Kazachstan – Španielsko 0:1 (kon.) | Lotyšsko – Poľsko 0:1 (kon.) | Ukrajina – Fínsko 0:2 (kon.)
Česko – Litva 2:0 (kon.) | Rusko – Srbsko 1:0 (kon.) | Wales – Belgicko 1:0 (kon.)
Azerbajdžan – Slovensko sk 2:1 (kon.) | Island – Luxembursko 3:0 (kon.) | Nórsko – Cyprus 2:1 (kon.)
Turecko – Anglicko 2:3 (kon.) | Čierna Hora – Faerské ostrovy 3:0 (kon.) | Sev. Írsko – Malta 0:0 (kon.)
Írsko – Arménsko 1:0 (kon.)
koniec
Azerbajdžan
2:1 (1:0)
Slovensko
Piatok 06.09.2019, 18:30 • Dalga Arena, Baku (Azerbajdžan) • Kvalifikácia na ME U21 • Skupina 2
Predzápasové kurzy
    90+3. Baris Ekincier (AZE) - 2:1
     
    90+3
    Azerbajdžan dáva gól!
    No takže z Baku si napokon domov nepovezieme ani bod! Nezvládli sme záver tohto stretnutia, keď do našej otvorenej obrany vpadol BARIS EKINCIER a v stopercentnej šacni prekonáva Vantrubu aj po druhýkrát v tomto zápase – 2:1! Možno môžme cítiť aj trocha krivdu, zaváňalo to ofsajdom, ale to je v podstate jedno, z tohto zápasu tak pravdepodobne nevyťažíme nič.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Tomič, prichádza Kovaľ.
     
    87
    Zahrávame si s ohňom! Skúšame ísť do ofenzívneho rizika, ale túto situáciu sme v zadných radoch nezvládli a veľa nechýbalo, aby sme inkasovali po druhýkrát, našťastie obrana v pokutovom území túto situáciu zvládla!
    86.
     
    86
    Ekincier však nás mohol znova rozosmútiť! Pred našu bránu smeroval nebezpečný center, domáci futbalista si výborne nabehol a aj zakončil, našťastie loptu napálil do našej výborne postavenej obrany!
    83. Lubomir Tupta (SVK) - 1:1
     
    83
    Slovensko dalo gól!

    Gól, konečne! Naši mladíci výborne zahrali tento rohový kop, následne sa v pokutovom území dostal k odrazenej lopte ĽUBOMÍR TUPA a upratal ju do siete – 1:1! Začíname odznova, avšak je to v záverečnej časti zápasu.
     
    82
    A opäť Herc! Teraz už vyslal priame zakončenie na bránu, ale Ibrahimov vyrazil loptu na rohový kop! Veľký tlak Slovenska pokračuje ďalej, domáci v problémoch.
     
    81
    Výborná spolupráca našich, v pokutovom území sa potom do zakončenia dostal Herc, ale loptu napálil len do súperovho obrancu! Náš tlak však bude ešte pokračovať.
     
    76
    Chyba v defenzíve domácich, otvoril sa nám tak priestor v pokutovom území a mohli sme sledovať zakončenie Sluku! Po jeho strela však lopta letela z dobrej pozície len vysoko nad bránu súpera.
     
    75
    Striedanie v tíme Azerbajdžan: z ihriska odchádza Tamazov, prichádza Gajali.
     
    73
    Striedanie v tíme Azerbajdžan: z ihriska odchádza Ibrahimli, prichádza Jafargulijev.
     
    70
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Bednár, prichádza Bernát.
     
    62
    Žltú kartu dostáva Šulek (Slovensko).
     
    56
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Kolesár, prichádza Almási.
    55.
     
    55
    Teraz už Strelec neváhal a zakončoval, ale jeho pokus výborným zákrokom znemožnil brankár Ibrahimov, ktorý tak teraz zabránil vyrovnávajúcemu gólu!
     
    54
    Po krátkom prerušení hry tu bola ďalšie nebezpečenstvo pred domácou bránou! Strelec sa dostal do ideálnej pozície na zakončenie, ale zvolil ešte kľučku a to sa mu stalo osudné, už nijakým spôsobom bránu súpera potom neohrozil.
     
