Sevilla – Leganés 1:0 (kon.) | Bilbao – Granada 2:0 (kon.) | Espanyol – Osasuna 2:4 (kon.)
Getafe – Levante 4:0 (kon.) | Atlético Madrid – Barcelona 0:1 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
0:1 (0:0)
FC Barcelona
Nedeľa 01.12.2019, 21:00 • Wanda Metropolitano, Madrid • Španielska LaLiga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Atlético Madrid – FC Barcelona, ktorý uzavrie program 15. kola španielskej LaLigy. Šláger tohto kola sa začne o 21:00.
     


    Atlético Madrid

    Atlético prehralo za celý doterajší priebeh LaLigy len raz, avšak kvôli siedmim remízam zo 14 kôl sú domáci až na piatom mieste tabuľky. Z neho strácajú na vedúci Real Madrid šesť bodov a na dnešného súpera Barcelonu tri body, pričom oba tieto tímy majú ešte k dobru vzájomné El Clásico. Jediná prehra Atlética prišla ešte v polovici septembra na pôde Realu Sociedad (0:2), aktuálne tak Madridčania ťahajú sériu desiatich zápasov bez prehry. Ich najsilnejšou stránkou je už tradične obrana, ktorý je s deviatimi inkasovanými gólmi spolu s Bilbaom najlepšou v lige. Naopak útočná produktivita (16 strelených gólov) je jednou z najhorších v súťaži, pri minimálnom počte inkasovaných gólov to ale Atléticu na vysoké priečky v tabuľke stačí. V posledných štyroch ligových zápasoch za sebou sa však Atléticu nepodarilo udržať čisté konto a preto z nich vyhralo jediný. Doma Madridčania v tejto sezóne ešte neprehrali a v siedmich domácich zápasoch inkasovali len štyri góly.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Atlético Madrid – Athletic Bilbao 2:0
    Alavés – Atlético Madrid 1:1
    Sevilla – Atlético Madrid 1:1
    Atlético Madrid – Espanyol 3:1
    Granada – Atlético Madrid 1:1

    Nebudú hrať:
    - Diego Costa (zranenie krku)
    - Šime Vrsaljko (zranenie kolena)
    - José María Giménez (zranenie stehna)
    - Stefan Savić (svalové zranenie)
     


    FC Barcelona

    Výkony Kataláncov v tejto sezóne majú zatiaľ od ideálu ďaleko, body sa im ale darí zbierať v dostatočnom počte. Barcelona je v tabuľke na druhom mieste s trojbodovou stratou na prvý Real Madrid, má však tento zápas k dobru a v decembri sa bude navyše hrať ešte aj odložené El Clásico. Barcelona má opäť najproduktívnejší útok súťaže (35 strelených gólov), ktorý vedie Lionel Messi (8 gólov) a Luis Suárez (7 gólov). Katalánsky veľkoklub naopak inkasoval už 16-krát za 13 zápasov. Z posledných ôsmich zápasov vyhrali Barcelončania sedem a body stratili len na pôde Levante, kde trochu prekvapujúco prehrali 1:3. V zápasoch vonku je Barcelona štvrtým najlepším tímom LaLigy, zo siedmich zápasov však až tri prehrala.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Eibar – Barcelona 0:3
    Barcelona – Valladolid 5:1
    Levante – Barcelona 3:1
    Barcelona – Celta Vigo 4:1
    Leganés – Barcelona 1:2

    Nebudú hrať:
    - Jordi Alba (svalové zranenie)
    - Sergio Busquets (trest za žlté karty)
    - Ousmane Dembèlé (zranenie stehna)
    - Nélson Semedo (zranenie lýtka)
     


    Vzájomné zápasy

    Atlético Madrid patrí medzi najobľúbenejších ligových súperov Barcelony, Katalánci s ním totiž prehrali v LaLige naposledy ešte vo februári 2010. Aktuálne tak hostia dnešného zápasu ťahajú proti Atléticu sériu 18 zápasov bez prehry, pri ktorej len päť zápasov skončilo remízami. Atlético má proti Barcelone paradoxne lepšiu bilanciu v Lige majstrov, kde ju vyradilo vo štvrťfinále v sezónach 2013/2014 (vonku 1:1, doma 1:0) a 2015/2016 (vonku 1:2, doma 2:0). Posledné dva vzájomné zápasy na pôde Atlética sa skončili remízami 1:1.

