Košice – Detva 1:4 (kon.) | B. Bystrica – Michalovce 2:1 (po pr.) | Trenčín – Nitra 3:2 (kon.)
Zvolen – Budapešť 5:1 (kon.) | HC Slovan – Poprad 2:1 (po pr.) | Nové Zámky – Miškovec 4:6 (kon.)
koniec
HC Košice
1:4 (0:0, 1:2, 0:2)
HK Detva
Piatok 11.10.2019, 17:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 11. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení športoví priatelia, Tipsport liga pokračuje svojím ďalším kolom, v rámci ktorého si budú v košickej Steel Aréne sily merať HC Košice a HC 07 WPC Koliba Detva.

    Favoritom budú Košičania, ktorí do zápasu vstúpia z líderskej pozície. Tú si už síce držia bez akéhokoľvek bodového náskoku, keďže Druhá Banská Bystrica za nimi zaostáva len v ukazovateli vzájomných zápasov a skóre.

    Oceliari v poslednom zápase nestačili na Poprad, keď na jeho ľade síce viedli už 2:0, napokon však Kamzíkom podľahli pomerom 2:3 po predĺžení. V tíme Košíc sa presadil gólovo dvakrát Klhůfek.

    Detve patrí jedenásta pozícia a rovnaký počet bodov. Stredoslováci zatiaľ vyhrali v riadnom hracom čase trikrát, raz si zo zápasu odviezli dva body. V piatich prípadoch nebodovali vôbec, no aj to im stačí na to, aby mali lepšie postavenie ako dvanáste Nové Zámky a trinásty Liptovský Mikuláš.

    Medvede sú po poslednom zápase dobre naladené, veď Liptovský Mikuláš zdolali jednoznačne — 6:2. Dvomi gólmi sa o to postaral Surový, po jednom pridali Čacho, Šišovský, Gašpar a Valent.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Škorvánek (Košarišťan) — Slovák, Koch (A), Bučko, Repe, Čížek (A), Cibák, Růžička — Majdan, Mich. Chovan, Haščák — Klhůfek, Skokan (C), Bezúch — Rapáč, Bortňák, Milý — Vrábeľ, Suja, Jokeľ

    HC 07 WPC Koliba Detva: Petrík (Šimko) — Andersons, Mar. Chovan (C), Golien, Kuklev (A), Fekiač, Jendroľ, Gachulinec, Ľupták — Sýkora (A), Zuzin, Šišovský — Gašpar, Valent, Surový — Žilka, Podešva, Král — Török, Čacho, Čenka

    Rozhodca: Valach (SVK), Juhász (HUN) — Šoltés (SVK), Kis-Király (HUN).
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:04
    Zápas medzi Košicami a Detvou sa začal. Podľa predpokladov by mali byť od úvodu aktívnejší domáci hokejisti, no uvidíme, do akej miery sa s tým bude zhodovať aj realita.
     
    00:46
    V úvodnej minúte zaváhal Andersons, ktorý poslal puk na čepeľ Majdanovi. Košický útočník sa pokúsil uvoľniť a zakončiť, zasiahol ale len dobre organizovanú defenzívu Detvy.
     
    01:15
    Klhůfkov pokus o sťahovačku pred bránku, hostia ho prečítali. Petrík si ešte kontroloval priestor pri žrdi, aby mu tade puk náhodou neprepadol.
     
    01:52
    Košičania od úvodu zápasu zvierajú súpera v obrannom pásme. Jendroľ bol sám na dvoch útočníkov, Petrík si následne poradil s príklepom z pravej strany.
     
    02:41
    Zaujímavá košická aktivita. Niekoľkými bekhendovými prihrávkami puk preniesli až na Jokeľa, ktorý sa snažil rovnakým spôsobom aj zakončovať. Priestor troch žrdí minul.
     
    03:20
    Stále platí, že puk opúšťa obranné pásmo Detvy skutočne len výnimočne. Ak sa tak aj udeje, je to zvyčajne po nepresnej košickej rane.
     
    03:57
    Martin Chovan pribrzdil pred Majdanom a urobil dobre. Pripravil ho totiž o puk, Detva sa konečne môže pobrať pred bránku Škorvánka.
     
    04:40
    Dlho sa tam neohriala. Golian musel zacúvať znova za Petríka, kde zvládol osobný súboj a vybojoval tak možnosť striedania pre svoj celok.
     
