Kazachstan – Španielsko 0:1 (kon.) | Lotyšsko – Poľsko 0:1 (kon.) | Ukrajina – Fínsko 0:2 (kon.)
Česko – Litva 2:0 (kon.) | Rusko – Srbsko 1:0 (kon.) | Wales – Belgicko 1:0 (kon.)
Azerbajdžan – Slovensko sk 2:1 (kon.) | Island – Luxembursko 3:0 (kon.) | Nórsko – Cyprus 2:1 (kon.)
Turecko – Anglicko 2:3 (kon.) | Čierna Hora – Faerské ostrovy 3:0 (kon.) | Sev. Írsko – Malta 0:0 (kon.)
Írsko – Arménsko 1:0 (kon.)
koniec
Azerbajdžan
2:1 (1:0)
Slovensko
Piatok 06.09.2019, 18:30 • Dalga Arena, Baku (Azerbajdžan) • Kvalifikácia na ME U21 • Skupina 2
Predzápasové kurzy
     
    Ťažko sa hľadajú slová na toto stretnutie našej reprezentácie do 21 rokov. Do zápasu sme vstúpili veľmi zle, už v 7. minúte sa domáci ujali vedenia po góle Ekinciera. Pár zaujímavých šancí sme v tomto polčase mali, ale využiť sme ich nedokázali. V druhom polčase sme náš výkon zlepšili, dlho sme búšili do súpera a prichádzala jedna šanca za druhou, ale vytúženého vyrovnávajúceho gólu sme sa dočkali až v 83. minúte zásluhou Tuptu. Išli sme potom do ofenzívneho rizika a za troma bodmi, ale napokon domov nevezieme ani ten jeden! V nadstavenom čase sa Ekincier stal hrdinom domácich, keď strelil svoj druhý gól v tomto zápase, ale môžme polemizovať o tom, či to nebolo z ofsajdu. To nám však nijak nepomôže, vstup do kvalifikácie nám nevyšiel a uvidíme až časom, ako veľmi nám tri body z tohto stretnutia budú chýbať. Sme však na začiatku kvalifikácie, šanca na nápravu tu určite ešte je!

    To by bol teda z tohto prenosu všetko, ďakujem za vašu pozornosť a pozývam vás k sledovaniu zápasu Slovenska a Chorvátska! Verme, že naši seniori nás potešia a tak nám napravia tento piatočný večer. Lúči sa s vami Miroslav Revaj, dovidenia a dočítania pri ďalších športových prenosoch. (20:28:15)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Ešte sa tlačíme do útoku, ale už nadstavený čas uplynul. Máme k dispozícii posledný rohový kop.
    90+3. Baris Ekincier (AZE) - 2:1
     
    90+3
    Azerbajdžan dáva gól!
    No takže z Baku si napokon domov nepovezieme ani bod! Nezvládli sme záver tohto stretnutia, keď do našej otvorenej obrany vpadol BARIS EKINCIER a v stopercentnej šacni prekonáva Vantrubu aj po druhýkrát v tomto zápase – 2:1! Možno môžme cítiť aj trocha krivdu, zaváňalo to ofsajdom, ale to je v podstate jedno, z tohto zápasu tak pravdepodobne nevyťažíme nič.
     
    90+2
    Nadstavený čas už posupne plynnie a v Azerbajdžan to vyzerá na prekvapivú deľbu bodov.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Tomič, prichádza Kovaľ.
     
    90
    V druhom polčase sa nadstavujú 4 minúty!
     
    89
    Náš ďalší rohový kop zahrával Bernát, ale súper dostáva loptu do bezpečia. Zakrátko opäť futbalista MŠK Žilina centroval do pokutového územia, ale Hercove zakončenie bolo zblokované.
     
    88
    Ubránili sme ďalší útok súpera a už sa pokúšame zaútočiť. Veľa času do konca neostáva, ale je tu ešte priestor na založenie útočných akcií a ohroziť tak bránu súpera.
     
    87
    Zahrávame si s ohňom! Skúšame ísť do ofenzívneho rizika, ale túto situáciu sme v zadných radoch nezvládli a veľa nechýbalo, aby sme inkasovali po druhýkrát, našťastie obrana v pokutovom území túto situáciu zvládla!
    86.
     
    86
    Ekincier však nás mohol znova rozosmútiť! Pred našu bránu smeroval nebezpečný center, domáci futbalista si výborne nabehol a aj zakončil, našťastie loptu napálil do našej výborne postavenej obrany!
     
    85
    Teraz sme sa museli brániť pri útočnej aktivite súpera. Potrebujeme sa však rýchlo dostať k lopte a opäť zaútočiť a pokúsiť sa získať z tohto zápasu tri body.
     
    84
    Po nedovolenom zákroku sme získali priamy kop z dobrej vzdialenosti. K lopte sa postavil Sluka, ale jeho priamy pokus na bránu nenarobil brankárovi Ibrahimovi žiadne problémy.
    83. Lubomir Tupta (SVK) - 1:1
     
    83
    Slovensko dalo gól!

    Gól, konečne! Naši mladíci výborne zahrali tento rohový kop, následne sa v pokutovom území dostal k odrazenej lopte ĽUBOMÍR TUPA a upratal ju do siete – 1:1! Začíname odznova, avšak je to v záverečnej časti zápasu.
     
    82
    A opäť Herc! Teraz už vyslal priame zakončenie na bránu, ale Ibrahimov vyrazil loptu na rohový kop! Veľký tlak Slovenska pokračuje ďalej, domáci v problémoch.
     
    81
    Výborná spolupráca našich, v pokutovom území sa potom do zakončenia dostal Herc, ale loptu napálil len do súperovho obrancu! Náš tlak však bude ešte pokračovať.

    Miroslav Revaj

    Góly: 7. Ekincier, 90+3. Ekincier – 83. Tupta

    Karty:   26. Sejdijev (AZE) – 62. Šulek (SVK)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 1:6. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:14.
    Azerbajdžan: Ibrahimov – Sejdijev, Tamazov, Sejlighli, Manafov – Sejdov, Hajijev (C) – Nabijev, Ibrahimli, Ekincier – Oksuz
    Náhradníci: Zakijev – Atlam, Bajramli, Gajali, Gurbanli, Jafargulijev, Maharramli, Muradov, Sulejmanov

    Slovensko: Vantruba – Vallo, Šulek, Bednár, Sluka – Herc (C), Oravec, Strelec – Kolesár, Tupta, Tomič
    Náhradníci: Valach – Kopas, Špiriak, Mojžíš, Adamec, Šípoš, Bernát, Brenkus, Kovaľ, Mesík, Švec, Almási

    Rozhodca: Dejan Jakimovksi – Nikola Karakolev, Kushtrim Lika (všetci Macedónsko)