    Vzájomné zápasy Atlética Madrid a Barcelony v LaLige za posledné tri sezóny:

    2016/2017:
    Barcelona – Atlético Madrid 1:1
    Atlético Madrid – Barcelona 1:2

    2017/2018:
    Atlético Madrid – Barcelona 1:1
    Barcelona – Atlético Madrid 1:0

    2018/2019:
    Atlético Madrid – Barcelona 1:1
    Barcelona – Atlético Madrid 2:0
     
    Úvodné zostavy:

    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Felipe, Hermoso, Saúl Ñíguez – Á. Correa, H. Herrera, Partey, Koke (C) – Félix, Morata.
    Náhradníci: Adán – Arias, Lemar, M. Llorente, Šaponjić, Vitolo, Lodi.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Lenglet, Piqué, Firpo – Rakitić, F. de Jong, Arthur – Messi (C), L. Suárez, Griezmann.
    Náhradníci: Neto – Aleñá, Fati, C. Pérez, Umtiti, Wagué, Arturo Vidal.

    Rozhodca: Lahoz – González, Gómez.
     
    Sevilla na obed vyhrala svoj zápas proti Leganés 1:0 a dostala sa na druhé miesto o dva body pred Barcelonu.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Domáce Atlético bude hrať v červenobielych dresoch, Barcelona v žltých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí loptu okamžite nakopli na útočnú polovicu. Piqué hneď v prvom súboji o loptu sklzom vypichol Correovi hrací predmet do autu.
     
    2
    Atlético hneď na začiatku zatlačilo hostí do obrany a obliehalo ich šestnástky. Kombináciu domácich zakončil nepresnou strelou po zemi spoza šestnástky Barcelony Morata.
     
    3
    Prvý útok Barcelony sa skončil už v strede poľa a domáci okamžite nakopli loptu na útočnú polovicu. Morata si vo vzdušnom súboji spracoval loptu rukou a domáci tak o ňu prišli.
     
    4
    Barcelončania sa prvýkrát v zápase usadili na polovici súpera a rozvíjajú svoju tradičnú kombináciu na krátke prihrávky. Messiho kolmú prihrávku na Suáreza zastavil Hermoso, loptu ale pod tlakom odkopol len k obrancom hostí.
     
    5
    Domáci vytlačili Barcelonu až pred jej šestnástku, o loptu ju ale pripraviť nedokázali. Podarilo sa im to až po nepresnom nákope Lengleta na Griezmanna.
     
    6
    Ďalší nákop z polovice Barcelony posielal Piqué, ani tentokrát sa ale Griezmann k lopte nedostal. Brankár Oblak ju vykopol na pravé krídlo na Correu, ktorému ju zrazil na rohový kop Lenglet.
     
    7
    Trippierov center z rohu obrana Barcelony odvrátila, útok Atlética ale pokračoval ďalej. Hermosovu prihrávku z pravej strany tečoval Firpo pred zasahujúcim brankárom ter Stegenom do pravej tyče, od ktorej sa lopta odrazila mimo brány.
     
    8
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Rakitića v strede poľa sklzom do opornej nohy Thomas Partey (Atlético Madrid).
     
    Hráči Atlética ani nie po 10 minútach zabehli už zhruba o kilometer viac ako hráči Barcelony.
     
    10
    Atlético sa usadilo na útočnej polovici. Parteyho prihrávku z pravej strany do šestnástky si spracoval Morata, ktorého prihrávku sklzom zablokoval na rohový kop Piqué.
     
    11
    I s týmto rohom si ale Barcelona poradila a hostia loptu odkopli až na polovicu Atlética. Saúl Ñíguez nákopom za obranu okamžite hľadal Moratu, loptu ale chytil vybiehajúci brankár Barcelony ter Stegen.
     