    05:42
    Bortňák vypichol prihrávku súpera a krásnou uličkou našiel Bučka. Ten si nakorčuľoval medzi kruhy a zvolil strelu zápästím, na čo zareagoval Petrík výborne. Svoj betón totiž vykopol včas.
     
    06:58
    Márna snaha Detvy o prenesenie hry na opačnú stranu, Zuzin sa len smutne pozeral, ako puk smeruje na košické čepele.
     
    07:30
    Surový zblokoval súperov pokus o kolmicu, puk mohol znova prepadnúť do nebezpečnej zóny medzi kruhmi. Dobrá činnosť útočníka Detvy.
     
    08:21
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Viliam Čacho – 2 min., držanie).
     
    08:40
    Skokan nechal puk nezmyselne prepadnúť cez jeho čepeľ, Košičania prichádzajú o možnosť hrat v útočnom pásme.
     
    09:13
    K Petríkovi sa však rýchlo vrátili. Využiť to chcel Repe, ktorý vyslal delovku od modrej. Puk sa od pravej žrde detvianskej bránky odrazil späť do hry.
     
    09:50
    Hostia sa oslobodili, puk pretína všetky čiary.
     
    09:59
    Bolo nariadené trestné strieľanie v prospech Detvy! Patrik Koch súpera hákoval, hostia sa môžu ujať vedenia.
     
    09:59
    Peter Zuzin si nakorčuľoval tesne pred Škorvánka, ktorý čakal zakončenie tesne nad úrovňou ľadu. A keďže tam Zuzin puk aj poslal, gól z toho nebol.
     
    10:30
    Detva hrá medzičasom v plnom počte.
     
    11:16
    Haščák sa s ťažkosťami pretlačil do útočného pásma, vypracoval tam ale pozíciu pre svojich spoluhráčov. Petrík musel ísť na ľad, Detvu však podržal.
     
    12:22
    Čenka zúročil víťazné vhadzovanie svojho tímu, zacúval za Petríka a založil tu detviansku útočnú akciu. Tá sa skončila úspešným zákrokom Stanislava Škorvánka.
     
    12:56
    Milý posúval na modrú čiaru, ranu odtiaľ ukryl Petrík bezpečne vo svojej lapačke. Vhadzovať sa bude v obrannej tretine Detvy.
     
    13:06
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    13:20
    Jendroľ vyslal prisilnú prihrávku, ktorú dokázal jeho spoluhráč zblokovať len do hľadiska. Hráčom sa vystreľovanie pukov zapáčilo, hrá sa azda so štvrtým.
     
    14:10
    Čížek na útočnom výlete. Puk si dobre prikryl telom, následne ho ale popod brániaceho Zuzina pred Petríkovu bránku nepretlačil.
     
    15:20
    Jendroľovi sa nepodarilo od puku odstaviť Majdana, ten udržal pásmo pre Košice. Oceliari si následne Petríka niekoľkokrát vylákali von z bránky, ale puk do nej neposlali.
     
    16:20
    Škorvánek riešil nahodenie z diaľky. Nebolo to ale nič vážne, puk chytil lapačkou a pristavil ho pre svojich spoluhráčov. Tí sa ho následne zbavili, chceli totiž striedať.
     
    17:30
    V týchto minútach sa hrá pokojný hokej bez šancí na jednej či druhej strane. Po dlhšom čase pobudla v útočnom pásme aj Detva, lepšie zakončenie na Škorvánka neletelo.
     
    18:45
    Jokeľ sa snažil dokorčuľovať voľný puk, nepodarilo sa mu to. Detva zacúvala za Petríka, oba celky sa rozhodli prestriedať počas hry.
     
    19:01
    Plynie záverečná minúta prvej tretiny.
     
    19:09
    Zakázané uvoľnenie medveďov zo stredného Slovenska, ešte je tu priestor pre košických Oceliarov.
     
    19:40
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Peter Šišovský – 2 min., hrubosť).
     
    19:40
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Patrik Koch – 2 min., krosček).
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina ubehla ako voda, siréna v Steel Aréne nám už oznámila jej koniec. Po 20 minútach hry odkorčuľujú aktéri stretnutia do šatní za stavu 0:0.

