Yeni Malatyaspor – Kayserispor 4:0 (kon.) | Gençlerbirliği – Denizlispor 0:2 (kon.) | Göztepe – Kasımpaşa 1:4 (kon.)
Besiktas – Galatasaray 1:0 (kon.)
koniec
Yeni Malatyaspor
4:0 (1:0)
Kayserispor
cz Nedeľa 27.10.2019, 12:00 • Yeni Malatya Stadium • Turecká Superliga • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání turecké ligy mezi Yeni Malatyaspor a Kayserisporem. Výkop je stanoven na 12 hodin.
     
    Dnes budeme sledovat souboj dvou týmů z opačných pólů tabulky. Domácí Malatyaspor totiž vybojoval v osmi duelech třináct bodů a patří mu šestá pozice. V minulém utkání dokázal zvítězit na půdě Konyasporu. Naopak hostující Kayserispor prožívá velké trápení. V dosavadním průběhu nasbíral jen čtyři body a na záchranu mu chybí další čtyři body. V posledním duelu však uhrál remízu 1:1 s Kasimpasou.
     
    Úvodní sestavy:

    Yeni Malatyaspor: Farnolle – Chebake, Akbaş, Hadebe, Aytaç – Acquah, Yalcin – Guilherme, Donald, Fofana – Jahović.
    Náhradníci: Ceylan – Çağıran, M. Yıldırım, Özdemir, Bifouma, Tozlu, Kas, Töre, A. Mina, Ildiz.

    Kayserispor: Lung – Miguel Lopes, B. Rienstra, Poulain, Subaşı – Basaçikoglu, H. H. Acar, Çinaz, B. Mensah, Henrique – Bulut.
    Náhradníci: Arikan, Çipe – Alkurt, Atila Turan, Ntep, Korkmaz, Aktas, Kula, Abdennour, Gülen.

    Rozhodčí: Kucuk – Kan, Ozaral.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše. Domácí budou hrát v červeném, zatímco Kayserispor oblékne bílé dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Kayserispor se ihned vydal do útoku, ale nákop skončil u domácích stoperů.
     
    2
    Do rozehrávky hostujícího celku se zapojil také brankář. Také jeho nákop si s přehledem pohlídali zadáci Malatyasporu.
     
    3
    Hra je přerušena! Jeden z domácích hráčů zůstává po souboji na polovině hřiště ležet na trávníku. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat ve hře.
     
    4
    Exekuce následného přímého kopu se ujal Guilherme, jenže jeho centr byl příliš dlouhý a skončil v rukavicích pozorného brankáře Kayserisporu.
     
    5
    Teenage Hadebe se po levém křídle tlačil do pokutového území, jenže jeden z obránců jej krásně vystál a nedal mu prostor k odcentrování.
     
    6
    Afriyie Acquah si při následném návratu na vlastní polovinu pomohl nedovoleným zákrokem a poslal rozběhnutého soupeře k zemi. Rozehrávat bude Kayserispor.
     
    7
    Fabien Farnolle si dal pozor na dlouho letící centr z pravé strany, vyběhl z branky na malé vápno a ukryl míč do rukavic.
     
    8
    Teenage Hadebe se opět prosmýkl až do pokutového území, odcentroval na malé vápno, jenže nikdo v červeném dresu na jeho pobídku nedosáhl.
     
    9
    Hra je přšrušena! Hadebe zůstává po souboji na polovině hřiště ležet na trávníku a drží se za levou nohu. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    10
    Guilherme diriguje rozehrávku domácího celku na polovině soupeře. Fotbalisté v bílém se zatím bez problémů stačí přemisťovat.
     
    11
    Na světě je první žlutá karta! Fofana zastavil slibný protiútok soupeře a je zaslouženě potrestán.
     
    12
    Hosté se dostali s míčem do blízkosti pokutového území. Nikdo v bílém dresu však na zajímavou pobídku nedosáhl.
     
    13
    Hosté převzali dirigenstskou taktovku a usadili se na polovině soupeře. Hráči v bílém však kombinují patnáct metrů před šestnáctkou.
     
    14
    Miguel Lopes si navedl míč do blízkosti pokutového území a vyslal zajímavou technickou střelu. Brankář Fabien Farnolle si však hravě poradil.
     
    15
    Guilherme se po pravé strany probil do pokutového území, jenže nadýchaný centr skončil na malém vápně, kde kralovala obrana Kayserisporu.
     
    16
    Tým Yeni Malatyaspor právě vstřelil branku!
    Domácí celek se dostává do vedení! Malatyaspor přetavil svůj dobrý vstup v úvodní branku! Afriyie Acquah poslal přihrávku do pokutového území, kam si naběhl MITCHELL DONALD a krásně obstřelil brankáře!
    16. Mitchell DONALD - 1:0
     
    18
    Domácí už opět kombinují na polovině soupeře, nicméně nikdo v červeném zrovna nehýří pohybem. Kayserispor se ale musí nadále bránit.
     
