Brighton – Tottenham 3:0 (kon.) | Burnley – Everton 1:0 (kon.) | Liverpool – Leicester 2:1 (kon.)
Norwich – Aston Villa 1:5 (kon.) | Watford – Sheffield Utd. 0:0 (kon.) | West Ham – Crystal Palace 1:2 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:1 (1:0)
Leicester City
Sobota 05.10.2019, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (18:03:45)
     
    Držanie lopty: 51 % : 49 %.
    Strely na bránu: 8:1.
    Strely mimo: 6:1.
    Rohy: 4:6.
    Ofsajdy: 3:2.
    Fauly: 9:17.
     
    Liverpool získava po obrovskom boji 17. výhru za sebou a naďalej nestratil v tejto sezóne Premier League ani bod. Napriek tomu, že sme videli vyrovnaný druhý polčas, tak sa hostia prakticky nedostali k strelám. Podarilo sa im to až v záverečných 20 minútach a napokon ich aktivitu pretavil na vyrovnávajúci gól Maddison. Keď už sa zdalo, že zápas skončí remízou, tak Albrighton obrovskou chybou v obrane daroval Liverpoolu penaltu a tú Milner rutinérsky premenil. Liverpool tak môže prípadnou výhrou v budúcom kole proti Manchesteru United vyrovnať rekord Premier League v počte výhier za sebou. Leicester zostáva na štrnástich bodoch.
     
    Po záverečnom hvizde ešte v pokutovom území vznikla veľká šarvátka, v ktorej bol najaktívnejším Ayoze Pérez. Napokon sa hráčov podarilo od seba oddeliť a zápas tak definitívne končí.
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Hostia ešte predsa len majú čas na jeden útok. Albrightonov center sprava odhlavičkoval van Dijk a hostia sú zatlačení k rohovej zástavke.
    90+5. James Milner (LIV) - 2:1
     
    90+5
    Liverpool dal gól!
    JAMES MILNER strieľa takmer s istotou víťazný gól! Penaltu kopol do pravej strany, brankár Schmeichel, ktorý sa hodil doľava, tak nemal žiadnu šancu zasiahnuť.
     
    90+4
    Penaltu ešte skontroloval VAR, faul Albrightona bol ale zjavný, a tak len potvrdil verdikt hlavného rozhodcu.
    90+3. Sadio Mané (LIV)
     
    90+3
    Obrovská chyba obrany Leicesteru darovala Liverpoolu penaltu v nadstavenom čase! Origimu odkopol Albrighton loptu, potom ju ale tesne pred brankárom Schmeichelom nechal ležať, lebo si zrejme myslel, že gólman ju chytí. Schmeichel ale na to pripravený nebol a k lopte sa dostal Mané, ktorého musel Albrighton podkopnúť.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Mohamed Salah, prichádza Adam Lallana.
     
    90+1
    Henderson pripravil pozíciu na center Alexander-Arnoldovi, jeho nákop ale skončil v náručí brankára Schmeichela. Na zemi medzitým zostáva Mohamed Salah, ktorý zjavne nie je v poriadku po faule Choudhuryho.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    89
    Obrana hostí si s centrom z priameho kopu poradila a následne vyriešila i nákop Alexander-Arnolda.
     
    89
    Žltú kartu za faul zozadu na Salaha dostáva Hamza Choudhury (Leicester City).
     
    87
    Origi bol pri nábehu na prihrávku zrazený k zemi Pereirom. Priamy kop pre Liverpool z ľavého krídla.
     
    86
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza James Maddison, prichádza Hamza Choudhury.
     
    86
    Alexander-Arnold rozohral roh na krátko s Robertsonom a ten presným centrom do stredu šestnástky hostí našiel Virgila van Dijka. Prudká hlavička holandského obrancu skončila tesne nad bránou Schmeichela.
     
    85
    Center Alexander-Arnolda z rohu doletel na hlavu nabiehajúceho Lovrena. Hlavička Chorváta však šla do zeme a jeden z brániacich hráčov Leicesteru loptu odhlavičkoval na ďalší rohový kop.
     
    84
    Origi si spracoval Robertsonov pas a zablokovaným centrom získal pre Liverpool rohový kop.
     
    83
    Robertson loptu získal a posunul ju na Origiho, ktorý veľmi riskantne založil útok Liverpoolu. Domáci sa dostávajú na polovicu hostí.
     
