Norwich – Chelsea 2:3 (kon.) | Brighton – Southampton 0:2 (kon.) | Manchester United – Crystal Palace 1:2 (kon.)
Sheffield Utd. – Leicester 1:2 (kon.) | Watford – West Ham 1:3 (kon.) | Liverpool – Arsenal 3:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
3:1 (1:0)
Arsenal FC
Sobota 24.08.2019, 18:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas v Liverpoole ešte ponúkol presné zásahy, keď sa domáci futbalisti dostali postupune do vedenia 3:0 a celé stretnutie sa tak už len dohrávalo. Oba góly domácich v druhom polčase strelil Salah, za hostí už len korigoval potom Torreira, ktorého presný zásah prišiel neskoro.

    Šláger tretieho kola anglickej Premier League tak ovládli domáci, ktorí získavajú všetky tri body a udržia sa na čele tabuľky. S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem pekný zvyšok večera. Za pozornosť ďakuje Miroslav Revaj. (20:29:50)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Virgil van Dijk (Liverpool FC).
     
    90+1
    Druhý polčas sa predlžuje o 4 minúty!
     
    90
    Dnešné stretnutie sleduje 53 298 divákov.
     
    89
    Lacazette sa ocitol len v ofsajde a tak v útoku svojho tímu pokračovať nemohol.
     
    88
    Gól hosťujúceho celku už zrejme prišiel neskoro, ale predsa len si ešte domáci musia dať pozor na každú jednu chybu.
     
    86
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Roberto Firmino, prichádza Adam Lallana.
     
    86
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Matteo Guendouzi, prichádza Henrich Mchitarjan.
    85. Lucas Torreira (ARS) - 3:1
     
    85
    Arsenal FC dal gól!
    LUCAS TORREIRA je tým správnym žolíkom z lavičky, keď si lopta prebral pred pokutovým územím a presne umeistnenou strelou upravuje na 3:1!
     
    83
    Firmino sa nedokázal presadiť individuálne, lopta sa tak vracia na kopačky hosťujúceho celku.
     
    82
    Arsenal získal priamy kop, ktorý však zle rozohral a tak sme opäť nič prevratného nevideli.
     
    81
    Už dlhšiu dobu sme nič zaujímavého nevideli, zrejeme sa tak už toto stretnutie bude len dohrávať.
     
    80
    Necelých desať minút zostáva do konca tohto stretnutia na Anfield Road. Liverpool by mal už pohodlne toto stretnutie dotiahnúť do zdárneho konca, musíme si však počkať na konečnú podobu výsledku.
     
    78
    Na ihrisko sa dostáva v domácom drese Alex Oxlade-Chamberlain. Ten pôspbil aj v drese Arsenalu, takže toto stretnutie má pre neho špeciálnu príchuť.
     
    77
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Sadio Mané, prichádza Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    76
    Ten však nič zaujímavého už hosťujúcemu celku nepriniesol a loptu má na svojich kopačkách Liverpool.
     
    75
    Aubameyang našiel svojou presnou prihrávkou Pépého, ktorý svojou aktivitou v pokutovom území vybojoval rohový kop.
     
    74
    Po treťom góle domácich, o ktorý sa postaral Salah sme zatiaľ nič zaujímavého nevideli. Do konca druhého polčasu ešte nejaký ten čas zostáva a tak verme, že sa ešte bude na čo pozerať.
     
    73
    Útok hosťujúceho celku takisto nič neponúkol, obrana domácich si postrážila Pepého a bude to len odkop od Adriánovej brány.
     
    72
    V krátkom slede sme sledovali útočné ťaženie dvoch domácich futbalistov. Firmino so Salahom však v oboch prípadoch nič zaujímavého nevymysleli.
     
    71
    Zrejme už niet pochýb, že tri body ostanú doma na Anfield Road. To by musel Arsenal výrazne ožiť a začať sa viacej presadzovať v útoku, aby ešte toto stretnutie dokázal zdramatizovať.
     