    Pomer striel po 1. tretine: 9:8

    Druhá tretina sa začne približne o 18:21.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:02
    Hlavný arbiter pustil puk na ľadovú plochu a započal tak prostredné dejstvo zápasu. Tímy sa formujú v strednom pásme, budeme zvedaví, ktorému z nich sa podarí zaútočiť ako prvému.
     
    20:41
    Slovák za bránkou postrážil Surového a založil útočnú akciu Košíc. Tá sa však skončila prirýchlo, navyše bola aj bez streleckého pokusu.
     
    21:05
    Cibák prihral do strany, následná strela Petríkovi vypadla. Hlavný arbiter sa teraz trochu upískol a hru prerušil, aj keď nemal gólman puk pod kontrolou. Detva je nepochybne rada.
     
    22:20
    Pokračujeme v hokeji, aký so sebou priniesol záver úvodnej časti. Oba celky hrajú takticky, ale aj staticky. Detvania sa chceli dostať pred Škorvánka, Žilkovi puk prepadol popod čepeľ.
     
    23:16
    Hostia sa mohli ujať vedenia! Oceliari pred vlastnou bránkou nezmyselne chybovali, výsledkom čoho bola dvojica Král — Török v bezprostrednej blízkosti Škorvánka. Košice mali šťastie, že puk do siete neprepadol.
     
    23:18
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Tomáš Slovák – 2 min., krosček).
     
    23:55
    Domáci sa rýchlo oslobodili. Puk zaviezli aj pred Petríka, ale nezakončili presne.
     
    24:20
    Presilovková snaha Detvy. Po sérii prihrávok chceli hostia vypáliť od modrej, pokus odtiaľ našiel len korčule Olivera Jokeľa.
     
    24:29
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Peter Valent – 2 min., zdržiavanie hry).
     
    25:20
    Košičania sú v plnom počte, začína sa ich skrátená presilovka. Momentálne sú ale usadení pred Škorvánkom.
     
    26:20
    A stále to platí. Haščák musel zacúvať do defenzívy, Detva prestriedať nestihla.
     
    26:49
    Košice dali gól!
    Oceliari už svoju presilovú hru v gól nepretavili, presadili sa ale pomerne rýchlo po nej. Detva nechala domácim pred bránkou priveľa priestoru, čo využil MARCEL HAŠČÁK. Asistencia: Michal Chovan.
    26:49 Marcel HAŠČÁK - 1:0
     
    27:40
    Defenzíva Detvy bola po góle mierne rozhodená. Všetko vyriešil Petrík, ktorý puk na ľadovej ploche prisadol. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    28:49
    Tomáš Török chcel tečovať zakončenie od modrej čiary, popred Škorvánka ale prekorčuľoval neskoro. Košický gólman všetko videl a hru bez najmenších problémov prerušil.
     
    29:25
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jakub Cibák – 2 min., držanie).
     
    29:59
    Pokus o teč nevyšiel ani Ľuptákovi. Škorvánek zakončenie od modrej vytesniť zvládol, Oceliari sa následne oslobodili a odpálili k Petríkovi.
     
    30:21
    Detva dala gól!
    A je vyrovnané. Na nedôraznosť pred bránkou teraz doplatili aj Oceliari. Tí totiž zabudli na JÁNA SÝKORU, ktorý sa dostal k odrazenému puku a poľahky upravil na 1:1. Asistencie: Peter Zuzin, Peter Šišovský.
    30:21 Ján SÝKORA - 1:1
     
    30:46
    Košičania to absolútne nezvládajú, v prospech Detvy bolo nariadené ďalšie trestné strieľanie.
     
    30:46
    Detva dala gól!
    Aké je to jednoduché. JÁN SÝKORA SI POLOŽIL Škorvánka a ponad jeho ľavý betón poslal puk do siete. Detva otáča stav v priebehu niekoľkých sekúnd.
    30:46 Ján SÝKORA - 1:2
     
    31:20
    Situácia je tak úplne odlišná — bojovať teraz musia Košice. Tie pôsobia poriadne zaspatým dojmom, a tak sa stavu nemôžu príliš čudovať.
     
    31:30
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Václav Čížek – 2 min., nečakané napadnutie).
     
    32:20
    Koch zodvihol hlavu a stratil pojem o pohybe puku. Detva sa tak k nemu dostala a súpera zavrela v jeho obrannom pásme.
     