    12
    Zatiaľ sa nehrá v príliš vysokom tempe. Iniciatívu teraz prebrala Barcelona, ktorá sa usadila k svojej postupnej kombinácii na polovici Atlética.
     
    13
    V Madride husto prší, čo spôsobilo, že sa de Jong pri spracovávaní nákopu za obranu pošmykol a narazil do reklamného panelu. Záložníkovi Barcelony sa našťastie nič nestalo a v zápase pokračuje.
     
    14
    Hra sa odohráva takmer výhradne medzi šestnástkami a okrem Firpovho teču do tyče vlastnej brány sme nevideli ešte ani jeden zaujímavý moment.
     
    15
    Griezmann si splnil svoje obranné povinnosti a odkopol nákop Herreru do vlastnej šestnástky. Domáci sa potom pri nej usadili a hľadajú medzery v obrannom postavení hostí.
     
    16
    Firpo sotil vo vzdušnom súboji na trávnik Herreru. Priamy kop pre Atlético Madrid z pravej strany útočnej polovice, takmer z autovej čiary.
     
    17
    Trippier nacentroval na zadnú tyč na Felipeho na hranicu bránkoviska, lopta sa ale odrazila od Piquého nad ter Stegenovu bránu. Napriek pomerne jasnému teču obrancu Barcelony nasleduje odkop ter Stegena od brány.
     
    18
    Žltú kartu za držanie Correu tesne pred vlastnou šestnástkou dostáva Júnior Firpo (FC Barcelona). Atlético bude mať priamy kop z pravej strany z pozície len pár desiatok centimetrov za hranicou pokutového územia. Vzdialenosť k bráne je 24 metrov.
     
    19
    Saúl Ñíguez centroval na zadnú tyč, Hermoso ale loptu nedokázal zasiahnuť. Tú odhlavičkoval obranca Barcelony na ľavé krídlo.
     
    20
    Félix nádherným centrom z ľavej strany nacentroval na nabiehajúceho Hermosa, ktorý strieľal na zadnej tyči z prvej. Jeho strelu zblízka vyrazil skvelým reflexívnym zákrokom ter Stegen.
     
    21
    Žltú kartu za podrazenie de Jonga zozadu dostáva Ángel Correa (Atlético Madrid). Hlavný rozhodca zatiaľ s ukazovaním žltých kariet nijak neváha.
     
    22
    Strely: 6:0
     
    23
    Messi prenikol z pravej strany do šestnástky Atlética po pätičke Roberta, k Suárezovi už ale loptu nedokázal posunúť. Barcelona stále ešte nevystrelila.
     
    24
    Následná kombinácia Kataláncov na polovici Atlética potom k ničomu neviedla a naopak, po zisku lopty zaútočil po ľavej strane Félix. Ten loptu potiahol k pokutovému územiu hostí, nedokázal však presne prihrať nabiehajúcim spoluhráčom.
     
    25
    Herrera obral o loptu rozohrávajúceho Arthura a sám potom zakončoval z hranice pokutového územia. Loptu pravačkou zakrútil tesne mimo ľavej tyče ter Stegenovej brány.
     
    26
    Messi sa po zisku lopty na ľavej strane útočnej polovice prvýkrát v zápase presadil za obranu Atlética a hneď z toho bola nádejná príležitosť Barcelony. Po ľavej strany prenikol do šestnástky a prihrávkou cez Suáreza našiel voľného Rakitića, ktorému sa však strela z prvej vôbec nevydarila a slabým pokusom po zemi neurobil Oblakovi žiadne problémy.
     
    Predošlá strela Rakitića bola vôbec prvým streleckým pokusom Barcelony v zápase.
     
    28
    Hostia sa následne usadili na polovici Atlética, kde rozvíjali svoju postupnú kombináciu. Tá skončila po výbornom sklze Trippiera, ktorý pripravil o loptu Arthura.
     
    29
    Barcelona po krátkej kombinácii Atlética získala loptu naspäť a hostia tak začínajú zatláčať domácich do obrany. Obrana domácich je zatiaľ pripravená na ich útoky.
     