    70
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Georginio Wijnaldum, prichádza James Milner.
     
    69
    K videniu bola zaujímavá útočná akcia domácich, ktorá vyvrcholila strelou Firmina. Tá však prípadnú ďalšiu zmenu skóre nepriniesla.
     
    68
    Torreira je v poriadku a bude môcť v tomto stretnutí pokračovať. Len pred pár minútami sa dostal na ihrisko a to by bola veľká smola, keby ho takto rýchlo musel nútene opustiť.
     
    67
    Hra sa teraz na malú chvíľu musí prerušiť, na ihrisku ostáva ležať hosťujúci Torreira.
     
    66
    Aubameyanga si nabiehal do pokutového územia domácich, ale na prihrávku od Pepého nemal nárok. Liverpool tak mohol ostať pokojný.
     
    65
    Salah potiahol rýchly protiútok svojho celku, ale napokon je zastavený čiarovým rozhodcom, ktorý signalizuje ofsajd.
     
    64
    Center od rohovej zástavky nič zaujímavého neponúkol, domáci to celé zvládli bez problémov a dostávajú loptu do bezpečia.
     
    63
    Sledovali sme rýchly útočný výpad Arsenalu, po ktorom bude nasledovať ešte rohový kop. Domáci sa tak budú musieť teraz brániť.
     
    62
    Tréner hostí reaguje tým správnym spôsobom – striedaním. To by mohlo priniesť oživenie do hosťujúceho tímu, ktorý je v druhom polčase len v úlohe štatistu.
     
    61
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Dani Ceballos, prichádza Lucas Torreira.
     
    60
    Po hodine hry tak domáci vyhrávajú už rozidelom triedy a o troch bodoch sa zdá byť rozhodnuté. Uvidíme, či Arsenal ešte dokáže toto stretnutie nejakým spôsobom zdramatizovať.
    59. Mohamed Salah (LIV) - 3:0
     
    59
    Liverpool dal gól!
    A navyše teraz Liverpool navyšuje svoje vedenie a fanúšikovia na Anfield Road už veria v dnešné víťazstvo! Domáci založili postupný prechod na útočnú akciu a z nenápadnej akcie zvyšuje MOHAMED SALAH na 3:0, keď sa dokázal presadiť cez Luiza a presne umiestnenou strelou k tyčke nedal Lenovi žiadnu šancu zasiahnúť!
     
    58
    Domáci však všetko zvládajú s veľkým prehľadom a súpera v druhom polčase do ničoho výrazného nepustili.
     
    57
    K lopte sa dostávajú hostia, ktorí už presúvajú svoju kombináciu na polovicu súpera. Liverpool sa tak po dlhšej dobe bude museiť brániť.
     
    56
    Liverpoolu sa naopak v ofenzíve darí a teraz sme po skrumáži sledovali hlavičkové zakončenie od Salaha, ktoré ide len tesne vedľa hosťujúcej brány.
     
    55
    Hostia sú momentálne pri lopte, ale nedarí sa im presunúť kombináciu na polovicu súpera. Pred Arsenalom stojí veľmi náročná úloha, Liverpool má naopak tento šláger výborne rozbehnutý.
     
    53
    Pred hosťujúcou bránou bolo teraz veru veselo, ale našťastie hostia dostali loptu včas do bezpečia. Ak Arsenal výrazne nezapne v ofenzíve, na prípadné vyrovnanie môže zabudnúť.
     
    52
    Na druhej strane potom Arsenal zahrával rohový kop, ktorý však nič zaujímavého nepriniesol a navyše tu je rýchly brejk domácich.
     
    51
    Domáci futbalisti však stále pokračujú vo svojej aktivite, Salah sa dostal k strele spoza pokutového územia, ale trafil len Luiza. Hosťujúci stopér už blokoval viacero pokusov súpera, ale vyrobená penalta dnes jeho výkon výrazne znižuje.
     
