceho Tandira a loptu na obrannej polovici teda majú k dispozícii Žilinčania.
     
    43
    Ďuriš pred šestnástkou preváhal ten správny moment na strelu. Žilinčania však pri šestnástke ostali. Lopta došla na Ananga, ktorý to mohol vrátiť pred bránku, no rozhodol sa strieľať a mieril do bočnej siete. Spoluhráči sa na neho pozerali vyčítavo.
     
    42
    Na útočnej polovici sa chcel vysúvať Káčer. Ponúknutú prihrávku si však spracovať nedokázal a MŠK teda v tejto chvíli do zakončenia nešiel.
     
    41
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Ján Hatok, prichádza Ján Dzurík.
     
    41
    Menšie problémy mal po jednom zo súbojov domáci Ján Hatok. Rozhodca pre istotu privolal rýchle ošetrenie. Hatok je už na vlastných nohách a mal by pokračovať.
     
    40
    Abrahám si už pred pokutovým územím chystal loptu na ľavačku. Rozhodol sa napokon posúvať Pellegrinimu, ktorý sa k strele už vôbec nedostal. Žilinčania mu v tom zabránili.
     
    39
    Domáci brankár Jenčo rozohrával loptu zo svojej päťky. V súboji si rukami pomáhal Tandir proti Kiwiorovi a hlavný rozhodca prisúdil loptu spravodlivo pre Žilinčanov.
     
    38
    Mazan sa snažil prepracovať sa k centru z pravej strany. V pokutovom území sa ukazoval Tandir, no nepodarilo sa mu dostať sa do hlavičkového zakončenia.
     
    37
    Káčerovi sa šikovne na útočnej polovici ukázal Lukáš Jánošík. Ako sa napokon však ukázalo, ostal v približne polmetrovom ofsajde. Vyzeralo to však nádejne.
     
    36
    Aj do týchto chvíľ stále platí, že domáce Pohronie je nečakane aktívnejším mužstvom. V prospech jednoznačne hovorí aj držanie lopty, Žilina sa zatiaľ snaží reagovať rýchlymi protiútokmi.
     
    35
    Pohronie mohlo ďalej pokračovať vo svojich činnostiach. Pellegrini rozohrával štandardku ďaleko z ľavej strany. Jeho center mieril však iba na hráčov Žiliny.
     
    34
    Peter Mazan rozohrával priamy kop po predchádzajúcom faule. Lopta bola postavená asi meter za šestnástkou, no bola z toho len Mazanova priama strela do múru.
     
    33
    Enis Fazlagić už bol v predchádzajúcich situáciách viackrát napomínaný. Teraz sa previnil na hranici šestnástky voči Pellegrinimu a už hlavný rozhodca s ním nemal zľutovanie. Udelil mu žltú kartu.
     
    32
    Rýchlonohý Jánošík posielal z ľavej strany mäkkučký center do vnútra šestnástky. Balaj sa snažil presadiť vo zduchu, ale na loptu nedosiahol. Zároveň mu bol odmávaný ofsajd.
     
    30
    Videli sme zaujímavo zahratá štandardku hostí. Lopta z ľavej strany dorazila do malého vápna. Do dobrej pozície sa dostával Enis Fazlagić, bol však zrejme v ofsajdovom postavení.
     
    29
    Žilinčania skúsili po rozohrávaní rýchlej štandardky signál smerom na Jánošíka. Pre neho však táto lopta bola pridlhá a nedokázal si ju spracovať.
     
    28
    Kiwior posunul loptu na kraj poľa a následne sa k nej dostal Balaj. Tomu už ďalšia prihrávka vôbec nevyšla a Žilina sa teda ku koncovke nedostala.
     
    27
    Hatoka šikovne obral o loptu Jánošík, ktorý však ďalej nedokázal prestrčiť loptu smerom dopredu. Pellegrini si potom v strede poľa vypýtal faul od Fazlagića.
     
    26
    Holecovi lopta nadskočila vo vlastnej šestnástke a zachytiť sa ju podarilo Petrovi Mazanovi za pokutovým územím. Ponúkol Chríbikovi, ktorý do skúsil spoza vápna, mieril však ponad bránku.
     
    25
    Minárik zachytil rozohrávaný aut Pohronia. Z obrannej polovice ponúkal loptu priamo dozadu na svojich obrancov a Žilinčania teda budú pokračovať pokojnou rozohrávkou.
     