    82
    Rozbehnutí hostia však naďalej útočia. Van Dijk musel odkopávať loptu pred prenikajúcim Maddisonom, ktorý hrá výborný druhý polčas.
     
    81
    Domáci sa okamžite tlačia dopredu. Van Dijkov nákop letel na rozbehnutého Milnera, ktorý však vybiehal z ofsajdovej pozície.
    80. James Maddison (LEC) - 1:1
     
    80
    Leicester City dáva gól!
    Hostia sa dočkali odmeny za svoju aktivitu! Dlhú kombináciu Leicesteru na polovici Liverpoolu zrýchlil Evans prihrávkou na Ayoze Péreza, ktorý našiel medzi obrancami domácich JAMESA MADDISONA. Ten dostal loptu do šestnástky a strelou pomedzi nohy brankára Adriána vyrovnáva.
     
    78
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Roberto Firmino, prichádza Divock Origi.
     
    78
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Georginio Wijnaldum, prichádza Jordan Henderson.
     
    77
    Hrá sa teraz vo veľmi vysokom tempe zo strany na stranu. Lovren odkopol prenikajúcemu Chilwellovi loptu do autu.
     
    76
    Zrazu však prišiel nákop Lovrena na Salaha, ktorý si tento nákop spracoval v šestnástke Leicesteru. Spätná prihrávka na Firmina potom síce bola presná, Brazílčan už ale nedokázal vystreliť cez obrancov Leicesteru.
     
    75
    Liverpool drží loptu v strede poľa a zdá sa, že sa nikam neponáhľa.
     
    74
    Striedajúci Ayoze Pérez sa hneď zapojil do hry, keď si nabehol na ľavú stranu na kolmicu Chilwella. Svojmu spoluhráčovi potom loptu vrátil a následný center chytil brankár Adrián.
     
    73
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Dennis Praet, prichádza Ayoze Pérez.
    73. Dennis Praet (LEC)
     
    73
    Hostia prvýkrát v zápase vystrelili. Praet sa dostal k odrazenej lopte po odvrátenom centri Chilwella z ľavej strany a strelou spoza šestnástky len veľmi tesne minul domácu bránu.
     
    71
    Wijnaldum sa pred šestnástkou Leicesteru dostal k lopte a po niekoľkých dotykoch s loptou vystrelil. Strelu po zemi bez väčších problémov chytil brankár Schmeichel.
     
    70
    Chilwell sa na ľavej strane dostal v šprintérskom súboji za Alexander-Arnolda a podarilo sa mu i nacentrovať. Jeho nákop však letel len priamo na pripraveného Adriána.
     
    69
    Žltú kartu za zastavenie Salaha v strede poľa doslova zápasníckym chvatom dostáva Jonny Evans (Leicester City).
     
    68
    Samotný Salah si potom nabehol na kolmicu zo stredu poľa, na túto prihrávku si ale nabiehal z ofsajdového postavenia.
    67. Andrew Robertson (LIV)
     
    67
    Salah skvelou prihrávkou na dvakrát vysunul do úniku z ľavého krídla Robertsona, ktorého strelu zvnútra šestnástky vyrazil gólman Leicesteru Schmeichel.
     
    66
    Albrighton fantastickou prihrávkou za obranu Liverpoolu našiel presne Vardyho, ktorému sa ale nevydaril prvý dotyk a loptu si predkopol priďaleko. Tá sa napokon zastavila na vybiehajúcom brankárovi Adriánovi.
    65. Roberto Firmino (LIV)
     
    65
    Alexander-Arnold našiel na hranici šestnástky Leicesteru voľného Firmina, ktorý si loptu skvele posunul prvým dotykom a potom ju cez obrancu hostí poslal po zemi tesne mimo Schmeichelovej brány.
     
    64
    Liverpool získava čas postupnou kombináciou na polovici Leicesteru.
     
    62
    Pereira obral pred vlastným pokutovým územím o loptu Robertsona a založil protiútok Leicesteru. Ten skončil po nepresnej prihrávke Vardyho na Maddisona a následnom faule záložníka Leicesteru na Milnera.
     
    61
    Maddisonov pas odhlavičkoval van Dijk a Alexander-Arnold vyrazil po ľavom krídle na opačnú stranu. Už na vlastnej polovici mu čistým spôsobom vypichol loptu Praet.
     