    50
    Na úvodný presný zásah v druhom polčase sme tak dlho čakať nemuseli, domáci zaslúžene vyhrávajú 2:0 a momentálne so vo veľkej pohode. Ešte však o ničom nie je rozhodnuté.
    49. Mohamed Salah (LIV) - 2:0
     
    49
    Liverpool dal gól!
    Veľkú zodpovednosť na svoje plecia zobral sám faulovaný MOHAMED SALAH a penaltu premieňa s veľkým prehľadom, keď loptu poslal presne k pravej tyčke. Brankár Leno si navyše vybral opačnú stranu – 2:0!
     
    48
    Žltú kartu dostáva David Luiz (Arsenal FC).
     
    48
    Bola nariadená penalta pre Liverpool! Luiz potiahol za dres Salaha, ktorý padol na zem a tak hlavný rozhodca Taylor ukazuje na biely bod!
     
    47
    Pri lopte je však už domáci celok, ktorý založil rýchlu útočnú akciu a po nej sme mohli sledovať zakončenie od Wijnalduma, ktoré však nebolo presné.
     
    46
    Druhý polčas odštartoval výkopom Arsenal. Ani jeden z trénerov nespravil zmenu v základnej zostave, bude napokon druhý polčas bohatší na góly?
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami stretnutia späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Úvodné dejstvo na Anfield Road prinieslo určite zaujímavý futbal a aj jednej presný zásah. Od prvých minút hral aktívnejšie Liverpool, ktorý však dlho svoju aktivitu nevedel zúročiť v želaný presný zásah. Paradoxne mal potom najvúčšiu šancu Arsenal, ale Pepé v nej uspieť nedokázal. Domáci udreli v závere prvého polčasu, keď loptu po rohovom kope upratal do siete Matip a tak Liverpool po 45 minútach vyhráva nad Arsenalom 1:0!

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 19:33.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Liverpool získal ešte jeden rohový kop, po ktorom sa do zakončenia dostal Mané, ale lopta ide len tesne nad brvno hosťujúcej brány!
     
    45
    Budú to dve minúty!
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa už blíži k svojmu záveru. Uvidíme, či ešte hlavný rozhodca Taylor niečo nadstaví.
     
    43
    Liverpool sa ešte snaží pokračovať vo svojej aktivite a tak sme sledovali zakončenie od Firmina. Lopta však končí len u pozorného brankára Lena.
     
    42
    A tak sa v samom závere úvodného dejstva Liverpool dostal do tesného vedenia a môžme povedať, že to je určite zaslúžené. Ostáva nám však dohrať ešte záverečné minúty, ktoré si domáci musia postrážiť.
    41. Joël Matip (LIV) - 1:0
     
    41
    Liverpool dal gól!
    Domáci fanúšikova na Anfield Road prvýkrát jasajú, Liverpool sa ujíma vedenia 1:0! Arsenal nezvládol štvrtý rohový kop svojho súpera, pred bránu smeroval vynikajúci center na hlavu JOËLA MATIPA a ten upratal loptu do siete! Čisté svedomie teraz určite nemá Papastathopoulos, ktorý mal za úlohu Matipa ustrážiť.
     
    40
    Toto však už bolo oveľa nebezpečnejšie zakončenie! V pokutovom území sa k lopte dostal domáci Salah, pekne oklamal obranu súpera, ale jeho prudké zakončenie ide tesne vedľa Lenovej brány!
     
    39
    Liverpool veľmi rýchlo rozohral spomínaný rohový kop, potom sme mali možnosť sledovať zakončenie od van Dijka, ale to nebolo nijak nebezpečné.
     
    38
    Domáci zahrávali priamy kop, po ktorom smerovala lopta pred bránu Arsenalu. Vo vzdušnom priestore kraľoval Luiz, ktorý hlavou odvrátil loptu na rohový kop.
     