    19
    Stopeři Malatyasporu uklidňují hru kombinací na vlastní polovině. Nikdo v bílém dresu Kayserisporu rozehrávku domácího mužstva neatakuje.
     
    20
    Guilherme poslal zajímavou přihrávku na hranici pokutového území, jenže tam kralovala obrana hostujícího celku.
     
    21
    Hostující celek se usadil na polovině soupeře, jenže Hasan Hüseyin Acar nevymyslel přesnou přihrávku. Domácí obrana stačila zasáhnout.
     
    22
    Další zajímavý náznak na straně Kayserisporu! Pedro Henrique napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti, ale jeho pokus proskákal kolem zadní tyče.
     
    24
    Další obrovská šance domácích! Jahovič si naběhl na nákop do pokutového území, ale levačkou z voleje poslal míč jen do boční sítě!
     
    25
    Ben Rienstra si při zpracování na polovině soupeře pomohl při zpracování rukou. Rozhodčí vše viděl a odpískal rozehrávku pro domácí celek.
     
    26
    Hosté se po střetu v pokutovém území před brankou Malatyasporu dožadovali odpískání pokutového kopu. Sudí měl souboj před očima a ukázal pouze roh.
     
    27
    Kayserisporu se rozehrávka následného rohu vůbec nepovedla. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, odkud jej vyboxoval důrazný brankář.
     
    28
    Jahovič si naběhl na krásnou přihrávku za obranu Kayserisporu, jenže si nedal pozor na své postavení a nechal se lapit v ofsajdové pasti.
     
    29
    Issam Chebake si v obraně pomohl nedovoleným zákrokem a daroval Kayserisporu další přímý kop. Hosté jeho rozehrávku doslova zpackali.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje. Malatyaspor zatím předvádí dobrý výkon a potvrzuje roli favorita.
     
    31
    Teenage Hadebe natáhl ke střele z dobrých pětadvaceti metrů, ale jeho zakončení hostující brankář vyrazil fantastickým zákrokem!
     
    32
    Sakıb Aytaç prošel po levé straně na polovinu Kayserisporu, jenže jeho přihrávku za obranu si zadáci v bílém s přehledem pohlídali.
     
    33
    Domácí fanoušci si zatím dnešní duel doslova užívají. Fotbalisté v červeném jim svou aktivitou rozhodně dělají radost.
     
    34
    Domácí zahrávali přímý kop. Centrovaný míč se po chybě hostující obrany dostal k Fofanovi, který byl překvapen a napálil míč do levé tyče!
     
    35
    Také hosté zahrávali přímý kop na polovině Malatyasporu. Centrovaný míč přiletěl na hranici velkého vápna, kde zasáhla pozorná obrana.
     
    36
    Bilal Basaçikoglu se v pokutovém území dostal k odraženému míči, jenže byl dezorientovaný a levačkou poslal balón daleko od branky.
     
    37
    Fofana si na druhé straně rychlou zasekávačkou navedl míč do středu hrací plochy, jenže jeden z důrazných obránců jej zastavil nedovoleným zákrokem.
     
    38
    Kayserispor se znovu vydal do útoku. Centrovaný míč z levé strany přiletěl na malé vápno, jenže nikdo v bílém se do zakončení neprobil.
     
    39
    Yalcin poslal přihrávku na polovinu soupeře, nicméně nikdo z jeho spoluhráčů se za míčem nerozběhl. Tato pasáž je poněkud opatrnější.
     
    40
    Robin Yalcin spěchal za nákopem na pravou stranu, jenže centr z pravé strany skončil na hrudi prvního obránce.
     
    41
    Moryké Fofana si potykal se zpracováním na levé strany, natlačil se tělem před obránce, ale neustál následný souboj.
     
    42
    Teenage Hadebe si skvěle pokryl míč na polovině soupeře a byl zastaven faulem. Žlutou kartu dostává Pedro Henrique.
     
    44
    Teenage Hadebe vybojoval odražený míč na levé straně hrací plochy, prošel do pokutového území, ale zpětnou přihrávkou nenašel spoluhráče.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    Ještě jedno drama na závěr první půle! Po souboji na hranici pokutového území si rozhodčí jde prohlédnout záznam zákroku hostujícího hráče na hranici velkého vápna.
     
