Fínsko – Česko 2:4 (kon.) | USA – Rusko 6:3 (kon.) | Bielorusko – Kanada 1:11 (kon.)
Slovensko – Švédsko sk 1:5 (kon.)
koniec
Fínsko
2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
Česko
cz Nedeľa 21.04.2019, 15:30 • A3 Arena, Umeå (Švédsko) • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina A
Partner:
     
    59:23
    Finové bez brankáře, ale Češi rychle vyhazují!
    59:09 Santeri HATAKKA - 2:4
     
    59:09
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové snižují, ale už to asi nic neřeší. Z pravého křídla vypálil SANTERI HATAKKA, jehož pokus Pařík vyrazil před sebe a dezorientovaný Šimon Kubíček ve snaze odehrát kotouč pryč si vstřelil ukázkového vlastence. Bez asistence.
    58:36 Filip KOFFER - 1:4
     
    58:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Češi znovu vyhrají a budou mít jistotu čtvrtfinále! Finové už hodně riskovali a rázem propadli, načež se do brejku vydali FILIP KOFFER a Marcel Barinka. První jmenovaný chtěl prvně nahrávat, ale kotouč mu sjel, a tak anpodruhé vypálil a bekhendem se trefil přesně nad beton brankáře Finska. Bez asistence.
     
    58:00
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:33
    Oddechový čas pro Finy.
     
    57:33
    Vyloučení v týmu Finsko (Antti Saarela – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    57:33
    Antti Saarela se protáhl do pásma, vystřelil z mezikruží a trefil břevno! Čechy počtvrté dnes zachránila branková konstrukce...
     
    52:23
    Raška je otloukánkem posledních minut. Znovu narazil do mantinelu, ale tentokrát už faul je pískán. Dvě minuty za faul vysokou holí dostává Ville Heinola.
     
    49:53
    Češi si po vstřelené brance betou oddechový čas.
    49:53 Matěj TOMAN - 1:3
     
    49:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ano, ano, ano! Češi přestáli tlak soupeře včetně všech tutovek a po chybě soupeře odskakují na dvoubrankový náskok! Kotouč vybojoval po dobrém napadání Peterek, který mířil sám na branku. Gólmana Piiroinena si rychlými pohyby ramen rozhýbal a poté předložil kotouč doleva volnému MATĚJI TOMANOVI, jenž zakončil pohodlně pod břevno poloodkryté branky – 1:3. Asistence: Jonáš Peterek.
     
    47:33
    Další hrubka v české obraně a další tyč! Juuso Pärssinen v brejku 2 na 1 volil vlastní zakončení a tvrdou ranou rozezvučel brankovou konstrukci!
     
    46:33
    Navíc přišla ztráta a Přikryl mohl jít vpřed, ovšem byl faulován. Dvě minuty za nedovolené bránění dostává Antti Saarela.
     
    44:33
    Obrovskou chybu v české rozehrávce mohl potrestat Mikko Petman, který byl sám před Paříkem. Kotouč si potáhl doprava, ale gólman Česka jej vychytal!
     
    42:53
    Veeti Miettinen dostal parádně nabito na levý kruh, kde se opřel do rány z první, nicméně Pařík jeho ráně nastavil lapačku a předvedl skvělý zákrok!
     
    39:58
    Také na druhé straně zvoní branková konstrukce! Myšák našel přihrávkou od modré Barinku, ale jeho tvrdý pokus mířil jen do břevna!
     
    39:35
    Martin Haš se v rohu zbavil soupeře a poslal kotouč před branku volnému Langovi, ten ale z první svatyni Finska minul!
     
    38:58
    Kučeřík opět špatně vyhodil po mantinelu a kotouče se zmocnil obránce Santeri Hatakka. Ten si brněnského obránce položil a vybruslil si na levý kruh, z dobré pozice však trefil jen břevno!
    33:49 Filip KOFFER - 1:2
     
    33:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvěle, Češi opět vedou! Národní tým trpělivě čekal v přesilovce na svou šanci a ta přišla. Křižný pas Myšáka přistál na holi Barinky, který okamžitě z první střílel. Jeho ránu sice Kari Piiroinen vyrazil, ale volný kotouč zůstal na brankovišti u neobsazeného FILIPA KOFFERA a ten snadnou dorážkou do úplně prázdné branky vrátil Česku vedení – 1:2! Asistence: Marcel Barinka, Jan Myšák.
     
    33:23
    Vyloučení v týmu Finsko (Mikko Petman – 2 min., nedovolené bránění).
     
    32:40
    Obrovská šance Česka! Myšák zachytil rozehrávku a šel sám na branku, ovšem následně po blafáku trefil jen rameno Piiroinena!
     