    32:43
    Už to neplatí, hrá sa za Petríkom.
     
    33:06
    Snaha hostí veľa svetlých momentov nepriniesla, boli z toho pomerne jednoduché vyhodenia puku.
     
    33:40
    Oba tímy hrajú medzičasom v plnom počte.
     
    34:40
    Zapli aj Košice. Reprezentant Patrík Koch však dnes nemá svoj deň, už tretíkrát skoro prihral súperovi priamo do šance. Aj preto sa mladík v službách Oceliarov rozhodol striedať.
     
    34:45
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    35:22
    Veľká šanca pre Košice. Už to vyzeralo na postavenie mimo hry, ale Oceliari ešte puk v pásme udržali. V predbránkovom priestore následne bojoval o gól Bortňák, no Petrík ho vychytal.
     
    36:30
    Repe štartoval spoza Škorvánka, no chýbala mu útočná podpora. Puk tak musel posúvať do druhej vlny. Tieto sekundy stoja Košičanov možnosť prekvapiť súpera.
     
    37:33
    Gašpar sa dostal za košickú bránku, kde chcel puk vypichnúť pre Detvu. Nepodarilo sa mu to, ponáhľal sa tak bližšie k Petríkovi.
     
    38:05
    Posledné dve minúty druhej tretiny.
     
    38:40
    A znova aktivita Rastislava Gašpara. Tentokrát cítil, že to už na únik stačiť nebude, volil teda aspoň zakončenie od mantinelu. To nebola situácia, ktorá by mala Škorvánka výraznejšie ohroziť.
     
    39:20
    Ešte je tu priestor na azda poslednú košickú snahu o vyrovnanie pred prestávkou.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Ďalších 20 minút zo zápasu je minulosťou, v rámci riadnej hracej doby ich ostáva posledných 20. Ešte predtým nás ale čaká 18-minútová prestávka, na ktorú sa vyberieme za stavu 1:2.

    Pomer striel po 2. tretine: 25:17

    Tretia tretina sa začne približne o 19:18.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Je tu posledná časť riadnej hracej doby. Oba celky teraz v strednom pásme premýšľajú, ako čo najrýchlejšie preniknúť pred súperovho gólmana a ohroziť ho.
     
    40:31
    Michal Chovan zvalcoval Petríka a spolu s ním skončil v jeho bránke. Následne sa do neho pustila trojica hráčov z Detvy, vylučovať sa ale bude na košickej strane.
     
    40:31
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Michal Chovan – 2 min., napadnutie).
     
    41:30
    Detva drží súpera pred Škorvánkom a výrazne mu tak ukrajuje zo síl. Hostia síce vypálili len raz, ale po taktickej stránke to robia dobre.
     
    42:12
    Košičania však rozhodne nerezignovali, puk poslali dvakrát cez všetky čiary. Hostia musia útočnú akciu založiť až za Petríkom.
     
    42:40
    Medzičasom sa Chovan vrátil na ľad. Rovnovážny stav na ľade chcel využiť Juraj Majdan, ktorý na hranici kruhu vystrelil, ale Petríkovu bránku prepálil.
     
    43:49
    Klhůfek si puk prikryl telom, obtočil sa okolo detvianskej bránky a skúsil prihrať. Adresáta ale nenašiel, smerom dopredu tak pôjdu stredoslovenské medvede.
     
    44:49
    Pomerne dlho sa hrá bez prerušenia. Dej sa odohráva prevažne v strednom pásme, celky to tak majú relatívne blízko na hráčske lavice.
     
    45:40
    Jokeľ prihral medzi kruhy, strela odtiaľ bola zblokovaná. Oceliari sa už následne k dorážke nepretlačili.
     
    46:28
    Tesné košické postavenie mimo hry, postranný arbiter videl dobre. Hra je znova vykázaná do stredného pásma, v tretej tretine jej chýba výraznejší náboj.
     
    47:04
    Tvrdá košická rana prepadla cez celé klzisko až ku Škorvánkovi. Klhůfek sa tam príliš neponáhľal, Oceliari potrebovali striedať.
     
    48:06
    Nepresný bekhend Suju, Košice v pásme ostali. Prikorčuľoval tam ešte Cibák, ktorý chcel spred bránkoviska dorážať, ale Petrík puk prisadol a hru prerušil.
     