    37
    Pomaly sa nám blíži záver prvého polčasu, na Anfield Road sa hrá stále bez gólov. Šance boli už na oboch stranách, najbližiše ku gólu mal zatiaľ hosťujúci Arsenal.
     
    36
    Spomínaný Pepé zatiaľ robí poriadny vietor v obrane domácich. Keď sa pozrieme na všetky doterajšie akcie Arsenalu, vo všetkých mal prsty práve tento futbalista.
     
    35
    Liverpool zahral rohový kop katastrofálne a vznikla zatiaľ najväčšia šanca zápasu! Pépé postupoval sám na brankára domácich, ale napokon loptu za jeho chrbát nedostal a Adrián je teraz hrdinom domáceho celku!
     
    34
    Ozýva sa piskot z tribún, napokon z toho nič nebude a môžme normálne pokračovať v hre. Riešila sa aj červená karta pre hosťujúci celok, ale ani k tomu napokon nedošlo.
     
    33
    Ale pozor! Pri spomínanej situácii došla k pádu Salaha v pokutovom území a VAR teraz celú situáciu skúma. Možno z toho bude penalta pre domácich.
     
    32
    Toto bol pekný prechod domácich do útoku, na hranici pokutového územia sa do zakončenia dostal kapitán Henderson, jeho pokus bol zblokovaný na rohový kop.
    31. Nicolas Pépé (ARS)
     
    31
    Na druhej strane však veľkou aktivitou zatiaľ srší Pépé! Potiahol si loptu bližšie pred pokutové územie súpera a potom aj vystrelil, len tesne minul bránu domácich.
     
    30
    Polhodina zo súboja na Anfield Road je už minulosťou, zatiaľ stále čakáme na úvodný presný zásah. Aktívnejšie hrajú od úvodného výkopu domáci, ale to im v tejto chvíli nič platné nie je.
     
    29
    Potom sa aj domáci pokúsili o postupnú akciu, ale nič zaujímavého sme ani v tomto prípade nevideli. Hra sa postupune prelieva z jednej strany na druhú.
     
    28
    Ale pri lopte je už hosťujúci Arsenal, ktorý sa nikam neponáhľa a zakladá postupný prechod na polovicu súpera. Domáci sa tak po dlhšej dobe budú musieť mať na pozore v zadných radoch.
     
    27
    Sledovali sme útočnú kombináciu domácich na súperovej polovici ihriska, ale hostia dostávajú loptu včas do bezpeiča. Prípadný ďalší útok už musia domáci zakladať od svojho brankára.
     
    26
    Na útočnú polovicu sa už dostáva aj Arsenal, ktorý už má na svojom konte jednu zaujímavú príležitosť. Inak však hostia toho zatiaľ veľa nepredviedli.
     
    25
    Individuálnu akciu nám teraz predviedol Salah, ktorý sa však až do zakončenia nedostal, čisto bol od lopty odstavený súperovou obranou.
     
    24
    Aj naďalej sledujeme tlak domáceho celku, ktorý sa snaží dnes skórovať ako prvý. Zaplnené hľadisko sa tak určite má na čo pozerať, ale prípadný gól by mohol priniesť ešte väčšie oživenie.
     
    23
    Sme už za polovicou úvodného dejstva na Anfield Road. Presný zásah na jednej či druhej strane sme zatiaľ nevideli, ale zaujímave akcie už áno. Uvidíme, akým smerom sa bude ďalej prvý polčas vyvíjať.
     
    22
    Predchádzajúca situácia domácich zrejme nakopla a Liverpool začína byť čoraz viac nebezpečnejší. Arsenal sa tak v týchto chvíľach musí len brániť a vyvarovať sa každej jednej chybe.
    21. Sadio Mané (LIV)
     
    21
    Ale už aj domáci vyslali prvú strelu priamo na bránu a ihneď z toho bola veľká šanca! Ceballos predviedol katastrofálny odkop lopty, keď priam ideálne našiel v pokutovom území Maného, ale domáci futbalista zakončil len do miest, kde stál pripravený brankár Leno!
     