    30
    Trippier potiahol loptu po pravej strane na polovicu Barcelony a dlhým autovým vhadzovaním ju potom hodil do šestnástky hostí. Tam Morata fauloval v hlavičkovom súboji Firpa a domáci tak loptu strácajú.
     
    31
    Griezmann je vypískaný pri každom kontakte s loptou. Teraz si loptu navádzal na pravačku z ľavého krídla, k strele sa ale nedostal. Po strate lopty potom Rakitić zápasníckým chvatom strhol na trávnik Correu.
     
    32
    Žltú kartu za stiahnutie Félixa, ktorý mu nasadil jasle, dostáva Gerard Piqué (FC Barcelona). Predošlý zákrok Rakitića na Correu však bol omnoho tvrdší a Chorvát kartu nedostal...
     
    33
    Herrera obral hostí pri rozohrávke o loptu a spoza šestnástky vystrelil, jeho pokus ale bol len zrazený na rohový kop. Ten domáci vôbec nezvládli a Barcelončania hneď vyrazili do rýchleho protiútoku.
     
    34
    Messi svojim prienikom získal pre Barcelonu rohový kop, jeho rozohrávka sa ale kvôli šarvátke medzi Suárezom a Hermosom posúva. Obom nahlas dohovára hlavný rozhodca.
     
    35
    Messimu sa center z rohového kopu vôbec nevydaril a loptu poslal priamo za bránkovú čiaru. Domáci po odkope Oblaka od jeho brány o loptu prišli a vysokým presingom ju musia pracne získavať naspäť.
     
    37
    Domáci držia svojim presingom Barcelončanov na ich polovici, stále sa im ale nedarí obrať ich o loptu.
     
    38
    Napokon z tohto súboja vyšli víťazne hostia, ktorí sa konečne dostali na polovicu Atlética a po tom, čo Hermoso odkopol pas na Suáreza za bránkovú čiaru, získavajú rohový kop.
     
    39
    Arthurov center z rohu bez problémov chytil Oblak. Slovinský gólman Atlética rýchlo rozohral na polovicu hostí a po zablokovanom centri Correu získali domáci rohový kop.
     
    40
    Trippier nacentroval ideálne do stredu šestnástky, kde si na jeho center vyskočil Morata. Jeho prudkú hlavičku do zeme vyrazil ďalším famóznym zákrokom na bránkovej čiare ter Stegen. Loptu, ktorú vyrazil, ešte chcel znovu zasiahnuť Morata, svojou druhou hlavičkou ale trafil len Rakitića.
     
    41
    Druhú hlavičku Moratu ešte posudzoval VAR, pretože lopta zasiahla ruku Rakitića, domáci útočník ale Chorváta fauloval, takže penalta sa nepíska.
     
    42
    I hostia mali výbornú šancu po rohovom kope! Center zasiahol hlavou Piqué a jeho hlavička sa odrazila od zeme do brvna a od neho smerom od brány.
     
    43
    Barcelona v závere prvého polčasu opäť trochu preberá iniciatívu a predvádza svoju tradičnú kombináciu na krátke prihrávky na útočnej polovici.
     
    44
    Correa odhlavičkoval center z pravej strany k Firpovi, ktorého volej zablokoval do autu Trippier. Tlak Barcelony postupne narastá a domáci sa už asi tešia na záverečný hvizd hlavného rozhodcu.
     
    45
    Pas de Jonga z pravej strany si spracoval Suárez, pri náprahu na strelu mu ale lopta na mokrom trávniku odskočila. Trippier ju bez váhania odkopol na útočnú polovicu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas gól nepriniesol, po opatrnom úvode sa ale hra v jeho druhej polovici trochu rozprúdila. Hostí dvakrát podržal fantastickými zákrokmi brankár ter Stegen, keď zlikvidoval tutovku Hermosa i hlavičku Moratu, i Barcelončania však mohli skórovať. Ich najväčšou príležitosťou bola hlavička Piquého do brvna v závere prvého dejstva. Uvidíme teda, ako zareagujú obe mužstva na tento vývoj v druhom polčase.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 34 % : 66 %
    Strely na bránu: 2:1
    Strely mimo: 6:2
    Rohy: 5:4
    Ofsajdy: 0:0
    Fauly: 6:4
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    47
    Hostia sa hneď po výkope usadili na polovici domácich. Po spracovaní lopty strieľal hneď z otočky spoza pokutového územia Griezmann, za veľkého piskotu domácich fanúšikov ale namieril len do stredu brány na pripraveného Oblaka.
     