    60
    I tentokrát však dokázal Maddisonov center z rohu odhlavičkovať do bezpečia Lovren. Následný Maddisonov center z hry odkopol na ďalší roh Alexander-Arnold.
     
    59
    O individuálny prienik po pravom krídle sa pokúsil Albrighton, Alexander-Arnold mu však loptu odkopol na rohový kop.
     
    58
    Hráči Liverpoolu už sú zoradení na vlastnej polovici a nedávajú hosťom ani centimeter priestoru na prienik. Hostia si tak loptu posúvajú zo strany na stranu okolo šestnástky Liverpoolu.
     
    57
    Tielemansov nákop na pravé krídlo na rozbehnutého Albrightona odkopol Robertson. K lopte sa potom dostali hostia a tí pokračujú vo svojom útoku.
     
    56
    Mané si narazil loptu so Salahom, ktorý mu ju potom ešte raz posunul v sklze do šestnástky a na poslednú chvíľu ju pred zakončením útočníka Liverpoolu zasiahol Evans. Lopta napokon končí tesne mimo Schmeichelovej brány.
     
    54
    Salah trafil hráčov Leicesteru v múre. Od nich sa lopta odrazila do autu.
     
    53
    Žltú kartu dostáva za držanie prenikajúceho Salaha Çağlar Söyüncü (Leicester City). Liverpool bude mať priamy kop z pravej strany, takmer z hranice pokutového územia hostí.
     
    52
    Robertson zaviezol loptu na polovicu hostí, tam ju ale kvôli vysokému presingu nedokázali domáci udržať. Svoj ďalší útok tak musia začať z vlastnej polovice.
     
    51
    Albrightonov center z pravej strany bol privysoký pre všetkých hráčov v pokutovom území, lopta sa ale na opačnej strane dostala znovu na kopačky hráča Leicesteru.
     
    50
    Brankár Schmeichel preukázal pevné nervy, keď po malej domov dokázal rozohrať cez napádajúcu dvojicu Mané – Salah. Jeho spoluhráči sa potom dokázali prekombinovať na polovicu Liverpoolu.
     
    49
    Za van Dijkovým nákopom na ľavú stranu si nabiehal Milner, Pereira ho ale čisto odtlačil od lopty. Hrací predmet pritom nechal doskákať za bránkovú čiaru.
     
    48
    Söyüncü sa pri rozohrávke dostal pod veľký tlak napádajúcich hráčov Liverpoolu a keďže nemal na koho prihrať, tak musel loptu odkopnúť do autu.
     
    47
    Alexander-Arnold našiel prihrávkou do pokutového územia Salaha, ktorý trafil tyč brány hostí. Opakovaný záber však potom odhalil, že Salah bol v ofsajde, prípadný gól by tak neplatil.
     
    46
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Harvey Barnes, prichádza Marc Albrighton.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 17:04.
     
    Po prvom polčase idú do kabín spokojnejší domáci, ktorí vedú 1:0 vďaka gólu Maného. Domáci boli v prvom polčase aktívnejší a aj keď hostia rozhodne neboli zalezení pred vlastnou šestnástkou a snažili sa hrať aktívne, tak nedokázali ani raz vystreliť. Táto štatistika je o to paradoxnejšia, že Leicester mal napr. viac rohových kopov a svedčí skôr o skvelej hre Liverpoolu v obrane. Uvidíme, ako na tento vývoj zareagujú hostia v druhom polčase a či sa im ešte podarí skomplikovať cestu domácich za ďalšími tromi bodmi.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+3
    S centrom z neho si ale obrana hostí poradila a následný nákop na Vardyho vyriešil úspešným obranným zákrokom Virgil van Dijk.
     
    45+2
    Robertsona pri jeho prieniku po ľavej strane podrazila hneď dvojica protihráčov. Liverpool bude mať v úplnom závere prvého polčasu ešte jeden priamy kop.
     
    45+1
    Hneď na začiatku nadstaveného času sa vydaril center Alexander-Arnoldovi, ktorý presným pasom našiel na hranici šestnástky Jamesa Milnera. Ten vystrelil z tejto pozície nad Schmeichelovu bránu.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    45
    Vardy pri napádaní vrazil do brankára Adriána. Ten mu od srdca vysvetľuje, čo si o jeho zákroku myslí.
    44. Sadio Mané (LIV)
     
    44
    Firmino udržal loptu medzi trojicou protihráčov a prihrávkou do šestnástky pripravil pozíciu Manému. Ten strelou z prvej poslal loptu po zemi na bránu, Schmeichel ale dokázal strelu chytiť.
     