    24
    Anang pomerne šikovne rozohral aut smerom na Jánošíka. Ten však stál proti trojitej prevahe protihráčov a rozhodne sa s tým vyrovnať nedokázal.
     
    23
    Anangova prihrávka na Káčera po pravej strane bola pridlhá a lopty sa ujali domáci. Snažia sa vymaniť sa z obrannej polovice. Následne si faulom pomohol hosťujúci Fazlagić a je z toho znovu lopta pre Pohronie.
     
    22
    Pohronie zahrávalo štandardku. Mazanovo konanie nebolo vôbec zlé. Smeroval to na bližšiu žrď, pred bránkou pracoval Ismar Tandir, no loptu odstrelil mimo brány.
     
    21
    Po ľavej strane ihriska smeroval dopredu Abrahám, keďže lopta uskočila z kopačky Králikovi. Abrahám prebehol do vnútra vápna a vystrelil. Holec okamžite vyrážal.
     
    20
    Teraz nakopával loptu do stredového kruhu obranca Pavlík. Na prvý pohľad to nemyslel zle, ale jeho center adresáta vôbec nenašiel.
     
    19
    Šikovne to teraz vymysleli Žilinčania. Lukáš Jánošík prebehol k hranici šestnástky a snažil sa oblúčikom prehodiť Jenča. Domáci brankár úspešne zasiahol a strelu vyboxoval.
     
    18
    Benson Anang vybehol po pravom krídle. Nechýbalo veľa a tvrdým sklzom by ho zostrelil z trávnika Pellegrini. Našťastie, žiaden nedovolený zákrok sa nekonal.
     
    17
    Z ľavej strany centroval smerom do pokutového územia Richard Župa. Zatiaľ sa opticky zdá, že Pohronie je viac aktívnejšie a častejšie je na súperovej polovici.
     
    16
    Videli sme zrejme prvý strelecký pokus zo strany Pohronia. Za šestnástkou si loptu pripravil kapitán Lukáš Pellegrini a ľavačkou vystrelil. Strela nebola razantná, šla po zemi a Holec ju nemal problém zadržať.
     
    15
    Po pravej strane sa dopredu púšťal s loptou Ján Hatok. Snažil sa posúvať loptu do pokutového územia Lukášovi Pellegrinimu. Ďuriš sa však dopredu dozadu vrátil a nedošlo k strele.
     
    14
    Pohronie sa dostalo do obliehania súperovej šestnástky. Následná prihrávka Hatoka z pravej strany nenašla vo vápne adresáta.
     
    13
    Žilinčania sú v domácom prostredí rozhodne zvyknutý na umelý trávnik. Dnes v Žiari nad Hronom je však situácia s trávnikom veľmi nepriaznivá a naozaj to môže robiť početné problémy.
     
    12
    Sme svedkami prvej gólovej situácie. Po ľavom krídle sa s loptou rozbehol Ďuriš, ktorý naservíroval do vnútra šestnástky Jánošíkovi. Ten loptu stihol, snažil sa to poslať pomedzi nohy, Jenčo však spojil nohy a zasiahol.
     
    11
    Dávid Ďuriš smeroval do rýchleho protiútoku. Veľmi si však loptu predkopol a následne ho dokázal sebaisto zastaviť Patrik Jacko.
     
    10
    Anang to na obrannej polovici zahral jednoducho. Posúval loptu kapitánovi Káčerovi. Žilinčania sa však zatiaľ trápia v rozohrávke.
     
    9
    Po rohovom kope sa domáci výraznejšie nepresadili. Následne rozohrali akciu opäť, Župa posúval na Abraháma, ktorý centroval pred šestnástku a Žilinčania znovu úspešne odvrátili.
     
    8
    Kiwiorovi výrazne nepomohol aktuálny zlý stav trávnika. Kiwior spadol na trávnik a musel sa okamžite zapojiť do defenzívy. Pohronie však vyťažilo iba rohový kop.
     
    7
    Balaj sa dostal k lopte pred pokutovým územím a snažil sa ju vrátiť na ukazujúceho sa Jánošíka tesne pred šestnástkou. Situáciu dokázali domáci futbalisti zvládnuť.
     
    6
    Žilinčania chceli naštartovať akciu po ľavej strane ihriska. Týmto smerom sa rozbiehal Besir Demiri. Na ponúknutú dlhú prihrávku však siahnuť nedokázal.
     