    48:30
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Pavel Klhůfek – 2 min., podrazenie).
     
    49:04
    Košice sa oslobodili, za Petríkom puk získali späť a napokon ho aj ohrozili. Bortňák to skúsil bekhendom, gólman Detvy hru prerušil.
     
    50:04
    Jokeľ zabojoval proti trojici súperov a zatlačil ich do rohu klziska. Detva z tejto presilovky veru veľa nemá.
     
    50:46
    Medzičasom pokračujú s piatimi mužmi oba celky. Detva sa previnila zakázaným uvoľnením, vhadzovať sa bude po pravej ruke Romana Petríka.
     
    51:06
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Martin Chovan – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    51:40
    Košičania to nevymysleli ideálne, puk poslali na čepeľ Zuzinovi a ten má dostatok skúseností na to, aby ho poslal cez všetky čiary.
     
    52:10
    Puk Petríkovi vypadol priamo pred Milého, ktorý stál pred bránkoviskom sám. Gól z toho nie je.
     
    52:31
    Detva dala gól!
    Zrejme je už o všetkom rozhodnuté. Oceliari nezvládli ďalšiu situáciu, ktorá mala hrať jasne s nimi. V obrannom pásme darovali puk Detve a tá zásluhou JÁNA SÝKORU po tretíkrát skórovala. Sýkora tak má na svojom konte hetrik. Asistencia: Peter Zuzin.
    52:31 Peter ZUZIN - 1:3
     
    52:56
    S Detvou hrala konštrukcia jej bránky. Košice ešte zbrane neskladajú.
     
    53:54
    Koch na výlete za bránkou súpera. Snažil sa tam zostreliť súpera, ten sa mu ale dobre vyhol. Košičania sa k puku tentokrát nedostanú.
     
    54:58
    Bezúch pretlačil puk na Majdana, ktorý si ho s problémami udržal. Nemal to ale na strelu, Roman Petrík mohol ostať pokojný aj v tomto prípade.
     
    55:20
    Chovan niekokoľkokrát pribrzdil, následne posielal puk na modrú čiaru. Tam si ho mal spracovať Haščák, no zamotal sa mu medzi korčule.
     
    56:04
    Celky striedali počas hry, Detva to využila a získala jednoduché vhadzovanie pred Stanislavom Škorvánkom. Zápas teraz preruší komerčná prestávka.
    56:23 Peter ZUZIN - 1:4
     
    56:23
    Detva dala gól!
    Detva si bude dnešný zápas pamätať ešte asi dlho, na ľade Košíc pridala aj štvrtý presný zásah. Presadil sa PETER ZUZIN. Asistencie: Martin Chovan, Peter Šišovský.
     
    57:04
    Posledné tri minúty. Už sa nič výnimočné neudeje, čakáme na záverečný hvizd.
     
    58:30
    Márna košická snaha. Oceliari sa už len točia v útočnom pásme, chýba tomu koncept aj strelecký pokus. O víťazovi je dávno rozhodnuté.
     
    59:16
    Prebieha posledná minúta zápasu.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa tipsportligové stretnutie, v ktorom si sily merali HC Košice a HC 07 WPC Koliba Detva. Spokojnejší sú hostia, ktorí si po výhre v pomere 4:1 do tabuľky pripisujú tri body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 38:24

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:51:36)

    Lukáš Pancurák


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 27. Haščák (Chovan) – 31. Sýkora (Zuzin, Šišovský), 31. Sýkora, 53. Sýkora (Zuzin), 57. Zuzin (Chovan, Šišovský)


    HC Košice: Škorvánek (Košarišťan) — Slovák, Koch (A), Bučko, Repe, Čížek (A), Cibák, Růžička — Majdan, Mich. Chovan, Haščák — Klhůfek, Skokan (C), Bezúch — Rapáč, Bortňák, Milý — Vrábeľ, Suja, Jokeľ
    HK Detva: Petrík (Šimko) — Andersons, Mar. Chovan (C), Golien, Kuklev (A), Fekiač, Jendroľ, Gachulinec, Ľupták — Sýkora (A), Zuzin, Šišovský — Gašpar, Valent, Surový — Žilka, Podešva, Král — Török, Čacho, Čenka

    Rozhodca: Valach (SVK), Juhász (HUN) — Šoltés (SVK), Kis-Király (HUN)