    43
    Strely: 5:0
    Strely na bránu: 3:0
     
    42
    Söyüncü čelil podobného nákopu, ako pred chvíľou Evans, poradil si s ním však lepšie. Loptu pred Salahom odkopol do autu.
    40. Sadio Mané (LIV) - 1:0
     
    40
    Liverpool dal gól!
    Domáci otvárajú skóre! Milnerov nákop z polovice Liverpoolu nepochopiteľne prepustil za seba Evans a k lopte sa tak dostal rozbehnutý SADIO MANÉ. Ten si ju potiahol do šestnástky a strelou po zemi k ľavej žrdi prekonal vybiehajúceho Kaspera Schmeichela.
     
    39
    Chilwell výborným centrom za obranu Liverpoolu našiel nabiehajúceho Söyüncüho, ktorého hlavičku vyrazil brankár Adrián. Opakovaný záber však odhalil, že obranca Leicesteru bol v ofsajde a prípadný gól by tak neplatil.
     
    39
    Žltú kartu za faul na prenikajúceho Maddisona dostáva Fabinho (Liverpool FC).
     
    38
    Po centri z rohu domáci dokázali i trochu so šťastím loptu odvrátiť zo svojej šestnástky, v následnom súboji o ňu však Mané fauloval Tielemansa. Priamy kop Leicesteru z ľavej strany.
     
    37
    Hostia znovu rozohrali roh na krátko a v súboji o loptu skočil Tielemansovi na členok Alexander-Arnold. Tento súboj hlavný rozhodca nevyhodnotil ako faul.
     
    36
    Akcia hostí však pokračovala. Chilwell si dobre nabehol na prihrávku na ľavé krídlo a jeho strieľanú prihrávku zrazil na rohový kop Lovren.
     
    35
    Ndidi získal loptu v strede poľa a po ľavej strane sa prebíjal dopredu. Jeho akciu zastavil odkopom lopty do autu Wijnaldum.
    34. Roberto Firmino (LIV)
     
    34
    Krásny center Alexander-Arnolda z pravej strany preletel celou šestnástkou Leicesteru až na zadnú tyč k Firminovi, ktorý zblízka už v páde usmernil loptu tesne mimo brány hostí.
     
    33
    Schmeichel vybehol pred vlastnú šestnástku, aby odhlavičkoval nákop van Dijka na Maného do autu. Liverpool sa usadzuje na polovici súpera.
     
    32
    Center z rohu odhlavičkoval van Dijk do autu a hostia potom posunuli loptu dozadu až na brankára Schmeichela, ktorý zakladá ďalšiu útočnú akciu hostí.
     
    31
    Mané sa veľmi dobre vrátil dozadu a zastavil prienik Chilwella po ľavej strane. Leicester bude kopať rohový kop.
     
    30
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za zásah Milnera vysokou nohou Wilfred Ndidi (Leicester City).
     
    29
    Center Alexander-Arnolda na zadnú tyč odhlavičkoval Pereira. Lopta však naďalej zostáva na kopačkách „The Reds“, ktorí pokračujú v postupnej kombinácii na polovici hostí.
     
    28
    Po posledných minútach, v ktorých bol aktívnejší Leicester, sa do útoku opäť tlačia hostia. Alexander-Arnold si nabehol na výborný pas Firmina a jeho center zhruba na penaltový bod musel odhlavičkovať na roh Evans.
     
    27
    Hostia tentokrát rozohrali roh na krátko, Barnesovi však loptu čistým sklzom vypichol Mané. Toho následne taktickým faulom zastavil Maddison.
     
    26
    Hostia potom získali rohový kop, center z neho však odhlavičkoval Lovren. Chorvátsky obranca potom odhlavičkoval i následný center Praeta na ďalší rohový kop.
     
    25
    Hostia tak mohli zaútočiť, okrem jedného nepresného Chilwellovho útoku ale zo svojej akcie nevyťažili nič.
     
    24
    Tielemansovi odskočila pri spracovaní lopta a hneď za ním vyraziť napádajúci Mané. Ten sa k lopte napokon dostal, avšak len vďaka faulu.
     