    45+1
    Penalta se nakonec nepíská! Bude z toho pouze vhazování pro domácí mužstvo.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté domácí celku! Malatyaspor totiž vlétl do utkání mnohem aktivněji a zatlačil soupeře před jeho branku. Úvodní branku vsítil v šestnácté minutě Mitchell Donald! Hosté se poté osmělili, ale nedokázali své možnosti využít. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí celek obstaral výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Nákop na levé křídlo si s přehledem pohlídala pozorná obrana Kayserisporu.
     
    47
    Jahovič si naběhl na přihrávku za obranu soupeře, ale důrazný obránce jeho náběh zachytil a nenechal jej natlačit se do zakončení.
     
    48
    Hasan Hüseyin Acar si v hlavičkovém souboji na polovině hřiště pomohl nedovoleným zákrokem. Rozehrávat bude Malatyaspor.
     
    49
    Domácí celek působí po změně stran poněkud ospalým dojmem. Domácí klub se sice usadil na polovině soupeře, jenže hráčům v červeném schází pohyb.
     
    50
    Fofana prošel po levé straně na hranici pokutového území, jenže jeho centr přiletěl jen do míst, kde byli zadáci v bílých dresech.
     
    51
    Mitchell Donald se v pokutovém území opřel do odraženého míče, jenže jeho rána nabrala příliš velkou výšku a skončila nad břevnem.
     
    52
    Issam Chebake si po rohovém kopu naskočil na krásný centr, ale svou hlavičkou nechal vyniknout hostujícího brankáře!
     
    53
    Kayserispor se hnal vpřed s rychlým protiútokem. Centr z levé strany však přiletěl na značku pokutového kopu, kde kralovala pozorná obrana.
     
    55
    Domácí fanoušci se nadále starají o fantastickou atmosféru dnešního utkání! Hráči Kayserisporu určitě neprožívají nic jednoduchého.
     
    56
    Umut Bulut se v hlavičkovém souboji na polovině hřiště provinil proti pravidlům a daroval domácímu celku další rozehrávku.
     
    57
    Robin Yalcin se krásně prosmýkl do pokutového území, ale nakonec si míč předkopl příliš daleko před sebe a už jej nedohnal ve hře.
     
    58
    Yalcin si zpracoval přihrávku na pravou stranu, krásně si míč zpracoval, ale jeho nákop za obranu skončil v rukavicích pozorného brankáře.
     
    59
    Bilal Basaçikoglu si naběhl na přihrávku do pokutového území, jenže jeho zpětná přihrávka skončila u pozorného obránce v bílém dresu.
     
    60
    Je za námi hodina hry a zatím stále sledujeme dobrý výkon domácího celku. Malatyaspor si přeci jen dává po změně stran větší pozor na obranu.
     
    61
    Domácí brankář vystartoval za centrem z levé strany a schoval míč do rukavic. Gólman Malatyasporu následně nakopl míč na polovinu soupeře.
     
    62
    Teenage Hadebe prošel po pravé straně do šestnáctky, ale jeho centr skončil na noze prvního obránce v bílém dresu.
     
    63
    Kayserispor se snaží tlačit na polovinu soupeře, jenže nikdo v bílém zatím nenašel recept ne pevný defenzivní val domácího mužstva.
     
    64
    Robin Yalcin si dal pozor na nákop na polovinu domácího mužstva, krásně si pustil míč za sebe a před dotírajícím soupeřem si pomohl malou domů.
     
    65
    Hra je přerušena! Jeden z domácích hráčů opět zůstává ležet na trávníku a drží se za levou nohu. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    66
    Guilherme odcentroval vnějším nártem před branku hostujícího mužstva. Na jeho pobídku tentokrát nedosáhl nikdo v červeném dresu.
     
    67
    Na druhé straně se za prudkým centrem z pravé strany tlačil Umut Bulut, ale hlavou poslal míč snad tři metry nad břevno. Domácí brankář mohl zůstat klidný.
     
    67
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Moryké Fofana, přichází Thievy Bifouma.
     
    68
    Malatyaspor znovu kontroluje hru kombinací na vlastní polovině. Nikdo v bílém dresu Kayserisporu na kombinaci domácích nereaguje.
     
    69
    Umut Bulut dostal přihrávku na polovinu hřiště, ale nikdo v bílém jej nepřišel podpořit. Hostující útočník si tak pomohl zpětnou přihrávkou.
     
    70
    Ben Rienstra si naběhl na krásnou přihrávku do pokutového území, jenže ve skluzu trefil jen pravou nohu vyběhnutého brankáře!
     
    71
    Bulut si brousil zuby na další centr před branku soupeře, ale obránce v červeném se před něj stačil natlačit a odehrál balón do bezpečí.
     
    72
    Stopeři Malatyasporu opět kombinují na vlastní polovině. Nikdo v bílém dresu Kayserisporu rozehrávku domácího celku neatakuje.
     