    52
    Veľa nechýbalo a mohli sme vyrovnať! Toto bola veľmi pekná akcia našej reprezentácie, po prihrávke do pokutového územia súpera sa do zakončenia dostal pred bránou Tupta, ale domáci aj so šťastím zblokovali loptu do bezpečia!
     
    46
    Striedanie v tíme Azerbajdžan: z ihriska odchádza Nabijev, prichádza Maharramli.
     
    42
    Podarilo sa nám hru presunúť na polovicu súpera a do zakončenia sa poriadne oprel Kolesár! Jeho pokus bol zblokovaný tesne vedľa brány a tak ešte získavame rohový kop.
     
    38
    Škoda tejto situácie pred bránou domácich! Po dlhšej dobe sme sa pripomenuli aj strelecky, Šulek to skúsil strelou z väčšej vzdialenosti a neistý brankár Ibrahimov loptu len vyrazil. Ešte trval náš menší nápor v okolí pokutového územia, ale ďalšie zakončenie na bránu súpera už z toho nebolo.
     
    34
    Všetci svätí teraz stáli pri Slovensku! Chýbali asi tak milimetre, aby sme inkasovali aj druhý gól a to by už boli veľké problémy pre našich mladíkov. Oksuzova strela sa odrazila od tyčky a po bránovej čiare sa lopta dokotúľala našťastie preč!
     
    26
    Žltú kartu dostáva Sejdijev (Azerbajdžan).
    24.
     
    24
    Na druhej strane však musel výborný zákrok vytiahnúť Vantruba! Zrodilo sa to po peknej spolupráci domácich futbalistov, nebezpečné zakončenie od Ibrahimlia však slovenský brankár pozorným zákrokom vyrazil do bezpečia!
     
    23
    Veľa teraz nechýbalo, aby sme boli svedkami veľmi pekného gólu! Strelec prihal na Oravca a ten to vyskúšal aj z väčšej vzdialenosti. Jeho pokus len tesne míňa bránu domácich, Ibrahimov však bol určite poriadne vystrašený!
     
    12
    Ale domáci vedia z ničoho nič udrieť! Ekincier, autor otváracieho gólu, si pekne nebehol s loptou pred pokutové územie, ale našťastie mu jeho zakončenie zblokovala do bezpečia naša obrana!
     
    10
    Po ďalšom nedovolenom zákroku súpera sme zahrávali priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti! Herc poslal ideálny center pred bránu domácich, tam si skúšal nabehnúť Oravec, ale nepodarilo sa mu v ideálnej pozícii loptu zasiahnuť.
    7. Baris Ekincier (AZE) - 1:0
     
    7
    Azerbajdžan dáva gól!
    Tak to je teda poriadny šok v Baku! Domáca reprezentácia sa ujíma vedenia, keď sme nezvládli situáciu pred svojou bránou, kam si ideálne nabehol BARIS EKINCIER a po výbornej prihrávke upratal loptu do našej siete – 1:0!

    Miroslav Revaj

    Góly: 7. Ekincier, 90+3. Ekincier – 83. Tupta

    Karty:   26. Sejdijev (AZE) – 62. Šulek (SVK)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 1:6. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:14.
    Azerbajdžan: Ibrahimov – Sejdijev, Tamazov, Sejlighli, Manafov – Sejdov, Hajijev (C) – Nabijev, Ibrahimli, Ekincier – Oksuz
    Náhradníci: Zakijev – Atlam, Bajramli, Gajali, Gurbanli, Jafargulijev, Maharramli, Muradov, Sulejmanov

    Slovensko: Vantruba – Vallo, Šulek, Bednár, Sluka – Herc (C), Oravec, Strelec – Kolesár, Tupta, Tomič
    Náhradníci: Valach – Kopas, Špiriak, Mojžíš, Adamec, Šípoš, Bernát, Brenkus, Kovaľ, Mesík, Švec, Almási

    Rozhodca: Dejan Jakimovksi – Nikola Karakolev, Kushtrim Lika (všetci Macedónsko)