    48
    Atlético loptu dlho neudržalo a po nepresnej rozohrávke ju Félix stratil. Faulom navyše zastavil Rakitića, Barcelona tak získala priamy kop.
     
    49
    Center Messiho zo štandardky obrana Atlética bez problémov vyriešila, loptu však domáci odkopli len k obrancom Barcelony, ktorí ju hneď vracajú svojim spoluhráčom na polovicu domáceho tímu.
     
    50
    Atlético prvýkrát v druhom polčase zaútočilo, na konci jeho akcie ale bol ofsajd Moratu. Hosťom sa následne založenie útoku nevydarilo a loptu odovzdali naspäť k Madridčanom.
     
    51
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Moratu dostáva Ivan Rakitić (FC Barcelona). Atlético bude mať priamy kop zhruba zo stredu útočnej polovice.
     
    52
    Domáci rozohrali priamy kop centrom do pokutového územia, ktorý odhlavičkoval na rohový kop práve vinník tejto situácie Rakitić. Kokeho center od rohovej zástavky potom chytil pripravený brankár ter Stegen.
     
    54
    Hra sa teraz zasekla pri stredovom kruhu, kde si oba tímy niekoľkokrát rýchlo vymenili kontrolu nad loptou. Víťazne z tejto série súbojov vyšla Barcelona, ktorá sa však nedokáže dostať na útočnú polovicu.
     
    55
    Až teraz sa to hosťom podarilo. Lengletov nákop predlžoval hlavou do šestnástky Roberto, tam ale boli len domáci hráči.
     
    56
    Atlético hneď vyrazilo do rýchleho protiútoku. Herrera sólovým prienikom obišiel štyroch protihráčov a založil útok, na konci ktorého zakončoval z hranice pokutového územia. Svojou strelou trafil jedného z barcelonských obrancov, od ktorého sa hrací predmet odrazil na roh.
     
    57
    Koke však rozohral roh katastrofálne. Jeho vysoký center spadol na trávnik až v aute na opačnej strane. Domáci hráči sa rýchlo zatiahli naspäť na vlastnú polovicu a zoradení v obrannom postavení čakajú na hostí.
     
    58
    Držanie lopty: 36 % : 64 %
     
    59
    Barcelona znovu zatláča domáci tím k jeho šestnástke. Atléticu sa v druhom polčase nedarí hrať tak aktívne ako v prvom dejstve a prevažne sa len bráni.
     
    60
    Messiho strela zo strednej vzdialenosti vypadla Oblakovi z rúk, slovinský gólman Atlética ale dokázal loptu pred dobiehajúcim Suárezom na druhý pokus chytiť.
     
    61
    Firpo, ktorý už má jednu žltú kartu, strhol na trávnik na pravej strane vlastnej polovice na trávnik Moratu. Priamy kop pre Atlético Madrid.
     
    62
    Center z priameho kopu odhlavičkoval práve faulujúci Firpo a Barcelona vyrazila do rýchleho protiútoku. Griezmannova krížna prihrávka z pravej strany prešla na os ihriska na voľného Suáreza, ktorý z prvej namieril priamo do náručia brankára Oblaka.
     
    64
    Oblakov výkop jeho spoluhráči vybojovať nedokázali a hostia sa prakticky zadarmo dostali znovu k lopte. Messi vystrelil z hranice pokutového územia, trafil ale len jedného z brániacich hráčov Atlética.
     
    65
    Žltú kartu za podrazenie Moratu zozadu v strede poľa dostáva Clément Lenglet (FC Barcelona).
     
    66
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza João Félix, prichádza Vitolo.
     