    73
    Teenage Hadebe měl prostor na levé straně a odcentroval na malé vápno. Důrazná obrana Kayserisporu míč odhlavičkovala do bezpečí.
     
    74
    Afriyie Acquah se hnal za pobídkou na velké vápno, jenže jeho průnik skončil u prvního obránce v bílém. Hosté teď brání zuby nehty.
     
    75
    Robin Yalcin se vrátil na hranici pokutového území, kde zpracoval centr z levé strany. Domácí obránce následně odkopl míč do autu.
     
    76
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Guilherme, přichází Gökhan Töre.
     
    77
    Obrovská šance domácího celku! Thievy Bifouma se ve vápně dostal k volnému míči, jenže pohotovou dělovkou trefil boční síť!
     
    78
    Rozhodčí jde znovu zkoumat záběr na videu!
     
    79
    Pokutový kop pro Malatyaspor!
     
    79
    Žlutou kartu dostává Ben Rienstra (Kayserispor).
     
    80
    Tým Yeni Malatyaspor právě vstřelil branku!
    Domácí celek navyšuje své vedení! K exekuci pokutového kopu se postavil ADIS JAHOVIČ, který vymetl horní roh!
    80. Adis JAHOVIĆ - 2:0
     
    82
    Jahovič neustál další souboj v pokutovém území a domácí fotbalisté chtěli další penaltu! Sudí měl souboj přímo před očima a nechal pokračovat ve hře.
     
    83
    Hra je přerušena! Yalcin zůstává po jednom ze soubojů ležet na trávníku a drží se za levačku. Uvidíme, zda bude pokračovat.
     
    84
    Malatyaspor se usadil v blízkosti pokutového území a hledá si cestičku do dalšího zakončení. Domácí celek má dnešní duel pod kontrolou.
     
    85
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Mitchell Donald, přichází Murat Yıldırım.
     
    86
    Jahovič dostal přihrávku na hranici velkého vápna, bleskově se s ním otočil, ale následnou rozehrávkou nenašel spoluhráče.
     
    87
    Střídání v týmu Kayserispor: ze hřiště odchází Umut Bulut, přichází Paul-Georges Ntep.
     
    88
    Tým Yeni Malatyaspor právě vstřelil branku!
    Domácí celek přidává ještě třetí branku a byl to skutečně krásný gól! Na nádherný centr z pravé strany si naběhl THIEVY BIFOUMA a pohotovou volejí uklidil míč do sítě!
    88. Thievy BIFOUMA - 3:0
     
    90
    Po další krásné kombinaci se mohl prosadit také Gökhan Töre, ale svou střelu placírkou nasměroval vedle zadní tyčky!
     
    90+1
    Tým Yeni Malatyaspor právě vstřelil branku!
    Nakonec přichází ještě čtvrtá branka! A byl to gól opravdu nevídaný! Stoper SILVIU LUNG vyslal malou domů, jenže brankář míč netrefil a balón skončil v brance!
    90+1. Silviu LUNG - 4:0
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Domácí Malatyaspor nakonec potvrdil roli velkého favorita a poráží Kayserispor vysoko 4:0! Malatyaspor totiž vlétl do utkání mnohem aktivněji a zatlačil soupeře před jeho branku. Úvodní branku vsítil v šestnácté minutě Mitchell Donald! Hosté se poté osmělili, ale nedokázali své možnosti využít. Na další branky jsme si museli počkat na závěr utkání. Deset minut před koncem proměnil penaltu Jahovič. V 88. minutě pak Bifouma krásnou volejí nedal brankáři šanci a v nastavení napsal gólovou tečku vlastní brankou Lung.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 15:18.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (13:56:43)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 16. Donald (Acquah), 80. Jahović (pen.), 88. Bifouma (Acquah), 90+1. Lung (vla.)

    Karty:   11. Fofana (YMA) – 42. Henrique (KAY), 79. B. Rienstra (KAY)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 15:18.
    Yeni Malatyaspor: Farnolle – Chebake, Akbaş, Hadebe, Aytaç – Acquah, Yalcin – Guilherme (76. Töre), Donald (85. M. Yıldırım), Fofana (67. Bifouma) – Jahović.
    Náhradníci: Ceylan – Çağıran, M. Yıldırım, Özdemir, Bifouma, Tozlu, Kas, Töre, A. Mina, Ildiz.

    Kayserispor: Lung – Miguel Lopes, B. Rienstra, Poulain, Subaşı – Basaçikoglu, H. H. Acar, Çinaz, B. Mensah, Henrique – Bulut (87. Ntep).
    Náhradníci: Arikan, Çipe – Alkurt, Atila Turan, Ntep, Korkmaz, Aktas, Kula, Abdennour, Gülen.

    Rozhodca: Kucuk – Kan, Ozaral