    20
    Zároveň to bolo aj prvé zakončenie v tomto zápase, ktoré smerovalo medzi tri tyče. Paradoxne sa o to postaral zatiaľ pasívnejší Arsenal.
     
    19
    Hostia teraz zachytili prihrávku súpera a ihneď tak vyrazili do protiútoku. Pepé to celé zobral na seba, ale jeho zakončenie do stredu brány Adriána prekvapiť nemohlo.
     
    18
    Futbalisti Arsenalu nám teraz predviedli len nepresnú rozohrávku a z prípadnej útočnej akcie tak nič nebolo. Opäť tak sledujeme snahu domácich na polovici súpera.
     
    17
    Loptu teraz na svojich kopačkách drží hosťujúci Arsenal, ktorý pohodlne kombinuje na svojej polovici ihriska. Domáci sa však ihneď snažia o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.
     
    16
    Hostia sa zatiaľ spoliehajú hlavne na rýchle protiútoky, ktoré však podobne nič zaujímavého neprinášajú. Postupne sa nám hra prelieva z jednej strany na druhú.
     
    15
    Aj naďalej však môžme konštatovať, že domáci sú aktívnejší a viacej hrozia. Arsenal ale všetko zvláda a domácich do výraznejšej šance ešte nepustil.
     
    14
    Sledovali sme dlhú prihrávku pred pokutové územie domácich od Luiza, loptu si potom následne spracoval Pepé, ale pomohol si rukou a tak bolo už jeho zakončenie zbytočné.
     
    13
    Nepresná prihrávka pred bránu hostí končí len u brankára Lena. Ten si už párkrát v tomto zápase na loptu musel siahnúť, ale výraznejší zákrok zatiaľ peredviedol.
     
    12
    Liverpool prechádzajúca situácia však zrejme nijak nerozladila a už sa opäť domáci snažia nadviazať na svoju predchádzajúcu aktivitu a znova tak dostať svojho dnešného súpera pod tlak.
    11. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS)
     
    11
    Pradoxne práve hostia mohli ísť teraz do vedenia! Keby sa tak stalo, bol by to veľmi lacný gól v sieti Liverpoolu, keďže brankár Adrián zle odhadol situáciu a po chybnom odkope poslal loptu rovno na Aubameyanga, ktorý však oblúčikom bránu súpera v dobrej pozícii minul.
     
    11
    Domáci fanúšikova sú tak na tribúnach veľmi spokojní a snažia sa dodať svojim miláčikom na ihrisku podporu ktorú potrebujú. Zatiaľ čakáme, kedy aj hostia niečo zaujímavé predvedú.
     
    10
    Na Anfield Road už ubehla úvodná desaťminútovka tohto stretnutia. Presný zásah sme zatiaľ nevideli, ale od samotného výkopu je Liverpool veľmi aktívny a Arsenal sa ešte nijakým spôsobom neprezentoval.
     
    9
    Po zákroku Davida Luiza zahrávali domáci svoj prvý rohový kop v tomto zápase. Wijnaldum sa dostal v pokutovom území k lopte, ale v skrumáži nedokázal presnejšie zakončiť.
     
    8
    Zakrátko sme však znova sledovali tohto domáceho futbalistu. Potiahol útočnú akciu svojho celku, ale jeho pretiahnutý center pred bránu súpera putoval len za postrannú čiaru.
     
    7
    Teraz nám Alexander-Arnold predviedol svoju individuálnu akcie, s loptou sa dostal až pred pokutové územie, ale dlho váhal so zakončením a napokon z toho nič nebolo.
     
    6
    Sledujeme jeden útok domácich za druhým, ale zatiaľ to k žiadnej väčšej príležitosti neviedlo. Arsenal sa ešte ani poriadne nedostal za polovicu ihriska, zasahovať už musel aj brankár Leno.
     