    67
    Obliehanie pokutového územia Madridčanov pokračuje. Messi sa tlačil po pravej strane do šestnástky domácich, Koke sa ale pred neho pretlačil a ešte si aj vypýtal od Argentínčana faul.
     
    68
    Trippier zablokovaným centrom z pravej strany získal rohový kop. Ten i sám rozohral, jeho nákop ale znovu odhlavičkovali obrancovia Barcelony do bezpečia.
     
    69
    Center Atlética z ľavej strany tečoval rukou Lenglet, hra ale napriek protestom domácich pokračovala ďalej. Hostia vyrazili do rýchleho protiútoku, ktorý zakončil po prihrávke Suáreza zľava z voleja Griezmann, loptu ale poslal na tribúnu za Oblakovou bránou.
     
    69
    Žltú kartu za držanie Messiho za dres dostáva Vitolo (Atlético Madrid).
     
    70
    Piqué chcel sklzom vypichnúť loptu prenikajúcemu Moratovi, ktorý cez neho spadol. Domáci sa snažia vykoledovať pre obrancu Barcelony druhú žltú kartu, v skutočnosti ale Piqué Moratu vôbec nezasiahol. I tak ale domáci získali priamy kop z ľavej strany útočnej polovice.
     
    71
    Atléticu sa v druhom polčase vôbec nedaria štandardné situácie. Kokeho center i tentoraz odhlavičkoval do bezpečia hneď prvý brániaci hráč Barcelony.
     
    72
    Morata usmernil prihrávku Correu z pravej strany v bránkovisku pätičkou okolo brankára ter Stegen a loptu letiacu do brány vykopol Roberto.
     
    73
    Žltú kartu za podrazenie Arthura v črtajúcom sa rýchlom protiútoku Barcelony dostáva Felipe (Atlético Madrid). Hra sa v posledných minútach poriadne pritvrdila...
     
    73
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Ángel Correa, prichádza Thomas Lemar.
     
    73
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Arthur, prichádza Arturo Vidal.
     
    75
    Morata dostal pas za obranu zo stredu poľa, loptu si ale spracoval až v pomerne ostrom uhle a jeho volej tak skončil vysoko nad ter Stegenovou bránou.
     
    76
    Barcelončania sa teraz snažia hru trochu upokojiť a držia loptu pod svojou kontrolou v strede poľa. Domáci ich nenapádajú, naopak čakajú zoradení v obranných blokoch.
     
    77
    Vitolo zasiahol pri napádaní Piquého kopačkou do nohy. Tento zákrok bol rozhodne na žltú kartu, hlavný rozhodca, ktorý dnes nemal problém ukázať žltú kartu za banálnejšie zákroky, ju ale teraz neukázal.
     
    78
    Piqué sa s obrovskými bolesťami postavil na nohy, potom sa ale znovu zrútil na trávnik. Okamžite sú pri ňom lekári a zdá sa, že jeho zranenie bude vážnejšie, ako sa na prvý pohľad zdalo.
     
    79
    Piqué v sprievode lekárov pomaly odkríval za autovú čiaru. Tam sa znovu postavil na nohy, znovu sa ale zrútil na trávnik. Vedľa neho sa už rozcvičuje Samuel Umtiti.
     
    80
    Piqué sa pri kombinácii Barcelony na útočnej polovici vrátil na trávnik, zjavne ale nie v poriadku. Domáci znovu čakajú zoradení na vlastnej polovici v obrannom postavení.
     
    81
    Messi prienikovou prihrávkou vysunul do nábehu za obranu Atlética Firpa, ten ale nestihol túto prihrávku spracovať na hracej ploche.
     
    83
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Gerard Piqué, prichádza Samuel Umtiti.
     
    84
    Partey si nedokázal spracovať kolmú prihrávku za obranu Barcelony, domáci sa ale k lopte ešte dokázali dostať. Saúl Ñíguez si nabehol na ľavom krídle na pas Kokeho, vybiehal však z ofsajdovej pozície.
     