    23
    Maddison vybojoval loptu v stredovom kruhu, hneď potom ju ale jeho spoluhráči stratili. Firmino s ňou následne vletel po ľavom krídle do otvorenej obrany hostí, jeho center na Salaha ale chytil pripravený brankár Schmeichel.
     
    22
    Počet prihrávok: 152:96
    Presnosť prihrávok: 72 % : 63 %
     
    20
    Hosťom sa ale znovu podarilo útok domácich zastaviť a následne ich i vytlačiť na ich vlastnú polovicu. Po faule Alexander-Arnolda na Tielemansa navyše získavajú loptu.
     
    19
    Söyüncü rozohral zle a Chilwell musel odkopnúť loptu pred Maném do autu.
     
    18
    Mané potiahol loptu k šestnástke, tam ale nenašiel žiadneho voľného spoluhráča. Lopta sa tak dostala k Fabinhovi, ktorého oblúčik na Salaha vystihol brankár Schmeichel.
     
    17
    Ďalší center Alexander-Arnolda odkopol Evans, lopta sa ale vrátila na kopačky domácich, ktorí pokračujú vo svojej útočnej akcii.
     
    16
    Hostia však zatiaľ hrajú v obrane veľmi dobre a až na jednu Milnerovu šancu nedovolili domácim nič. I teraz loptu získali a Alexander-Arnold musel v sklze zastavil Maddisonovu kolmicu na Vardyho.
     
    15
    Liverpool sa znovu dostáva na polovicu Leicesteru a rozvíja tam svoj postupný útok.
     
    14
    Na opačnej strane sa k šestnástke Liverpoolu dostal Barnes a jeho center do stredu domáceho pokutového územia musel odkopnúť Alexander-Arnold.
    13. James Milner (LIV)
     
    13
    Alexander-Arnold sa uvoľnil na pravom krídle po tom, čo sa lopta k nemu odrazila od tyčky, na ktorej visí rohová zástavka a z bránkovej čiary našiel presným centrom do šestnástky Milnera. Ten zakončoval z prvej, z voleja však poslal loptu nad Schmeichelovu bránu.
     
    12
    Leicester sa usadil na polovici Liverpoolu, jeho akcia ale skončila po faule Barnesa na van Dijka. Domáci sa s rozohrávkou zatiaľ neponáhľajú.
     
    10
    I oni však rozohrali veľmi zle. Našťastie pre nich sa Firminovi nevydarila prihrávka na Salaha a loptu tak mohol odkopnúť do bezpečia Söyüncü.
     
    9
    Robertson si na ľavom krídle obhodil Chilwella, za ním stojaci Evans však loptu odkopol na polovicu Liverpoolu. Po následnej nepresnej rozohrávke van Dijka získali loptu hostia.
     
    8
    Liverpool sa však hneď potom znovu dostal k lopte a postupne začína zatláčať hostí do obrany.
     
    7
    Domáci získali rohový kop. Center z neho sa snažil hlavou usmerniť na bránu hostí Lovren, avšak jeho pokus bol veľmi nepresný.
     
    6
    A gólman Leicesteru nemal problém ani s nákopom na Salaha. Skorým vybehnutím sa dostal k lopte ako prvý.
     
    5
    Söyüncü nespracoval autové vhadzovanie Alexander-Arnolda a lopta prešla na Salaha. Ten strieľal z pravej strany pokutového územia, pripravený Schmeichel ale s jeho pokusom nemal problém.
     
    4
    Söyüncü zachytil van Dijkov nákop na Salaha, napádajúci Milner ho ale donútil len k odkopu do autu.
     
    3
    Salah pekne obišiel Ndidiho pred šestnástkou Leicesteru, kolmá prihrávka na Firmina už ale úspešná nebola. Hostia tak majú možnosť založiť svoj postupný útok.
     
    2
    Hostia domácich vytlačili dozadu a napokon vystihli odkop brankára Adriána. Pokus Leicesteru o postupný útok končí po ruke Vardyho.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí loptu okamžite nakopli dopredu. Firmino vo vzdušnom súboji hrací predmet vybojoval pre svoj tím a Liverpool začína svoj prvý postupný útok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy budú hrať vo svojich tradičných dresoch – Liverpool v červených, Leicester v modrých.
     