    5
    Káčerovu ťažkú loptu sa snažil prebrať Ďuriš, ktorý sa však dostal do súboja s Mazanom. Domáci pohodlne získali loptu na kopačky a môžu pokračovať smerom dopredu.
     
    4
    Futbalisti Žiliny mali k dispozícii aj ďalší rohový kop, o ktorý sa znovu postaral Jánošík. Jeho center došiel k Demirimu a ten vracial loptu pred bránku do ohňa.
     
    3
    Žilinčania získali prvý rohový kop. O jeho realizáciu sa postaral Lukáš Jánošík. Jeho center do šestnástky hráči Pohronia bez problémov odstránili.
     
    2
    Domáci futbalisti vhadzovali aut na útočnej polovici a pri lopte ostanú aj naďalej, keďže budú rozohrávať ďalšie autové vhadzovanie.
     
    1
    Úvodný výkop mali k dispozícii domáci futbalisti. V stredovom kruhu sa k lopte postavil Peter Mazan a rozohral na zadné rady.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už máme na trávniku. Pohronie sa v dnešnom dueli predstaví v žltých dresoch a Žilinčania hrajú v čiernozelených.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Jenčo – Župa, Jacko, Pavlík, Hatok – Obročník, Pellegrini (C), Chríbik – Abrahám, Tandir, Mazan.
    Náhradníci: Luksch – Gerebenits, Matić, Dzurík, Blahút, Badolo, Jacy.

    MŠK Žilina: Holec – Kiwior, Králik, Minárik – Demiri, Ďuriš, Fazlagić, Káčer (C), Anang – Balaj, Jánošík.
    Náhradníci: Volešák – Kopas, Bichakhchyan, Vallo, Iľko, Sluka, Kurminowski.

    Rozhodca: Prešinský – Borsányi, Jekkel.
     
    Prajem vám príjemné sobotňajšie popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z okrúhleho 20. kola Fortuna ligy, ktoré prinesie aj zápas medzi FK Pohronie Žiar nad Hronom – Dolná Ždaňa a MŠK Žilina. Stretnutie sa začína o 14:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Pohronie je na tom tabuľkovo v najhoršej pozícii spomedzi všetkých tímov. Žiar sa nachádza na poslednej 12. pozícii so skóre 19:36. Pohronie v prvom jarnom kole cestovalo na pôdu Nitry, kde sa zrodila bezgólová remíza. Je zrejme každému jasné, že pre Pohronie to bude ešte tuhý boj o zotrvanie v lige. Nováčik sa rozhodne potrebuje naštartovať.

    Tradičná futbalová Žilina si je vedomá svojej aktuálnej pozície. Na konte majú šošoni 38 bodov a musia si dávať pozor na číhajúcu tretiu Dunajskú Stredu, ktorá má len o dva body menej. Žilinčania na za titulom kráčajúci Slovan strácajú osem bodov a rozhodne potrebujú každé víťazstvo. MŠK v prvom jarnom kole predviedol v domácom prostredí suverénny výkon proti Zlatým Moravciam a zdolal ich 3:0.

    V tejto sezóne sa už odohral jeden vzájomný zápas týchto dvoch tímov. Zrodilo sa tesné domáce víťazstvo Žiliny, ktorá 21. septembra 2019 zdolala Pohronie 2:1.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa. Viac informácií tu.

    Góly: 75. Kurminowski (Balaj)

    Karty:   60. Mazan (POH), 90. Tandir (POH) – 33. Fazlagić (ZIL), 60. Demiri (ZIL), 90. Kiwior (ZIL)


    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Jenčo – Župa, Jacko, Pavlík, Hatok (41. Dzurík) – Obročník, Pellegrini (C), Chríbik (81. Blahút) – Abrahám, Tandir, Mazan (72. Badolo).
    Náhradníci: Luksch – Gerebenits, Matić, Dzurík, Blahút, Badolo, Jacy.

    MŠK Žilina: Holec – Kiwior, Králik, Minárik – Demiri, Ďuriš (90+2. Iľko), Fazlagić, Káčer (C), Anang (90+3. Vallo) – Balaj, Jánošík (64. Kurminowski).
    Náhradníci: Volešák – Kopas, Bichakhchyan, Vallo, Iľko, Sluka, Kurminowski.

    Rozhodca: Prešinský – Borsányi, Jekkel

    Diváci: 1 309