    85
    Saúl Ñíguez potom už v obrane zablokoval center svojho bývalého spoluhráča Griezmanna na rohový kop. Ten rozohrali Katalánci na krátko, loptu ale po nepresnej prihrávke na Suáreza stratili a Trippier ju po pravej strane ťahá do útoku.
     
    86
    Barcelona dala gól!
    Hostia v závere zápasu strieľajú veľmi dôležitý gól! LIONEL MESSI potiahol loptu zo stredu poľa k šestnástke Atlética, pred ňou si ju narazil so Suárezom a prízemnou strelou z hranice pokutového územia namieril presne k pravej tyči Oblakovej brány.
     
    87
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Héctor Herrera, prichádza Renan Lodi.
     
    88
    Striedajúci Renan Lodi hneď získal pre Atlético rohový kop. Po rozohrávke na krátko i sám centroval, i jeho nákop ale znovu odhlavičkovala obrana Barcelony, konkrétne Samuel Umtiti.
     
    89
    Na hrot sa k Moratovi posunul už i obranca Felipe, ktorý by mal pomáhať pri hlavičkových súbojoch. Teraz ale nemal na to vôbec žiadnu šancu, pretože Kokeho nákop skončil až za bránkovou čiarou.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90+1
    Barcelona držala loptu umne pod svojou kontrolou, čím získala niekoľko desiatok sekúnd. Messi sa potom pokúsil zaskočiť domácu obranu nákopom na Griezmanna, ten ale nedokázal túto prudkú prihrávku spracovať.
     
    90+2
    Parteyho strelu zablokovali Barcelončania vo vlastnej šestnástke a Lodi, ktorý sa dostal k lopte na ľavom krídle, nacentroval priamo do rúk brankára ter Stegena.
     
    90+3
    Domáci ale ešte získavajú jednu poslednú šancu na vyrovnanie. Po faule na pravom krídle bude mať Atlético k dispozícii priamy kop. Do šestnástky beží už i domáci brankár Jan Oblak.
     
    90+4
    Trippierov center na hranicu bránkoviska odvrátili obrancovia Barcelony a loptu potom odkopli do stredu poľa.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Ani v druhom polčase sme veľa gólových príležitostí nevideli, o víťazstve pre Barcelonu ale napokon rozhodol jediným gólom zápasu nik iný ako Lionel Messi. Zápas má však na strane hostí ešte jedného hrdinu, a tým je brankár Marc-André ter Stegen, ktorý hlavne v prvom polčase udržal svojmu tímu čisté konto fantastickými zákrokmi. Atlético malo v druhom polčase jedinú gólovú príležitosť, keď Moratovu pätičku vykopával spred bránkovej čiary Roberto.

    Barcelona sa vďaka tejto výhre vrátila do čela tabuľky, o skóre pred Real Madrid. Atlético Madrid prehralo druhýkrát v sezóne a je po 15. kole na šiestom mieste.
     
    Držanie lopty: 34 % : 66 %.
    Strely na bránu: 2:5.
    Strely mimo: 7:3.
    Rohy: 9:5.
    Ofsajdy: 2:1.
    Fauly: 12:11.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:04:37)

    Michal Sadlek

    Góly: 86. Messi

    Karty:   8. Partey (ATM), 21. Á. Correa (ATM), 69. Vitolo (ATM), 73. Felipe (ATM) – 18. Firpo (BAR), 32. Piqué (BAR), 51. Rakitić (BAR), 65. Lenglet (BAR)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 7:3. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:11.
    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Felipe, Hermoso, Saúl Ñíguez – Á. Correa (73. Lemar), H. Herrera (87. Lodi), Partey, Koke (C) – Félix (66. Vitolo), Morata.
    Náhradníci: Adán – Arias, Lemar, M. Llorente, Šaponjić, Vitolo, Lodi.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Lenglet, Piqué (83. Umtiti), Firpo – Rakitić, F. de Jong, Arthur (73. Arturo Vidal) – Messi (C), L. Suárez, Griezmann.
    Náhradníci: Neto – Aleñá, Fati, C. Pérez, Umtiti, Wagué, Arturo Vidal.

    Rozhodca: Lahoz – González, Gómez

    Diváci: 64 226