    5
    Úvodné minúty stretnutia sa stále prinášajú väčšiu aktivitu domáceho celku. Liverpool to všetko skúša cez postupné prihrávky, ktoré smerujú pred pokutové územie súpera.
     
    4
    Po nedovolenom zákroku zahrávali domáci futbalisti priamy kop v blízkosti pokutového územia. Centrovaná lopta sa však dostala len pred Davida Luiza, ktorý ju včas upratal do bezpečia.
     
    3
    Liverpool vstúpil do stretnutia veľmi aktívne a mohli sme už sledovať aj jeho prvú útočnú akciu. Robertsonova prihrávka smerovala pred bránou na Firmina, ale tomu chýbal azda krok, aby na loptu dočiahol.
     
    2
    Domáci celok aj naďalej drží loptu na svojich kopačkách a skúša sa presunúť na útočnú polovicu, aby sa tak mohol postarať o prvú zaujímavejšiu akciu v tomto zápase.
     
    1
    Prvý polčas šlágru 3. kola Premier League odštartovali svojim výkopom domáci futbalisti, ktorí odohrajú toto stretnutie v červených dresoch. Hosťujúci Arsenal má na sebe dresy čiernej farby.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hlavný rozhodca tohto stretnutia Taylor spoločne so svojimi asistentmi Beswickom a Nunnom privádza oba celky na hraciu plochu štadióna Anfield Rooad v Liverpoole. To je teda jasný signál, že prvý polčas sa čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    Prajem príjemný futbalový večer všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Dnes sú na programe zápasy tretieho kola anglickej Premier League a na Anfield Road sa uskutoční šláger medzi domácim Liverpoolom a Arsenalom, čo bude súboj o prvé miesto v tabuľke. Určite sa teda môžme tešiť na veľmi zaujímavé stretnutie, pri ktorého sledovaní by sme sa nudiť nemali. Zatiaľ si prezrite zostavy oboch tímov, tesne pred výkopom sa znova prihlásime.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Liverpool FC a Arsenal FC. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 18:30.

    Anglická Premier League pokračuje tretím kolom a diváci na Anfield Road v Liverpoole sa môžu tešiť na šláger kola, keď domáce mužstvo privíta londýnsky Arsenal.

    Pôjde o súboj tabuľkových susedov, konkrétne to bude konfrontácia prvého s druhým. Liverpool aj Arsenal úspešne odštartovali nový ligový ročník, keď doposiaľ obe stretnutia vyhrali. Až teraz ich však čaká konfrontácia s prípadným kokurentom v boji o ušatú trofej. Oba celky sa však v poslednom stretnutí na tri body dosť natrápili, keď Liverpool uspel v Southamptone výsledkom 2:1 a Arsenal porazil doma rovnakým pomerom Burnley. Ako dopadne tento súboj, ktorý bude rozhodovať o prvej priečke? Sledujte náš online prenos!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Miroslav Revaj

    Góly: 41. Matip, 49. M. Salah (pen.), 59. M. Salah – 85. Torreira

    Karty:   90+3. V. van Dijk (LIV) – 48. David Luiz (ARS)


    Liverpool FC: Adrián – Robertson, Matip, Alexander-Arnold, V. van Dijk – Wijnaldum (70. Milner), Fabinho, Henderson (C) – Mané (77. Oxlade-Chamberlain), Firmino (86. Lallana), M. Salah.
    Náhradníci: Kelleher – Joe Gomez, Milner, Oxlade-Chamberlain, Lallana, Shaqiri, Origi.

    Arsenal FC: Leno – Maitland-Niles, David Luiz, Papastathopoulos, Monreal – Guendouzi (86. Mchitarjan), Xhaka (C), Willock – Pépé, Aubameyang, D. Ceballos (61. Torreira).
    Náhradníci: E. Martínez – Chambers, Kolašinac, Mchitarjan, Torreira, A. Lacazette, Nelson.

    Rozhodca: Taylor – Beswick, Nunn

    Diváci: 53 298