Novosibirsk – Barys 0:2 (kon.) | Helsinki – Dinamo Minsk 3:2 (kon.) | Kazaň – CSKA Moskva 2:5 (kon.)
Novgorod – Ufa 1:2 (0:2 po s.n.)
koniec
Jokerit Helsinki
3:2 (1:0, 0:2, 2:0)
HC Dinamo Minsk
cz Piatok 11.10.2019, 17:30 • Hartwall Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajn na počtenou! (19:54:46)
     
    Československá stopa v utkání

    V tomto zápase jsme neviděli ani jednoho českého či slovenského hokejistu.
     
    Statistiky po celém utkání:

    Střely na branku: 31 – 25
    Trestné minuty: 10 – 8
    Vhazování: 29 – 28
    Zblokované střely: 5 – 10
    Hity: 14 – 4
     
    Je konec! Jokerit nakonec předvedl obrat v tomto utkání a díky třetí třetině si připisuje výhru v základní hrací době. Po sedmi minutách třetí periody se trefil Veli-Matti Savinainen, jenž se prosadil pěknou střelou z první nad rameno hostujícího gólmana. Definitivní tečku za dnešním skórem dal Brian O'Neill, který se prosadil v oslabení po skvělé přihrávce Samiho Lepista. Minsk měl ještě ke konci utkání tlak v útočné třetině, ale srovnávací branku vstřelit nedokázal.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Marc-Andre Gragnani nakonec vyslal ránu od modré a Janis Kalninš měl před sebou velký provoz. Přesto si puk našel a chytil ho do své lapačky.
     
    59:17
    Obránce Minsku sice nezachytil přihrávku svého spoluhráče, přesto se hosté udrželi v útočném pásmu. Mohou tak nadále tlačit svého soupeře.
     
    59:00
    Minuta do konce třetí části!
     
    58:40
    Helsinky však získaly puk ve svém obranném pásmu a posunuly ho do středního pásma. Hostujícímu týmu začíná sakra rychle ubíhat drahocenný čas.
     
    58:34
    Bělorusové to zkoušejí v šesti!
     
    57:41
    Veli-Matti Savinainen měl dobrou šanci, po které mohla padnout branka! Dostal přihrávku na střed hřiště, jenže jeho rána skončila těsně vedle tyčky!
     
    57:06
    Oleg Jevenko vypálil od modré, jenže sestřelil jen svého spoluhráče. Od něj se kotouč odrazil k mantinelu, kde si ho sebrali domácí hokejisté.
     
    57:00
    Mikko Lehtonen nyní schytal opravdu tvrdé dohrání u mantinelu, které se klidně dalo brát jako vražení na mantinel, za které mohl hostující hráč dostat dvě minuty. Vylučovat se ovšem nebude, hra je ale přerušena.
     
    56:36
    Obrovská šance na rozhodnutí dnešního utkání! Marko Anttila totiž jako první dojel odražený puk na polovině hřiště: Svůj únik chtěl zakončit střelou k tyči, ale mířil těsně vedle!
     
    55:58
    Drew Shore udržel v těžké pozici kotouč, ale následná přesila dvou hráčů už na něj byla moc. Ta ho totiž odzbrojila a poslal puk do útočné třetiny.
     
    55:24
    Dinamo se snaží aktivně napadat v útočném pásmu, ale zatím není úspěšné. Helsinky bez problémů vykombinovaly, ale následně puk jen odevzdaly.
     
    55:06
    Alexandr Kogaljov si připsal po dlouhé době střelecký pokus v rámci minského týmu. Janis Kalninš zakročil a před námi je poslední komerční přestávka.
     
    54:42
    Sami Lepistö mohl pálit od modré, ale zalekl se soupeře, který s k němu stahoval. Proto raději jen nahodil puk po mantinelu za branku.
     
    53:52
    Marko Anttila se chtěl dnes zapsat také mezi střelce! Dostal se s pukem do bezprostřední blízkosti, ovšem nejspíše právě proto už nedokázal dobře zakončit.

    Denisa Józsová

    Góly a asistencie: 8. Joensuu (Kivistö), 47. Savinainen (Haapala, Regin), 51. O'Neill (Lepistö) – 23. Stepanov (Shore, Jevenko), 33. Kogaljov (Shore, Pulkkinen)


    Jokerit Helsinki: Kalniņš (Niemi) – Lehtonen, A. Grant, Lepistö (A), Lööv, Kivistö, Eronen, E. Räsänen – Moses, Kontiola, Mäenalanen – O'Neill, Norman, H. Ikonen – Savinainen, Haapala, Regin (C) – Joensuu, Anttila (A), Pihlström.
    HC Dinamo Minsk: M. Karnauchov (Tolopilo) – Jerjomenko, Gragnani (A), Jevenko, Gotovec (C), Derjabin, Elliott, Ďukov – Paré, A. Kosticyn (A), Prince – Pulkkinen, Kogaljov, Shore – Martynov, Demkov, Stepanov – Kitarov, Kovyršin, Pavlenko – Grecky.