    29:01
    Přesilovka ale netrvala ale ani deset sekund, dvě minuty za podrážení jde odpykat útočník Adam Raška.
     
    28:52
    Čechy čeká další přesilovka. Na dvě minut za krosček je vyloučen Tuomisto.
    28:39 Patrik PUISTOLA - 1:1
     
    28:39
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové se dočkali krátce po začátku přesilovky vyrovnání a gól, který přišel, potvrdilo i video. Pařík vyrazil nahození od modré čáry, na brankovišti vznikl chumel, z něhož vyplaval kotouč pro PARTIKA PUISTOLU. Ten se rychle s pukem otočil a poslal jej k tyči – 1:1. Asistence: Aatu Räty.
     
    28:30
    Vyloučení v týmu Česko (Matěj Toman – 2 min., hákování).
     
    28:30
    Aku Räty jel sám na branku, ovšem nedokázal kotouč zvednout nad beton Paříka! Ale bude se vylučovat...
     
    27:40
    Dvě tutovky Finů! Po buly si Iivari Räsänen položil beka, ale trefil jen beton Paříka, přičemž spoluhráč před prázdnou brankou minul! Následně obdržel Aku Räty pas křížem, jenže také on před prázdnou brankou minul!
     
    21:39
    Vyloučení v týmu Finsko (2 min.). Trest odpyká Tuukka Tieksola.
     
    20:36
    Před brankou Čechů se strhla menší potyčka a bude se vylučovat. Dvě minuty za hrubost dostali Kučeřík a Puistola.
     
    19:22
    Kučeřík špatně vyhodil a jeho pas zastavil Ville Heinola. Ten stál mezi kruhy nehlídán, vypálil přes obránce a trefil tyč!
    11:50 Skvělý obranný zákrok Volrába
     
    11:50
    Největší šance Finska! Jeden z útočník byl sám před Paříkem, obešel a dal puk na brankoviště, kde ale Veeti Miettinen trefil jen na brankové čáře stojícího Volrába!
     
    11:10
    Finové si zahrají druhou přesilovou hru v první třetině, dvě minuty za držení protihráče obdržel obránce Šimon Kubíček.
     
    10:40
    A znovu Michal Teplý! Toho našel křižně od modré osamoceného před brankou Kučeřík, ale liberecký útočník trefil jen beton gólmana Finska.
     
    10:25
    Ihned po buly zůstal sám mezi kruhy Teplý, opřel se do rány v telemarku, ale brankář Piiroinen zasáhl svou maskou!
     
    09:16
    Nyní to Finové zahráli skvěle! Lundell na sebe natáhl pozornost a křižně nahrál do míst, kde stál volný Aatu Räty, ovšem Pařík se bleskově přesunul a ránu z pravého kruhu skvěle pokryl.
     
    07:41
    Vyloučení v týmu Česko (Martin Lang – 2 min., sekání).
     
    02:48
    Vyloučení v týmu Finsko (Roni Hirvonen – 2 min., vražení na hrazení).
     
    01:59
    A opět měli velkou šanci! Na brankovišti dorážel nejprve Peterek, který těsně minul, a vzápětí také Teplý, nicméně mezírku mezi betony brankáře nenašel.
    00:37 Martin LANG - 0:1
     
    00:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    Úžasný start českého týmu, který jde v první minutě do vedení. Jakmile se Češi vymanili tlaku, tak přešli do akce 3 na 2. Mužík z pravého křídla našel křižně Přikryla, který vyšperkoval akci pasem před prázdnou branku na MARTINA LANGA a ten se nemohl mýlit – 0:1. Asistence: Filip Přikryl, Radek Mužík.

    Daniel Kinc

    Góly a asistencie: 29. Puistola (Aatu Räty), 60. Hatakka – 1. Lang (Přikryl, Mužík), 34. Koffer (Barinka, Myšák), 50. Toman (Peterek), 59. Koffer


    Fínsko: Piiroinen (Taponen) – Kokkonen, Heinola, Hatakka, Tuomisto, Räsänen (C), Niemela, Loponen – Saarela, Pärssinen, Puistola – Aaltonen (A), Lundell (A), Tieksola – Petman, Aku Räty, Aatu Räty – Miettinen, Simontaival, Intonen – Hirvonen.
    Česko: Pařík (Škorpík) – Kubíček (A), Kučeřík, Mlčák, Haš (A), A. Rutar, Volráb, Žůrek – Přikryl, Lang, Mužík (C) – Raška, Barinka, Myšák – Teplý, Toman, Peterek – Najman, Koffer, Rychlovský – Pšenička.

    Rozhodca: Marcus Linde (SWE), Michael Tscherrig (SUI) – Jon Kilian (NOR), Nikita Šalagin (RUS)

    Diváci: 416