    Oba tímy práve nastupujú na trávnik Anfield Road, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Liverpool neprehral už 43 ligových zápasov na Anfield Road za sebou, čo je aktuálne najdlhšia séria bez prehry na domácom ihrisku v top 5 európskych súťažiach. Súčasne je táto séria druhou najdlhšou v klubovej histórii. Zatiaľ stále najdlhšia livepoolská séria bez prehry na domácom štadióne trvala 63 zápasov a ukončil ju práve Leicester v decembri 1980.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Adrián – Alexander-Arnold, Lovren, V. van Dijk, Robertson – Milner (C), Fabinho, Wijnaldum – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Kelleher – J. Henderson, Joe Gomez, Keïta, Lallana, Origi, Elliott.

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, J. Evans, Söyüncü, Chilwell – Ndidi – H. Barnes, Praet, Tielemans, Maddison – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Albrighton, D. Gray, Choudhury, Justin, Morgan, Ayoze Pérez.

    Rozhodca: Kavanagh – Cook, Massey-Ellis.
     
    Vzájomné zápasy

    Od návratu Leicesteru medzi anglickú elitu sa oba tímy stretli v Premier League doteraz desaťkrát a vzájomná bilancia hovorí výrazne v prospech Liverpoolu. Ten vyhral šesťkrát, dvakrát sa zápas skončil remízou a dvakrát sa z výhry radoval Leicester. Leicester naposledy vyhral na Anfield Road ešte v máji 2000. V minulej sezóne vyhral Liverpool vonku 2:1 a doma remizoval s Leicesterom 1:1.
     
    Leicester City

    Leicesteru sa úplný úvod novej sezóny až tak nevydaril, keď remizoval v prvých dvoch zápasoch Premier League, potom sa ale rozohral do skvelej formy. Z nasledujúcich piatich zápasov vyhral Leicester štyri a padol len na Old Trafford proti Manchesteru United (0:1). V tabuľke sa tak vyšvihol už na tretie miesto, z ktorého stráca na svojho dnešného súpera sedem bodov. Hlavným dôvodom je predovšetkým skvelá defenzíva, ktorá inkasovala len 5 gólov. Dnes ju však čaká zatiaľ jednoznačne najväčšia skúška v tejto sezóne a uvidíme, ako obstojí na Anfield Road.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Sheffield – Leicester 1:2
    Leicester – Bournemouth 3:1
    Manchester United – Leicester 1:0
    Leicester – Tottenham 2:1
    Leicester – Newcastle 5:0

    Nebude hrať: Matthew James (zranenie achillovej šľachy)
     
    Liverpool FC

    Liverpool vstúpil do novej sezóny famózne a po siedmich kolách je jediným tímom, ktorý ešte nestratil ani bod. Je tak na čele tabuľky Premier League, kde má už päťbodový náskok na druhý Manchester City. Liverpool vyhral v súčte s koncom minulej sezóny už 16 zápasov za sebou a má spolu so svojim dnešným súperom najlepšiu obranu súťaže (5 inkasovaných gólov). I dnes na domácej pôde tak budú „The Reds“ favoritom.

    Posledných 5 zápasov:
    Liverpool – Arsenal 3:1
    Burnley – Liverpool 0:3
    Liverpool – Newcastle 3:1
    Chelsea – Liverpool 1:2
    Sheffield – Liverpool 0:1

    Nebudú hrať: Nathaniel Clyne (zranenie kolena)
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Liverpool FC – Leicester City. Stretnutie ôsmeho kola anglickej Premier League sa začne o 16:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 40. Mané, 90+5. Milner (pen.) – 80. Maddison

    Karty:   39. Fabinho (LIV) – 30. Ndidi (LEC), 53. Söyüncü (LEC), 69. J. Evans (LEC), 89. Choudhury (LEC)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 6:1. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:17.
    Liverpool FC: Adrián – Alexander-Arnold, Lovren, V. van Dijk, Robertson – Milner (C), Fabinho, Wijnaldum (78. J. Henderson) – M. Salah (90+2. Lallana), Firmino (78. Origi), Mané.
    Náhradníci: Kelleher – J. Henderson, Joe Gomez, Keïta, Lallana, Origi, Elliott.

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, J. Evans, Söyüncü, Chilwell – Ndidi – H. Barnes (46. Albrighton), Praet (73. Ayoze Pérez), Tielemans, Maddison (86. Choudhury) – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Albrighton, D. Gray, Choudhury, Justin, Morgan, Ayoze Pérez.

    Rozhodca: Kavanagh – Cook, Massey-Ellis

    Diváci: 53 322